Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   BBP'den "İdam" Kampanyası (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37817)

goramaz 02.04.2011 13:02

Cevap: BBP'den "İdam" Kampanyası

Amazon konu dağıtan sensin bir kere.Pardon filminden çok etkilendin galiba. Bu ülkede hapishaneler neredeyse yüzde yüz kapasiteyle dolu. Suçu sabit olanlar mı fazla yoksa suçsuz yere yatanlar mı?
Duman senin soruna da cevap vereyim kasten adam öldürmek farklıdır kazaen adam öldürmek farklıdır. Aç bir insanın ekmek çalması farklıdır hırsızlığı geçim edinmiş birisinin bilgisayar çalması farklıdır.Kısasta -ki kısas bireye karşı işlenmiş suçtur- suçluya ceza verme bireyin ailesine bırakılmıştır.ister affeder isterse aynı karşılıkla suçluyu cezalandırabilir.
İslamiyeti beğenmeyenlereiçin alternatifbir ceza Eski Türklerdeki cezalar da olabilir

amazon10 02.04.2011 13:14

konuyu dağıtmak mı?. hapishaneler doluymuş... ne yapalım yarısını yok mu edelim. yarısının elini kesip dışarıya mı bırakalım yarısını da kısırlaştıralım mı? ben sana suçlular içinde suçsuzlar da var diyorum. savunduğun şey bence hoş değil.

Cley 02.04.2011 13:30

Sivasta kayınbiraderini boğarak öldüren kişi 11 gün önce cezaevinden çıkmış. Cezaevine atmak caydırıcı çözüm değil. Eğer cana kıymak da çözüm değilse. Kolunu bacağını kesip ondan sonra salıvermek çözüm olabilir.

Eko58fb 02.04.2011 13:36

Kısas'a Kısas gerekir İdam cezası geri gelmeli insan hayatına kastedenler bedelini kendi canlarıyla ödemelidirler.Vatan hainleri yakalandığı yerde infaz edilmelidirler

Salim58 02.04.2011 13:39

[B][I]Birde o yüreği yanan Analara Babalara sorun bakalım nasıl bi ceza verilmesini istiyorlar.[/I][/B]

goramaz 02.04.2011 13:44

Amazon benim söylediğim Allahın emridir. Tabi ki detaylı birşekildeöğrenmekistersen araştırabilirsin. Amaç sakat birtoplum oluşturmak değil salt cezalandırmaktır.Cezaların caydırıcı olması gerekir.

Suçluya merhamet ediyorsunuz diğer tarafta öldürürlen çocuklara merhametiniz nerede. Öldüren üç çocuğun annesine sorsak acaba o da der miydi çok hoş şeylerden bahsetmiyorsunuz diye.

amazon10 02.04.2011 19:48

Ben burada suçluları savunmadım. yazdıklarımı tekrar takrar okuyun sayın goramaz. keselim koparalım asalım diyorsunuz gidenler geri gelmiyor. ben suçsuz olurlarsa ne olacak diyorum. vee ben böyle bir allah emri duymadım hangi kitabın son sayfasında yazıyor.???

suç kimin acaba çocuğu boğan bugün çıkmış ama Ahmet şıklar hala içerde. :(

goramaz 02.04.2011 20:44

Sizin okumadığınız hangikitabın son sayfası bilemem ama benim kitabımın 2/179 ve sevgili peygamberimizin sünnetinde kısas cezası vardır. Suçluları alenen savunmanız zaten düşünülemez ancak zalime merhamet etmek mazluma zülmetmektir.

Konuyu ergenekona getirmenizi de gerçekten bekliyordum . Bakın Ahmet Şık ve diğer sanıkların durumu suçlu ya da suçsuz olmaları ayrı bir konu devlete karşı işlenmiş suçlarda kısas uygulanmaz. Ki Ahmet Şık ve diğer tutukluların durumunu her Türk vatandaşı gibi ben de bilmiyorum .

Şöylece bağlıyayım : Otopsi raporlarıyla kamera görüntüleriyle ve itiraflarıyla suçu açık kesin net belli olan bir suçludan bahsediyorum.

amazon10 02.04.2011 21:40

orada ben cleye yanıt verdim. suçluyu bıraktılar deyince.
siz töre cinayetlerinide destekliyor musunuz? orada bir nevi kısas uygulanıyor.

goramaz 02.04.2011 21:51

Töre cinayeti farklıdır Kan davasını kaldırdığını Peygamberimiz açık bir şekilde Veda Hutbesinde belirtmiştir. Zaten kısasta karar aileye cezalarının infazı da devlete bırakılmıştır ki kan davası çıkmasın diye.Ailedilerseaffeder ki islamiyetin teşvik ettiği budur ancak ailenin sucun karşılığını istemesi de hakkıdır. Can mal namus akıl dokunulmazlığı vardır ve bunlara tecavüz etmeye kimsenin hakkı yoktur. Kimse bir diğerinin haklarına dokunamaz dokunduğu zaman da kendisi de bu haktan mahrum kalmalıdır.

Bu konu asında parça parça anlatılnca kopukluk oluyor

Selametle

WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:31.