Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Hertelden (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   19 RAKAMININ SIRRI (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=39199)

sivaslınet 21.05.2012 21:00

Cevap: 19 RAKAMININ SIRRI

[QUOTE=Cley;615914]Burda da söylüyoruz açıktan. Üyelerin birbirini aşağılayıcı hakararet edici yorumları silinir. Forumun formatına uymayan konular kapatılır veya komple silinir diye.
Sivaslınet, sizin dün açtığınız ve benim sildiğim konuyu ele alalım. Onu forumun neresine koyalım. Veya o konuyu burda açmaktaki amacınız neydi ? Öğrenmemiz mümkün mü ?[/QUOTE]

Ne demek forumun neresine koyayım? Forumun en yararlı yazısı idi. İyi bir müslümanın hükümler çerçevesinde hareket etmesini konu almış.

Kaldı ki karşıt görüşlü arkadaşlarımız bile yazıya katldıklarını söylediler.

Aşagılama yokken aşağılama ile, kavga yokken kavga ile, kişiselleştirme yokken kişiselleştirme ile suçlanmaz insanlar. Bunlar bahane edilerek yazılar da silinmez.

mansur58 21.05.2012 21:00

[QUOTE=sivaslınet;615909]İşin ilginç tarafı, moderatörler konuları senin kişselleştirdiğini vurguluyorlar.

Mesela kısa bir alıntı yapayım. Bunu buraya alıntılamam zorunlu hale geldi. Zira hem konularım siliniyor, hem de yukardaki yazımla seni değil, diğer arkadaşları ikaz ettim gibi gözüktüm.

Bu olaydan sonra sen, ben ve hemen hepimiz burada tartışmaları kişiler üzerinden yapmamaya söz vermeliyiz.

Yazılarımı silen Moderatörden kısa bir alıntı:

Hep söylemişimdir; "Özellikli insanlar fikirler üzerinden konuşur" Tekrar bir tartışma açmamak için devamını yazmıyorum.

Herkese iyi dileklerimle..[/QUOTE]

Fikirler üzerinden tartışılması doğru olanıdır. Fakat bu siteyi birilerinin yaptığı gibi taziye ve anma yeri haline de getirmemek lazımdır. Camdan evde oturanlar başkasının camına taş atmamaları gerekir. Herkes kendi kutsalına saygı duyulmasını istiyorsa başkalrının da kutsalına saygı göstermesi gerkir. Benim başından beri söylediğim şey budur. Bu sitede açılan her konu herkesin cevap vermesi veya yorum yapmasına açık demektir. O zaman herkes tahrik etmeden saygı çerçevesinde hareket ederse fikirler tartışılır. Aksi halde bu böyle devam eder gider.

NECMEDDİN ÖZBEK 21.05.2012 21:11

dünyanın taktir ettiği bir ozanın yada türkiyede cüzzamı bütün dünyadan önce bitirip yok eden yüz binlerce kardelenin yetişmesine katkı sunan bir bilim kadınının anılması insanları niye rahatsız eder anlamıyorum beğenmiyorsan yorum yapmazsın olur biter yorum yapanlarada akıl vermeye kalkmanın bende dahil hiç kimsenin hakkı olduğunu sanmıyorum.

Cley 21.05.2012 21:12

Şu an yazdığımız konu neydi "19 Rakamının Sırrı" son yazılanlar ile konunun bir ilgisi var mı ? İşte birçok konu bu şekilde oluyor. Konu amacından sapıyor. Ya AKP-CHP tartışmasına dönüyor. Ya da Mansur58-sivaslınet tartışmasına dönüyor.Konular veya yazılar silinince veryansın başlıyor.

sivaslınet 21.05.2012 21:15

[QUOTE=mansur58;615918]Fikirler üzerinden tartışılması doğru olanıdır. Fakat bu siteyi birilerinin yaptığı gibi taziye ve anma yeri haline de getirmemek lazımdır. Camdan evde oturanlar başkasının camına taş atmamaları gerekir. Herkes kendi kutsalına saygı duyulmasını istiyorsa başkalrının da kutsalına saygı göstermesi gerkir. Benim başından beri söylediğim şey budur. Bu sitede açılan her konu herkesin cevap vermesi veya yorum yapmasına açık demektir. O zaman herkes tahrik etmeden saygı çerçevesinde hareket ederse fikirler tartışılır. Aksi halde bu böyle devam eder gider.[/QUOTE]

Birincisi; burada kimse kimsenin kutsalına hakaret edemez. Ederse en büyük yanlışı yapmış olur. Bunu zaten ispatlayamazsın.

Kutsallar sadece farklı yorumlanır. Kaldı ki prof. lar bile kutsalları farklı yorumluyorlar.

İkincisi; Burası halka ve her konuya açık bir forum. Her kes istediği konuda yazı yazar. Taziye de eder, anma da yapar. İlgilenmeyen ilgilenmez. Gider başka konularla ilgilenir.

İlk sorumlu adminin orada bir yazısı var. "İsteyen her konuda yazı yazar" der. Yeter ki kişiler aşağılanmasın.

sivaslınet 21.05.2012 21:19

[QUOTE=Cley;615920]Şu an yazdığımız konu neydi "19 Rakamının Sırrı" son yazılanlar ile konunun bir ilgisi var mı ? İşte birçok konu bu şekilde oluyor. Konu amacından sapıyor. Ya AKP-CHP tartışmasına dönüyor. Ya da Mansur58-sivaslınet tartışmasına dönüyor.Konular veya yazılar silinince veryansın başlıyor.[/QUOTE]

Mansur arkadaşımla benim tartışmam seni neden bu kadar ilgilendiriyor? Elbette tartışacağız. Bundan daha doğal ne olabilir? Aşağlama olmadıktan sonra forumlar tartışma için değilmidir?

Siyaset tartışlamaz diye bir hüküm var mı? Lütfen!..

sivaslınet 21.05.2012 21:24

[QUOTE=Cley;615920]Ya da Mansur58-sivaslınet tartışmasına dönüyor.[/QUOTE]

İki kişiyi hedef göstermen hiç te etik değil. Burada herkesin herkesle tartışmasına şahit oldum. İsim saydırma bana. Bu sözünü geri almalısın Yanlış teşhisin var.

Ben daha ihtar almadım. Ceza alanlar bile var. Yapmayın lutfen.

mansur58 21.05.2012 21:28

[QUOTE=sivaslınet;615921]Birincisi; burada kimse kimsenin kutsalına hakaret edemez. Ederse en büyük yanlışı yapmış olur. Bunu zaten ispatlayamazsın.

Kutsallar sadece farklı yorumlanır. Kaldı ki prof. lar bile kutsalları farklı yorumluyorlar.

İkincisi; Burası halka ve her konuya açık bir forum. Her kes istediği konuda yazı yazar. Taziye de eder, anma da yapar. İlgilenmeyen ilgilenmez. Gider başka konularla ilgilenir.

İlk sorumlu adminin orada bir yazısı var. "İsteyen her konuda yazı yazar" der. Yeter ki kişiler aşağılanmasın.[/QUOTE]

Tekrar başa dönüp isbatlama yarışına girmeyelim bence. Sadece şunu söylüyorum bu sitede Sivaslılar olarak her görüşten ve anlayıştan insan varsa o zaman ideoljik saplantılarla hareket edip kışkırtıcı yazı ve yazarlarla burada şov yapılmaması lazımdır. Yapılırsa bu ister istemez karşıt görüşlü insanlar için cevap hakkı doğuracaktır.

Ben kimsenin sevdiklerini sevmek zorunda değilim kimse de benim sevdiklerimi sevmek zorunda değildir. Ama herkes birbirine saygı göstermek zorundadır.

Cley 21.05.2012 21:34

[QUOTE=sivaslınet;615923]İki kişiyi hedef göstermen hiç te etik değil. Burada herkesin herkesle tartışmasına şahit oldum. İsim saydırma bana. Bu sözünü geri almalısın Yanlış teşhisin var.

Ben daha ihtar almadım. Ceza alanlar bile var. Yapmayın lutfen.[/QUOTE]

Örnekler de bulabilirim bu teşhisime.
Buyrun siz devam edin tartışmanıza. Kurallar neyi gerektiriyorsa uygulamaya devam ederiz biz.
İyi geceler herkese. ( Alibaba58'den özür dilenmeli konusu ne hale geldi. Şahsım adına özür diliyorum)

Kibrisli 21.05.2012 21:39

19 Rakamı başlarda tesadüf daha sonra da Atatürk'ün fark etmesi üzerine bazı şeylerde kendisinin denk getirdiğini tahmin ediyorum. Sanki bir uğurlu rakam gibi... Çünkü Nutuk'un Şifresi diye bir kitap var okumanızı öneririm...

Böylece konumuza geri dönme çabamı da göstermiş oldum:D

WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:02.