Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Köylerimiz (Sivas Köyleri) (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=171)
-   -   MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ... (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=12557)

abdussvs 31.03.2008 23:27

--->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...

[B][I][COLOR="MediumTurquoise"]
GURBETLİK ZOR İMİŞ

Gurbetlik zor imiş yaktı sinemi
Uzaklarda koydum annebabamı
Çok özledim köyde allı sunamı
Çekemem derdini gurbetlik senin...

Gurbetlik elinden çektim acılar
İçerimi yakar bütün sancılar
Köyde kaldı ana baba bacılar
Özledim köyümü gurbetlik zormuş...

Figan düştü bu gurbetlik yakıyor
İnsan bazen bu canından bıkıyor
Nazlı yarim yola çıkmış bakıyor

Okudum kitabı hepsin bitirdim
Çok uzakta ben köyümü yitirdim
Bahçemizde meyveleri bitirdim

[COLOR="Red"]Bu şiir kurtlapa sayfasındada belirttiğim gibi sevdiğine kavuşamamış, yoksulluk neticesi gurbet ellerinden köyüne fazla gelememiş ve birkaç yıl önce Ebedi Aleme göç etmiş bir hemşerimizin şiir kitabından. Adını vermememin sebebi Şairin kendisininde kitabın hiçbir yerinde adının geçmemesinden dolayı. Tüm okuyanlardan ricamız ÖLÜM'ÜN değişmez bir gerçek ve tüm varlıkların tadacağı bir olgu olduğunu unutmaması...[/COLOR][/COLOR][/I][/B]

adislibekir 31.03.2008 23:37

[QUOTE=bilalfındık;249636]REİS SNİN FATSALILARLA KAPIŞTIK SUSURLUKTA
BENİM BIYIKLARIMA TAKTILAR ÇOK BÜYÜK KARIŞTI ORTALIK BÜYÜK PATRONLARA İNTİKAL ETTİ YİNEDE KESTİREMEDİLER BIYIKLARIMI[/QUOTE]

Olum Ömer Oral da Orada iskele ihalesi aldı bi haber uçuramadınmı bana ömer İşi hallederdi

adislibekir 31.03.2008 23:40

[QUOTE=abdussvs;249639][B][I][COLOR="MediumTurquoise"]
GURBETLİK ZOR İMİŞ

Gurbetlik zor imiş yaktı sinemi
Uzaklarda koydum annebabamı
Çok özledim köyde allı sunamı

Gurbetlik elinden çektim acılar
İçerimi yakar bütün sancılar
Köyde kaldı ana baba bacılar

Figan düştü bu gurbetlik yakıyor
İnsan bazen bu canından bıkıyor
Nazlı yarim yola çıkmış bakıyor

Okudum kitabı hepsin bitirdim
Çok uzakta ben köyümü yitirdim
Bahçemizde meyveleri bitirdim

[COLOR="Red"]Bu şiir kurtlapa sayfasındada belirttiğim gibi sevdiğine kavuşamamış, yoksulluk neticesi gurbet ellerinden köyüne fazla gelememiş ve birkaç yıl önce Ebedi Aleme göç etmiş bir hemşerimizin şiir kitabından. Adını vermememin sebebi Şairin kendisininde kitabın hiçbir yerinde adının geçmemesinden dolayı. Tüm okuyanlardan ricamız ÖLÜM'ÜN değişmez bir gerçek ve tüm varlıkların tadacağı bir olgu olduğunu unutmaması...[/COLOR][/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

Kardeşim gerçekten İnsanın yaradılışına özüne hitabeden bir şiir böyle insanlar herzaman saygıyı hak ediyor allah gani gani rahmet eylesin.mekanı cennet olsun.Onu geride unutmayanlar eserlerini de gündemde tutanlardan allah razı olsun.

bilalfındık 31.03.2008 23:41

[QUOTE=adislibekir;249645]Olum Ömer Oral da Orada iskele ihalesi aldı bi haber uçuramadınmı bana ömer İşi hallederdi[/QUOTE]

KENDİMİZ HALLETTİK DİŞ ĞEÇİREMEDİLER KIRŞEHİRLİ ARKADAŞLAR VARDI ÇOK SALAM

abdussvs 31.03.2008 23:44

[QUOTE=adislibekir;249650]Kardeşim gerçekten İnsanın yaradılışına özüne hitabeden bir şiir böyle insanlar herzaman saygıyı hak ediyor allah gani gani rahmet eylesin.mekanı cennet olsun.Onu geride unutmayanlar eserlerini de gündemde tutanlardan allah razı olsun.[/QUOTE]

[B][I][COLOR="Red"]MÜMKÜN OLDUKÇA YAZMAYA ÇALIŞACAĞIM ABİ YAKLAŞIK 100 TANE VAR ŞİİR...[/COLOR][/I][/B]

adislibekir 31.03.2008 23:52

[QUOTE=abdussvs;249655][B][I][COLOR="Red"]MÜMKÜN OLDUKÇA YAZMAYA ÇALIŞACAĞIM ABİ YAKLAŞIK 100 TANE VAR ŞİİR...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

Sanada bu yakışır herzaman destekçinim allah yardımcın olsun.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

bilalfındık 31.03.2008 23:56

[QUOTE=adislibekir;249660]Sanada bu yakışır herzaman destekçinim allah yardımcın olsun.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................[/QUOTE]

REİS MÜSADE VARMI SABAH 6 DA GİDİYOM İŞE SİZE DOYUM OLMAZ

bilalfındık 31.03.2008 23:58

HEPİNİZE ALLAH RAHATLIK VERSİN İYİ ĞECELER

adislibekir 01.04.2008 00:01

[QUOTE=bilalfındık;249665]HEPİNİZE ALLAH RAHATLIK VERSİN İYİ ĞECELER[/QUOTE]

Kardeşim allah rahatlık versin hayırlı geceler.

abdussvs 01.04.2008 11:49

[QUOTE=adislibekir;249660]Sanada bu yakışır herzaman destekçinim allah yardımcın olsun.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................[/QUOTE]

[B][I][COLOR="Red"]ABİ SAĞOL SENİN VE DİĞER DEĞERLİ ABİLERİMİN DESTEK VE SEVECENLİĞİ SAYESİNDE YAZACAĞIM. ZATEN BU SİTE BAĞIMLILIK YAPTI...[/COLOR][/I][/B]

abdussvs 01.04.2008 11:52

DÜN GECE MÜSADE İSTEYEMEDİM ÖZÜR DİLERİM. BİZİM İNTERNET BAĞLANTISI KESİLDİĞİ İÇİN...

gfb34 02.04.2008 23:12

-->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...

BEYPINAR AH BEYPINAR yaz gelseydide bi gitseydik ya

adislibekir 02.04.2008 23:17

--->: -->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...

[QUOTE=gfb34;250238]BEYPINAR AH BEYPINAR yaz gelseydide bi gitseydik ya[/QUOTE]

Beypınarlı arkadaşım hele sen Beypınarlılar Forumuna hoş geldin nerelerdesiniz arkadaş forumunuzda Serkan Kardeşimden başkası yok.Buarayı siz sahiplenene kadar bizler ayakta tutacağız ama siz beypınarlılar artık sitenizde yorum yapsanız daha iyi olacak enazından haftada iki defa forumu ziyaret edin selamlar Adislibekir.

bilalfındık 02.04.2008 23:21

[QUOTE=adislibekir;250240]Beypınarlı arkadaşım hele sen Beypınarlılar Forumuna hoş geldin nerelerdesiniz arkadaş forumunuzda Serkan Kardeşimden başkası yok.Buarayı siz sahiplenene kadar bizler ayakta tutacağız ama siz beypınarlılar artık sitenizde yorum yapsanız daha iyi olacak enazından haftada iki defa forumu ziyaret edin selamlar Adislibekir.[/QUOTE]

azını yeyim ---REİS Konuş benim de beypınarlı olduğumu unutma benide yazsana

Abdurrahman 58 02.04.2008 23:25

bekir abi kurtlapalıların foruma transfer olmuşun duyduğuma göre:)

bilalfındık 02.04.2008 23:25

[QUOTE=adislibekir;250240]Beypınarlı arkadaşım hele sen Beypınarlılar Forumuna hoş geldin nerelerdesiniz arkadaş forumunuzda Serkan Kardeşimden başkası yok.Buarayı siz sahiplenene kadar bizler ayakta tutacağız ama siz beypınarlılar artık sitenizde yorum yapsanız daha iyi olacak enazından haftada iki defa forumu ziyaret edin selamlar Adislibekir.[/QUOTE]

--REİS--abdus kardeş beni sitede yazmış teşekkür etmiş çok hoşuma gitti senin yanına yazmış ğördünmü
:)

adislibekir 02.04.2008 23:29

[QUOTE=bilalfındık;250242]azını yeyim ---REİS Konuş benim de beypınarlı olduğumu unutma benide yazsana[/QUOTE]

Bilalim tabiki sen de Beypınarlısında Serkan genç ve idaalist bir arkadaş herkesten fazla emek veriyor kendi köylülerini bu forumda toplamak istiyor bizler artık yaşı kemale ermiş kişileriz bizim ne olduğumuzun fazlada önemi yok...Ama yinede diyorum Bilal FINDIK...Sivas Merkez Beypınarlıdır İstanbulda yaşamaktadır Köylüsü ve Sivaslı delisidir dost canlı,harbi bir Yiğido dur fazla söze gerek varmı.

bilalfındık 02.04.2008 23:36

[QUOTE=adislibekir;250247]Bilalim tabiki sen de Beypınarlısında Serkan genç ve idaalist bir arkadaş herkesten fazla emek veriyor kendi köylülerini bu forumda toplamak istiyor bizler artık yaşı kemale ermiş kişileriz bizim ne olduğumuzun fazlada önemi yok...Ama yinede diyorum Bilal FINDIK...Sivas Merkez Beypınarlıdır İstanbulda yaşamaktadır Köylüsü ve Sivaslı delisidir dost canlı,harbi bir Yiğido dur fazla söze gerek varmı.[/QUOTE]

ğerçektende serkan çok efendi terbiyeli basri abime yakışır kişilikli bir delikanlıtanımıyom ama allah onu anababasına bağışlasın

adislibekir 02.04.2008 23:39

[QUOTE=serrrkan;250244]bekir abi kurtlapalıların foruma transfer olmuşun duyduğuma göre:)[/QUOTE]

Benim biryere tıransfer olmam söz konusu değil yeğenim Vatan Bir bütündür bölünemez diye bir söz var ya.Benim içinde Sivas bir Bütündür ayrım yok ben yapamam.Ben geriye dönük olarak bak hangi tarihte Beypınarlıların sitesine yazmışım.Yine geriye dönük bir bak nezamandan beri Kurtlapalılar fooruma yazıyorum.Beni kimsenin tıransfer etmeye gücü yetmez.Ama erkeğin karısından korkarım erkeğin kancığından korkarım.Seviye bozulan yerde ben yokum arkadaşım.Ben senin sitenide ziyaret ediyorum ama burda seviye düşerse burayada girmem.Bana Adıslılar foruma neden yazmıyorsun diye çok mesaj geliyor ama ben orada yüreği beş para etmeyen bir kişiyle laf yarıştıracak biri değilim.Ben çıktım site ne hale geldi herkes benimle ben girdiğim yeri şenlendiririm çünkü çevremde çok Gönüldaşım da çok.Senin sitende 3 sayfaydı benim girmemle canlandı bunda ne gibi bir sakınca var.

bilalfındık 02.04.2008 23:50

[QUOTE=serrrkan;250244]bekir abi kurtlapalıların foruma transfer olmuşun duyduğuma göre:)[/QUOTE]

serkancığım busitede senle benden başka kimse varmı bunu sende bliyorsun allah razı olsun ---REİS--ve arkaşları benle sohbetyaptılar evelki ğün ğördümmü bizim siteyi doldu kurtlapalılar bize yazdı biz onlara dün bize teşekkür ettiler içlerinde sende varsın sen niye etmiyorsun

adislibekir 03.04.2008 00:01

Serkancım şunuda merak ediyorum Sivaslılar Net de onca insanla sohbet ediyorsun neden hiç biri senin Köyünün Forumunu ziyaret etmiyor.?Neden bizim forumları ziyaret etmiyorlar...(Altuntaş Abimiz hariç.) Sivasa bağlı Belde belediyeleri Anketine neden iştirak edilmiyor beldelerimizi tanımak sorunlarını tartışmaktan yararlı ne olabilir.Sizler yoksa bizi köylü falan diye mi dışlıyorsunuz.Sizin yaptığınız birbirinizi ban ban Banlamak Yılın artisini seçmek Yılın dizisin seçmek ben bunları çok yararsız şeyler olarak görüyorum.Bizim yazılarımıza bizim sorunlarımıza kayıtsız kalınıyor.Hangi köyün Hangi Beldenin bir sorunu tartışıldı neden Belde belediyelerin Forum sayfasına girilmiyor bu belde belediyelerin iyisi ve kötüsü tartışılmıyor.Bırakın artık bu banlama işinide birazda sessiz çoğunluğun sesine kulak verin.

abdussvs 03.04.2008 22:30

[B][I][COLOR="Red"]Hayır transfer değil arkadaşım Adıslıbekir aynı yörede yetiştiğimiz örfü adeti tamamen bir olan aynı zamanda akrabalık bağları olan iki köyün insanları arasında bağ kurmaya, bizler arasında muhabbetin dostluğun ilerlemesi için çaba gösteren bir büyüğümüz. Bilmem hatırlarmısın eskiden köylerde odalar olurdu, o odalarda ahali toplanıp sohbet eder, akşamlarını doyumsuz geceler geçirmek için otururlar, bir misafir köy dışından gelince o odalarda toplanıp misafir ağırlanırdı. Ve bu odaların bir özelliğide şu idi;
Herkesin odasına gidilmez Herkesin suyu içilmezdi. Ama Belli başlı özü sözü bir olan (yaşayanlara ömür, yaşamayanlara Allah Rahmet eylesin) tabi çoğu rahmetli köy büyüklerinin ise pek misafiri eksik olmazdı. İşte Adıslı Bekir'de bizim özü sözü bir, sohbeti çekilir, öğüdü dinlenir büyüğümüz durumunda. hani derlerya Her Ağacın Dibine Karınca Birikmez diye. herşeyi benim söylemek istediklerimi bu söz benim zannımca anlatmaya kafi gelir. Herkesten bizim hakkımızda iyi düşünenlerden Allah'ım binlerce defa razı olsun. herkese iyi akşamlar diliyorum...[/COLOR][/I][/B]

Abdurrahman 58 03.04.2008 22:39

-->: --->: -->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...

[QUOTE=adislibekir;250252]Serkancım şunuda merak ediyorum Sivaslılar Net de onca insanla sohbet ediyorsun neden hiç biri senin Köyünün Forumunu ziyaret etmiyor.?Neden bizim forumları ziyaret etmiyorlar...(Altuntaş Abimiz hariç.) Sivasa bağlı Belde belediyeleri Anketine neden iştirak edilmiyor beldelerimizi tanımak sorunlarını tartışmaktan yararlı ne olabilir.Sizler yoksa bizi köylü falan diye mi dışlıyorsunuz.Sizin yaptığınız birbirinizi ban ban Banlamak Yılın artisini seçmek Yılın dizisin seçmek ben bunları çok yararsız şeyler olarak görüyorum.Bizim yazılarımıza bizim sorunlarımıza kayıtsız kalınıyor.Hangi köyün Hangi Beldenin bir sorunu tartışıldı neden Belde belediyelerin Forum sayfasına girilmiyor bu belde belediyelerin iyisi ve kötüsü tartışılmıyor.Bırakın artık bu banlama işinide birazda sessiz çoğunluğun sesine kulak verin.[/QUOTE]

abi ben daha napm konu anasayfadan kayboluyor buluyorum anasayfaya geri getiriorm yarım saat int.dolaşıyorum.derse dönüyorum yani o onların ayıbı haklısın artık bu banlama meselesi sıktı bence.üyelerin daha eğitici forumlara yönelmesi lazım.

bilalfındık 05.04.2008 21:21

YA KARDEŞİM BU FORUMLARDA SERKANLA BENDEN BAŞKA BEYPINARLI YOKMU NEDEN KAYITSIZ KALIYORSUNUZ

bilalfındık 05.04.2008 21:24

TABİ BİZ YAZIYORUZ AMA SERKAN BİZLERE TENEZÜL EDİP DİYALOK KURMUYOR BUNUN SEBEBİNİ ANLAMIŞ DEYİLİM

Abdurrahman 58 05.04.2008 21:39

abi kalbimi kırıyon vallaha ne demek tenezzül etmiyoruz ayıp ettin valla.interneti kapatırken bazen çıkış yapmıyorum sitede.bazende birilerine anca cevap veriyorum sessiz kalsam tırttı diyecekler abi.
ANLAYACAĞIN
NİZAM-İNTERNET YAPIYORUZ BAZEN.

bilalfındık 05.04.2008 21:45

[QUOTE=serrrkan;251079]abi kalbimi kırıyon vallaha ne demek tenezzül etmiyoruz ayıp ettin valla.interneti kapatırken bazen çıkış yapmıyorum sitede.bazende birilerine anca cevap veriyorum sessiz kalsam tırttı diyecekler abi.
ANLAYACAĞIN
NİZAM-İNTERNET YAPIYORUZ BAZEN.[/QUOTE]

CANIM SENİN KALBİNİ KIRARMIYIM AMA ZORUMA ĞİDİYOR KOCAMAN KÖY AMA KATILAN YOK SAĞOLSUN ADISLI BEKİR ABDUŞ KARDEŞİMDE OLMASA KİMSE YOK HAKSIZMIYIM BAMLAMAYLA OLMAZ KOÇUM ETKİNLİK GEREK HER KÖYÜN RESİMLERİ VAR BİZİM YOK KOYSANA

Abdurrahman 58 05.04.2008 22:49

ABİ VALLA KÖYÜN BİTANE BİLE FOTOĞRAFINI BULAMADIM.

bilalfındık 06.04.2008 09:35

herkese hayırlı sabahlar hemşerilerim

abdussvs 06.04.2008 11:54

[B][I][COLOR="Red"]Bilal Abi Ne yalnızı bizde burdayız boşver sitem etmeyi biz bize yeteriz. Bak bende Kurtlapa sayfasında tekim ama sen adıslıbekir olmaza bende yalnızım...[/COLOR][/I][/B]

bilalfındık 06.04.2008 19:38

[QUOTE=abdussvs;251136][B][I][COLOR="Red"]Bilal Abi Ne yalnızı bizde burdayız boşver sitem etmeyi biz bize yeteriz. Bak bende Kurtlapa sayfasında tekim ama sen adıslıbekir olmaza bende yalnızım...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

ABDÜŞ KARDEŞ SİTEDE ÇOK DALAŞMA OLUYO DAYANAMIYORUM

Abdurrahman 58 06.04.2008 20:08

TÜRK'ÜM DOĞRUYUM APUL GİLİN BASIRININ OĞLUYUM:D

bilalfındık 06.04.2008 20:11

[QUOTE=serrrkan;251259]TÜRK'ÜM DOĞRUYUM APUL GİLİN BASIRININ OĞLUYUM:D[/QUOTE]

bismillah beypınarlıyım elhamdilillah sivaslıyım

sonbahar 06.04.2008 21:23

[QUOTE=bilalfındık;251264]bismillah beypınarlıyım elhamdilillah sivaslıyım[/QUOTE]

Bilal abi helal olsun sana Senin gibi Korkmadan Saklanmadan Bozkurtu vede Üç Hilali Yazısının altında kullanan mert abilerimizle gurur duyuyoruz helal olsun sana.Adıslıbekir Koca Reisede burdan selamlar sevgiler allah sizleri mahcup etmesin sağolun varolun.

Abdurrahman 58 06.04.2008 22:03

eeee korkusuzların yeridir beypınar köyü öyle değilmi bilal reis:)

Abdurrahman 58 06.04.2008 22:48

Abdurrahman 58 06.04.2008 23:17

-BEYPINARI-
Her yer yeşillendi renkler cümbüşü
Kokar burcu burcu gülün BEYPINAR
Eridi kalmadı dağların başı
Coştu derelerden selin BEYPINAR.

Yönümü çevirdim ereyim sana
Eski dosttan haber sorayım sana
Bugün yürüyerek varayım sana
Çamura belenmiş yolun BEYPINAR.

Mezarlık inişi karşılar beni
Ezelden severdim bilirsin seni
Saçlarım okşayan rüzgarın hani
Değişmiş lodosun yelin Beypınar.

Çoğu ev yıkılmış ot diken bitmiş
Ahmet,Mehmet,Osman şehre göç etmiş
Harmanın içine karabaş yatmış
Nerede o eski halin BEYPINAR.

Okulum mektebim ben geldim işte
Sana olan sevdam bitermi döşte
Akıyor yukarı pınarım başta
Kurumuş söğütlü dalın BEYPINAR.

Gölbaşı garipçe bakar yüzüme
İnceden sızılar iner dizime
Aşağı bostanlar kızar sözüme
Lal olmuş konuşmaz dilin BEYPINAR.

Cağıştak hüzünlü maziyi arar
Kamerin çeşmesi kaynağın sorar
Çevlükler örenler baraja yarar
Nede çabuk dolmuş gölün BEYPINAR.

Döğücü dağ yolu killik yerinde
Ne sevdalar saklamıştır serinde
Sana dönsem KÖYÜM günün birinde
Uzatıp tutarmı elin BEYPINAR.

SEÇKİNİ özlemin gayrı son bulsun
Herkes birbirini sevip dost olsun
Yaz bahar geliyor toy düğün olsun
Coştursun bizleri telin BEYPINAR...

YAZAN:BEYPINARLI AŞIK SEÇKİNİ HASAN BASRİ GÜNGÖR
SİVAS-2008

bilalfındık 06.04.2008 23:53

[QUOTE=sonbahar;251325]Bilal abi helal olsun sana Senin gibi Korkmadan Saklanmadan Bozkurtu vede Üç Hilali Yazısının altında kullanan mert abilerimizle gurur duyuyoruz helal olsun sana.Adıslıbekir Koca Reisede burdan selamlar sevgiler allah sizleri mahcup etmesin sağolun varolun.[/QUOTE]

sağolbe bacı bızlerin allaha çok şükür korkacak bir şeyimiz yok içimiz dışımız aynı özümüz neyse dilimiz onu söyler başımız diktir sizler sağolun
sayğılar

Abdurrahman 58 06.04.2008 23:56

bilal abi babamın şiir nasıl olmuş........................................

adislibekir 07.04.2008 00:01

[QUOTE=serrrkan;251374]bilal abi babamın şiir nasıl olmuş........................................[/QUOTE]

Ya Serkancım sen Bizim Belde Belediyelerini neden hiç ziyaret etmiyorsun seni bundan kısıtlayan ne var söylede bilelim.Bizlerde seni kendi forumlarımızda ağırlamak istiyoruz.Yoksa bizler sana göre biraz dahamı gerideyiz bizlerle sohbet sıkıcımı olur...Enazından bi ziyaret et adını yazdır.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:32.