![]() |
Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?
kardeşler türkçemize sahip çıkalım şehitler ölmez vatan bölünmez
|
[quote=seva;344572]senin gördüğüne veya krizden ne anladığına bağlıdır....[/quote]
Benim anladığım tek şey ne zaman kırmızı kar yağarsa senin krizi ancak o zaman kabullenecek olman seva :D |
BENCE DE SUAN ULUSLAR ARASI Bİ KRİZ VAR ...HEMDE DÜNYAYI AĞIR ETKİSİ ALTINA ALMIŞ ANCAK ÜLKEMİZDE BUNUN ESİNTİLERİ HİSSEDİLMEKDE...FAKAT BAZI GÜRÜHLAR OKADAR ÇABA SARFETMEKDELER Kİ BİZDE O KRİZİ EN AĞIR ŞEKLDE HİSSEEDELİM DİYE...BU MEMLEKETTE BU KANALDA YAZANIN HİÇ KİMSENİNDE TUZU KURU DEĞİLDİR..SUAN SURDA BU KANALDA NETE BİLE GİİRYOSAK ŞÜKÜR Kİ BELLİ RAHATIMIZ YERİNDEDİR..ANADOLU İNSANI Kİ GEREKİRSE BİR SOĞAN BİR DOMATES EKER BİR SENESİNİ ONU YİYEREK GEÇİNİR...KRİZ VAR DİYENLER İŞSSİSİZM DİYENLER AZ HAYATINIZDAKİ LÜXLERE BAKIN VE STANDARTLARI AZ AŞAĞI ÇEKİN GÖRÜN BAKALIM KRİZ MRİZ SWALLIYO MU SİZİ..VALLA BU KRİZ NASIL BİŞEY SE HİÇ AŞAĞILARI SALLAMIYO EN ÜSTTEKİLERİDE SALLAMIYO.....SANIRIM BU KRİZ MALI GÖTÜREMİYENLERİ DAHA ÇOK ETKİLİYO....VARSA Bİ KRİZ TEDBİRİ ALINIR DEVLET AİLE DENGELERİ KURULUR HERKES ONA GÖRE AYARLAR KENDİNİ..KRİZİN KRİZİNİ GEÇİRMEK AHMAKÇA GELİYO....
|
hernekedar kriz yok densede ülkemizde kriz var arkadaslar kim ne derse desin ...
|
arif bey sivasın nersindensiniz
|
[quote=kasparix;345774]BENCE DE SUAN ULUSLAR ARASI Bİ KRİZ VAR ...HEMDE DÜNYAYI AĞIR ETKİSİ ALTINA ALMIŞ ANCAK ÜLKEMİZDE BUNUN ESİNTİLERİ HİSSEDİLMEKDE...FAKAT BAZI GÜRÜHLAR OKADAR ÇABA SARFETMEKDELER Kİ BİZDE O KRİZİ EN AĞIR ŞEKLDE HİSSEEDELİM DİYE...BU MEMLEKETTE BU KANALDA YAZANIN HİÇ KİMSENİNDE TUZU KURU DEĞİLDİR..SUAN SURDA BU KANALDA NETE BİLE GİİRYOSAK ŞÜKÜR Kİ BELLİ RAHATIMIZ YERİNDEDİR..ANADOLU İNSANI Kİ GEREKİRSE BİR SOĞAN BİR DOMATES EKER BİR SENESİNİ ONU YİYEREK GEÇİNİR...KRİZ VAR DİYENLER İŞSSİSİZM DİYENLER AZ HAYATINIZDAKİ LÜXLERE BAKIN VE STANDARTLARI AZ AŞAĞI ÇEKİN GÖRÜN BAKALIM KRİZ MRİZ SWALLIYO MU SİZİ..VALLA BU KRİZ NASIL BİŞEY SE HİÇ AŞAĞILARI SALLAMIYO EN ÜSTTEKİLERİDE SALLAMIYO.....SANIRIM BU KRİZ MALI GÖTÜREMİYENLERİ DAHA ÇOK ETKİLİYO....VARSA Bİ KRİZ TEDBİRİ ALINIR DEVLET AİLE DENGELERİ KURULUR HERKES ONA GÖRE AYARLAR KENDİNİ..KRİZİN KRİZİNİ GEÇİRMEK AHMAKÇA GELİYO....[/quote]
Bu güruh kelimesini kimler için kullanmış bu arkadaşımız bilmiyorum, Şimdi vardı veya yoktu yu kabullenmek kime ne kazandıracak anlamış değilim. Birileri olmadık şey için neden var desin, yani bukadar ruh hastasımı ki olmadık şey için var diyecekler. Asıl var olan şeyi yıllardan beri yavaş yavaş hissettirerek yaşanan krizi ve son dünyada patlak veren kriz ilede iyice ayyuka çıkan krizi hala duygusal yaklaşımla yok deyip, sırf birileri kriz varmış diye yalanına saklanıp yaşanan gerçek bir şeyi hala yokmuş gibi göstermeye çalışan güruhlar var olduğu sürece daha çok inim inletir bu krizler, sanıyorum bu yorumu yazan arkaadşımız farklı bir yerde yaşıyor. |
[quote=adnan yıldırım;345824]arif bey sivasın nersindensiniz[/quote]
İmranlı siz nereden acaba özel mesajdan yazarsanız sevinirim |
[B]Ya insan var ama az var der.O da yok.Resmen kriz yok diyorlar yahu:)
Samanyolu gibi pembe gözlüklü bir kanal bile kriz var demişse kriz vardır..:)[/B] |
Biz krizi kendi kendimize çıkarmaya çalışıyoruz. Tamam, tedbirli olalım da,borcumuzu da ödeyelim.
O zaman kriz olmayacak ve gelmeyecektir. Şunu da unutmayalım. Biz çok ama çok büyük bir ülkede yaşıyoruz. Osmanlının son sadrazamlarından Ali veya Fuat Paşa, bu ülke çok büyük, siz dışarıdan biz içeriden yıkmak için uğraşıyoruz, bunu başaramıyoruz demişti. O sadrazamın bu sözü söylemesinden en fazla yarım asır sonra koskoca Osmanlı İmparatorluğunu batırmayı başardılar. Onların torunları olan bizler, bir ara tarihimizi reddettik, ama tarih bizi reddetmedi. Öyle ise bir başka sözü de unutmayalım. TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR. Derler ama bunu unutmaz ve tedbir alarak onlar dışarıdan biz içeriden bu ülkeyi yıkmak için çalışmayı bırakırsak ülkemizin büyüklüğü devam eder. |
[QUOTE=adnan yıldırım;345823]hernekedar kriz yok densede ülkemizde kriz var arkadaslar kim ne derse desin ...[/QUOTE]
Şu anda küresel kriz bizi nerdeyse etkilemedi. Bizim sorunumuz kendi iç krizimiz. Küresel kriz Mayıs 2009'dan sonra etkilemeye başlayabilir. :D 7 senedir kaç tane doğru düzgün sanayi tesisi kuruldu, üretim ne kadar desteklendi. Ülkemizde ekonomi üretimden uzak. Biz üreticilikten tüccarlığa doğru yer değiştiriyoruz. Bu durumda, üretim azaldığına göre bizim de küresel krizden etkilenmemiz kısa vadede olası değil. Biz ancak ithal edilen ürünleri satamayınca krize gireceğiz. Dentex, Sönmez Filament kapandı ancak onların sorunu senelerden beri Çinle rekabet edemediklerinden tekstilcilerin genel sorunu. Akbank'ın çıkardıklarınınsa krizle ilgisi bile yok, olsa olsa bahanesi kriz olabilir. Kriz inşaat sektöründe mevcut ancak bu da son bir ayın krizi değil. 2 seneden beri konut ve alışveriş merkezi enflasyonu zaten vardı. Konut fiyatları, kira bedelleri düşüşe geçmeye başladı. Bence daha düşer bu şişirilmiş fiyatlar. 5 sene önce 70.000ytl. olan evler 2 sene içinde 200.000ytllere dayandı. Şimdi geri 100.000 ytlye düşünce millet isyanlarda. O karlar edilirken kimsenin gıkı çıkmıyordu. Şimdi kardan zarar edince feryat figan. Neymiş hükümet önlem alsın, vergi almasın falan filan. Fazla kar ederken sen devlete bu da benden deyip fazla vergi mi verdin? Var mı böyle mantık. Eğerki bir işiniz var ve alınteri ile çalışıyorsanız krizde olsa sizi etkilemez |
[B]Seva arkadaşım;
Tamam bu devlette kriz felan yok,sen rahat ol. Eğer hayatını idame ettiremeyen,evine çoluğuna çocuğunada yemek götüremeyen varsada allah belasını versin diyelim,başkalarından bize ne,komşum aç yatarken bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Veyada allah akıl fikir vermiş,o vatandaşda kafasını kullana bu krizden felan etkileyenmeyeydi değilmi_? Sen rahat ol,burda yazıp kriz var diyenler cahil. Aman ağzımıza bu kriz lafını bidaha almayalım,yarından itibaren allah göstermesin,senin dediğin gibi sadece inşaat sektöründe iken tüm sektörlere dağılır değilmi.[/B] |
ÜLKEMİZDE KRİZ YOK DİYENLERİ ANLAMIYORUM.YA BU ÜLKEDE YAŞAMIYOLAR YADA HAZIR YİYOLAR.
BEN DEVLET MEMURUYUM.907 YTL MAAŞ+145 YTL DÖNER SERMAYEDEN MAAŞ ALIYORUM.EŞİM ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIYO VE 900 YTL MAAŞ ALIYOR.EVİMİZE TOPLAM AYDA 1950 YTL PARA GİRİYOR.BUNUN 450 YTL Sİ KİRAYA 200-250 YTL Sİ FATURALARA GİDİYOR.İKİ ÇOCUK VAR OKUYORLAR.ONLARIN MASRAFLARI, EVİN MUTFAK MASRAFLARI,KREDİ KARTLARI DERKEN AY SONU GELİYOR.BİR BAKMIŞIZ BİRDAHA Kİ AYA BORÇLU GEÇMİŞİZ.SENELERDİR BU HEP BÖYLE DEVAM EDİYOR.HER AY BİR ÖNCEKİ AYI ARAR OLDUK.ÜST BAŞ ALDIĞIMIZ YOK.AŞIRI HARCAMALAR YOK.BOĞAZIMIZDAN BİLE KESER OLDUK.BEN HALİME YİNE DE ŞÜKREDİYORUM. AMA ASKERİ ÜCRETLE GEÇİNEN VE BENİM İKİ KİŞİLİK KAZANCIMLA YAPAMADIĞIMI YAPMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR VAR.YARI AÇ YARI TOK YAŞAMAYA ÇALIŞAN,ÇOCUKLARINI OKUTAMAYAN,GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ,BUNALIMA GİRMİŞ ÇOK İNSAN TANIYORUM. NEYMİŞ ÜLKEMİZDE KRİZ YOKMUŞ MEDYA ABARTIYORMUŞ.MEDYA ABARTIR.MEDYANIN İŞİ NE.ABARTACAK TABİİ... AMA BİZ BU ÜLKEDE YAŞIYORUZ VE NEYİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ. SENELERDİR VAR OLAN KRİZ GLOBAL KRİZLE DAHA DA ARTTI. HALA KRİZ YOK DİYENLER....BİR KERE DAHA DÜŞÜNÜP ÖLÇÜP BİÇSİNLER BENCE. |
[quote=haticeözlü;346426]ÜLKEMİZDE KRİZ YOK DİYENLERİ ANLAMIYORUM.YA BU ÜLKEDE YAŞAMIYOLAR YADA HAZIR YİYOLAR.
BEN DEVLET MEMURUYUM.907 YTL MAAŞ+145 YTL DÖNER SERMAYEDEN MAAŞ ALIYORUM.EŞİM ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIYO VE 900 YTL MAAŞ ALIYOR.EVİMİZE TOPLAM AYDA 1950 YTL PARA GİRİYOR.BUNUN 450 YTL Sİ KİRAYA 200-250 YTL Sİ FATURALARA GİDİYOR.İKİ ÇOCUK VAR OKUYORLAR.ONLARIN MASRAFLARI, EVİN MUTFAK MASRAFLARI,KREDİ KARTLARI DERKEN AY SONU GELİYOR.BİR BAKMIŞIZ BİRDAHA Kİ AYA BORÇLU GEÇMİŞİZ.SENELERDİR BU HEP BÖYLE DEVAM EDİYOR.HER AY BİR ÖNCEKİ AYI ARAR OLDUK.ÜST BAŞ ALDIĞIMIZ YOK.AŞIRI HARCAMALAR YOK.BOĞAZIMIZDAN BİLE KESER OLDUK.BEN HALİME YİNE DE ŞÜKREDİYORUM. AMA ASKERİ ÜCRETLE GEÇİNEN VE BENİM İKİ KİŞİLİK KAZANCIMLA YAPAMADIĞIMI YAPMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR VAR.YARI AÇ YARI TOK YAŞAMAYA ÇALIŞAN,ÇOCUKLARINI OKUTAMAYAN,GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ,BUNALIMA GİRMİŞ ÇOK İNSAN TANIYORUM. NEYMİŞ ÜLKEMİZDE KRİZ YOKMUŞ MEDYA ABARTIYORMUŞ.MEDYA ABARTIR.MEDYANIN İŞİ NE.ABARTACAK TABİİ... AMA BİZ BU ÜLKEDE YAŞIYORUZ VE NEYİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ. SENELERDİR VAR OLAN KRİZ GLOBAL KRİZLE DAHA DA ARTTI. HALA KRİZ YOK DİYENLER....BİR KERE DAHA DÜŞÜNÜP ÖLÇÜP BİÇSİNLER BENCE.[/quote] İşte canlı bir örnek, Google de vs. araştırmaya gerek yok, Ailede 2 kişi çalışmasına rağmen çoğuna göre eline biraz daha fazla ücret geçmesine rağmen artık yüksek enflasyon , zam, kriz yetersiz ücret artışı artık bu tür aileleride zor duruma düşürmüştür. Yani kriz yok demek bunu saklamak kime ne kazandırıacak veya deşifre etmek kime ne kaybettirecek hala anlamış değilim. Ortada bir gerçek var ve gerçekler ergeç ortaya çıkar, ne kadar örtbas edilsede... |
arif abi sonuna kadar haklısın.bu konuyla ilgili sizin ve diğerlerinin daha önceki mesajlarınızı okudum ve gerçekten üzüldüm.bu sebepten kendimle ilgili bilgi verdim.dediğin gibi canlı örnek olsun diye...ama...anlayana...
KRİZ VARRRRRRRR |
[B][COLOR="Red"]KRİZ YOK DİYENLER HERHALDE HÜKÜMETTEN ÖZEL ÖDENEK ALIYORLAR YADA TÜRKİYEDEKİ % 5 MUTLU AZINLIKTAN [/COLOR][/B]
|
ARİF BASKANIM krız yok demiyoruz ii okuyun ...onu bize ağır ödetmeey çalısanlar var demişiz...
|
ülkede krız su derece bu derece diye atıp tutanlar allah rızası iiçn sofralarında kaç çeşit yediklerini yazsınlar....su kriz ortamında..biz sadece kriz tellalıyız...okadar yazmısınız bakın bende yazdım birinizde çıksın desin ki biz sivaslılar TÜrkiye vatandasları olarak aile birey fert öğrenci memr işsiz .....olarak krize nasıl karsı dururuz nasıl asarız..anca tellallğını yapın....yada yüzde beşlik enseli kısımdan deyin geçin....ben 5 gün babamn evinde rahtsam 360 gün bu memlekt iiçn gayret ediyorum...bu konuda oturduğu yerden kımse kımseye atıfda bulunmasın...ya çözüm sunusun yada sussun tellallık yapıp milletin az olan ii moralinin daah da bozmasın bnce...
|
[quote=kasparix;346521]ülkede krız su derece bu derece diye atıp tutanlar allah rızası iiçn sofralarında kaç çeşit yediklerini yazsınlar....su kriz ortamında..biz sadece kriz tellalıyız...okadar yazmısınız bakın bende yazdım birinizde çıksın desin ki biz sivaslılar TÜrkiye vatandasları olarak aile birey fert öğrenci memr işsiz .....olarak krize nasıl karsı dururuz nasıl asarız..anca tellallğını yapın....yada yüzde beşlik enseli kısımdan deyin geçin....ben 5 gün babamn evinde rahtsam 360 gün bu memlekt iiçn gayret ediyorum...bu konuda oturduğu yerden kımse kımseye atıfda bulunmasın...ya çözüm sunusun yada sussun tellallık yapıp milletin az olan ii moralinin daah da bozmasın bnce...[/quote]
Genç kardeşim, Ne yapsın halk sofrasında zeytin, peynir ekmektemi yemesin, gerçi onlarda lüks tüketime sokuldu ama, bari soğan ekmek yemesine mani olmayın onuda çok görmeyin, Arjantinde halk aylık et tüketimim bilmem kaç kilodan kaç kiloya düştü diye ülkede yürüyüş gösteri yaparken sen tutmuş neyden bahsediyorsun.? Krize elbetteki çözüm üretmek gerek görüş belirtmek gerek... Ancak bir iktidarımız varki, evlere şenlik, kimseyi takmıyor her şeyi ben bilirim diyor, hak isteyeni suçlu görüyor, "al ananı git lan" diyor. Bakana derdini anlatanı korumalar ağzını gözünü kapatarak oradan uzaklaştırıyor, Amacımız elbetteki moral bozmak değil, yalanlanan şeyin var olduğunu, saklamanın bir çare olmadığı, eğer söz konusu vatan ise milli bir birlik oluşturmak, yönetimin yapması gereken kimseyi tanımamak değil, ya çareler üretecek yada yapamıyorsa, Muhalefetini, sendikasını, odalarını, kuruluşlarını bir araya getirip ortak bir çözüm üretilmesini sağlamaktır, var yada yok demek kimseye birşey kazandırmaz çünkü hepimiz aynı gemideyiz battığımız zaman hep birlikte denizin dibinde buluruz kendimizi... Geminin su almasını susmakla, gizlemekle batmasını önleyemezsiniz!!! |
[QUOTE=albina58;346350][B]Seva arkadaşım;
Tamam bu devlette kriz felan yok,sen rahat ol. Eğer hayatını idame ettiremeyen,evine çoluğuna çocuğunada yemek götüremeyen varsada allah belasını versin diyelim,başkalarından bize ne,komşum aç yatarken bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Veyada allah akıl fikir vermiş,o vatandaşda kafasını kullana bu krizden felan etkileyenmeyeydi değilmi_? Sen rahat ol,burda yazıp kriz var diyenler cahil. Aman ağzımıza bu kriz lafını bidaha almayalım,yarından itibaren allah göstermesin,senin dediğin gibi sadece inşaat sektöründe iken tüm sektörlere dağılır değilmi.[/B][/QUOTE] Türkiye de kriz yok Türkiye de kriz tellalığı var Evine ekmek su götüremeyn insan olmaz Neden Allah belalarını versin ki Allah yardımcımız olsun Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir. Bana dokunmayan yılna da bin yaşamasın Kriz var diyen insanlar neden cahil olsun ki mutlaka onlarında siyasette bir yerleri vardır kimi kriz var diyecek kimide kriz yok diyecek |
[QUOTE=haticeözlü;346426]ÜLKEMİZDE KRİZ YOK DİYENLERİ ANLAMIYORUM.YA BU ÜLKEDE YAŞAMIYOLAR YADA HAZIR YİYOLAR.
BEN DEVLET MEMURUYUM.907 YTL MAAŞ+145 YTL DÖNER SERMAYEDEN MAAŞ ALIYORUM.EŞİM ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIYO VE 900 YTL MAAŞ ALIYOR.EVİMİZE TOPLAM AYDA 1950 YTL PARA GİRİYOR.BUNUN 450 YTL Sİ KİRAYA 200-250 YTL Sİ FATURALARA GİDİYOR.İKİ ÇOCUK VAR OKUYORLAR.ONLARIN MASRAFLARI, EVİN MUTFAK MASRAFLARI,KREDİ KARTLARI DERKEN AY SONU GELİYOR.BİR BAKMIŞIZ BİRDAHA Kİ AYA BORÇLU GEÇMİŞİZ.SENELERDİR BU HEP BÖYLE DEVAM EDİYOR.HER AY BİR ÖNCEKİ AYI ARAR OLDUK.ÜST BAŞ ALDIĞIMIZ YOK.AŞIRI HARCAMALAR YOK.BOĞAZIMIZDAN BİLE KESER OLDUK.BEN HALİME YİNE DE ŞÜKREDİYORUM. AMA ASKERİ ÜCRETLE GEÇİNEN VE BENİM İKİ KİŞİLİK KAZANCIMLA YAPAMADIĞIMI YAPMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR VAR.YARI AÇ YARI TOK YAŞAMAYA ÇALIŞAN,ÇOCUKLARINI OKUTAMAYAN,GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ,BUNALIMA GİRMİŞ ÇOK İNSAN TANIYORUM. NEYMİŞ ÜLKEMİZDE KRİZ YOKMUŞ MEDYA ABARTIYORMUŞ.MEDYA ABARTIR.MEDYANIN İŞİ NE.ABARTACAK TABİİ... AMA BİZ BU ÜLKEDE YAŞIYORUZ VE NEYİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ. SENELERDİR VAR OLAN KRİZ GLOBAL KRİZLE DAHA DA ARTTI. HALA KRİZ YOK DİYENLER....BİR KERE DAHA DÜŞÜNÜP ÖLÇÜP BİÇSİNLER BENCE.[/QUOTE] 1950 YTL maaş giriyor eve 850 YTL si masraflara kaldı 1100 YTL onu tasarruf ediyorsunuzdur. Okul masrafları kitaplar devletten aldığınız defter oda yılda bir kez Kredi kartları onlarıda kullanıp borçlandınız ise karşılığında mal edinmişinizdir. Mutlaka ki hepimiz çok şükür demeliyiz Asgari ücretle ev geçindirenlerde varsa bu ülkede mutlaka var çok şükür halimize Ülkemizde kriz yok kriz tellalığı var zorla ülkemizi krize sürüklemek isteyenler var bir kez daha düşündüm buna göre AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATMALIYIZ. |
[QUOTE=arifcoskun;346434]İşte canlı bir örnek,
Google de vs. araştırmaya gerek yok, Ailede 2 kişi çalışmasına rağmen çoğuna göre eline biraz daha fazla ücret geçmesine rağmen artık yüksek enflasyon , zam, kriz yetersiz ücret artışı artık bu tür aileleride zor duruma düşürmüştür. Yani kriz yok demek bunu saklamak kime ne kazandırıacak veya deşifre etmek kime ne kaybettirecek hala anlamış değilim. Ortada bir gerçek var ve gerçekler ergeç ortaya çıkar, ne kadar örtbas edilsede...[/QUOTE] 1950 YTL ücret alıyor 850 YTL si masraflarına gidiyor 1100 YTL tasarruf ediyor onada çok şükür diyor İnsaf enflasyonu zammı unuttuk ya 6 yıldır Kriz yok bu ülkede kriz tellalığı var devlette tedbirlerini alıyor kimse kriz saklamıyor ki Zaman her şeyin ilacıdır. |
[QUOTE=yiğidoturan;346447][B][COLOR="Red"]KRİZ YOK DİYENLER HERHALDE HÜKÜMETTEN ÖZEL ÖDENEK ALIYORLAR YADA TÜRKİYEDEKİ % 5 MUTLU AZINLIKTAN [/COLOR][/B][/QUOTE]
evet sizde katılmazmıydınız % 5 mutlu azınlığa |
[B]Bu ulkede kriz yok diyen varsa ya bu ulkede yasamiyor yada bu krizi gormezlikten geliyor...
Hemen hemen her uretim dalinda isten cikartmlara surerken kriz yok demek biraz garibe kaciyor insanlarin alim gucleri azaliyor lutfen duyarak degilde gorerek kriz hakkinda goruslerinizi belirtiniz.... Bana kriz yok diyenler sene başındaki otomobil satışlarını ve şimdiki otomobil satışlarını bir karşılaştırsınlar bi bulsunlar en küçük örneğiyle bir görsünler....[/B] |
bizim ülkede kriz herzaman vardi ve herzaman olacak, her dogan cocuk 3500 dolar borc ile doguyor bu ülkede kriz olmazda ne olur......
|
[B]buda sorumu :) var tabi dünya krizde bizde olmazmı
ama Allah için en az biz etkileniyoruz :rolleyes: yani öyle diyorlar.....!!!! kriz yok demek çok saçma olur heralde.[/B] |
çok değil 6 ay önce buradan yazarken hamdolsuncuların hepsi saldırıyordu şimdi %95 i krizi varlığını kabul eder hale gelmiş, bu kriz sadece akp nin krizi değil tabiki birikmiş yapısal sorunların getiridiği sonuç bu, akp bunu sadece çanak tutup daha da derinleştirdi, akp aldığında 220 milyar dolardı dış borç şimdi 500 milyar dolar
kasada var 28 milyar dolar şuan ödenmek için bekleyen kısa vade borçlar 125 milyar dolar imf in kapısında ümüğü sıktırmayıp alacağımız yeni borç 19-25 milyar dolar arası, dişin kovuğunu ancak doldurur, melih gökçek kendi itirafı ankara gibi memur kentinde bile 400bin aile yardıma muhtaç hale gelmiş, bu utanılıp düşünülmesi gereken derin bir konu; halk sokağa dökülmedikçe emperyalist uyuşturucu politikaları reddetmedikçe, halktan yana köylüden işçiden yana memurdan yana üretenden yana bir yönetsel yapı kurulmadıkça çaresisiz yada ÇARE[U][B]SİZ[/B][/U]SİNİZ önce zengini zengin fakiri daha fakir eden bu siyasi partiler yasasına dayalı parlementer yapı mutlaka geniş halk yığınlarından yana değişmek zorunda kurtuluşun başka çaresi yok. tamamen 0 sıfır dış borç olana kadar ekonomik ve siyasi bağımsızlıktan bahsetmek mümkün değil, o halde IMF siz , dünya bankasız, ab siz bir yapıyı mutlaka oluşturmalıyız milletçe elele, yeni baştan 1919 şartları oluşmuş durumda ülkemizde her alanda yeniden kurtuluş savaşı mücadelesi verir gibi her alanda atağa kalkmak zorundayız, öncelik milli bir eğitim sistemi olmalı, tarıma ağırlık vermeliyiz, arge ye yatırım yapmak zorundayız, yerli malına ağırlık vermeliyiz vs vs sonu yok bunun , bu güçlü politikaları uygulayacak güçlü halka dayalı gerçek temsilcilerin oluşturduğu parlementolar ve yerel iktidarlar biran önce oluşturulmalı |
[QUOTE=yerliturkuaz;346700][B]Bu ulkede kriz yok diyen varsa ya bu ulkede yasamiyor yada bu krizi gormezlikten geliyor...
Hemen hemen her uretim dalinda isten cikartmlara surerken kriz yok demek biraz garibe kaciyor insanlarin alim gucleri azaliyor lutfen duyarak degilde gorerek kriz hakkinda goruslerinizi belirtiniz.... Bana kriz yok diyenler sene başındaki otomobil satışlarını ve şimdiki otomobil satışlarını bir karşılaştırsınlar bi bulsunlar en küçük örneğiyle bir görsünler....[/B][/QUOTE] Bu ülkede kriz yok ve bu ülkede yaşıyorum kriz tellallıgı var onuda görüyorum Kriz tellaları her iş kolunda işçi çıkartıyorlar kriz bahanesiyle devletten ne koparırsak okar düşüncesindeler Otomobil satışları ile ilğili verileri gönderirseniz karşılaştırırız Bankaların verdiği otomobil kredileri ile memlekette otomobilmi kaldıki |
[B][QUOTE=seva;346713]Bu ülkede kriz yok ve bu ülkede yaşıyorum kriz tellallıgı var onuda görüyorum
Kriz tellaları her iş kolunda işçi çıkartıyorlar kriz bahanesiyle devletten ne koparırsak okar düşüncesindeler Otomobil satışları ile ilğili verileri gönderirseniz karşılaştırırız Bankaların verdiği otomobil kredileri ile memlekette otomobilmi kaldıki[/QUOTE] Merak ediyorum AKP'den herhangi bir para alıyormusun bu kadar görmezlikten geliyorsun.... Ocak ayında otomobil ihracatı %85 iken şuan tam tamına büyük bir gerileme var %70 şimdi sen buna uydurma diyeceksin eee bende bu durumda sana ne diyebilirmki sadece diyebileceğim at gözlüklerinizi çıkartın ve önümüze bir ekonomik program koyum bu program dışa bağımlılığı azaltsın... Atam'ız yaptı Osman'lının borçlarını kappattı o zamanın maaşıyla bir öğretmen bir daire alıyordu eyyy bazılar çıkarsın [U][COLOR="Red"]AT GÖZLÜKLERİNİ....[/COLOR][/U][/B] |
[B]Bu yıl içerisinde doğalgaza yapılan zamma dikkat çekerim;tam %73.Allah'a şükür ki kriz yok,ya kriz olsaydı??:)[/B]
|
[QUOTE=abircan;346710]çok değil 6 ay önce buradan yazarken hamdolsuncuların hepsi saldırıyordu şimdi %95 i krizi varlığını kabul eder hale gelmiş, bu kriz sadece akp nin krizi değil tabiki birikmiş yapısal sorunların getiridiği sonuç bu, akp bunu sadece çanak tutup daha da derinleştirdi, akp aldığında 220 milyar dolardı dış borç şimdi 500 milyar dolar
kasada var 28 milyar dolar şuan ödenmek için bekleyen kısa vade borçlar 125 milyar dolar imf in kapısında ümüğü sıktırmayıp alacağımız yeni borç 19-25 milyar dolar arası, dişin kovuğunu ancak doldurur, melih gökçek kendi itirafı ankara gibi memur kentinde bile 400bin aile yardıma muhtaç hale gelmiş, bu utanılıp düşünülmesi gereken derin bir konu; halk sokağa dökülmedikçe emperyalist uyuşturucu politikaları reddetmedikçe, halktan yana köylüden işçiden yana memurdan yana üretenden yana bir yönetsel yapı kurulmadıkça çaresisiz yada ÇARE[U][B]SİZ[/B][/U]SİNİZ önce zengini zengin fakiri daha fakir eden bu siyasi partiler yasasına dayalı parlementer yapı mutlaka geniş halk yığınlarından yana değişmek zorunda kurtuluşun başka çaresi yok. tamamen 0 sıfır dış borç olana kadar ekonomik ve siyasi bağımsızlıktan bahsetmek mümkün değil, o halde IMF siz , dünya bankasız, ab siz bir yapıyı mutlaka oluşturmalıyız milletçe elele, yeni baştan 1919 şartları oluşmuş durumda ülkemizde her alanda yeniden kurtuluş savaşı mücadelesi verir gibi her alanda atağa kalkmak zorundayız, öncelik milli bir eğitim sistemi olmalı, tarıma ağırlık vermeliyiz, arge ye yatırım yapmak zorundayız, yerli malına ağırlık vermeliyiz vs vs sonu yok bunun , bu güçlü politikaları uygulayacak güçlü halka dayalı gerçek temsilcilerin oluşturduğu parlementolar ve yerel iktidarlar biran önce oluşturulmalı[/QUOTE] Türkiye de kriz yok kriz tellallıgı var kriz tellalları zorla Türkiye yi krize sokmak istiyorlar Devlet kriz olasılığına karşı tedbirleri alıyor hiç kimsenin endişesi olmasın Dış borçla ilgili verilere [url]www.bumko.gov.tr[/url] adresinden bakabilirsiniz iç borç dış borç stokları ne kadar öğrenebilirsiniz resmi sitelerden Döviz rezervlerine gelince [url]www.tcmb.gov.tr[/url] adresinden öğrenebilirsiniz resmi rakamlar IMF ile anlaşma henüz yapılmadı Ankara da 400 bin yoksuıl aile pek inandırıcı değil gibime geliyor her aile üç kişi olsa bir milyon iki yüzbin insan Ankara nüfusunun yarısı nerdeyse Halk sokağa neden dökülsün ki sokağa çıkanlar neler yapıyor görülüyor sokakda ne halledildi ki Bu ülke hem ekonomik yönden hemde siyasi yönden bağımsızdır Siyasi partiler yasası değişmeli Meclis te AKP CHP MHP DTP DSP ÖDP BBP siyasi parti var % 80 90 anlarda temsil oranı Egitim Saglık konularında çok ilerlemeler var Ülkede yaşayan insanlar kendini düzeltmeli mesela Gayrimenkül satar 30,000 YTL leye Tapuya bildirir 20,000 YTL |
Ben bu ülkede neler gördüm, daha 15- 16 yil önce dövizin birgünde iki katina cikarilarak milletin cebinde ki paralarinin calindigini, devletin 1 cente muhtac oldugunu, iscinin, memurun ayligini depremzedelere yapilan yardimlarla ödendigini.... Daha sayayim mi? Lütfen.
|
[QUOTE=Yiğiter;346724][B]Bu yıl içerisinde doğalgaza yapılan zamma dikkat çekerim;tam %73.Allah'a şükür ki kriz yok,ya kriz olsaydı??:)[/B][/QUOTE]
Doğalgazın 01.01.2008 tarihindeki fiyatı ile 01.12.2008 tarihindeki fiyatlarını verebilirmisin |
[QUOTE=yerliturkuaz;346715][B]
Merak ediyorum AKP'den herhangi bir para alıyormusun bu kadar görmezlikten geliyorsun.... Ocak ayında otomobil ihracatı %85 iken şuan tam tamına büyük bir gerileme var %70 şimdi sen buna uydurma diyeceksin eee bende bu durumda sana ne diyebilirmki sadece diyebileceğim at gözlüklerinizi çıkartın ve önümüze bir ekonomik program koyum bu program dışa bağımlılığı azaltsın... Atam'ız yaptı Osman'lının borçlarını kappattı o zamanın maaşıyla bir öğretmen bir daire alıyordu eyyy bazılar çıkarsın [U][COLOR="Red"]AT GÖZLÜKLERİNİ....[/COLOR][/U][/B][/QUOTE] AKP herhangi bir para almıyorum Türkiye de kriz yok Türkiye de kriz tellallığı var krizden çıkar umanlar var zorla krize sokmak isteyenler var kriz bahane ederek işçi çıkartanlar var Uydurma demiyorum hangi resmi siteden aldınızsa bana site adresini verirseniz bakarım niye yalan diyeyim ki Atamız Osmanlının hangi borcunu kapatmış. Bir maaşla bir daire alınan tarih hangi tarih miş öğrenelim TOKİ şimdi asgari ücretlilere ev veriyor |
[quote=seva;346695]1950 YTL ücret alıyor 850 YTL si masraflarına gidiyor 1100 YTL tasarruf ediyor onada çok şükür diyor
İnsaf enflasyonu zammı unuttuk ya 6 yıldır Kriz yok bu ülkede kriz tellalığı var devlette tedbirlerini alıyor kimse kriz saklamıyor ki Zaman her şeyin ilacıdır.[/quote] Yine konu döndü, dolandı karşılıklı yazışma hali aldı, Bak "seva" bu 6 yıldır zam yok enflasyon düşük iddiası sadece hayal ürünü ve sanırım uyutma taktiğide pek başarılıki var olan gerçeği hala yokmuş gibi görebiliyorsun, yada iktidar tarafından sana yapılan bir kıyak var yoksa bu kadar bariz şeyleri hala yokmuş gibi savunmanın başka bir anlamı yok malesef. Sana bir kaç örnek vereyim: Sene 2002 en büyük paramız eskiye paraya göre 20 milyon TL Sene 2005 en büyük para olarak (eski değer) 100 miyon TL Enflasyon olmayan yerde 5 kat büyük para basılırmı???? Şimdi ise yeni 250 lilikler düşünülüyor sen nelerden bahsediyorsun???? Şuanki enflasyon yüzde 117 lerde sen öyle saklayan gizleyen yalan yazan basından takip ettiğinden sana herşey yalan gibi geliyor..!!! En basiti insan cebine bir 50 ytl koyup manava çarşıya gidip iki kilo birşey aldığında anlıyor eve gelip acaba yanlışmı harcadım hesapları yaptırıyor, Şimdi beni uğraştırıp 6-7 sene önceki fiyatlarla şimdiki fiyatları kıyaslatma lütfen doğruları görelim, "doğru tektir" iki tane doğru olmayacağına göre... |
[B][QUOTE=seva;346741]AKP herhangi bir para almıyorum Türkiye de kriz yok Türkiye de kriz tellallığı var krizden çıkar umanlar var zorla krize sokmak isteyenler var kriz bahane ederek işçi çıkartanlar var
Uydurma demiyorum hangi resmi siteden aldınızsa bana site adresini verirseniz bakarım niye yalan diyeyim ki Atamız Osmanlının hangi borcunu kapatmış. Bir maaşla bir daire alınan tarih hangi tarih miş öğrenelim TOKİ şimdi asgari ücretlilere ev veriyor[/QUOTE] Bak ben sana at gözlüklerini çıkar ve de öyle bak dedim etrafa ama sen bu şekilde bakmaya devam edersen ne biz sana yazıklarımızla bişey anlatabiliriz ne de sen anlamak için çaba harcarsın.. Dediğim gibi san ne desek hep boşuna....[/B] |
[QUOTE=seva;346736]Doğalgazın 01.01.2008 tarihindeki fiyatı ile 01.12.2008 tarihindeki fiyatlarını verebilirmisin[/QUOTE]
[B]Kış yüzünü gösterdi, soğuk iliklerimize kadar işledi. Ancak doğalgaz fiyatları [COLOR="Red"]yılbaşından bu yana yüzde 73 zamlandığı için[/COLOR], vatandaşın eli kombilerinin sıcaklık ayarını yükseltmeye bir türlü varmıyor.[/B] [url]http://www.samanyoluhaber.com/haber-129436.html[/url] [B]Doğan Medyasına inanmayacağını bildiğim için Samanyolu kaynaklı bir haber.:)[/B] FATURA VATANDAŞA Yapılan hesaplamalar, [B]2007 Aralık[/B] ayında KDV ve ÖTV dahil doğalgaz metreküp fiyatının [B]0.54 YTL[/B] iken, aradan geçen dönemde yapılan dört zammın ardından rakamın [B]0.94 [/B]YTL olduğunu, birim hizmet ve amortisman bedeli eklendiği zaman doğalgazın metreküp fiyatının 1.07 YTL’ye ulaştığını ortaya koydu. Buna göre bütün eklemeler dahil 10 metreküp doğalgaz fiyatı Aralık 2007’de yaklaşık 59 YTL iken, bugün 107 YTL’ye ulaşıyor. Artış yüzde 82’yi buldu. Üstelik son açıklanan verilere göre Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 11 düzeyinde. Yine son bir yılda dolar kuru sadece yüzde 29.7 arttı. Ayrıca 2008’de ortalama memur maaşlarına yapılan zam da yüzde 18.5 düzeyinde. [url]http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Kasim/02/Haber_499538.aspx[/url] [B]Aslında daha fazlaymış gördün mü?:)[/B] |
[QUOTE=arifcoskun;346862]Yine konu döndü, dolandı karşılıklı yazışma hali aldı,
Bak "seva" bu 6 yıldır zam yok enflasyon düşük iddiası sadece hayal ürünü ve sanırım uyutma taktiğide pek başarılıki var olan gerçeği hala yokmuş gibi görebiliyorsun, yada iktidar tarafından sana yapılan bir kıyak var yoksa bu kadar bariz şeyleri hala yokmuş gibi savunmanın başka bir anlamı yok malesef. Sana bir kaç örnek vereyim: Sene 2002 en büyük paramız eskiye paraya göre 20 milyon TL Sene 2005 en büyük para olarak (eski değer) 100 miyon TL Enflasyon olmayan yerde 5 kat büyük para basılırmı???? Şimdi ise yeni 250 lilikler düşünülüyor sen nelerden bahsediyorsun???? Şuanki enflasyon yüzde 117 lerde sen öyle saklayan gizleyen yalan yazan basından takip ettiğinden sana herşey yalan gibi geliyor..!!! En basiti insan cebine bir 50 ytl koyup manava çarşıya gidip iki kilo birşey aldığında anlıyor eve gelip acaba yanlışmı harcadım hesapları yaptırıyor, Şimdi beni uğraştırıp 6-7 sene önceki fiyatlarla şimdiki fiyatları kıyaslatma lütfen doğruları görelim, "doğru tektir" iki tane doğru olmayacağına göre...[/QUOTE] Yani şöyle değilmi 20,000,000 TL Şimdi 20 YTL Daha sonra 100 YTL Euro en büyük paraları 500 Euro Bizim en büyük paramız 200 TL Enflasyon rakamları % 10 larda heralde enflasyon verilerini siz nerden aldınız Manavda kilosu 25 YTL olan ne var onuda örneklerseniz bizde öğrenelim |
[QUOTE=yerliturkuaz;346864][B]
Bak ben sana at gözlüklerini çıkar ve de öyle bak dedim etrafa ama sen bu şekilde bakmaya devam edersen ne biz sana yazıklarımızla bişey anlatabiliriz ne de sen anlamak için çaba harcarsın.. Dediğim gibi san ne desek hep boşuna....[/B][/QUOTE] At gözlüğü ilede bakıyorum aynı At gözlüğünü çıkarıp bakıyorum yine aynı Türkiye de kriz yok Türkiye de Kriz tellallığı var kriz çıkartmak isteyenler var Krizi bahane edip işçi çıkaranlar var devletten ne koparabilirsek diyenler var elbette ki bende biliyorum ülkede yapılacak çok iş var |
[QUOTE=Yiğiter;346876][B]Kış yüzünü gösterdi, soğuk iliklerimize kadar işledi. Ancak doğalgaz fiyatları [COLOR="Red"]yılbaşından bu yana yüzde 73 zamlandığı için[/COLOR], vatandaşın eli kombilerinin sıcaklık ayarını yükseltmeye bir türlü varmıyor.[/B]
[url]http://www.samanyoluhaber.com/haber-129436.html[/url] [B]Doğan Medyasına inanmayacağını bildiğim için Samanyolu kaynaklı bir haber.:)[/B] FATURA VATANDAŞA Yapılan hesaplamalar, [B]2007 Aralık[/B] ayında KDV ve ÖTV dahil doğalgaz metreküp fiyatının [B]0.54 YTL[/B] iken, aradan geçen dönemde yapılan dört zammın ardından rakamın [B]0.94 [/B]YTL olduğunu, birim hizmet ve amortisman bedeli eklendiği zaman doğalgazın metreküp fiyatının 1.07 YTL’ye ulaştığını ortaya koydu. Buna göre bütün eklemeler dahil 10 metreküp doğalgaz fiyatı Aralık 2007’de yaklaşık 59 YTL iken, bugün 107 YTL’ye ulaşıyor. Artış yüzde 82’yi buldu. Üstelik son açıklanan verilere göre Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 11 düzeyinde. Yine son bir yılda dolar kuru sadece yüzde 29.7 arttı. Ayrıca 2008’de ortalama memur maaşlarına yapılan zam da yüzde 18.5 düzeyinde. [url]http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Kasim/02/Haber_499538.aspx[/url] [B]Aslında daha fazlaymış gördün mü?:)[/B][/QUOTE] 10 metreküp dogalgaz X 1,07 dogal gaz fiyatı = 10.7 olmaz mı yoksa benmi yanlış hesap ettim Dogalgaza zam gelmedi de demedim Dogalgaz kullanmıyan ailelere düşün pişirme ve banyo için ayda iki tüp 90 YTL birde yakacak ekle 85 YTL toplam 175 YTL odun kömür çektiğide cabası dogalgaz kullannalarmı avantajlı kullanmayanlarmı verileri de resmi sitelerden alırsanız daha iyi olur gazetecilerin uydurma haberlerine mahkum olmazsınız. Sivas da akrabalarım var pişirme ve banyo için aylık 10 ila 15 YTL arasında dogalgaz ödüyorlar biz ise ayda hadi pişirme ve banyoya bir tüp diyelim 45 YTL ödüyoruz. Keşke bizim ülkemizdede dogalgaz çıksada vatandaşlar ücretsiz kullansa kim istemezki |
[QUOTE=seva;346693]1950 YTL maaş giriyor eve 850 YTL si masraflara kaldı 1100 YTL onu tasarruf ediyorsunuzdur.
Okul masrafları kitaplar devletten aldığınız defter oda yılda bir kez Kredi kartları onlarıda kullanıp borçlandınız ise karşılığında mal edinmişinizdir. Mutlaka ki hepimiz çok şükür demeliyiz Asgari ücretle ev geçindirenlerde varsa bu ülkede mutlaka var çok şükür halimize Ülkemizde kriz yok kriz tellalığı var zorla ülkemizi krize sürüklemek isteyenler var bir kez daha düşündüm buna göre AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATMALIYIZ.[/QUOTE] seva arkadaşım durum senin düşündüğün kadar basit değil.tasarruf demişsin ne tasarrufu güzel kardeşim ben her ay birdaha ki aya borçlu geçiyorum. okul masrafı senin sandığın gibi devletin verdiği(allah razı olsun)kitaplardan ibaret değil.devletin verdiği kitaplara hiç baktın mı bilmiyorum ama çok yetersiz.içlerin de bilgi denen hiç bir şey yok.e o zaman ne oluyo öğretmenler kaynak kitap istiyo.test dergileri istiyo.onlarda yetmiyo kursa gönderiyorum çocuklarımı.iki çocuğumun günlük okul masrafı 10 ytl.(ek masraflar hariç.)sonra okul aydatı,her ay ödenen fotokopi parası,devletin ödeyemediği elektirik,su,yakıt paralarınında biz velilerden alındığını biliyomusun.ben 2 yıldır okula 20+20=40ytl den bilgisayar parası ödüyorum.ortada bilgisayar yok.bu senede istiyolar vermedim vermiycemde.daha neler neler.devlet bana ayrıyetten işte yemem için yemek parası vermiyo.benim günlük yemek masrafım 3 ytl.kredi kartlarımı genelde büyük market alışverişlerinde kullanıyorum.oda bir daha ki aya devrediyo. yani anlıycan güzel kardeşim ne kadar sıksakta birikim yapamıyoruz. ama ben de umutluyum.bugünler geçecek.insanlar gülmeye başlayacak.eminim güzel günlerde gelecek. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:00. |