![]() |
--->: BiR DeMeT SiiR
Ben seni severken de senden habersiz sevmiştim. Belki de kendimden bile habersiz...
Dünyaları etrafında döndürmek isteyen bir kalbi bilerek isteyemezdim. Kendimden ve senden habersiz;bir tane; olmuştun sen... Öyle ya; Sen bir taneydin; Eşin benzerin yoktu yeryüzünde, Yoktu Sen Kadar Güzel Güleni, Sen BALımdın! Yaşanmamış ve yaşamamış olsam bile Sen Özeldin... Aşk Özeldi.... Ama a$k bitti Yağmurda Aşk Başkadır diyenlere gülüyordum ama bende yağmurda üşüyen ellerini severek başladım seni sevmeye... Aralıktı... Bizim mahalleye hiç o kadar güzel yağmur yağmazdı... Önce aldırmadım seninle güzelleşen herşeye... Sonra tüm parfümeri dükkanlarını aşındırıp kokunu ararken anladım seni deliler gibi özlediğimi... Ne kadar gerçeksen o kadar yalandın... Ve ben her seferinde en baştan başladım... Yeniden bir sondayım ama bu kez yeniden başlayacak gücüm yok... Ben senden vazgeçmek istiyorum! ! ! ! Sen gittiğin günden beri senden vazgeçiyorum..... Herkes gibi biri olmanı yada hiç kimse olmanı istiyorum... Sesini duymak için telefonlara sarılmaktan vazgeçmek, ismini duyduğumda içimin titreyip, gözlerimin dolmasından kurtulmak istiyorum... Senin benim için herhangi biri olman ne kadar zor bir bilsen... Zaten kolay olan ne vardı ki benim için; Sanki seni öldürmemle sevmem ararsında hiçbir fark yoktu... Ve ben hep sevgim yüzünden cezalıydım... İşte bu yüzden imkansızlığına hep inandım! Ben yalnız kalıp seni düşünmeyi deli gibi sever olduğumda, sen benim her şeyim olduğunda ben senin için hiç yoktum... Bu yüzden yalnızlıklarım, ağlamalarım, özlemlerim canını hiç acıtmadı. Benim tarafımdan sevilmek belki de hayatında önemseyeceğin en son şeydi... Sen beni hiç sevmedinBen Seni Seviyorum dediğimde Seni Seviyordum! Ben Seni Özlüyorum dediğimde Seni Özlüyordum. Ben Senin İçin Ölürüm Dediğimde ben senin özleminden zaten ölüyordum... Ve Ben Şimdi Senin Hayatından Gidiyorum! Ne zaman Aralık’ta bir yağmur yağsa, ben İstiklal’de ıslanıyor olacağım, Ne zaman bir parfümeriye girsem hala kokunu arıyor olacağım, Ne zaman bir havuz görsem, kenarında oturup seni bekliyor olacağım demiştim... Başaramadım... Ben Kaybettim... Sen Kazandın! Artık sesimi duymayacaksın...İçİmDe Can ÇeKişLeRiNi DuYuYoRuMSana sımsıkı sarılmak istiyordum, kokunu içime yıllarca bana yetecek kadar çekerek, sana sımsıkı sarılmak istiyordum.... Gelmedin! Gelsen yapabilir miydim bilmiyorum... Ben artık gidiyorum Bal’ım... Eğer hayatından çekildiğimi hissedersen, bana sana geri dönmemem ve seni yeniden deliler gibi sevmemem için şans dile... Ve Lütfen, Aralık’ta yağmur yağdığında bizim mahalleye gelme... |
-->: BiR DeMeT SiiR
[B]Çok güzel paylaşımınız için teşekkürler[/B]
|
Az önce son kez öptüm seni
Son kez tuttum ellerini Sanki içimden bir şeyler kopup gitti Ayırırken gözlerimden gözlerini Zaten olmayacak bir duaya amindi bizimki Mutlu edemezdik birbirimizi Çok şey istememiştim halbuki Yüreğinin en kuytu köşesinde ufacık bir yer yeterdi Şimdi daha iyi anlıyorum o sebepsiz suskun terk edişini Sen hiç benim olmamışsın ki Ben hep kandırmışım kendi kendimi Olur da bir gün aklına gelirsem Gülümseyerek hatırla beni Tebessümle an geçirdiğimiz o günleri Ve bir zamanlar seni deli gibi seven bu yüreği… Belki de ağlıyordur şimdi Hiç kimse almadı, alamazda yerini Senden kalan küçük bir resim şimdi Ve yalan da olsa söylediğin aşk sözleri Yüreğimden asla silinmeyecek izleri Hala saklıyorum verdiğin gülleri Biraz kurudular ama solmadılar benim gibi Bir gün mezarımda hayat bulurlar belki Sana verdiğim o resme iyi bak şimdi O gülen gözler artık birer mazi Yırt at gitsin artık ne anlamı var ki Unuttum ben zaten içten gülümsemeyi Sana her bakışında parlayan o gözler şimdi Kim bilir belki de bulutlar kadar nemli Sana hiç kızmadım, kızamam da inan ki Aslında suç biraz da bende belki Bile bile attım bu ateşe kendimi Ve çok ağır ödedim seni sevmenin bedelini Bu sözler belki de masal gibi gelecek sana şimdi Ama bir gün sen de anlayacaksın beni Ve tadacaksın aşkın çaresizliğini Belki üzüleceksin ama böyle böyle öğreneceksin büyümeyi Düşe kalka öğreneceksin yürümeyi Ve ölümle dans etmeyi Şimdi başka biri alacak yerimi Zamanla hatırlamayacaksın bile ismimi Ama son kez, son kez düşün bi Sevebilir mi seni, benim sevdiğim gibi Ve aldırmadan acılara, koyar mı ortaya yüreğini Sevmek sözle değil özdedir sevgiliÇocuk yüreğin anlamadı bunu ne yazık ki Ve sen bitirdin gözümde kendi kendini Umutlarımı kefil yapıp terk ediyorum bu şehri Benden sana son hatıra olarak bırakıyorum bu şiiri… İşte okudun sana olan son sözlerimi Bunlar giderken sana söyleyemediklerimdi Şimdilerde kalbimde yaşanıyor sonbahar mevsimi Artık çok koymuyor her bulduğumda kaybetmek seni Çünkü öğrendim ben yalnızlığımla dertleşmeyi Ve gidenlerin arkasından üzülmemeyi Yüreğimin en güzel yerinde saklayacağım seni Ateş olup yaksan da yapamam, gösteremem o cesareti Kendine iyi bak sevgili Ve sakın arama kaybettiklerini Dönmezler artık geri Ve eğer bilmiyorsan sevmeyi Taşıma o yüreği... -Alıntı- |
[B]Bir Gün Anlarsın [/B]
[I]Yazar ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN [/I] Uykuların kaçar geceleri, Bir türlü sabah olmayı bilmez, Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya Deli eden uğultudur başlar kulaklarında, Ne çarşaf halden anlar, ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık, Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın, Onun unutamadığın hayali, Sigaradan derin bir nefes çekmişçesine dolar içine, Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. Bir gün anlarsın aslında her şeyin boş olduğunu, Şerefin, faziletin, iyiliğin güzelliğin. Gün gelir de, sesini bir kerecik duymak için, Vurursun başını soğuk, taş duvarlara, Büyür gitgide incinmişliğin, kırılmışlığın Duyarsın. Ta derinden acısını çaresiz kalmışlığın. Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. Bir gün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin Niçin yaratıldığını. Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini Uzun uzun seyredersin aynalarda güzeliğini Boşuna geçip, giden yıllarına yanarsın. Dolar gözlerin, için burkulur Sevmek ne imiş bir gün anlarsın. |
Bilmiyorum duymak istermisin benim dilimden
Elim kolum bağlıyken sana ne diyebilirim ki ben Öyle çok sevdiki bu deli gönül seni, Çaresi olmayan sevdadayız,kaybettik birbirimizi. Oysaki bilmiyorsun, İçimdeki yerini, Hiç anlatmadımki sana Seni ne çok sevdiğimi. Arzun hep uzakta olmaksa, Kabulümdür,durma git, Beni kalbinden söküp atmaksa niyetin, Diri diri toprağa gömde öyle git. Sen eyy gözleri çakmak çakmak bakan sevgili İlk defa duyuyorsun benden sevgi sözlerini Ben yoruldum artık bırak şu eziyetini Gelmeyeceksen bir daha,gitme zamanıdır,durma git. Yüzündeki masum tebessüme vuruldum, Ben bu aşk oyununda,oyuncağın oldum, Sana ne kötülüğüm dokundu bilmiyorum, Şu saatten sonra artık bilmekte istemiyorum. Son kez sevgili dedim ya son kez Duyuyorsun bunları benden ilk kez SENİ SEVİYORUM duysun ibreti alem için herkez, Gidiyorsan GİT, Susuyorsan SUS, Beni de öldü farzet, SENİ SEVDİĞİMİ bir gün Anlarsın elbet. |
Ellerimle bellerinden kavrayınca,
Dudaklarımla sana dokununca, İçime ılıık bir şeyler akar, Benim sevgili çay bardağım... :) |
[QUOTE=SONMEZ;269365]Ellerimle bellerinden kavrayınca,
Dudaklarımla sana dokununca, İçime ılıık bir şeyler akar, Benim sevgili çay bardağım... :)[/QUOTE] abi şiirin güzelmiş benim yazdığım şiirin altına da ancak böyle bir şiir yakışırdı yani:)... |
[B][CENTER][IMG]http://img260.imageshack.us/img260/7227/gneszu3.png[/IMG]
Günes koydum gozlerime Kimse bakamasin Bakip Baharinda hüzün döken Kirmiziya vuran sari yapraklarimi görmesinler diye.. Ferman verdim dilime, icime düsen atesi kimselere acmasin acip yanip kül olan sevdami kimselere söylemesin diye..... Kilit vurdum Yüregime Bidaha bos hayallere kapilmasin kapilip, aska düsüp Leyla olup Mecnun u beklmesin diye.... Ve Seni yasakladim kendime Yeniden can bulmaya calisan icimdeki cocugu zehirleme Katilim (n) olma (yim) diye!!! [/CENTER][/B] |
[B]Kilit vurdum Yüregime
Bidaha bos hayallere kapilmasin kapilip, aska düsüp Leyla olup Mecnun u beklmesin diye.... Bu güzel şiirinizi bizlerle paylaştığın için size çok teşekkür ederim[/B] |
VELİ OGLUNUZ DELİ AŞTA ZEKİ DERTE BİR İKİ
|
NE YARDAN:)
Ne yardan geçilir ne serden;
Korkuyorum bu gecelerden, :) Bel bagladım bu tepelerden,:) Gün dogmayabilir bir daha. :)BU DÖRTLÜK TÜM SİVASLILAR.NET ÜYELERİNE:) |
--->: NE YARDAN:)
[B]Eline Emegine Saglık..Yüregine Saglık...[/B]
|
-->: NE YARDAN:)
[B]Güzel bir dörtlük olmuş :)[/B]
|
--->: NE YARDAN:)
teşekkür ederiz bizde o zaman...................
|
[B]İlgilisine Mektup (1)
Selâmun Aleyküm, gelir mi sesim? Asırlardır, yüzler "gülmüyor" beyim Dert – derman karışmış, hepsi merasim Dost görünen bile, "bilmiyor" beyim Telgraf çekmiştim, geldi geriye Güneşsiz buzdağı, nasıl eriye? Yanıldık!.. Tilkiyi kattık sürüye Neden, hak yerini "bulmuyor" beyim? Etrafı dolamış, ateş çemberi Herkese sunarız, miski amberi Selâm göndermiştim, çevirdi geri Rüşvet değil diye, "almıyor" beyim Günübirlik hesap ile ilerler Haşerata, mesken olmuş kilerler Yol yordam bilmeze, bilmem ne derler? Bu nağmeler, bizden "çalmıyor" beyim Tavan yaptı, "etiksiz" ahlâkımız (!) Leylekleri, geçti bak lak lakımız Suç dosyamız, süs yerine takımız Yüzsüzler saçını, "yolmuyor" beyim Kucağımda buldum, ben yükü gâmı Mum ile ararız, biz diğerkâmı Kalbura çevirdik, işte ahkâmı Adalet yazıyla "gelmiyor" beyim Pazara çıkardık, aşkı sevgiyi Doladık dillere, türlü sövgüyü Muhabbeti sorma, dipsiz bir kuyu Artık Ferhat dağı "delmiyor" beyim Boş yerinden baktım, bardağın bugün Bana matem günü, yad ele düğün Gönülden hasadım, eksi topyekün Sadece susuz gül "solmuyor" beyim Sesime kulak ver "olmuyor" beyim Ali Rıza Malkoç 10/08/2008 Bursa Diğerkâm: Başkalarını düşünen Ahkâm: Hükümler Yad : Yabancı [/B] |
[B]ÇARESİZ
ah bilsen bir bilsen duyduklarımı sanki bir dağ ağırlığı kalkacak üzerimden ve nehirler boşalacak bir anda içerimden sakın bilme... anlatsan duyarım bütün güzellikleri erir dağlarımın başındaki kar sussan içerimde kıyamet kopar sakın konuşma... ha küreğe mahkum olmak prangaya vurulmak ha görmemek gözlerini, ikisi de bir bütün kördüğümleri çözecek gözlerindir sakın bakma... bir haberin gelse iki satırlık yüreğim birdenbire kanatlanır yücelir bir martı gibi çıkar kapına gelir sakın yazma... çıkıp gittiğinden beri, sessiz sedasız başıboş kalan esir, zindanda yatan hürüm dönmezsen çaresiz kalır ölürüm sakın gelme... işte dağlar, taşlar şahidim olsun yüzüme bakma, konuşma, yazma istemiyorum dipsiz karanlıklara bağırıp duruyorum sakın işitme... YAVUZ BULENT BAKILER[/B] [B][COLOR="Red"]ah bu şiir ahh..yoluma çıkınca korktuğum şiir..[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Blue"][I]
Bende Değilsin.. Bende değilsin gülüm Benliğimdesin... Gidişine mi ağlar gönlüm? Ağladığına mı yanar? Bilinmez... Kör bir dehlizdeyim. Anlatamadığım derdimi, anlamayan ahali Bir de SEN! Çıkarsam seni onlardan Geriye ne kalır ki? Her kim ne söylediyse Yanlış söylemiş eminim Herkes konuştu AŞKIMI Bir ben diyemedim [/I][/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Purple"][I]
Bekliyorum gel artık, bekliyorum; ne zamandır olduğu gibi. hâlâ aynı yerde, öylece, bıraktığın gibi. haydi gel! yeterince geciktik, yeterince kaybettik zaten. şimdi tam zamanı. şimdi felekle fitleşme anı! ya şimdi gel; ya da gidiyorum artık. bu bekleyişin sonu yok. [/I][/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkRed"][I]
Mor Akşamlar yalnızlık içimde yanar kor gibi eriyorum bitmeyen mor akşamlarda sensiz bu duvarlar bana dar gibi yorgunum bitmeyen mor akşamlarda. hasretin içimde yanardağ gibi yalnızlığım derin görünmez dibi sensiz bu akşamlar işkence gibi bitiyorum bitmeyen mor akşamlarda. hüzün tomurcukları açtı bağrımda sesin hâlâ çınlıyor kulaklarımda kayboldum bir başıma yalnızlığımda yitiyorum bitmeyen mor akşamlarda. sensizliğin sancısı yürekte yara giyemem artık beyaz her yanım kara senden gayrı inan yok bana çare soluyorum bitmeyen mor akşamlarda. [/I][/COLOR][/B] |
[B][I][COLOR="RoyalBlue"]
Aşk Çiçeğim Bu akşam içmek istiyorum sabaha kadar Kör kütük sarhoş olmak istiyorum aşkından Sen orada ben ise burada Bilmem çıkar mıyım sabaha Yalnızlığına mahkum hasretine gebe oldum Bir mum yaktım gecenin karalığında Bir rüzgarla gel söndür sarıl boynuma Sarıl bana sımsıkı üşüyorum ısıt beni Ve bir daha gitme uzaklara Her gidişinde ölmekten beter oluyorum Her günüm buhran her gecem kabus Yollarında bekliyor kahroluyorum Bilirim ki hatırlanmak Doğmak kadar güzeldir Bir de unutulmak vardır Yaşamayı zehir eden ölüm kadar acı Ben seni her hatırladığımda Yeniden doğuyorum Seni unutamam daha ölmeyi düşünmüyorum Küçük bir bakışınla Sevinçten bulutlara dokunuyor ellerim Ne zaman ellerin ellerime değse Göçmen bir kuş gibi Tüm dünyayı dolaşıyorum sanki Aşkın bedenine dahi sığmaz oldu Damarımda kan gözlerimde yaş oluyorsun Bakınca gözlerinin içine Derin düşüncelerde kayboluyorum Seninle her mevsim yaz Sensiz her günüm sonsuz bir karakış Seninle yanıyor bedenimin her bir yanı Sensiz üşüyorum karakışlarda Sen bana sevmeyi öğreten Sen bana yaşama gücü veren Sen beni yeni baştan yaratan Umudum hasretim hayallerim tek dünyam Sen benim aşk çiçeğimsin Sen benim AŞK ÇİÇEĞİM [/COLOR][/I][/B] |
[B][COLOR="RoyalBlue"][I]Sen olmazsan
Maviler ölür Dudaklarım tuz denizi Sen olmazsan Kurumuş ağaç gövdesiyim yapraksız Yararı yok gölgemin Ne kuşlara barınak Ne direncim fırtınalara Dingin sular uykusunda gemilerim alabora Gizlenir yağmur sonu gökkuşakları Bulanık sisler arkasına Sen olmazsan Toprak kokmaz Değişir rengi yaprakların Kuşlar dilini unutur gizemli ötüşlerde Sen olmazsan Gözlerim Akdeniz güneşinde çarmıha gerilir Akbabalar sevişir gökyüzünde Kalem tutmaz ellerim, ellerim öksüz Bilirim şiirim olmaz [/I][/COLOR][/B] |
-->: --->: BiR DeMeT SiiR
[QUOTE=Engin58;295673][B][COLOR="Purple"][I]
[B]ya şimdi gel; ya da gidiyorum artık. bu bekleyişin sonu yok.[/B] [/I][/COLOR][/B][/QUOTE] [B][COLOR="Red"]geçti istemem gelmeni[/COLOR]...bunun devamı olsa gerek.. [/B] |
[B]bir adın kalmalı geriye
bir de o kahreden gurbet beni affet [COLOR="Red"]Kaybetmek için erken, sevmek için çok geç[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkOrchid"] BEKLENEN
NE HASTA BEKLER SABAHI NE TAZE OLUYU MEZAR NE DE SEYTAN BIR GUNAHI SENI BEKLEDIGIM KADAR GECTI ISTEMEM GELMENI YOKLUGUNDA BULDUM SENI BIRAK VEHMIMDE GOLGENI GELME ARTIK NEYE YARAR [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Teal"][I]ACILAR DENİZİ
Biliyorum, unutamayacaksın! Ağır ağır geçecek mevsimler, Bir bir ağaracak saçının telleri Solacak albümde eski resimler. Beni hatırladıkça için ürperecek, Boşanan gözyaşlarını tutamayacaksın. Boşuna zorlama kendini, sevdiğim; Biliyorum, unutamayacaksın. Ve biliyorsun, ben de unutamayacağım, Eskimeyecek içimde sana ait ne varsa Şöhretmiş, servetmiş her şey geçiyor, inan Dostluklar ve sevgiler kalıyor, kalırsa. Sen benim gökyüzümdün, denizim, toprağımdın, Şimdi bir hatıra olamazsın belirsiz, uzak Biliyorsun bazı şeyler vardır elimizde olmayan İşte öyle imkansız birşey seni unutmak. Zannetme ki herşey bitti sevdiğim; Birgün yeşerecek şu sararmış yapraklar. Ve bundan sonra kim severse dünyada; Seni ve beni hatırlayacaklar. [/I][/COLOR][/B] |
[B][I][COLOR="teal"][COLOR="Olive"]Ziyan Ömrüm
Ah bu benim ziyan ömrüm Boşa gelip boşa gider Garip gönlüm dertli başım Taşa geldi taşa gider Yaşanır mı böyle yarım Sende kaldı öbür yarım Sayende bak gözpınarım Yaşa geldi yaşa gider Dertler çektim dizi dizi Sırtımda hep bıçak izi Kader vurdu ikimizi Tuşa geldik tuşa gider Senle olmak bir hayalmiş Yalan dünya kime kalmış Meğer sevdan bir masalmış Düşe geldi düşe gider Sen hayata ben meçhule Sana huzur bana çile Talih bile sana böyle Koşa geldi koşa gider Sen yoksun ya can uykusuz Yaşıyorum sana susuz Sen gideli bende temmuz Kışa geldi kışa gider [/COLOR][/COLOR][/I][/B] |
Anneciğim
Ak saçlı başını alıp eline, Kara hülyalara dal anneciğim! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tüy gibi sal anneciğim! Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, Yaşlı gözlerinle kal anneciğim! Gözlerinde aksi bir derin hiçin, Kanadın yayılmış, çırpınmak için; Bu kış yolculuk var, diyorsa için, Beni de beraber al anneciğim!... (1926) Necip Fazıl Kısakürek |
Ağlamak İçin Gözden Yaş mı Akmalı?
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı? Hırsızlık; para, malmı çalmaktır? Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı? Solması için gülü dalından mı koparmalı? Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı? Öldürmek için silah, hançer mı olmalı? Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı? |
İşim Acele
Gökte zamansızlık hangi noktada? Elindeyse yıldız yıldız hecele! Hüküm yazılıyken kara tahtada İnsan yine çare arar ecele! Gençlik... Gelip geçti... bir günlük süstü; Nefsim doymamaktan dünyaya küstü. Eser darmadağın, emek yüzüstü; Toplayın eşyamı, işim acele! Necip Fazıl Kısakürek |
Zindandan Mehmed'e Mektup
Zindan iki hece, Mehmed'im lâfta! Baba katiliyle baban bir safta! Bir de, geri adam, boynunda yafta... Halimi düşünüp yanma Mehmed'im! Kavuşmak mı? .. Belki... Daha ölmedim! Avlu... Bir uzun yol... Tuğla döşeli, Kırmızı tuğlalar altı köşeli. Bu yol da tutuktur hapse düşeli... Git ve gel... Yüz adım... Bin yıllık konak. Ne ayak dayanır buna, ne tırnak! Bir âlem ki, gökler boru içinde! Akıl, olmazların zoru içinde. Üstüste sorular soru içinde: Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu? Buradan insan mı çıkar, tabut mu? Bir idamlık Ali vardı, asıldı; Kaydını düştüler, mühür basıldı. Geçti gitti, birkaç günlük fasıldı. Ondan kalan, boynu bükük ve sefil; Bahçeye diktiği üç beş karanfil... Müdür bey dert dinler, bugün 'maruzât'! Çatık kaş.. Hükûmet dedikleri zat... Beni Allah tutmuş, kim eder azat? Anlamaz; yazısız, pulsuz, dilekçem... Anlamaz; ruhuma geçti bilekçem! Saat beş dedi mi, bir yırtıcı zil; Sayım var, maltada hizaya dizil! Tek yekûn içinde yazıl ve çizil! İnsanlar zindanda birer kemmiyet; Urbalarla kemik, mintanlarla et. Somurtuş ki bıçak, nâra ki tokat; Zift dolu gözlerde karanlık kat kat... Yalnız seccâdemin yününde şefkat; Beni kimsecikler okşamaz mâdem; Öp beni alnımdan, sen öp seccâdem! Çaycı, getir, ilâç kokulu çaydan! Dakika düşelim, senelik paydan! Zindanda dakika farksızdır aydan. Karıştır çayını zaman erisin; Köpük köpük, duman duman erisin! Peykeler, duvara mıhlı peykeler; Duvarda, başlardan, yağlı lekeler, Gömülmüş duvara, baş baş gölgeler... Duvar, katil duvar, yolumu biçtin! Kanla dolu sünger... Beynimi içtin! Sükût... Kıvrım kıvrım uzaklık uzar; Tek nokta seçemez dünyadan nazar. Yerinde mi acep, ölü ve mezar? Yeryüzü boşaldı, habersiz miyiz? Güneşe göç var da, kalan biz miyiz? Ses demir, su demir ve ekmek demir... İstersen demirde muhali kemir, Ne gelir ki elden, kader bu, emir... Garip pencerecik, küçük, daracık; Dünyaya kapalı, Allaha açık. Dua, dua, eller karıncalanmış; Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış. Gözyaşı bir tarla, hep yoncalanmış... Bir soluk, bir tütsü, bir uçan buğu; İplik ki, incecik, örer boşluğu. Ana rahmi zâhir, şu bizim koğuş; Karanlığında nur, yeniden doğuş... Sesler duymaktayım: Davran ve boğuş! Sen bir devsin, yükü ağırdır devin! Kalk ayağa, dimdik doğrul ve sevin! Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! Necip Fazıl Kısakürek |
Söylesem Söyleyebilsem Ah Derdimi
söylesem ah söyleyebilsem derdimi mehtap bir gecede açabilsem sana kalbimi göreceksin seninle dolu desem, diyebilsem ki seviyorum seni çılgınca aşığım sana ama demem, diyemem çünkü aramızda dağlar, denizler ve benim o kahrolası gururum var bu böyle sürüp gidecek sen, seni sevdiğimi bilmeyecek, öğrenmeyeceksin ben her gece yıldızlara seni sevdiğimi söyleyeceğim sana asla... çünkü aramızda dağlar denizler ve benim o kahrolası gururum var Victor Hugo |
Sakarya Türküsü
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak; Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak. Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir; Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir. Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kâinat; Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat! Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne, Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine; Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için. Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin? Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur, Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur. Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük? Bu dâva hor, bu dâva öksüz, bu dâva büyük! .. Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya! Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya? İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal, Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan; Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan. Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu ân; Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an! Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu; Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu? Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna; Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna? Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir? Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir! Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler; Sakarya, kandillere katran döktü geceler. Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya, Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya! İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su; Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu. Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek; Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek? Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl! Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl! Sakarya, sâf çocuğu, mâsum Anadolunun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! Sen ve ben, gözyaşiyle ıslanmış hamurdanız; Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız! Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader; Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider! Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz; Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz! Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! .. (1949) Necip Fazıl Kısakürek |
-->: --->: BiR DeMeT SiiR
[QUOTE=Engin58;296345][B][COLOR="DarkOrchid"] BEKLENEN
NE HASTA BEKLER SABAHI NE TAZE OLUYU MEZAR NE DE SEYTAN BIR GUNAHI SENI BEKLEDIGIM KADAR GECTI ISTEMEM GELMENI YOKLUGUNDA BULDUM SENI BIRAK VEHMIMDE GOLGENI GELME ARTIK NEYE YARAR [/COLOR][/B][/QUOTE] [B]bunu yazdıran duygu ne müthiş bir duygu..nasıl bir ortamda günün hangi vakti yazıldı...yürek büyük olunca şiir de büyük oluyor..[/B] |
[B]atılmışım iki layefhemin meyanesine,
zemine anlatamam asumane anlatamam... [COLOR="Red"](iki anlayışsızın arasına atılmışım,derdimi ne yere ne de göğe anlatabilirim)[/B][/COLOR] |
--->: -->: --->: BiR DeMeT SiiR
[QUOTE=yigiter187;296432][B]bunu yazdıran duygu ne müthiş bir duygu..nasıl bir ortamda günün hangi vakti yazıldı...yürek büyük olunca şiir de büyük oluyor..[/B][/QUOTE]
bu şiir büyük üstad necip fazıl kısaküreğin yazan üstad olunca şiir de bir başka oluyor tabii |
SAÇLARIN (104656 Hit)
Saçların omuzlarından aksın Mermer üzerinden geçen su gibi İçinde ezgin bir his duyacaksın Yaz vaktinin gündüz uykusu gibi Saç tel tel örtüler hep tül tül düşer Gözünün değdiği yere gül düşer Sonunda sana da bir gönül düşer Gönlümün şimdiki duygusu gibi Dillerde dökülüp sayılır saçın Sıcak nefeslerle bayılır saçın Bir tütsüdür kalbe yayılır saçın Kararan gözlerin buğusu gibi NECİP FAZIL KISAKÜREK |
TAM OTUZ YIL (62357 Hit)
Tam otuz yıldır saatim işlemiş ben durmuşum; Gökyüzünden habersiz, uçurtma uçurmuşum... NECİP FAZIL KISAKÜREK |
OLMAZ MI? (68283 Hit)
Yön yön sarılmışım ne yana baksam; Sarılan olur da saran olmaz mı? Kim bu yüzü çizen sanatkar ressam; Geçip de aynaya,soran olmaz mı? Bir parçacığım ben,bütüne hasret; Zaman döne dursun,o güne hasret; Ruhumsa zamanın üstüne hasret; Ebediyet boyu bir an... Olmaz mı? NECİP FAZIL KISAKÜREK |
[B]Yalnızım.
Gündüzler, geceler boyu yalnız, Ne elimden tutan dost, ne yüzüme gülen kız Dolaşıp durduğum sokaklar ıssız. [/B] |
BİR GÜN
Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun uzun karanlığa dalarsa Bir sıcaklık duyarsan üşüyen ellerinde Ve saatler gecikmiş zamanları çalarsa Bil ki seni düşünüyorum Bir vapur yanaşırsa rıhtımına bin, açıl Örtün karanlıkları masmavi denizlerde Ve dinle kalbimi bak nasıl çarpıyor nasıl O bütün özlemlerin koyulaştığı yerde Bil ki seni bekliyorum Bir sabah gün doğarken aç perdelerini, bak Sevinçle balkonuna konuyorsa martılar Kendini tadılmamış derin bir hazza bırak Dökülsün dudağından en umutlu şarkılar Bil ki seni istiyorum Gecelerden bir gece uyanırsan apansız Uzaklarda elemli, garip bir kuş öterse Bir ceylan ağlıyorsa dağlarda yapayalnız Ve bir gün kabrimde bir kara gül biterse Bil ki SENİ SEVİYORUM |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:51. |