![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sivaburs;591469]Zavallı yüreğim zalim ağında,
Tükendi bak ömrüm ahir çağında, Bırak kızarayım sevda yağında, Dudağını büzme 2011.[/QUOTE] Benim yüreğimde bir sevda saklı, Kalbimi zorlayıp yok etme aklı, sivaburs üstadım her zaman haklı, Ustama sen kızma 2011. |
[QUOTE=sandalli;591470]Benim yüreğimde bir sevda saklı,
Kalbimi zorlayıp yok etme aklı, sivaburs üstadım her zaman haklı, Ustama sen kızma 2011.[/QUOTE] Saklı sevdaları aşikar etme, Göğüs kafesini kalbe dar etme, Sana kızsak bile ah-u zar etme, Defterine yazma 2011. |
[QUOTE=sivaburs;591471]Saklı sevdaları aşikar etme,
Göğüs kafesini kalbe dar etme, Sana kızsak bile ah-u zar etme, Defterine yazma 2011.[/QUOTE] Ah ile vah ile geçirtme günü, Özletme bizlere ikibinonu, Mutlulukla bitsin bu yılın sonu, Bunda yanlış sezme 2011. |
[QUOTE=sandalli;591474]Ah ile vah ile geçirtme günü,
Özletme bizlere ikibinonu, Mutlulukla bitsin bu yılın sonu, Bunda yanlış sezme 2011.[/QUOTE] Aşkla bakan gözü sen etme ama, Sökülen düşlere dikiver yama, Hayallerle dolu ümit dünyama, Kara tablo çizme 2011. |
[QUOTE=sivaburs;591477]Aşkla bakan gözü sen etme ama,
Sökülen düşlere dikiver yama, Hayallerle dolu ümit dünyama, Kara tablo çizme 2011.[/QUOTE] Günlerine sevinç neşe eklesem, Her haftana binbir ümit yüklesem, Ayın başı gelsin diye beklesem, Çok bekletip azma 2011. |
[QUOTE=sandalli;591480]Günlerine sevinç neşe eklesem,
Her haftana binbir ümit yüklesem, Ayın başı gelsin diye beklesem, Çok bekletip azma 2011.[/QUOTE] Bırak mutlu geçsin oniki ayın, Her akşam burada demlensin çayın, Kulağını çeker sivaburs dayın, :) İçip içip sızma 2011. |
[QUOTE=sivaburs;591483]Bırak mutlu geçsin oniki ayın,
Her akşam burada demlensin çayın, Kulağını çeker sivaburs dayın, :) İçip içip sızma 2011.[/QUOTE] Sandallı der hele tecrübe kazan, Var mı sana başka methiye yazan, Adına şiirler dizerken ozan, Bizden uzak gezme 2011. |
Sen hakikaten bir başkasın Üstadım, yüreğin var olsun. Seninle yazışmak mükemmel duygu. Kal sağlıcakla.
|
[B]Zevkle okudum ozanlar sizi
Hasrette koymayın artık bizi Sizlersiniz buranın tadı tuzu Gönül bağımızı çözme 2011[/B] |
[QUOTE=sivaburs;591486]Sen hakikaten bir başkasın Üstadım, yüreğin var olsun. Seninle yazışmak mükemmel duygu. Kal sağlıcakla.[/QUOTE]
Her zaman dedigim gibi usta olan sensin ve ben ustalarimla yazismayi cok seviyorum. Umarim katilim daha da artar. Yürek sesin hic susmasin, tesekkür ediyorum. |
yeteriz büyük ustalar yeteriz bizbize
bura herkese açık gerek yok naza baba diyari siyahi siva dokunun saza sizlerden aldığım haz bana yeter |
[QUOTE=ece4858;591537]yeteriz büyük ustalar yeteriz bizbize
bura herkese açık gerek yok naza baba diyari siyahi siva dokunun saza sizlerden aldığım haz bana yeter[/QUOTE] herkes reyinde hürdür oğul bizim fikrimiz birdir oğul duygu kalpte sırdır oğul güzel şiirini arada yaz bana yeter |
[QUOTE=OSMAN ECE;591539]herkes reyinde hürdür oğul
bizim fikrimiz birdir oğul duygu kalpte sırdır oğul güzel şiirini arada yaz bana yeter[/QUOTE] siz uzattınız dostluk elini burada gördüm zeytin dalını açık etsin allah herkesin yolunu sizlerden gelen tatlı söz bana yeter |
[QUOTE=OSMAN ECE;591539]herkes reyinde hürdür oğul
bizim fikrimiz birdir oğul duygu kalpte sırdır oğul güzel şiirini arada yaz bana yeter[/QUOTE] Boşa üzülmesin ozanın hası, Çekmeyiz dostlarım biz burda yası, Öyle özledim ki canım Sivas´ı, Sılaya uzanan iz bana yeter. |
Acep hangi yana sefer eylesem,
Aşiyana çıkmış derdim neylesem, Sivas yasa girer çalıp söylesem, İki teli kalmış saz bana yeter. |
[B]Vuslata dargınım estim durgunum
Çok gezdim dolaştım yorgunum O ela gözlerine ben vurgunum Yardan gelen bir söz bana yeter[/B] |
Bir sevgi yaşadım hayata değer,
O´na çok güvenmek yalnışmış meğer, Pişman olup bir gün dönerse eğer, Başımı koyduğum diz bana yeter. |
Güzeli yüz değil özde ararım,
Tecrübe kimdeyse ona sorarım, Mutlu olmak için işte kararım, Beli kambur olmuş kız bana yeter. |
Ben istemem sarı kızın edası,
Yüreğimi yaktı yarın vedası, Bitsin artık n´olur yokluk sedası, Zülfün tellerini çöz bana yeter. |
Seninle göz göze geldiğimiz an,
Emreyle çekilsin damarımdan kan, Ben kuru bedenim sen içimde can, Can yazımı alsın, güz bana yeter. |
(Hz.Muhammed (s.a.v) 'e
[B]O'na kurban olam Ayagında turab olam Bastıgı yerlerde Onun Bir zerre toz bana yeter [/B] |
Dedim güzel açma benle arayı,
Sevdan kapatmalı döşte yarayı, Koy eller kazansın bolca parayı, Aşkını kalbime çiz bana yeter. |
Bu ozan canandan bir gül alırsa,
İzni çıkartarak canda kalırsa, Cananın gönlünde yerim olursa, Sofrasından artan tuz bana yeter. |
[QUOTE=Cley;591562](Hz.Muhammed (s.a.v) 'e
[B]O'na kurban olam Ayagında turab olam Bastıgı yerlerde Onun Bir zerre toz bana yeter [/B][/QUOTE] yanlışa düşersek halimiz harap şaşırma yolumdan sen ulu yaarab olurum muhammedin ayağına turap günahtan utanacak yüz bana yeter |
Ben gönül dostuyum istemem malı,
Sevgisizse kurur yüreğin dalı, Konuştukça dilden döker yar balı, Aşka ela bakan göz bana yeter. |
[QUOTE=OSMAN ECE;591565]yanlışa düşersek halimiz harap
şaşırma yolumdan sen ulu yaarab olurum muhammedin ayağına turap günahtan utanacak yüz bana yeter[/QUOTE] Bu ne yüce kişi ne ulu cüsse, O’nun yazdığından alalım hisse, Acımaz yüreğim başımı kesse, Hoş geldin üstadım “siz” bana yeter. |
Bugün de başımda bir büyük ağrı,
Faydasız yıllardır yaptığım çağrı, Ne yalan söyleyim doğruya doğru, O güzel gözleri süz bana yeter. |
şükür kavuşturana büyük ustalar
sefilim oturmuş türkü besteler palavraya yalana ava hastalar ördekler sizin olsun kaz bana yeter |
[QUOTE=sivaburs;591567]Bu ne yüce kişi ne ulu cüsse,
O’nun yazdığından alalım hisse, Acımaz yüreğim başımı kesse, Hoş geldin üstadım “siz” bana yeter.[/QUOTE] sana karşı boynum kıldan incedir bana gönderdiğin güller goncadır nerde kaldın bire yiğidim buncadır yürekten sökülen öz bana yeter |
Sevilen bir kalbe seven yürek eş,
Seven yürekleri ışıtsın Güneş Ustalar sevdadan yaksınlar ateş, O ateşten kalan köz bana yeter. |
Bugün de aşk olsun yazılan konu,
Ölmeden gelir mi sevdanın sonu? Vefasız o yare söyleyin bunu, O´nunla yaşanan haz bana yeter. |
güzel sivasın yollerı taşlı
üç can dost atışır akıllı başlı diyorlar diyariye çok yaşlı bu kadar yürüdüğüm hız bana yeter |
[QUOTE=OSMAN ECE;591570]sana karşı boynum kıldan incedir
bana gönderdiğin güller goncadır nerde kaldın bire yiğidim buncadır yürekten sökülen öz bana yeter[/QUOTE] Sizden haber sordum hep esen yelden, Uzağa gittiniz ne gelir elden, Ustalık kelamı dökülür dilden, Hecenle içime sız bana yeter. |
Acıyı dost bildim, derde sarıldım,
Sandalli der bende bana darıldım, Ömür geçti gitti boşa yoruldum, Artik üç beş metre bez bana yeter. |
Üstün yanım yoktur Laz’dan Arap’tan,
Parmağım çıkıyor yırtık çoraptan, Bu acı sevdadan bu ızdıraptan, Sivaburs kurtulsun tez bana yeter. |
ozanlar otağına kurmuşlar çadır
işte kardeşlik kaynaşmak budur aşık sefile burda ayrılık bedir ......... bedir erken manası bacım diye çağıran söz bana yeter |
işte şenlenmiş ozanların köşesi
buyursun buraya beyi paşası geldi zaman oğlunun neşesi bu morelle tırda hız bana yeter |
NE GÜZEL UYMUŞ
düşündüm düşündüm fikir eyledim dumanda dağlara ne güzel yaymış ol gani mevlaya şükür eyledim din iman islama ne güzel uymuş meğer seherde okunan ezanın güzel sesi siler gönüllerden vesvese kini pası zamaneye bakıp tutarım ben yası pravakatör dedikleride buyumuş meğer vermişin akılla fikri cümle insana selavatı şerife nede yakışır sana aşkınla coşmaktan bedenim yana en güzel nameler huuyumuş meğer mahrum etme divanında durmaktan korkarım azabından sual vermekten usanmam zikredip kuran dermekten kelamını anlayıp okumak suyumuş meğer herkesin fikrine vardır büyük saygımız imanımızla doğru gider bütün duygumuz geleceğe dair artar her gün kaygımız edepli erkanlı yetişmek vay imiş meğer büyük sevginle döner döner ağlarım anlatılmaz duyguyla yürek dağlarım aşık sefilim aşkınla yürek dağlarım adem ile havvadan gelen soy imiş meğer |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;591580]NE GÜZEL UYMUŞ
düşündüm düşündüm fikir eyledim dumanda dağlara ne güzel yaymış ol gani mevlaya şükür eyledim din iman islama ne güzel uymuş meğer seherde okunan ezanın güzel sesi siler gönüllerden vesvese kini pası zamaneye bakıp tutarım ben yası pravakatör dedikleride buyumuş meğer vermişin akılla fikri cümle insana selavatı şerife nede yakışır sana aşkınla coşmaktan bedenim yana en güzel nameler huuyumuş meğer mahrum etme divanında durmaktan korkarım azabından sual vermekten usanmam zikredip kuran dermekten kelamını anlayıp okumak suyumuş meğer herkesin fikrine vardır büyük saygımız imanımızla doğru gider bütün duygumuz geleceğe dair artar her gün kaygımız edepli erkanlı yetişmek vay imiş meğer büyük sevginle döner döner ağlarım anlatılmaz duyguyla yürek dağlarım aşık sefilim aşkınla dolar çağlarım adem ile havvadan gelen soy imiş meğer[/QUOTE] emeğine sağlık biraz daha dikkat ufak defek eksikleri görürsen sevinirim |
Bir aşkın uğruna yıktın bendini,
Terk eyledin sılan ile kentini, Boşuna uğraşıp yorma kendini, Geçecek bu ömrün kârsız derbeder. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:47. |