![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
Artık gönüllerde buzlar erisin,
Yiğidin özünü sevgi bürüsün, Yok edelim gardaş kötü sürüsün, Onların burada izi kalmasın. |
[QUOTE=sandalli;593992]Artık gönüllerde buzlar erisin,
Yiğidin özünü sevgi bürüsün, Yok edelim gardaş kötü sürüsün, Onların burada izi kalmasın.[/QUOTE] "Diyecektim demedim" lafı dolaşır, Bir çamur atılır üste bulaşır, Dedikleri sözler bize ulaşır, Kimsenin diyecek sözü kalmasın. |
[QUOTE=sivaburs;593993]"Diyecektim demedim" lafı dolaşır,
Bir çamur atılır üste bulaşır, Dedikleri sözler bize ulaşır, Kimsenin diyecek sözü kalmasın.[/QUOTE] Hocam ayak şimdi akşama kalsın, Yorgun gözler biraz uykuya dalsın, Ozan sayfasına hep neşe dolsun, Kimsenin arkada gözü kalmasın. çıkmam lazım mümkünse akşam devam edelim. :) |
[QUOTE=sandalli;593994]Hocam ayak şimdi akşama kalsın,
Yorgun gözler biraz uykuya dalsın, Ozan sayfasına hep neşe dolsun, Kimsenin arkada gözü kalmasın. çıkmam lazım mümkünse akşam devam edelim. :)[/QUOTE] Sürelim kederi Haleb'e Şam'a, Tamam Üstat ayak kalsın akşama, Gözlerin çok acır sakın okşama, Uyu ki gözlerde sızı kalmasın. :) |
abilerim hep bekledim bu anı
unutma genç kültürünü tanı türküler milletin çovalda unu istemeyenin ağzında azı kalmasın |
Cemal kaybolmasın yüzler hallensin,
Efkarla kuruyan bağlar güllensin, Ozan tele vursun name dillensin, Duvarda asılı sazı kalmasın. |
[QUOTE=sivaburs;594034]Cemal kaybolmasın yüzler hallensin,
Efkarla kuruyan bağlar güllensin, Ozan tele vursun name dillensin, Duvarda asılı sazı kalmasın.[/QUOTE] Gel hocam seninle tüfek alalım, Ovalarda iki üç gün kalalım, Tazıyı tavşana doğru salalım, Tavşanı tutmayan tazı kalmasın. |
[QUOTE=sandalli;594038]Gel hocam seninle tüfek alalım,
Ovalarda iki üç gün kalalım, Tazıyı tavşana doğru salalım, Tavşanı tutmayan tazı kalmasın.[/QUOTE] Koçu devirelim birkaç satıra, Fili yükleyelim bizim katıra, Şu avcı halimiz kalsın hatıra, Vuralım ördeği kazı kalmasın. |
geldinmi aydın can
|
[B][COLOR=darkorange]bu sayfaya gelenler bize hayran olsunlar
okuyanlar şiire ,söze doysunlar hoş kelamımızdan feyz alsınlar dökelim taşları etekde kalmasın [/COLOR][/B] |
[QUOTE=sivaburs;594040]Koçu devirelim birkaç satıra,
Fili yükleyelim bizim katıra, Şu avcı halimiz kalsın hatıra, Vuralım ördeği kazı kalmasın.[/QUOTE] Pazar kursak senle Sivas iline, Altın satsak damat ile geline, Koyalım parayı senin eline, Çoğu bizim olsun azı kalmasın. |
[QUOTE=sandalli;594044]Pazar kursak senle Sivas iline,
Altın satsak damat ile geline, Koyalım parayı senin eline, Çoğu bizim olsun azı kalmasın.[/QUOTE] Bak hele aslana takınmış fular, Bozup cakasını takalım yular, Balık da tutalım bak donmuş sular, Kıralım şu gölün buzu kalmasın. |
[QUOTE=sivaburs;594045]Bak hele aslana takınmış fular,
Bozup cakasını takalım yular, Balık da tutalım bak donmuş sular, Kıralım şu gölün buzu kalmasın.[/QUOTE] Balık tutmak için ideal kangal, Kronik´te yapsın bizlere hingel, Seninle başbaşa yakalım mangal, Sonra söndürelim kozu kalmasın. |
[QUOTE=sandalli;594046]Balık tutmak için ideal kangal,
Kronik´te yapsın bizlere hingel, Seninle başbaşa yakalım mangal, Sonra söndürelim kozu kalmasın.[/QUOTE] Kronik baş yazı silgi silmeyen, Halaya çıkalım yoksa gelmeyen, Öğretelim Üstat oyun bilmeyen, Sivas’ın oğulu kızı kalmasın. |
[QUOTE=sivaburs;594047]Kronik baş yazı silgi silmeyen,
Halaya çıkalım yoksa gelmeyen, Öğretelim Üstat oyun bilmeyen, Sivas’ın oğulu kızı kalmasın.[/QUOTE] Huzura, neşeye orda doyalım, Bize yan bakanın gözün oyalım, Üzerinde neyi varsa soyalım, Geriye bir metre bezi kalmasın. |
[B][COLOR=darkorange]balık tutacaksınız ya ne hacet hingele
kap bulamadım da salata yaptım helkeye mangal yanana kadar yem takın çengele neslini tüketin gölde balık kalmasın [/COLOR][/B] |
[QUOTE=sandalli;594048]Huzura, neşeye orda doyalım,
Bize yan bakanın gözün oyalım, Üzerinde neyi varsa soyalım, Geriye bir metre bezi kalmasın.[/QUOTE] Girmesin başlara onmayan ağrı, Yanmasın burada kimsenin bağrı, Çevirelim üstat bu yana doğru, Madalyonun arka yüzü kalmasın. |
[QUOTE=sivaburs;594050]Girmesin başlara onmayan ağrı,
Yanmasın burada kimsenin bağrı, Çevirelim üstat bu yana doğru, Madalyonun arka yüzü kalmasın.[/QUOTE] Hocam tuttuğumuz bu işler sakat, Onca avdan sonra tükenir takat, İtiraz edene çakalım tokat, Dayılık yapanın pozu kalmasın. |
[QUOTE=sandalli;594051]Hocam tuttuğumuz bu işler sakat,
Onca avdan sonra tükenir takat, İtiraz edene çakalım tokat, Dayılık yapanın pozu kalmasın.[/QUOTE] O zaman av mav yok sazı duyalım, Çalınan sazlara söze doyalım, Her metrekareye ayak koyalım, Sivas’ın bayırı düzü kalmasın. |
[QUOTE=sivaburs;594047]Kronik baş yazı silgi silmeyen,
Halaya çıkalım yoksa gelmeyen, Öğretelim Üstat oyun bilmeyen, Sivas’ın oğulu kızı kalmasın.[/QUOTE] [B][COLOR=darkorange]halay başı ben idim keklik gibi sekidim tüm ahaliye haber salınsın davul sesin duymayan kalmasın [/COLOR][/B] |
[QUOTE=sivaburs;594052]O zaman av mav yok sazı duyalım,
Çalınan sazlara söze doyalım, Her metrekareye ayak koyalım, Sivas’ın bayırı düzü kalmasın.[/QUOTE] Mangal yaktık dostlar sizlerde doyun, Balığın yanına salata koyun, Yemeklerden sonra oynarız oyun, Kimsenin elinde kozu kalmasın. |
moralim düzeliyor sizler var iken
sizden ayrı kalmaktır belimi büken sakın araya girmesin bir kara diken kimsenin bizde gözü kalmasın |
[QUOTE=kronik;594049][B][COLOR=darkorange]balık tutacaksınız ya ne hacet hingele
kap bulamadım da salata yaptım helkeye mangal yanana kadar yem takın çengele neslini tüketin gölde balık kalmasın [/COLOR][/B][/QUOTE] Sanki yem veriyor kocaman ata, Yok bir de içine arpayı kata, Helkeyle yapıyor bize salata, Tarifini ver ki gizi kalmasın. |
[QUOTE=sandalli;594054]Mangal yaktık dostlar sizlerde doyun,
Balığın yanına salata koyun, Yemeklerden sonra oynarız oyun, Kimsenin elinde kozu kalmasın.[/QUOTE] Şimdi bu ayağa bir son verelim, Diyari babanın sözün görelim, Aşık Aydın ile güller derelim, Sandalli´dan başka bozu kalmasın. |
[QUOTE=sivaburs;594056]Sanki yem veriyor kocaman ata,
Yok bir de içine arpayı kata, Helkeyle yapıyor bize salata, Tarifini ver ki gizi kalmasın.[/QUOTE] Şimdi bu ayağa bir son verelim, Diyari babanın sözün görelim, Aşık Aydın ile güller derelim, Sandalli´dan başka bozu kalmasın. |
yanlis yerden alinti yaptim, yaslilik ah yaslilik :)
|
[QUOTE=OSMAN ECE;594055]moralim düzeliyor sizler var iken
sizden ayrı kalmaktır belimi büken sakın araya girmesin bir kara diken kimsenin bizde gözü kalmasın[/QUOTE] sivaburs veriyor kederi sele, Kim bozacakmış ki şaşarım hele, Ozanlar bu akşam yürür el ele, Atalım yolların tozu kalmasın. |
[QUOTE=sivaburs;594056]Sanki yem veriyor kocaman ata,
Yok bir de içine arpayı kata, Helkeyle yapıyor bize salata, Tarifini ver ki gizi kalmasın.[/QUOTE] [B][COLOR="DarkOrange"]giz falan yok bende herşey aleni başımın üstünde ağırlarım bana geleni postu olurum beni canı bileni kadrimi kıymetimi bilmeyen kalmasın [/COLOR][/B] |
Tutulmus baliklar kizarmis mangal.
Bende getireyim kasik ile catal. Sofrada var ise birde hingel. Siniyi siyralim yagi kalmasin. |
[B][COLOR=darkorange]osman amca[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange] maksat muhabbettir şiiri araç ettik bize selam vereni baş tacı ettik gün oldu birbirimize yarenlik ettik dişe dokunmayan sözler kalmasın [/COLOR][/B] |
bugün atışmaya güzel başlandı
diyari doğuştan sırttan taşlandı sefillik içinde yanıp haşlandı buna sebebin ağzında hazı kalmasın |
[QUOTE=OSMAN ECE;594064]bugün atışmaya güzel başlandı
diyari doğuştan sırttan taşlandı sefillik içinde yanıp haşlandı buna sebebin ağzında hazı kalmasın[/QUOTE] Yeni ayak ver Diyari Baba, devam edelim. |
en kötü günümüz hep böyle olsun
bugün atışmaya doysun ozanlar bütün gönüllere sevdalar dolsun sevgiyi herkese yaysın ozanlar |
[QUOTE=OSMAN ECE;594067]en kötü günümüz hep böyle olsun
bugün atışmaya doysun ozanlar bütün gönüllere sevdalar dolsun sevgiyi herkese yaysın ozanlar[/QUOTE] Bugün çok soğuktu üşüdüm, buydum, Çektim silahımı bir banka soydum, Polis peşimdeymiş bak yeni duydum, Gelsin şu parayı saysın ozanlar. |
[QUOTE=sandalli;594068]Bugün çok soğuktu üşüdüm, buydum,
Çektim silahımı bir banka soydum, Polis peşimdeymiş bak yeni duydum, Gelsin şu parayı saysın ozanlar.[/QUOTE] Diyari çırağı olmaktır erek, Harcarım canımı var ise gerek, Gelene göğsünü siper ederek, Taşı gediğine koysun ozanlar. |
Ozanlar geldi kuruldu cadir.
Dostlugu anlatirlar satir satir. Burada herzaman sayilir hatir. Guzel dizeleri dokun ozanlar. |
[QUOTE=sivaburs;594069]Diyari çırağı olmaktır erek,
Harcarım canımı var ise gerek, Gelene göğsünü siper ederek, Taşı gediğine koysun ozanlar.[/QUOTE] Havalar çok soğuk giyelim kazak, Yıldız´a çıkalım Uludağ uzak, Artık orada da bulunur kızak, Hazır kar yagmışken kaysın ozanlar. |
[B][COLOR=darkorange]sizler ustasınız ben sizlerin çırağı
usta kelamı susturumuş çırağı biz çıraklar olmasa anlaşılmaz ustalar şiirin güzelini gönüllere postalar ,bizim ozanlar [/COLOR][/B] |
siz yokken başıma giriyor ağrı
yanık olur gariplerin bağrı sevenler size yaptı çağrı dostların sesini duysun ozanlar |
Ozanlar bilgedir birçok hüner var,
Sallayıp attı mı hep şeş gelir zar, Ellerine düşen çeker ah-u zar Cahili yemeden soysun ozanlar. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:38. |