![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
Siz böyle yazdıkça güzel bu dünya,
Korkuturuz sanmış bizleri güya, işte gerçek budur sanmayın rüya, Sizi gören düşten aysın ozanlar. |
kimi hopaya gider kimi bartına
zengin garibin binmiş sırtına belki birazdan kopar fırtına durmayıp hemen tüysün ozanlar |
Ey Padişah hiç güvenme varına,
Kim çıkar bilinmez günden yarına, Burada yan gözle bakma birine, Kötünün gözünü oysun ozanlar. |
Ben dünya malından yüzüm çevirdim,
Üstümde ne varsa yere devirdim, içimi, dışımı aşkla kavurdum, Sandallı´dan hemen caysın ozanlar. |
[QUOTE=OSMAN ECE;594073]siz yokken başıma giriyor ağrı
yanık olur gariplerin bağrı sevenler size yaptı çağrı dostların sesini duysun ozanlar[/QUOTE] [B][COLOR="DarkOrange"]ağrısız baş ararsan git bostan tarlasına, Bende dert yok diyenin ölmeden git yasına kurban olsunlar senin her bir kasına ihtiyar delikanlı görsün ozanlar [/COLOR][/B] |
Habeyi sirtlandik dustuk yola.
Gurbette yorulduk verdik mola. Bilemiyiz sonumuz ne ola. Muhbete kana kana doyalim ozanlar. |
bazı dostlar uzaktan bakmasın
biz geldik diyede kaşını yıkmasın geldiğimiz gibi gideriz canın sıkmasın müsadenizle diyarim uysun ozanlar |
hepinize teşekkür edrim bu güzel günü bana yaşattığınız için
yüreğinize sağlık kronik hanım kızım verdiğin teselliden dolayı teşekkür ederim |
Yayında saklama var ise okun,
Korktun mu buraya geliyor kokun, sivaburs diyor ki tetiğe dokun, Cana kastedene kıysın ozanlar. Bu akşam biraz taşlama akşamı oldu galiba. Sürç-ü lisan ettiysek affola. Ozan dostlarıma hayırlı geceler diliyorum, yüreğinize sağlık. |
[QUOTE=OSMAN ECE;594082]bazı dostlar uzaktan bakmasın
biz geldik diyede kaşını yıkmasın geldiğimiz gibi gideriz canın sıkmasın müsadenizle diyarim uysun ozanlar[/QUOTE] [B][COLOR="DarkOrange"]ağrıyan başın için dua ederim şifa niyetine acil şifalar dilerim osman dedeme bu gecelik bu kadar muhabbetiniz bol olsun hadi herkes uyusun yatağı gülle dolsun [/COLOR][/B] |
atışmanın tadı tuzu taşlamadır siva burs üstad bunda darılma gücenme olmaz
|
yeni geldım baktım ozanların lafına
azıcık laf katık katın benım de sefer tasıma ne de güzel muhabbetmış sandım bian kusmuşler toprak başığa meğer asıl sevmekmiş ozanlıkta acı katmak aşına bana düşmez burda soz soylemek selam eder, el başıma... |
Benden ozan Olmaz ama
İçimden Geliyor. Çaresiz akşamlarda Yine dertliyim Hepsinden Yaptıklarımın Telefisi olmaz artık Hatalarım çok oldu artık Kimseye bakamaz oldum artık Yine dertliyim hepsinden. H_Turan |
[QUOTE=OSMAN ECE;594089]atışmanın tadı tuzu taşlamadır siva burs üstad bunda darılma gücenme olmaz[/QUOTE]
hele birde leb değmez ve muamma dalında olursa tadından yenmez be usta |
Ayrılık hasreti artık zor gelir
Benim bu halimi özleyen bilir Sayılı günlerde çok çabuk gelir Susmayın söyleyin artık ozanlar |
Çok özledim ozanların sözünü,
Aşk ile kaplarlar güzel özünü Aradım dostların burda izini, Halım, hatırımı soranlar nerde? |
[QUOTE=sandalli;594165]Çok özledim ozanların sözünü,
Aşk ile kaplarlar güzel özünü Aradım dostların burda izini, Halım, hatırımı soranlar nerde?[/QUOTE] ne oldu burada bozuldu dirlik seziyorum biraz havada kirlik toplanıp olalım beraber birlik hani burada düzen kuranlar nerde |
[QUOTE=OSMAN ECE;594166]ne oldu burada bozuldu dirlik
seziyorum biraz havada kirlik toplanıp olalım beraber birlik hani burada düzen kuranlar nerde[/QUOTE] Buraya takıldım koyup işimi, Sanki onlar verdi ekmek, aşımı, Onlarla geçirdim birkaç yaşımı, Beni de burda hor görenler nerde? |
Ozanlar gelmiş yazmış güzel
Hazan düşer dökülür gazel Ozan dost akortunu yapta gel Ağlatan türküler hani nerde ? |
[QUOTE=sandalli;594167]Buraya takıldım koyup işimi,
Sanki onlar verdi ekmek, aşımı, Onlarla geçirdim birkaç yaşımı, Beni de burda hor görenler nerde?[/QUOTE] sorduğunuz güzel bir soru burada zamansız ötüyor boru aşıkların mayasında hoş görü bu gizli sevdaya erenler nerde ? |
[QUOTE=OSMAN ECE;594171]sorduğunuz güzel bir soru
burada zamansız ötüyor boru aşıkların mayasında hoş görü bu gizli sevdaya erenler nerde ?[/QUOTE] Sayfaya binlerce dörtlükler yazdım, Adımı sitenin en´ine kazdım, Birinin lafına üzüldüm, kızdım, Arkadan gizlice vuranlar nerde? |
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zamanımı çalıp ömrümü yedin[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ayları yılları bir bir devirdin[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bir hiçten başka söyle ne verdin?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zararım karım hani nerde ?[/SIZE][/FONT] |
[QUOTE=sandalli;594172]Sayfaya binlerce dörtlükler yazdım,
Adımı sitenin en´ine kazdım, Birinin lafına üzüldüm, kızdım, Arkadan gizlice vuranlar nerde?[/QUOTE] dağlarda dolaşır topluca maral arif ağamdan almışız biz moral bütün sevdalarda bumudur kural söz verip sözünde duranlar nerde ? |
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çok şanslı diyorlar yaşayan kuşak[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sevgiden, saygıdan oldukça uzak[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İçinde saklı hep gizli bir tuzak[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Büyük, küçük sevgi, saygı nerde?[/SIZE][/FONT] |
[QUOTE=OSMAN ECE;594176]dağlarda dolaşır topluca maral
arif ağamdan almışız biz moral bütün sevdalarda bumudur kural söz verip sözünde duranlar nerde ?[/QUOTE] Şu yalan dünyadan bir zevk almadım, Kendi öz yurdumda bir gün kalmadım, Yalan söylemedim, birşey çalmadım, Beni vatanımdan sürenler nerde? |
[QUOTE=OSMAN ECE;594176]
dağlarda dolaşır topluca maral arif ağamdan almışız biz moral bütün sevdalarda bumudur kural söz verip sözünde duranlar nerde ?[/QUOTE] Yürürüm yollar götürür beni Osman Abim severim seni Bir konak yaptırdım yeni Beklerim misafirler nerde? |
[QUOTE=sandalli;594178]Şu yalan dünyadan bir zevk almadım,
Kendi öz yurdumda bir gün kalmadım, Yalan söylemedim, birşey çalmadım, Beni vatanımdan sürenler nerde?[/QUOTE] iyilerin biryerde olmuyor yeri geliyor aklıma binlerce soru çoğunun dünyada tuzu kuru hak için kafa yoranlar nerde |
[QUOTE=sandalli;594172]Sayfaya binlerce dörtlükler yazdım,
Adımı sitenin en´ine kazdım, Birinin lafına üzüldüm, kızdım, Arkadan gizlice vuranlar nerde?[/QUOTE] Duy fitne yolunda dağları aşan, Bu sözler bilene bilgeden nişan, Olmalı insanda biraz şeref şan, Bizi azgın sele verenler nerde? |
[QUOTE=sivaburs;594183]Duy fitne yolunda dağları aşan,
Bu sözler bilene bilgeden nişan, Olmalı insanda biraz şeref şan, Bizi azgın sele verenler nerde?[/QUOTE] Söyle dostum söyle canım yanıyor, Beni öyle gören saftır sanıyor, Sen yazmazsan inan ruhum donuyor, Hani defterimi dürenler nerde? |
[QUOTE=sandalli;594185]Söyle dostum söyle canım yanıyor,
Beni öyle gören saftır sanıyor, Sen yazmazsan inan ruhum donuyor, Hani defterimi dürenler nerde?[/QUOTE] Doğruyu söylersin çeksen de çile, Üstüne gidersin görürsen hile, Lafları sokarak hem bile bile, Ozan sayfasını gerenler nerde? |
[QUOTE=sivaburs;594187]Doğruyu söylersin çeksen de çile,
Üstüne gidersin görürsen hile, Lafları sokarak hem bile bile, Ozan sayfasını gerenler nerde?[/QUOTE] Kötülüğü yaza yaza bitirdik, Durgunluğu aldık öte götürdük, Bizler bu siteyi cana getirdik, Hani yıkık, dökük örenler nerde? |
çekil diyari sen çekil bence
burak meydanı bu iki gence birisi gül birisi de gonca hani diyer yarenler nerde |
[QUOTE=sandalli;594188]Kötülüğü yaza yaza bitirdik,
Durgunluğu aldık öte götürdük, Bizler bu siteyi cana getirdik, Hani yıkık, dökük örenler nerde?[/QUOTE] Sivas’tan ilimi feyizi aldık, İman ruhu ile ağladık dolduk, Türklüğün yegane sembolü olduk, Hani Ziya Gökalp Turanlar nerde? |
[QUOTE=sivaburs;594191]Sivas’tan ilimi feyizi aldık,
İman ruhu ile ağladık dolduk, Türklüğün yegane sembolü olduk, Hani Ziya Gökalp Turanlar nerde?[/QUOTE] Şimdi ben kimlere sorayım hesap, Kim verebilir ki soruma cevap? Bilirim susmakta yerinde sevap, Sandallı kalbini kıranlar nerde? |
[QUOTE=sandalli;594192]Şimdi ben kimlere sorayım hesap,
Kim verebilir ki soruma cevap? Bilirim susmakta yerinde sevap, Sandallı kalbini kıranlar nerde?[/QUOTE] Nerede şu muhtar nerdedir aza, Yok mu tabutları alan omuza, Böyle mi yollanır sizde cenaze, sivaburs soruyor törenler nerde? |
[QUOTE=sandalli;594192]
Şimdi ben kimlere sorayım hesap, Kim verebilir ki soruma cevap? Bilirim susmakta yerinde sevap, Sandallı kalbini kıranlar nerde?[/QUOTE] Birlikte sevinir birlikte üzülürdük Aynı dili konuşur olmuştuk sözlük Olmayacaktı hani hiç küskünlük Adam gibi severim diyenler nerde? |
nerede kaldı bayanlar beyler
toplanıp gelsin kasaba köyler el ele çekilsin halaylar toylar bütün dostları burda görelim |
Görüyorsa gözler akı kara
Sanmayın her kapıyı açar para Açmışsın gönülde eylenmez yara Doktoru, hekimi burada görelim |
Doktor değilim ama
Hünerim var mutlaka Acılarını dindirmek isterim Varsa söyle nerde Yara? :) |
[QUOTE=_DuMaN_58;594305]
Doktor değilim ama Hünerim var mutlaka Acılarını dindirmek isterim Varsa söyle nerde Yara? :)[/QUOTE] Doktor doktor baksana Yarem derin açsana Lokman bulamadı çare Sen yorma kendini boşa :D |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:02. |