![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sivaburs;594731]Sengisi damarda kanımdır akan,
O varken şad olur burada mekan, O yoksa bu dünya olur camekan, Ustama dermanı buluver girsin.[/QUOTE] Mersin sıcak yerdir kar, boran yağmaz, Nursuzun yüzüne hiç ışık doğmaz, Bir kızı sevipte yanmaya değmez, Aşkla dalga geçip gülüver gitsin. |
Sevgisi damarda kanımdır akan,
O varken şad olur burada mekan, O yoksa bu dünya olur camekan, Ustama dermanı buluver gitsin. Yazım yanlışlarından dolayı özür dilerim. |
[QUOTE=sandalli;594732]Mersin sıcak yerdir kar, boran yağmaz,
Nursuzun yüzüne hiç ışık doğmaz, Bir kızı sevipte yanmaya değmez, Aşkla dalga geçip gülüver gitsin.[/QUOTE] Üstat katılırım ne güzel dersin, Gelirsen burada muzları yersin, Kötü haber aldı üzüldü Mersin, Diyari sağlığa dalıver gitsin. |
[QUOTE=sivaburs;594734]Üstat katılırım ne güzel dersin,
Gelirsen burada muzları yersin, Kötü haber aldı üzüldü Mersin, Diyari sağlığa dalıver gitsin.[/QUOTE] Diyari düzelir yeniden yazar, Okusak mı dersin değdiyse nazar, Doktora gitmeli geçince pazar, Eczaneden ilaç alıver gitsin. |
[QUOTE=sivaburs;594734]Üstat katılırım ne güzel dersin,
Gelirsen burada muzları yersin, Kötü haber aldı üzüldü Mersin, Diyari sağlığa dalıver gitsin.[/QUOTE] diyari ne yapsın dertler sıralı sinsice bedene girdi gireli budur yalan dünyanın kuralı boş ver kafandan siliver gitsin |
[QUOTE=sandalli;594735]Diyari düzelir yeniden yazar,
Okusak mı dersin değdiyse nazar, Doktora gitmeli geçince pazar, Eczaneden ilaç alıver gitsin.[/QUOTE] Çağır gelsin Üstat olmasın ırak, Sayfaya "tez gelsin" notunu bırak, Şu küçük kalbimde ateştir firak, Bizlerle bir nebze kalıver gitsin. |
[QUOTE=OSMAN ECE;594737]diyari ne yapsın dertler sıralı
sinsice bedene girdi gireli budur yalan dünyanın kuralı boş ver kafandan siliver gitsin[/QUOTE] Bir selam götürün kaşı karama, Siz merhem oldunuz gönül yarama, Değmesin aman ha dilim harama, Haramı yerlere çalıver gitsin. |
[QUOTE=OSMAN ECE;594737]diyari ne yapsın dertler sıralı
sinsice bedene girdi gireli budur yalan dünyanın kuralı boş ver kafandan siliver gitsin[/QUOTE] Sensin bu sayfada ozan sahibi, Hile hurda bilmez dostun habibi, İste göndereyim sana tabibi, Her an yanındayız biliver gitsin. |
[QUOTE=sivaburs;594741]Sensin bu sayfada ozan sahibi,
Hile hurda bilmez dostun habibi, İste göndereyim sana tabibi, Her an yanındayız biliver gitsin.[/QUOTE] Onbinleri yaza yaza buldunuz, Bazen hüzün, bazen mutlu oldunuz, Ne iyi ettiniz burda kaldınız, Şimdi yüzbinlere geliver gitsin. |
[QUOTE=sandalli;594742]Onbinleri yaza yaza buldunuz,
Bazen hüzün, bazen mutlu oldunuz, Ne iyi ettiniz burda kaldınız, Şimdi yüzbinlere geliver gitsin.[/QUOTE] Yaşarım sizinle burda bin asır, Olamaz ozanlar kötüye esir, Size bu şiirler size bu nesir, Derdi bin parçaya diliver gitsin. |
[QUOTE=sivaburs;594745]Yaşarım sizinle burda bin asır,
Olamaz ozanlar kötüye esir, Size bu şiirler size bu nesir, Derdi bin parçaya diliver gitsin.[/QUOTE] Ben doğruyu derim çekemem yağı, Sizinle yaşadım pembeyi, ağı, Siyahi dost için aşmazsa dağı, O´nu yüreğinden deliver gitsin. |
[QUOTE=sandalli;594748]Ben doğruyu derim çekemem yağı,
Sizinle yaşadım pembeyi, ağı, Siyahi dost için aşmazsa dağı, O´nu yüreğinden deliver gitsin.[/QUOTE] Yüksek uçan gönül bilmez engini, Herkes arar ise bulur dengini, sivaburs burada sevgi zengini, Başka duyguları yoluver gitsin. |
[QUOTE=sivaburs;594741]Sensin bu sayfada ozan sahibi,
Hile hurda bilmez dostun habibi, İste göndereyim sana tabibi, Her an yanındayız biliver gitsin.[/QUOTE] savrulsada gönül harmanım sizsiniz benim derde dermanım hatıra kalır bu yazılan fermanım kitaba bir isim buluver gitsin |
Diyari babama Allah'tan acil şifalar diliyorum, sen bize lazımsın kendine iyi bak.
sandallı Üstadım, gidecekken benim için geri döndün bu akşam, teşekkür ederim, Yüreğin dert görmesin. Herkese iyi geceler diliyorum. |
aşık ozanlarımız dallarda kiraz
budur bizlere atalardan miras ozanlara seyirci az olmuş biraz herkese dostluk eliver gitsin elinize emeğinize sağlık burayı bu düzen görmek biz gurbetcileri çok mutlu ediyor |
allah razı olsun canlarım benim her kelimeniz bana ilaç oluyor sizin isminizi gördüğüm an
kuş gibi hafifliyorum hepinizi çok seviyorum ALLAH gönlünüze göre versin |
Sizi okumak, sizinle atismak, sizin yaninizda ozandan sayilmak bana cok büyük bir gurur, hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyorum. Tekrar gecmis olsun Diyari baba.
|
mahlaslar yazıldığına göre değerli ozanlarımız methiyeyi bitirmişler diyari babaya geçmiş olsun diyerek bizde ağır ağır gidelim
|
[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;594774]mahlaslar yazıldığına göre değerli ozanlarımız methiyeyi bitirmişler diyari babaya geçmiş olsun diyerek bizde ağır ağır gidelim[/QUOTE]
Senin de gönlümde bir başka yerin var değerli abim, bilmeni istedim. Saygılar sunuyorum. |
[QUOTE=sivaburs;594775]Senin de gönlümde bir başka yerin var değerli abim, bilmeni istedim. Saygılar sunuyorum.[/QUOTE]
allah razı olsun sivaburs kardeşim siz benim baş tacımsınız(tüm ozanlarımız) |
[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;594774]mahlaslar yazıldığına göre değerli ozanlarımız methiyeyi bitirmişler diyari babaya geçmiş olsun diyerek bizde ağır ağır gidelim[/QUOTE]
hepinize binlerce teşekkürle bu başlık işte budur dayanışma budur kardeşlik birlik beraberlik varsa hissetmem boşluk duygu yükünü sırtıma vurdu erenler BU YAKIN İLGİNİZDEN DOLAYI HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM HER SÖZÜNÜZ DİYARİYE MELHEM OLUYOR SAĞ OLUN VAAR OLUN |
saygı selamlar size kulaç kulaç
kalbiniz açıktır yüzünüz güleç her sözünüz babama oluyor ilaç buraya sevgi pazarı kurdu erenler |
güllerin içine yakışmaz diken
gönüle şifadır bir tane eren kırılmadı hiç maşuğunu seven aşksız yüreklere nardı erenler |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;594805]hepinize binlerce teşekkürle bu başlık
işte budur dayanışma budur kardeşlik birlik beraberlik varsa hissetmem boşluk duygu yükünü sırtıma vurdu erenler BU YAKIN İLGİNİZDEN DOLAYI HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM HER SÖZÜNÜZ DİYARİYE MELHEM OLUYOR SAĞ OLUN VAAR OLUN[/QUOTE] saygı değer hanım efendi bizi kaygılandırıyorsunuz osman beyin rahatsızlığı önemli bir şey değildir inşallah geçmiş olsun saygılarımla |
yoldaşı oldum canda canana
teşekkür ederim ismim anana pir elinden şerbet içip kanana yüksek diblamayı verdi erenler |
[QUOTE=OSMAN ECE;594815]yoldaşı oldum canda canana
teşekkür ederim ismim anana pir elinden şerbet içip kanana yüksek diblamayı verdi erenler[/QUOTE] [B][I]Geçmiş olsun sana ey dertli ozan Karda fırtınada yolundan azan Yaz gelince Ulaş'ta tutalım sazan Bizide unuttu bütün erenler..[/I][/B] |
[QUOTE=Salim58;594817][B][I]Geçmiş olsun sana ey dertli ozan
Karda fırtınada yolundan azan Yaz gelince Ulaş'ta tutalım sazan Bizide unuttu bütün erenler..[/I][/B][/QUOTE] dert yükünü sırtıma felek yükledi götüremedikce üzerine ekledi gölgem olup yanımda bekledi her şeyi aşikar gördü erenler |
geldik gidiyoruz dünyadan, haktır
heybemde sevab az günahım çoktur yolculuk nereye bilinmez şektir menzili ışıtan nurdu erenler |
[QUOTE=goramaz;594819]geldik gidiyoruz dünyadan, haktır
heybemde sevab az günahım çoktur yolculuk nereye bilinmez şektir menzili ışıtan nurdu erenler[/QUOTE] bu faniy dünyada olmadı kalan akiybetin sonunu varmıdır bilen iman etmişsem gerisi yalan bu soruyu bana sordu erenler |
[QUOTE=OSMAN ECE;594821]bu faniy dünyada olmadı kalan
akiybetin sonunu varmıdır bilen iman etmişsem gerisi yalan bu soruyu bana sordu erenler[/QUOTE] Dünya fani ama kavgası bitmez, İnsana hepsini versen de yetmez, Gözü aç olanlar kanaat etmez, Geçmişte örneği vardı erenler. |
[B]Yine yenildik basit hatalarla
Lig biter mi böyle bir oyunla Hayrodan stoper olur mu la Beraberlik bile kardı erenler[/B] |
[B]Durum 2-2, oh dedik
1 puana çok sevindik 3-2 olunca strese girdik Bu gidişle kümedeyik... [/B] |
bu gün ozanlarımız yok hoş görülerine sığınarak aşık keremden bir dörtlük yazalım aşıklar pirninde ruhu şad olsun
etrafını çayır çimen bürümüş sam vurmuşta yaprakları kurumuş yedi yıl oduysa şimdi çürümüş ahu gözlüm ne dönersin mezarı |
Adı yok gurbette neşenin, hazın,
Her akşam içime toplanır hüzün, Durmayın ozanlar dörtlükler yazın, Dağılmaz efkarim siz olmayınca. |
sandallı ustanın sözüne kulak verin dağıtın efkarımızı nerdesiniz sitenin bülbülleri
|
[QUOTE=sandalli;594904]Adı yok gurbette neşenin, hazın,
Her akşam içime toplanır hüzün, Durmayın ozanlar dörtlükler yazın, Dağılmaz efkarim siz olmayınca.[/QUOTE] Bu akşam ozanlar sayıca azlar, Üstadım seslenmiş atılsın nazlar, Kurulsun düzenler çalınsın sazlar, Buranın tadı yok söz olmayınca. |
[QUOTE=sivaburs;594908]Bu akşam ozanlar sayıca azlar,
Üstadım seslenmiş atılsın nazlar, Kurulsun düzenler çalınsın sazlar, Buranın tadı yok söz olmayınca.[/QUOTE] geldim üstadım yıkıla düşe aldım bastonu ben koşa koşa bu yaşlılıkta belaymış başa yol yürünmüyor düz olmayınca |
[QUOTE=sivaburs;594908]Bu akşam ozanlar sayıca azlar,
Üstadım seslenmiş atılsın nazlar, Kurulsun düzenler çalınsın sazlar, Buranın tadı yok söz olmayınca.[/QUOTE] Dünde yoktu kimse yolu gözledim, Yalnızlıktan sızım sızım sizladim, Dostlarımı bilsen nasıl özledim, Gelişler üzüyor tez olmayınca. |
[QUOTE=OSMAN ECE;594913]geldim üstadım yıkıla düşe
aldım bastonu ben koşa koşa bu yaşlılıkta belaymış başa yol yürünmüyor düz olmayınca[/QUOTE] Bazen iş çıkıyor isteriz mola, İşler hallolunca düşeriz yola, İşte buradayız hem de kol kola, Tatlanır mı aşlar tuz olmayınca. |
[QUOTE=sandalli;594914]Dünde yoktu kimse yolu gözledim,
Yalnızlıktan sızım sızım sizladim, Dostlarımı bilsen nasıl özledim, Gelişler üzüyor tez olmayınca.[/QUOTE] sizin sevginiz çıkmazki döşten haberinizi beklerim gökteki kuştan toplanın yazalım matağı baştan boş türkü söğlenmez saz olmayınca |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:44. |