![]() |
Cevap: Kardelencicegi'nin siir kösesi
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=15731&token=91317][img]http://resimzade.com/Show.html?i=15731&token=91317[/img][/url]
|
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img81.imageshack.us/img81/1225/251659314b0d46537d777.jpg[/img][/url]
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img301.imageshack.us/img301/4800/83944062ga3.gif[/img][/url] |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
[B]Rüyama girdin bu gece en masum halinle..
Ölüm ne bilsin sızlattığını... Hic yapamadigim gibi, doya doya sarildim sana-sende bana! Sanciliydi icim, öyle aciyorduki dokundugun heryerim!..Yara oluyordu vücudum.. Ama ben sadece gercek olmani istedim o an yasanan onca seye, ortada olan imkansizliga karsin.. Simsiki sarildim sana, hic birakma diye! Gercek olan icimi oldugundan dahada cok acitan sözler sözlüyordun kulagima masum ve Caresiz... Yikildim... Yikildim yine o an, sende kaldi tüm güzellikler öyle bir cekmek istedimki icime sicakligini hic bir kis icimi üsütemesin istedim.. Hic bir kis hic bir veda!.. Biz coktan deva etmistik birbirimize ama, gerceklestiremedigimiz tek masum sarilis, konusulamayan onca söz! Bir an cikmisti bizden, seni yillar sonra tekrar görmek hissetmek güzeldi; Güzel ama aci vericiydi.. Aciyordum! Kaniyor Du icim aldirmadim.. Dahada sıkı sarildim sana gercek olan herseye inat.. Gözlerimi actim sonra.. uyandigimda gözlerim islakti ve aciyi hala hissedebiliyordum.. Ne tür bir yaraydin sen ? ruhuma kadar ilisen.. hic gecmiyecekmiydi, hic bitmeyecekmiydi bende actigin yaralar ? Ya benim günahim bu dünyaya neydi bukadar Büyük ?? Bukadar aci ?? Acimi icimden atmak icin agladim, agladim... Kim sabaha gözlerini, yaslarla acabilecek güce sahip.. Nereye kadar ? Yoruldum... Keskeler savuruyordun yüzüme ve daha sıkı sariliyordun bana.. Yalvardim Allah'ima ezildim o yükün altinda agir geldi... Cok zorluyordum ruhumu .. Sen keske dedikce yaralarim daha bir kaniyordu.. Cok zor/du... Birdaha uyumaya korktum kapayamadim gözlerimi geceye, beni esir almasina izin vermedim uykunun.. Ruhum cok ezildi caresizligin altinda.. Bukadar aci yeter bize.. Neden bukadar caresizlik Ölünce seni unutabilirmiydim? yoksa ozamanda canimi yakabilirmisin? Yasam ölümden agir geliyor.. Kaldiracak gücüm yok ! Rüyamda ne güzel ve gercektin.. Ama rüyaydi ve uyandim; Baktim yine yoksun... Acidim bir yara bir ömrü hergün nasil kanatir !...??[/B] |
[B]Aşk; hayatın sana hazırladığı en güzel sürprizdir, bu yüzden de kalbini ne zaman ele geçireceği hiç belli değildir. Sen zamanını beklerken, aşk çoktan kapına dayanmıştır ve kapıyı açmazsan pencereden içeri dalacaktır. Daha ne olduğunu bile anlayamadan onun hükümranlığını kabul ediverirsin. Bundan hiç de şikayetçi olmazsın. En isyankar ruhlular bile aşkın önünde boyun eğer. Çünkü isyanı da teslim olmayı da o andan sonra artık sadece aşk belirler. Aşkın zamanını ayarlayabilseydik eğer ve kime, neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik, aşkın sırrını da çözerdik herhalde. Ama o zaman da aşkın insanı alıp götüren büyüsü tamamen kaybolurdu.
*** Aşk; en yalın biçimde anlatılan tek kavramdır, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmana gerek yoktur, “Aşık oldum” dediğin an akan sular durur. Küçücük çocuk bile seni rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir. Aşktan korkup kaçmak hiç kimseye yakışmaz. Ve elbette yaşanılan aşkı suçlamak, yargılamak, karalamak, inkar etmek de aşkın adına yakışmaz. Bu önce haksızlık, kendinize saygısızlık olur. İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını. Karşılık görmese de, acı çekeceğini hissetse de, yarın terk edileceğini bilse de taviz vermemeli aşkından. *** Aşk; hep hazırlıksız yakalar insanı. Evli olman, sevgilinin olması, bir ayrılığın taze yaralarını sarmaya çalışman, bağlılıktan korkman, ailenden çekinmen hiçbir şeyi değiştirmez. İşte aşk bütün bunlara tek başına karşı gelebilme yürekliliğidir, belki de yeni bir hayata geçebilme yolu... Aşk bir kez geldi mi, başka her şeyin hükmü silinir. Yaptıklarını akılla açıklamak mümkün değildir. Zaten aşk da deliliktir. Öyleyse aklını tatile gönder gitsin. Aşkı yaşa, akılsız ol, aptal ol ama yaşa. Unutma ki; aşk seni defalarca bulabildiği gibi, sadece bir kez de bulabilir. Öyleyse halen sahip olduğun aşkın, aslında senin son aşkın olabilir. Sakın erteleme, yaşa, yaşayabildiğin yere kadar... *** Aşk; gideceği zamanı da belli etmez. Fazla vakti yoktur aşkın. Uzun süre beklemeye ve bekletilmeye tahammülü de yoktur. Bir başka göze bakmaya, bir başka tene dokunmaya başlaması o kadar da zor değildir... Aşktan değil, onun kaçmasından kork ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savun aşkını. Sen aşka bir şey vermezsen, o sana hiçbir şey vermez. Sen aşka bir adım yaklaşmazsan o sana hiç yaklaşmaz. “Aşık oldum ya yeter” dersen ve aşkını büyütmek için hiçbir şey yapmazsan yazık olur sana da aşkına da... Aşk, hayatında sahip olduğun en büyük değerdir. Ve aşk; bu kadar sahteliğin içinde gerçek ve doğru olan tek güzelliktir...[/B] |
[B]AKŞAM [/B]
Güneş çekildi demin, Doğdu bir renk akşamı. Bu, bütün günlerimin, İçime denk akşamı. Akşamı duya duya, Sular yattı uykuya; Kızıllık çöktü suya, Sandım bir cenk akşamı... [B] NECİP FAZIL KISAKÜREK[/B] |
[B]ANNECİĞİM [/B]
Ak saçlı başını alıp eline, Kara hülyalara dal anneciğim! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tüy gibi sal anneciğim! Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, Yaşlı gözlerinle kal anneciğim! Gözlerinde aksi bir derin hiçin, Kanadın yayılmış, çırpınmak için; Bu kış yolculuk var, diyorsa için, Beni de beraber al anneciğim!... [B] NECİP FAZIL KISAKÜRÜREK[/B] |
[B]
[COLOR="Blue"]Allah'ım, ben Onu Seviyorum Sende Sev... Onu,Er- Rahman Er- Rahim esmâsıyla tecelli et El- Müheymin sıfatınla koru ve gözet... El- Fettah tecellisiyle her türlü zorlukları aç ve kolaylaştır El- LÂTÎF sıfatınla Onu iyiliklere ulaştır Hatası olur ise, El Vasi sıfatınla ona merhamet et... El- KERÎM sıfatınla lûtfunu ve keremini ver El Mucîb sıfatınla duâlarını kabul et ve Ey EL Vedud, sevgini ver, aşkını ver kalbine... Mevlam ayırmasın şaşırtmasın unutturmasın bu değerli vazifeni...kalbini aşkıyla öyle cok büyütsünki hasret seni hiç üzmesin yılmasın... Seni Seviyorum Allah(cc) için...[/COLOR][/B] |
[B]
[COLOR="Blue"]Allah'ım, ben Onu Seviyorum Sende Sev... Onu,Er- Rahman Er- Rahim esmâsıyla tecelli et El- Müheymin sıfatınla koru ve gözet... El- Fettah tecellisiyle her türlü zorlukları aç ve kolaylaştır El- LÂTÎF sıfatınla Onu iyiliklere ulaştır Hatası olur ise, El Vasi sıfatınla ona merhamet et... El- KERÎM sıfatınla lûtfunu ve keremini ver El Mucîb sıfatınla duâlarını kabul et ve Ey EL Vedud, sevgini ver, aşkını ver kalbine... Mevlam ayırmasın şaşırtmasın unutturmasın bu değerli vazifeni...kalbini aşkıyla öyle cok büyütsünki hasret seni hiç üzmesin yılmasın... Seni Seviyorum Allah(cc) için...[/COLOR][/B] |
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=9697&token=93291][img]http://resimzade.com/Show.html?i=9697&token=93291[/img][/url]
|
[B][I][COLOR="DarkOrchid"]
ASIKMI OLUYORUM Özlemini duyarım onu çok seviyorum Ateş bacayı sardı aşık mı oluyorum Kır çiçeği misali çabucak soluyorum Yüreğim sevgi dolu aşık mı oluyorum Hasretin alevinden kor gibi yanıyorum Sevdalı gönüllere mutluluk diliyorum Aşkın yaşı olmazmış çok iyi biliyorum Yüreğim sevgi dolu aşık mı oluyorum Her an gelecek diye yolunu gözlüyorum Bakışı ömre bedel gönlünde eriyorum İki tatlı sözüne nasıl da kanıyorum Yüreğim sevgi dolu aşık mı oluyorum Alinti[/COLOR][/I][/B] |
Icimde tuhaf bir sikinti
Nasilda sanciyor sakaklarim Sirtimda koskoca bir dünya Zindanlar dolusu yalnizligim Nedir bu zulüm bu gölgeler kim Kim bu yanimdaki sahde sevdali Neden hep düslerde kalasin Neden gercek olan bir baskasi Oysa sen olmaliydin bekledigim yolcu Senin icin giyinip kusanmaliydim Yüregimin yarisi bir tek senin hakkindi Simdi yanimda sen olmaliydin |
Icimde tuhaf bir sikinti
Nasilda sanciyor sakaklarim Sirtimda koskoca bir dünya Zindanlar dolusu yalnizligim Nedir bu zulüm bu gölgeler kim Kim bu yanimdaki sahde sevdali Neden hep düslerde kalasin Neden gercek olan bir baskasi Oysa sen olmaliydin bekledigim yolcu Senin icin giyinip kusanmaliydim Yüregimin yarisi bir tek senin hakkindi Simdi yanimda sen olmaliydin |
[B][I][CENTER] UMUDUM SENDE
Talan oldu gitti bu ömür talan, Bir umudum sende kaldı ay yüzlüm, Gelecek karanlık, maziler yalan, Bir umudum sende kaldı ay yüzlüm. İnanmazdım senden önce ben aşka, Yoluma çıksaydın önceden keşke, Senin sevgin canım herkesten başka, Bir umudum sende kaldı ay yüzlüm.. Karanlık geceme ay gibi doğdun, Kalbimi sevince, neşeye boğdun, Kurumuş gönlüme yağmurdun yağdın, Bir umudum sende kaldı ay yüzlüm. Döndürüp baktırma beni geriye, Sarıl da gül kokun geçsin deriye, Senden başka kime gidem, neriye? Bir umudum sende kaldı ay yüzlüm. Yaşadığım aşklar canıma hüzün, Sevdalara baksın yar ela gözün, Işık versin kalbe gülen al yüzün, Bir umudum sende kaldı ay yüzlüm. Senden gelen neyse kalpte saklarım, Kara geçmişimi senle aklarım, Sen bekle de gülüm, bin yıl beklerim, Bir umudum sende kaldı ay yüzlüm. Sen de koyup gitme yalnız başıma, Zehirler katılır sensiz aşıma, Gel seni yazayım dertli döşüme, Bir umudum sende kaldı ay yüzlüm. Hasan Ilter[/CENTER][/I][/B] |
[CENTER][B]Yalnızlığa Dair
Can yoldaşın olmazsa olmasın Yalnızım diye hayıflanmayasın, Eğilmiş üstüne gökyüzü masmavi Bir anne şefkatine müsavi. Üç adım ötede deniz Dosttur, ne öfkesi ne durgunluğu sebepsiz. Bir derdin varsa açabilirsin ağaçlara Ağaç yaprak verir, sır vermez rüzgara Ve kış yaz, Dalda kuş eksik olmaz Dağ başında duman Yalnızlık nedir göreceksin öldüğün zaman.[/B][/CENTER] |
[CENTER][URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/out.php/i749252_23622-355551846113-131775361113-4226911-1824212-n.jpg[/IMG][/URL]
[B][COLOR="DimGray"] Bir Büyük Sır Söyleyeceğim Sana Bir büyük sır söyleyeceğim sana Zaman sensin Kadındır zaman sevilmek özlemi duyar Aşıklar eteğinde otursun ister Bozulacak bir entaridir zaman Perçemdir sonsuz Taranmış Bir aynadır buğulanan buğuları dağılan soluklarla Zaman sensin uyuyan uyandığım şafakta Sensin bıçak gibi geçen boynumu Geçmek bilmeyen zamanın işkencesi oy Mavi damarlardaki kan gibi durmuş zamanın işkencesi oy Hep doyumsuz arzudan daha da beterdir bu Daha da beterdir bu Sen odada yürürken gözlerin susuzluğundan Korkarım hep bozulur diye büyü Daha da beterdir bu senle yabancılaşmaktan Başın Kaçak dışarda ve yüreğin başka bir çağda oluşu Sözcükler ne ağır Tanrım anlatırken bunları Arzunun ötesinde erişilmez yerlerde bugün aşkım Sen şakağımda vuran duvar saatisin Sen solumazsan eğer ben boğulurum Duraksar ve tenime konar adımın Bir büyük sır söyleyeceğim sana Dudağımdaki Her söz dilenen bir yoksulluktur Bir yoksulluktur ellerin için bakışında kararan bir şeydir [B][COLOR="Red"]Bundandır sana sık sık seni seviyorum demem[/COLOR] [/B] Boynuna takacağın bir tümcenin saydam kristalinden yoksunum Şu sıradan sözlerimi hor görme Onlar sade bir sudur ateşte o sevimsiz gürültüleri yapan Bir büyük sır söyleceğim sana Beceremem ben Sana benzer zamandan sözetmeyi Senden sözetmeyi beceremem ben İnsanlar vardır hani istasyonlarda El sallayan tren kalktıktan sonra Yani ağırlığıyla göz yaşlarının Kolları yana düşer onlara benzerim ben. Bir büyük sır söyleyeceğim sana Korkuyorum senden Korkuyorum ikindilerde seni pencerelere götüren şeyden Korkuyorum davranışlarından söylenmedik sözcüklerden Hızlı ve usul geçen zamandan korkuyorum senden Bir büyük sır söyleyeceğim sana kapıları ört Ölmek sevmekten daha kolaydır Bundandır yaşamanın sancılarına yönelmem Sevgilim. [/COLOR][/B][/CENTER][/CENTER] |
[B][CENTER]MEMLEKET İSTERİM
Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun. Cahit Sıtkı TARANCI[/CENTER][/B] |
BABAM...
Nasıl bir özlemdir ki yaktı gönül telimi Ne olur küsme bana yüzüme bir bak babam Hep koşarım ardından uzatırım elimi Kısa rüyalarımda elimden bir tut babam Yokluğunda kaybolup gözlerim dolduğunda Yaprak gibi bedenim sararıp solduğunda Eşref saati derler gününde olduğunda Kısa rüyalarımda sacımı okşa babam Zahmet buyurma babam özleminle koşarım Gaipten ses ver hele sel olup ta coşarım Hasretinde imtihan elbet ben de yaşarım Kısa rüyalarımda beni bir kez öp babam Eyvahlar olsun bana bilemedim yerini Gölgenden başka yerde bulamadım serini Olsaydın da yanımda koklasaydım terini Kısa rüyalarımda sarmala beni babam Çınarda da ömür var dile gelse erkendir Azrail’in gelişi nefsimize erkendir İsterim ki hiç gitme vakit daha erkendir Kısa rüyalarımda dönme sırtını babam Hasret bana sırrındır kimselere yaymadım Bu külfeti ömrümce taşımaktan caymadım Görmeyeli özledim kaç gün oldu saymadım Kısa rüyalarımda doymadım sana babam Hasretinden küllenen yüreğimi dağlatma Sûkuttadır bu yetim sözlerimi çağlatma Soldurma bu yüzümü karaları bağlatma Kısa rüyalarımda ağlatma beni babam buket_58(mekanın cennet olsun babammmm) |
[COLOR="DimGray"]Yine hasret yine hüzün yine ayriliklar cöktü
Yine sensiz bir geceyi, kahrederek sabahladim Yoksun iste hic tadim yok, deli divane gibiyim. Olsun bosver ciksin adim, ben bir garib serseriyim Hasret kokar bir tarafta, sensizlikse ta buramda, Kolay degil aski cekmek, kahrolsun bu yasamaksa Öldügümde mezarimda kuru bir gül bas ucumda Solsun bos ver ne fark eder, ben bir garip serseriyim[/COLOR] |
[B]ALIŞKANLIK.
Gitgide alışıyorum sana.... Hiçbir alışkanlık bu kadar güzel olamaz... Ellerin ellerimden uzaksa nasıl güçsüzüm bilemezsin... Yanımda olduğun zamanlar; sigara dumanı gibi ciğerlerime doluyor, alkol gibi damarlarıma yayılıyorsun... Durmadan başım dönüyor verdiğin hazdan... Alışkanlıklar daima korkutur beni... Düşün ki ben yaşam...aya bile alışkın değilim... Kendimi kendime alıştıramadım yıllardır... Fakat şimdi sana alışıyorum... Alıştıkça özlemim artıyor, daha yoğunlaşıyor. Yalnız içimde garip bir korku var. Sana alışmaktan değil seni kendime alıştırmaktan korkuyorum... Bir gün sana şimdi verdiklerimden daha güzelini daha değerlisini verememekten korkuyorum... Bir gün ansızın ölmekten ve seni, bana olan alışkanlığınla yapayalnız bırakmaktan korkuyorum... **** Asıl büyük sevgiyi seni sevmekte buldum ve sevgim senin sevginle değerleniyor, ayrı bir anlam kazanıyor... Sevgin olmasaydı değersiz bir cam parçasıydım. Sevginle bir aynayım şimdi. Bana bakanlar baştanbaşa seni görecekler içimde... Bir zincirin iki halkasıyız seninle anlıyor musun? Aynı kadehte karışmış iki içkiyiz. İki kelimeyiz seninle birbirini tamamlayan. Her yerde iki olduğumuz için bir bütün haline geliyoruz durmadan... Alışkanlığım devamlı sana çekiyor beni... Durup durup dudaklarını öpmek geliyor içimden... Saçlarını okşamak geliyor, ellerini tutmak geliyor... Kokunun tenime sindiğini hissediyorum geceleri... Teninin dudaklarımda eridiğini hissediyorum... Boynunun en güzel yerini benden başkası bilemez artık... Seni kimse benim kadar benimle bir bütün olduğuna inandıramaz.... Gitgide bu alışkanlığın içinde kaybolduğumu hissediyorum... Beni yaşadığım zamanın dışına çıkarıyorsun. Bir gün tarih öncesinde yaşıyoruz , bir gün bulutların üstünde... Uzun süren bir baygınlık sonrasının o anlatılmaz baş dönmesi içindeyim... Bütün merdivenler birbirine eklendiği zaman seninle vardığım yüksekliğe erişemez... Açılmış bütün kuyuların derinliği içimde seni bulduğum yer kadar derin değil... Alışkanlık kozasını ören bir ipekböceği gibi gitgide tamamlıyor bizi. Emsalsiz bir oluşun içinde yuvarlanıyoruz. Korkunç bir yangın başladı yüreklerimizde. Özlem, kıskançlık, arzu ne varsa içimizde hepsi birdenbire tutuştu. Alev almayan bir yerimiz kalmadı. Alevlerimiz muhteşem bir kızıllığın içinde yıldızlara kadar uzanıyor. Hiç bir su, bu ateşi söndüremez artık. Nehirle, denizler boşalsa üstümüze hiç sönmeyeceğimizi biliyorum. Bu yangın biz birer kor haline gelinceye kadar sürecek. Önce bakışlarımız alıştı birbirine, sonra parmak uçlarımız... Bu oluş tamamlandığı anda yeryüzünde bizden güçlüsü olmayacak! En mutlu olduğumuz yerde en güçlü de olacağız seninle... Bu bir sonun değil bir varoluşun başlangıcıdır. Geçmişteki tüm alışkanlıkların bana alışmanı önleyemez artık... Ümit Yaşar Oğuzcan....[/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]
[url]http://www.glowfoto.com/static_image/09-160602L/1961/jpg/04/2010/img4/glowfoto[/url] Hiç Yakıştımı Sana Pes ettin korkakca hiç yakıştımı sana Gökyüzü hep mavi olacak değil ya Bıraktın beni kaçtın kaldım yalnızlığımla Her zaman yağmur yağacak değil ya, Kolay değil elbet zordur sevda baharda Bu duyguları taşımakta yürek ister insanda Ne bedel ödedik ki ne isteriz daha Her zaman gülecek değiliz ya, Gururdan bahsetme böyle bir hayatta Kaç değer kaldıki uğruna ölünecek daha Günahta işler insan severse tövbede bozar daha Her zaman iyi olacak değiliz ya, Hayat bu acı tatlı yaşanır Her iki kavramda insana yakışır Yok pes etmek öyle yok Dünya da kalıcı değiliz ya, Elbet göçeceğiz bu yerlerden Her zaman yaşayacak değiliz ya... Ozan Ozsoylu[/COLOR][/B] [B][I][COLOR="DarkRed"]Ama Utanıyorum Kalemim yok bu gece, sadece gözyaşlarım Onlar yazacaklar beni ve bizi. Ağlamak istiyorum kana kana. İçindekileri dökmek istiyorum. Ama utanıyorum. Çağırmak istiyorum seni yanıma. Titrek ve ürkek sesimle. Yalvara yalvara, ağlaya ağlaya. Benimle bir ömür geçir diye. Ama utanıyorum. Paylaşmak istiyorum sensizliğimi. Odam bomboş, yanım bomboş. Yalnızım, masamda yerin hazır. Gel demem lazım, yüreğimle. Ama utanıyorum. Silsem de kesilmiyor göz yaşlarım. İradesi hükmü ben de değil. Bir tanem yanımda kal, mutlu olalım. Sen ve ben. Dilim söyleyecekte. Ama utanıyorum. Benzemez bir canlıya erkek ağlaması. Unuturuz ağlarken, benliğimizi kendimizi. O halde ben sana nasıl diyeyim. Ağlamayacağım bunları, anlatırken sana. Ama utanıyorum. Sabah oldu dinmez hala gözyaşım. Sigaralar oldu avuntu kül taşım. Kolyemdeki resmin hala uğur taşım. Yerlere fırlattım, kabir taşım. Söylemek istiyorum. Ama utanıyorum Kapanmaya başladı yaşlı gözlerim. Duyarsın birazdan sela sesini. Neden ölmüş mevta derlerse. Vasiyet ediyorum, sevmekten. Diyorum. Ama utanıyorum. Yazacaklar mezarıma gözyaşlarıyla gitti. Suya gerek yok, çünkü hala ağlıyor. Bir beyaz gül severdi sağlığında. Onu da koklayamadan gitti. Diyecekler. Ama utanmıyorum. Beyas 04-11-2009 Serkan Güler [/COLOR][/I][/B] [COLOR="DarkRed"][B][I]Hasretinle yandi gönlüm Hasret yakar kavurur icimi Yinede haykiramam ki acimi Kanarken yürek yaralarim Hasretinle yandi gönlümm Gönlümün ta ücra köselerinde Kabardi özlem sellerinde Isiga hasret yorgun güzlerimde Yandi yandi söndü gönlümm Yazan Kardelencicegi............[/I][/B][/COLOR] |
[B]Biraz değiştim,
Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar… Değiştim, Unutamadığım sözlerinin arasında sıkışıyorum, Bir yanım kendimi kolluyor bir yanım seni Ben benimle savaşıyorum, Seninle değil! Sonucu kılıcı kuşananından belli olan bir savaşın Ne kazanabileni ne de kaybedeniyim, Sorun değil! Elbet alışırım, Biraz alıştım, Her... şey kadar, herkes kadar, sen kadar, Alıştım, Varlığını istemediğim tüm eksik yanlarıma, Ve çokluğunu da yokluğunu da istemediğim bu iki arada bir derede duyguya alışıyorum, Bir yanım bırak diyor bir yanıma, Kesin değil! Henüz tanıştım, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar, Tanıdığımı sandığım bana daha da yakınım artık, Duvarlara anlatırken öğrendiklerim kendi hakkımda, Ve aynalara ağlarken gördüklerim kendi tarafımda… Bir yanım memnun oldum diyor, bir yanım tanıyamadım daha, Samimi değil! Bir hayli kırıldım, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar, Canıma batan her halin felç gibi indi bedenime, Gözlerimden tut da ciğerime kadar kırgınım! Aslında ne sana, ne olanlara… Kendime kırgınım… Maziye hiç değil, an’a kırgınım. Anlatamadığım, anlayamadığım masalların bana yaptıklarına, Dinlediğim şarkılarda bana seni anlatan şarkıcılara, Beni anlamadığın kelimelerin bana her şeyi anlatıyor gibi geliyor oluşlarına… Bir hayli kırgınım… Beni ben kırdım oysa, İyi değil! Galiba yoruldum, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar, Kendime kalbimi kanıtlamaktan, Ve kanıtladığıma kendimi inandırmaktan, Ve dahası kocaman bir sahada tek başına koşmaktan yoruldu. Can Yücel[/B] |
[B][I][COLOR="DarkRed"]
HASRET KALDIM MEMLEKETIME Gökte Uçan turnalarina Kanat cirpan kuslarina Baharda acan güllerine Hasret kaldim Güzel Memleketime Karli daglarina bahceleri baglarina O Çiğdem nergis Kokan yaylalarina Yine görsemde öpsem topraklarini Yillardir hasretim Güzel memleketime Hasretim yillardir sana Hic sansim YÖK kavusmaktan Yana Gurbet Benim meskenim Olmuş Gurbetten sana sesleniyorum Güzel memleketim Karli daglariyin eteginde kardelenlere Ben kaldim su felegin elinde Belki kavusuruz gelecek yazda Günesine kaldim Güzel memleketime hasret suyuna Annem hasretin cekilmiyor gurbette Belki BİR köydesin belki de BİR kentte Ayşe hayat döndürdü günlerimi cehhenneme Hasretim yillardir Cennet memleketime Mavi mavi derin denizine sesine ÖZLEMLERIN Kulak ver biraz Olsun Takilmisin su Yaban ellerin bilmem ki nesine Hasret kaldim yillardir Canim memleketime. Karcicegi 12. o4. 1986[/COLOR][/I][/B] |
[B]Sen İstanbul Kokardın
Martıların gözlerinden dinledim İstanbul'un boğazı yanmış dün gece Yıldızlar şahitlik etmiş, güya suçlu benmişim Oysa can, yemin olsun yanağımdan süzülen denize Ben bu şehre yüreğimi içirmedim Göklerden hicran yağdı, İstanbul'lu bir geceydi Yere düşen her damlanın yüreğinde sen vardın İsmin dudaklarımda i...damlık bilmeceydi Yalansa kahrolayım, sen İstanbul kokardın Sevda dediğin gülüm bir busedir dudağımda Bıçak gibi, yasak gibi, kan gibi... Utanır, intihar ederdi ölüm, Hayata rest çekip ağladığımda, Korkak gibi, tutsak gibi, yaşanmamış an gibi... Ben lal olmuş bülbülüm, sen deli gülsün bağımda Toprak gibi, yaprak gibi, candan özge can gibi Kuş uçmaz kervan geçmez dağımda, Kah aşkı yağan kar tanesi Kah Leyla tüten rüzgardın Zambak gibi leylak gibi, Sigaramda duman gibi Sevdiceğim, sen İstanbul kokardın Dayadım ondörtlüyü İstanbul'un şakağına İstediğim gül içmekti gözlerinden bir yudum Seni sordum gündüzlerce bu şehrin her sokağına Söylemedi, inat ettim gece seni uyudum Ben bir sana, bir bu şehre gül dedim Ayla toprak şahittir, şahittir denizle gece Sensizken, İstanbul'da bir kez olsun gülmedim Yıllar kapımı çaldı, ellerinde vur emri Yokluğun var sen yoktun, ölüm geldi ölmedim Ağladım yüreğimde sen, sende divane İstanbul Aşkından hatıra dedim göz yaşımı silmedim Ben bir sana, bir bu şehre gül dedim Belki de can ben bu şehri güller için çok sevdim Gözlerimden dökülen yaş denizi ıslatıyor Sevda kilim, hasret nakış, gönül derdi dokuyor Çatlayası deli yürek 'sen sen' diye atıyor Oy gece gözlüm oy, İstanbul seni kokuyor Serdar Tuncer[/B] |
[COLOR=purple][B][I]Insani yaslandiran yasadigi yillar degil, ulasamadigi arzularidir hayatta en aci sey felaketler degil, yasanmasi mümkün iken yasanmayan mutluluklardir[/I][/B][/COLOR]
|
Hasretim
Bak su dünyaya gelde yasa Mutluydum düsmeden bu aska Senden baska hersey simdi bambaska Hasretim sana hemde en güzel askina Sendin benim ilk göz agrim Benim en güzel kararim Gelde kavusalim kalmasin askiimiz yarim Hasret kaldim sana hemde askina Yolumu kaybettim döndüm saskina Ümidim yok artik yasamaya yarina Inancimi cikarma ne olursun benim bosuna Hasretim sana hemde en güzel askina Adina hasret kendine hasret Sevgine hasret askina hasret Gözlerine sözlerine hasret Hasretim ben sana hasret Endaminla boyuna hasret En güzel huyuna hasret Ceylan gibi gözlerine hasret Hasret kaldim ben sana hasret Duygularimi hislerimi acmaya hasret Seninle el ele kosmaya hasret Gözlerinin icine bakmaya hasret Hasretim sana hasret |
[COLOR="DarkRed"][B][I]
....BİLMİYORUM…. [URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL] Kimdim neydim ne olacağım Hangi suydum hangisinde boğulacağım Kaç kez daha yorulacağım Ve buna rağmen hala koşacağım Doğru! Bende coşacağım [URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL] Üzüntülere alışacağım Yaşamın içinde kalacağım Çok hırpalanacağım Şimdiden ağlamayacağım Fakat gözyaşlarımı nereye dökeceğim Bilmiyorum … [URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL] Hissediyorum bir gün son gelecek Bu devasız derman elbet bitecek Peronlar boşalacak yolcular gidecek Peki kim yaşayacak Kime kalacak Kim ağlayacak [URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL] Gidenlerin ardından kim el sallayacak Onlar acaba memnun mu olacak Bilmiyorum [URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL] Bağırsam şayet kaç kişi duyar Kaç kişi anlar Bu kaçımıza yarar Kime zarar [URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL] Merhem varken niye kanar Hep gönüller neden ağlar Yok yok elbet sebep var Hayat kumar [URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL] Biz mi zar Kim oynar Kaybeden mi şanslı kazanan mı ...Bilmiyorum... [URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL][URL=http://img708.imageshack.us/i/5000000008244506.gif/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/924/5000000008244506.gif[/IMG][/URL] Alinti Hülyam [/I][/B][/COLOR] |
[B][I][COLOR="DarkRed"][URL=http://img357.imageshack.us/i/sevgiruzgarimcyhsirilsiys6.jpg/][IMG]http://img357.imageshack.us/img357/4452/sevgiruzgarimcyhsirilsiys6.jpg[/IMG][/URL]
Örselenirken hoyrat ellerde hayallerim Icin icin aglar sevinci buruk kalmis düslerim Kör kuyularda güne kavusamayan sevdalarim Kirilmis sargi tutmayan kanatlarim [URL=http://img46.imageshack.us/i/44qsm01.gif/][IMG]http://img46.imageshack.us/img46/3020/44qsm01.gif[/IMG][/URL] Gecmez kor olmus yürek yanginlarim Denizler, deryalar caglarda sönmez kor ateslerim Yapraklar dalda,dikenler gülde solmaz HAZANlarim [URL=http://img46.imageshack.us/i/44qsm01.gif/][IMG]http://img46.imageshack.us/img46/3020/44qsm01.gif[/IMG][/URL] Diyarlardan esen firtinalar yüzüme carpar Hüznüm sevinclerimi savurup hirpalar Zemheri de günes kirilgan yüregimi kavurur Acilarin degil mutluluklar beni sorgular...... [URL=http://img46.imageshack.us/i/44qsm01.gif/][IMG]http://img46.imageshack.us/img46/3020/44qsm01.gif[/IMG][/URL] Yazan Kardelencicegi 03.03.2010.[/COLOR][/I][/B] |
Temenni ve İsyan
Seni,ölçüsüz ve dağınık bir hayatın ortasında tanıdım, Umutsuzluklara alışıp,hayallerimin bir bir ellerimin arasından Kayıp gitmesini seyrederken Bir güneş gibi doğdun hayatıma. Umudumun temennisi oldun. Önce ismini sevdim, Sonra tüm hücrelerimle benliğini, ruhumla o güzel kalbini sevdim. Hayata kadere kendime ve geleceğime dair isyanlarım vardı. İsyanlarıma temenni oldun Umudum oldun. Hayatta bir kezde olsa,son kez mutlu olmayı isteyip, O mutluluğun hiç gelmediği bir anda tanıdım seni. Ben mutsuzluğuma isyan ederken, Sen mutluluğumun temennisi oldun, Mutluluğum oldun. Rüzgarlara armağan ederken en güzel şarkıları, Fırtınaların savurduğu uçurumlarda tanıdım seni. Ben huzursuzluğuma isyan ederken Sen yaşayacağım huzurun temennisi oldun Huzurum oldun. Sen en güzel duyguları temenni ediyorken bana, Seninde hayata dair isyanların vardı. İsyanının acısını benden çıkarma ne olur Şimdi ben senin için temenni ediyor ve bunun için çırpınıyorum. Seni çok seviyorum |
[B][I][COLOR="DarkRed"]
Leylam [url]http://www.youtube.com/watch?v=UsU947Z1TSI[/url] [URL=http://img594.imageshack.us/i/aglayankiz1.jpg/][IMG]http://img594.imageshack.us/img594/3782/aglayankiz1.jpg[/IMG][/URL] Daha hayatin baharinda neydi derdin Kimseyle dertlesmeden intihara nasil karar Verdin Ayşe dünyada ağızdan diyemi babana döndün.? Anneni hicmi düsünmedin Leylam [URL=http://img245.imageshack.us/i/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif/][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/7578/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif[/IMG][/URL] Sen ki BİR melek kadar saftin Allah katinda yoktu Günahin Aileni Yeni yila girmeden yiktin Yillara güvenin mi yoktu Leylam [URL=http://img245.imageshack.us/i/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif/][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/7578/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif[/IMG][/URL] Esmer tenin yorgansiz yatiyor toprakta Resmini gördüm kücüksün kundakta Cokmu ediyordun Analı babalilara gipte Birsey de Anneni özlemezmisin Leylam [URL=http://img245.imageshack.us/i/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif/][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/7578/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif[/IMG][/URL] Halalarin ailen agliyor ardindan Kardesin Gazi diyor ayrildim esimden Oda Hasta birsey yoklugunun derdinden Kardesin Sensiz gülermi Leylam [URL=http://img245.imageshack.us/i/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif/][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/7578/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif[/IMG][/URL] BİR gül misali solmus ceylan yüzün Toprak Olmuş Zeytin hazırsındır kara gözün Senden Baska yokmuydu derdi olan Dertlerin bitti izdirabin dindimi Leylam [URL=http://img245.imageshack.us/i/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif/][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/7578/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif[/IMG][/URL] Kadersizmis dolaşmam Annenle babaannen Birsey en cok becerileri yoklugunla yanan Arkadaslarindir Sensiz anilarla avunan Ateş KOR misali düstügü Yeri yakar Leylam. [URL=http://img245.imageshack.us/i/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif/][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/7578/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif[/IMG][/URL] Söylesen bize derdini bulurduk caresini Kullar degistiremez Allah'in yazdigi yaziyi Nice coğ varki yürekleri yarali BİR senmiydin Dertli güzelim Leylam. [URL=http://img245.imageshack.us/i/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif/][IMG]http://img245.imageshack.us/img245/7578/lffcee2116281bfbdc6f0a6.gif[/IMG][/URL] 12.01.1996 Yazan Kardelencicegi ............... [URL=http://img519.imageshack.us/i/gidencocuk.jpg/][IMG]http://img519.imageshack.us/img519/338/gidencocuk.jpg[/IMG][/URL] [COLOR="Orange"]Not: Babasizliga dayanamayip intihar eden, 13 Yasindaki akraba kizi leylanin intihariniiceren bir siir.[/COLOR] [/COLOR][/I][/B] |
[B]
BİR ACAYİP DUYGU «Mürdüm eriği çiçek açmıştır. — ilkönce zerdali çiçek açar mürdüm en sonra — Sevgilim, çimenin üzerine diz üstü oturalım karşı-be-karşı. Hava lezzetli ve aydınlık — fakat iyice ısınmadı daha — çağlanın kabuğu yemyeşil tüylüdür henüz yumuşacık... Bahtiyarız yaşayabildiğimiz için. Herhalde çoktan öldürülmüştük sen Londra'da olsaydın ben Tobruk'ta olsaydım, bir İngiliz şilebinde yahut... Sevgilim, ellerini koy dizlerine — bileklerin kalın ve beyaz — sol avucunu çevir : gün ışığı avucunun içindedir kayısı gibi... Dünkü hava akınında ölenlerin yüz kadarı beş yaşından aşağı, yirmi dördü emzikte... Sevgilim, nar tanesinin rengine bayılırım — nar tanesi, nur tanesi — kavunda ıtrı severim mayhoşluğu erikte ..........» .......... yağmurlu bir gün yemişlerden ve senden uzak — daha bir tek ağaç bahar açmadı kar yağması ihtimali bile var — Bursa cezaevinde acayip bir duyguya kapılarak ve kahredici bir öfke içinde inadıma yazıyorum bunları, kendime ve sevgili insanlarıma inAT. Nazım Hikmet RaN [/B] |
[B][COLOR="Black"][URL=http://img580.imageshack.us/i/siirler2020sozler2020re.gif/][IMG]http://img580.imageshack.us/img580/5509/siirler2020sozler2020re.gif[/IMG][/URL]
C) alinti...............[/COLOR][/B] [B][I][COLOR="DarkRed"]Bilirim yaralıdır o gülüşün Öyle anlamlıdır ki bakışın Kuş gibi çırpınır o narin yüreğin Göçmek ister yorgun bedenin Başka alemlere akıp gitmek ister Akıp gitme şehrimizden bizi terketme Sakın içine atıpta sıkıntı etme Ne olursa olsun kendini üzme Kimse için bir damla göz yaşı dökme Güzel yüreğini sakın inciltirme... C) alinti [/COLOR][/I][/B] |
[B]Leylam
Daha hayatin baharinda neydi derdin Kimseyle dertlesmeden intihara nasil karar Verdin Dünyada Yalnizim diyemi babana döndün.? Anneni hicmi düsünmedin Leylam Sen ki BİR melek kadar saftin Allah katinda yoktu Günahin Aileni Yeni yila girmeden yiktin Yillara güvenin mi yoktu Leylam Esmer tenin yorgansiz yatiyor toprakta Resmini gördüm kücüksün kundakta Cokmu ediyordun Analı babalilara gipta Simdi de Anneni özlemezmisin Leylam Halalarin ailen agliyor ardindan Kardesin Gazi diyor ayrildim esimden Oda Hasta senin yoklugundan derdinden Kardesin Sensiz gülermi Leylam BİR gül misali solmus ceylan yüzün Toprak Olmuş Zeytin gibi kara gözün Senden Baska yokmuydu dertli olan Dertlerin bitti izdirabin dindimi Leylam Kadersizmis dolaşmam Annenle babaannen En cok ONLAR yoklugunla yanan Arkadaslarindir Sensiz anilarla avunan Ateş KOR misali düstügü Yeri yakar Leylam. Söylesen bize derdini bulurduk caresini Kullar degistiremez Allah'in yazdigi yaziyi Nice insanlar varki yürekleri yarali BİR senmiydin Dertli güzelim Leylam 12.01.1996 Yazan Kardelencicegi[/B] |
DÖN SEVGİLİM
baglanmışım sana bir tel saçınla yaralı yüregim muhtaç aşkına terketme beni ölüm yasına yalnızlık oturur gönül tahtıma ayrılık diyerek girme kanıma dön sevgilim yeter Allah adına ALLAH AŞKINA servet 58 |
[B][I][COLOR="DarkRed"]
[URL=http://img143.imageshack.us/i/027gwzk9.jpg/][IMG]http://img143.imageshack.us/img143/1530/027gwzk9.jpg[/IMG][/URL] Alinti. [URL=http://img176.imageshack.us/i/83944062ga3.gif/][IMG]http://img176.imageshack.us/img176/4800/83944062ga3.gif[/IMG][/URL][/COLOR][/I][/B] |
HASRET
sevginin hep ardında olsanda hergün dimdik dursanda çökeceksin hasret beni atsan ıssız çöle ben aşkıma sadık köle biteceksin hasret çaresiz derdin geçen zaman kalemimdir sana mezar kazan katilin olacak bu şiiri yazan öleceksin HASRET server58 |
[B][I][COLOR="DarkRed"]
[URL=http://img512.imageshack.us/i/iirgz1.jpg/][IMG]http://img512.imageshack.us/img512/4409/iirgz1.jpg[/IMG][/URL] Bir şiir yazdım gözlerine Adına ela dedim... Kıtalarına bitmeyen arzu Mısralarına sevda dedim... Bir şiir yazdım gözlerine İmkansız aşk dedim hecelerine Kafiyelerine bela mı? bela dedim Bir şiir yazdım gözlerine... Hüzün kokan dolaplara kilitledim Kimse okumasın istedim Agladım,mahsunlaştım,sevdim Bir şiir yazdım gözlerine... Gözlerin dile geldi dilimde Aklım bakışlarının derdinde Sana bakan kalbimle Bir şiir yazdım gözlerine Adını andıkça kelimeler yazdım İnci misali kelimeye hece dizdim Seni görmeyen gözden bezdim Bir şiir yazdım gözlerine... Alinti [URL=http://img13.imageshack.us/i/83944062ga3.gif/][IMG]http://img13.imageshack.us/img13/4800/83944062ga3.gif[/IMG][/URL] [/COLOR][/I][/B] |
[COLOR="Red"] aDSıZ
DeM de gece … Seni anlatıyorum sessizliğime. Kıyıda hiç sönmeyen ateş İçindeyim şimdi ben. Ne pervane olabildim bu gece Ne mutlu ateş böceği. Tek/li dansını izledim saatlerce Ve … Üşüdüm yine… Ateş üşüdü Dolunay küskün Deniz hırçın… Gece sordu seni Dağıldık… bitti diyemedim. Bir rüzgar ki savurdu bizi, Hiç bilemediğim adrestesin sen şimdi Bense başka bir bilinmezde yitik Kal demeyi gurur Git demeyi ar bildim Artık yoksun… Canın sağolsun.[/COLOR] |
Sen Yoksan Kimsem Olmasın
Sen Yoksan Kimsem Olmasın Tane tane düşerken sevgin yüreğime Nasıl çaresizim bir bilsen Bu uzak şehirde kimsesiz Gelip halimi bir görsen Ümitsizlik,ümitsizlik,ümitsizlik Sensiz dünyada bildiğim tek kelime Sen yoksan dünyayı verseler elime Yine yok ümit,yine ümitsizlik Leyla kıskanırdı düşünüyorum da şimdi Sana olan sevgimi bilseydi eğer Ben sana yaktım bütün gemilerimi İnan seninle ölmeye bile değer |
[COLOR="Purple"] HÜZÜN DAMLAR GÖZLERİMDEN
Söküp atamam seni yüreğimden Uçup gittin sessizce ellerimden Gittiğin işte o günden Hüzün damlar gözlerimden Seni söyler,sen dökülürsün dilimden Ölüm vız gelir, dönmem sözümden Ne eser kaldı görsen gidişinden Hüzün damlar gözlerimden Taçlar yapacaktım sana yıldızlardan Umudu toplayacaktık esen rüzgardan Emindik hani sevgimizden Hüzün damlar gözlerimden Gönülden sevmiştim seni gönülden Caymak varmıydı kavilden Korkmuyorduk hani mahşerden Hüzün damlar gözlerimden Hani, aşktın saflıktın sadakattın Vefasızlığa bir çentikte sen attın Gülmemişti bahtım sen de ağlattın Hüzün damlar gözlerimden[/COLOR] |
[CENTER][B]Sivas Acısı [/B]
[COLOR="Indigo"][FONT="Arial"]Ben tanırım Bu bulut bizim oranın bulutu Hemşeriyiz ne de olsa Benim için kalkmış ta Sivas'tan gelmiş Yurdumun bulutu Başımın üstünde yeri var Ben bilirim Bu rüzgâr bizim oranın rüzgârı Hemşerimiz ne de olsa Benim için kopup gelmiş yayladan Yurdumun rüzgârı Kurutsun diye akan kanlarımı Ben anlarım Bu acı bizim ora işi hançer acısı Bir ülkedeniz ne de olsa Aynı dili konuşsak da Anlamayız birbirimizi Hançerin nakışı Tanıdım acısından Sivas işi Ben duyarım duyumsarım Bizim oranın sızısı bu Binip kara bir buluta Sivas ilinden Sivas rüzgârında uçup gelmiş Helallik dilemeye Ey yüreğimin onmaz acıları Ey beynimin dinmez sancıları Suç ne bende ne de sende Suç seni karanlıklara gömenlerde Ne de olsa yurttaşımsın Kapalı olsa da bütün vicdan kapıları yüzüne Bilmelisin bir yerin var canevimde[/FONT][/COLOR][/CENTER] [B]( Alıntı )[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:12. |