![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
kronick ablam önce sen istedin
gel hadi evlendirelim dedin bak nerdeyse gönlü olacaktı tatlı dilliyi tekrar vaz gecirdin :) |
benim mutlulugumdan süphe etme
evlilik icin hic bosuna beni ikna etme alnimiza yazilan hikayler acikli olmasin soframizdan da cacik hic eksik olmasin : )) |
Bir Berrin var idi dünya güzeli,
Baran severdi O`nu ezel ezeli, Berrin gerdanina altin dizeli, Vermem dedi baba güzel kizimi. Berrin cok agladi Baran`i icin, Gelin dostlar bana gelinlik bicin, Yigitler icinde bana Baran`i secin, Baran dan gayrisi yar olmaz bana. Bey babasi kizdi köpürdü birden, Firladi aniden durdugu yerden, Istemeyin dedi kizimi benden, Ölürümde vermem Baran`a kizi. Yürekler dayanmaz böyle aciya, Cok yazik ettiler Berrin baciya, Baran`i sürdüler zorla haciya, Git buralardan dönme dediler. Baran bu genclik duruyor serde, Arar Berrin`inini gittigi yerde, Berrin buradaysa Baran nerede, Kalpler sevdiginden ayrilamaz ki. Baran da gitti gezi gurbette, Berrin`in gözleri her an nöbette, Bey baba hergün baska sohbette, Kizimi beylere vermek isterim. Berrin duydu bunu kirildi dali, Bahcede kurudu o nazik gülü, Artik bundan sonra kalkmadi eli, Hasta düstü yataklarda inliyor. Baba yüregi bu dayanamadi, Hemen Baran`a haber yolladi, Bey baba da ogün ilk kez agaladi, Vercegim kizimi Baran`a dedi. Kuruldu o gün dügün alayi hemen, Kahveler icilsin eglensin yemen, Böyle dönüyormus demek ki dümen. Mutlu oldu Berrin ömür boyunca. sandalli`dan senin icin. |
neyse tatlı dilli hayırlısı olsun
sende bizler gibi garip kulsun tabiki dost yüreği isterki insan evladı seni bulsun |
sandallım yazdı yine bir aşk hikayesi
şiir yazmaktan başka yoktur gayesi almanyada kalmış gelmesede sesi mevlam uzatsın alacagın nefesi |
ay birakin su evliligi
okuyan da sanaca ariyor birini ben tadini cikarayim bekarligin hem de doya doya ozanligin |
tesekkür ederim sandallim sana
hikayede mutlu ettin beni doya doya basima baglarim oyali yazma kar icin kullanirim kürekli kazma |
Fayık dayının yumurtası kolunda
Gençler dolaşırdı köprü yolundu Savaş anılarını anlatırdı okulda Deyin hele Gazi Mustafa Çavuş nicoldu . |
Devgır Ziya otubüsün en önünde giderdi
Kimi yolcusu neşeli kimiside kederli Abdüsselam ile garajcılık ederdi Bakın hele Mehrali'nin cıgarası söndümü . |
Irmağın o yanı mahallemiz Durucan
iki insan söylesem biri Pala Hasan Diğeri emektar Dülger Gavara ustam Sorun hele Hamo dayı nicoldu . |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:36. |
|