![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
insanlığın ruhunu cehalet bürümüşken,
Güzel olan herşeyi yerlere sürümüşken, Birkaç imanlı canın ümidi kurumuşken, Sendin gelen kılavuz, sendin kalpte cevherim Yalnız aşkınla dolsam, nur yüzlü Peygamberim. |
[QUOTE=sandalli;604077]insanlığın ruhunu cehalet bürümüşken,
Güzel olan herşeyi yerlere sürümüşken, Birkaç imanlı canın ümidi kurumuşken, Sendin gelen kılavuz, sendin kalpte cevherim Yalnız aşkınla dolsam, nur yüzlü Peygamberim.[/QUOTE] Sen idin fukaranın gönül sırrına eren, Sofrasında bulunan en son hurmayı veren, Sen idin Ya Habibim yetime kanat geren, Çıkma rüyalarımdan sensiz ben ne ederim? Senin yanına gelsem nur yüzlü Peygamberim. |
[QUOTE=sivaburs;604078]Sen idin fukaranın gönül sırrına eren,
Sofrasında bulunan en son hurmayı veren, Sen idin Ya Habibim yetime kanat geren, Çıkma rüyalarımdan sensiz ben ne ederim? Senin yanına gelsem nur yüzlü Peygamberim.[/QUOTE] Sen gelince tükendi mazlumların çilesi, Ayyuka ulaşmıştı arapların hilesi, Eşit oldu arapla garip zenci kölesi, Adın girdi kalbime, tükendi yok kederim, Ben sana kurban olsam nur yüzlü Peygamberim. |
Sendin yetimlerin başını okşayan
Sendin cehaletin babasıyla uğraşan Sendin herkese adaletle yaklaşan Ondört asır evvelde kaldı tüm renklerim Seni nerde bulsam, nur yüzlü peygamberim |
[QUOTE=sandalli;604079]Sen gelince tükendi mazlumların çilesi,
Ayyuka ulaşmıştı arapların hilesi, Eşit oldu arapla garip zenci kölesi, Adın girdi kalbime, tükendi yok kederim, Ben sana kurban olsam nur yüzlü Peygamberim.[/QUOTE] Cemalini görmüştüm, davet etmiştin dine, Rüyamda tutmuştun ya, ellerimden tut yine, Hasretinle yanıyor, ateş oldu şu sine, Sensin zemzem sularım, sensin misk-i amberim, Arayıp nerde bulsam, nur yüzlü Peygamberim. |
[QUOTE=OSMAN ECE;604076][QUOTE=sivaburs;604074]Yüreğinize sağlık Üstatlarım. Yine Peygamberimizden devam edelim mi ne dersiniz?
Ey Allah'ın Resulu, senin adın Nur Ahmet, Bir adın Mustafa'dır, diğer adındır Mehmet, Aleme rahmet için, gönderildin Muhammet, Sensin bu cana canan, sensin benim rehberim, Hep senden feyiz alsam, nur yüzlü Peygamberim.[/QUOT[/QUOTE] ben kurban olurum senin cümle adına bütün ömrümce doyamadım senin tadına nice evliyalar yandılarar aşkın oduna gönüller sultanısın canda canansın mahperim arayıp da seni bulsam nur yüzlü pegamberim |
[QUOTE=sivaburs;604081]Cemalini görmüştüm, davet etmiştin dine,
Rüyamda tutmuştun ya, ellerimden tut yine, Hasretinle yanıyor, ateş oldu şu sine, Sensin zemzem sularım, sensin misk-i amberim, Arayıp nerde bulsam, nur yüzlü Peygamberim.[/QUOTE] Sen Allah´ın habibi bize efendi oldun, Mevla´nın aşkı ile geceler namaz kıldın, Eb-u Cehil adını yok ettin hepten sildin, Senin açtığın yoldan yalnız Hakk´a giderim, İster bu yolda ölsem, nur yüzlü Peyygamberim. |
[QUOTE=sandalli;604083]Sen Allah´ın habibi bize efendi oldun,
Mevla´nın aşkı ile geceler namaz kıldın, Eb-u Cehil adını yok ettin hepten sildin, Senin açtığın yoldan yalnız Hakk´a giderim, İster bu yolda ölsem, nur yüzlü Peyygamberim.[/QUOTE] Kabardığında içim, senin adını andım, Yandım Ya Resulullah senin aşkına yandım, Uyuduğum gafletten yalnız senle uyandım, Bilal okusa ezan, safında olsa yerim, Senle namazı kılsam, nur yüzlü Peygamberim. |
[QUOTE=sivaburs;604084]Kabardığında içim, senin adını andım,
Yandım Ya Resulullah senin aşkına yandım, Uyuduğum gafletten yalnız senle uyandım, Bilal okusa ezan, safında olsa yerim, Senle namazı kılsam, nur yüzlü Peygamberim.[/QUOTE] Bilali özgür kılan islamın ışığıdır, Yüzümü süreceğim Kabe´nin eşiğidir, Bildiğiniz Siyahi Muhammed ( SAV) aşığıdır, Bir gün sana gelirim Yüce Yaradan kerim, Senle rüyaya dalsam nur yüzlü Peygamberim. |
hepten duşmandı sana ebu cehil alayı
yorulup hira mağrasında verdin molayı şefkatinle azad ettin yüzlerce köleyi bütün müğminlerin gölgendedir ya kerim bizlere kanat kolsun nur yüzlü peygamberim |
[QUOTE=sandalli;604085]Bilali özgür kılan islamın ışığıdır,
Yüzümü süreceğim Kabe´nin eşiğidir, Bildiğiniz Siyahi Muhammed ( SAV) aşığıdır, Bir gün sana gelirim Yüce Yaradan kerim, Senle rüyaya dalsam nur yüzlü Peygamberim.[/QUOTE] Üstü yırtık yetime senin hırkan şal olur, Kuru cılız fidanlar gözyaşınla dal olur, Kifayetsiz kelamlar sen deyince bal olur, Sivaburs sana kurban, kutlu yolda neferim, Daim yanında kalsam, nur yüzlü Peygamberim. |
Sensin rehberim alemlere rahmetsin
Gökte Muhammed yerde Ahmetsin Rabbim beni sana komşu etsin Seni görsem durmaz titrer heryerim Ayağında turab olsam, nur yüzlü peygamberim |
Bu akşamın tadı bir başkaydı, hepinizden Allah razı olsun Üstatlarım. Güçlü kaleminiz daim olsun.
|
Diyari baba, sivaburs hocam, Bilal ve cley´e cok tesekkür ederim. Sevgili hemsehrim kamera´ya da verdigi destekten dolayi sükranlarimi sunuyorum.
|
seni yüce rabbim bize rehber göndedi
yüce kuranımızın sayfaları sana önderdi sevginiz nice kuffarları islamiyete dönderdi sizsiniz diyarinin habiybi yol gösteren rehberim arayıp sizi bulsam nur yüzlü peygamberim |
Ravzana varınca kendimden geçtim
O eşsiz gül kokunu içime çektim Anlatamaz dilim bir rüya yaşadım Kapında köle olsam ebedi beklerim Yine çağır gül yüzlü peygamberim (s.a.v.) |
[B]Bugün oldu oruç sekiz [/B]
[B]Allah kabul etsin deriz [/B] [B]Yemekten sonra ozanlar[/B] [B]Sizleri burada bekleriz[/B] |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;604128][B]Bugün oldu oruç sekiz [/B]
[B]Allah kabul etsin deriz [/B] [B]Yemekten sonra ozanlar[/B] [B]Sizleri burada bekleriz[/B][/QUOTE] sevgili önce vatan saatler o kadar uymsuzki 11.00 den önce bir araya gelmek mümkün olmuyor |
Ey yiğit otağı ey ozan eli,
Edebi bırakıp azalım bugün, İsterse bizlere desinler deli, Sadece neşeyi yazalım bugün. Bu gece kederler dışarda dursun, Ozan hecesini neşeye kursun, Derdim var diyenin ağzına vursun, Bilinen düzeni bozalım bugün. Dedikten sonra, gelin bu akşam basit bir muamma örneği sergileyelim. Ben sorayım siz bilin, ne dersiniz. Başlıyoruz; Saçı da seyrelmiş kel olsa bari, Ozan analardan Sefil’in yari, Sitede adını koymuş Diyari, Bir haberin alsam bu şahıs kimdir? |
[QUOTE=sivaburs;604136]Ey yiğit otağı ey ozan eli,
Edebi bırakıp azalım bugün, İsterse bizlere desinler deli, Sadece neşeyi yazalım bugün. Bu gece kederler dışarda dursun, Ozan hecesini neşeye kursun, Derdim var diyenin ağzına vursun, Bilinen düzeni bozalım bugün. Dedikten sonra, gelin bu akşam basit bir muamma örneği sergileyelim. Ben sorayım siz bilin, ne dersiniz. Başlıyoruz; Saçı da seyrelmiş kel olsa bari, Ozan analardan Sefil’in yari, Sitede adını koymuş Diyari, Bir haberin alsam bu şahıs kimdir?[/QUOTE] Tamam ilk cevabı da ben vereyim (kimseler yok galiba) O bizim pirimiz bağla ona bel, Doğrudur azizim birazcık da kel, Ondan zarar gelmez ona doğru gel, Osman Ece imiş bu şahsın ismi. |
Özbek diyorlarmış bak soy adına
Kimse doyamazmış onun tadına, Ozandan başkası girmez yadına, İsmini bir bilsem bu şahıs kimdir? |
[B]Emekli kendisi biraz da balıkçı
Hem sosyaldemokrat hem halkçı İyilik kapısında gönüllü bir bekçi Necmeddin Özbek bu şahsın ismi[/B] |
Edep Ya Hu çeker bu adam neci,
Kalbi sevgi dolu dostluğu feci, Galiba sitede bir yönetici, Bir selamım salsam bu şahıs kimdir? |
[QUOTE=sivaburs;604140]Özbek diyorlarmış bak soy adına
Kimse doyamazmış onun tadına, Ozandan başkası girmez yadına, İsmini bir bilsem bu şahıs kimdir?[/QUOTE] ful siyah saç yok kafada keli cevap yazmış muhammed ali yüreği sevgi muhabbet dolu arayıp bir bulsam bu şahıs kimdir? |
Pençesine düşmüş yıllardır aşkın,
Küçücük yüreği her zaman taşkın, Adını bilmem de soyadı coşkun, Evine mi gelsem bu şahıs kimdir? |
[QUOTE=OSMAN ECE;604152]ful siyah saç yok kafada keli
cevap yazmış muhammed ali yüreği sevgi muhabbet dolu arayıp bir bulsam bu şahıs kimdir?[/QUOTE] yüreği sevgi muhabbet dolu her daim allahı zikreder dili bilirim yoktur kafada keli siva burstur bu şshıs |
[QUOTE=sivaburs;604153]Pençesine düşmüş yıllardır aşkın,
Küçücük yüreği her zaman taşkın, Adını bilmem de soyadı coşkun, Evine mi gelsem bu şahıs kimdir?[/QUOTE] tanıdım onu ben yüreği taşkın yıllardır peşinden koşuyor aşkın dediğiniz şahıs bay arif coşkun isterim çırağı olsam bu şahsın |
[QUOTE=sivaburs;604153]Pençesine düşmüş yıllardır aşkın,
Küçücük yüreği her zaman taşkın, Adını bilmem de soyadı coşkun, Evine mi gelsem bu şahıs kimdir?[/QUOTE] [B]İstanbulda yapar reklam işini Haksızlığın hemen çeker fişini Özlemiştir sivasın yazını kışını Arif Coşkun bu şahsın ismi[/B] |
Gurbette yaşıyor yanağı allı,
Kalbi melek gibi dilleri ballı, Namı duyulmuştur Ozan Sandallı, Sevgisiyle dolsam bu şahıs kimdir? |
[QUOTE=sivaburs;604151]Edep Ya Hu çeker bu adam neci,
Kalbi sevgi dolu dostluğu feci, Galiba sitede bir yönetici, Bir selamım salsam bu şahıs kimdir?[/QUOTE] [B]Gurbet elde bir anadolu çocuğu Sitede sevmez üyelerin birçoğu Sanki meyvelerin kuru koruğu Muhammed Ali bu şahsın ismi[/B] |
[QUOTE=sivaburs;604159]Gurbette yaşıyor yanağı allı,
Kalbi melek gibi dilleri ballı, Namı duyulmuştur Ozan Sandallı, Sevgisiyle dolsam bu şahıs kimdir?[/QUOTE] varıp almanyayı mekan eylemiş gurbet türkülerini dertli söğlemiş bir yar aşkıyla yanıp yanıp ağlamış hasan ilterdir bu şahsın adı |
[QUOTE=sivaburs;604159]Gurbette yaşıyor yanağı allı,
Kalbi melek gibi dilleri ballı, Namı duyulmuştur Ozan Sandallı, Sevgisiyle dolsam bu şahıs kimdir?[/QUOTE] [B]Yıldızeli Sandal köyünden Bal damlar hep dilinden Şimdi kalkar gelir yerinden Hasan İlter bu şahsın ismi[/B] |
Sitede esiyor bak efil efil,
Diyari Aşık ki sözüne kefil, Ozanlar diyormuş ey ana Sefil, Dertlerini silsem bu şahıs kimdir? |
[QUOTE=sivaburs;604163]Sitede esiyor bak efil efil,
Diyari Aşık ki sözüne kefil, Ozanlar diyormuş ey ana Sefil, Dertlerini silsem bu şahıs kimdir?[/QUOTE] allaha inancı gaviy sağlam binası otuz yıldır solmadı sanki elin kınası o benim her şeyim çocuklarımın anası yüreği sevgi dolu aşık sefildır bu şahıs |
Bilir sabır ister Allah’tan gelen,
İmanla taşları kayayı delen, Sonu çiçeğidir başı Kardelen, Ayak tozu olsam bu şahıs kimdir? |
[B]Diyari babanın dünyada meleği
Çocuklarına ana evinin direği Cennettir burdan sonra durağı Aşık Sefil bu şahsın ismi[/B] |
[QUOTE=sivaburs;604165]Bilir sabır ister Allah’tan gelen,
İmanla taşları kayayı delen, Sonu çiçeğidir başı Kardelen, Ayak tozu olsam bu şahıs kimdir?[/QUOTE] esas kimlik ismi bizde saklı bacılar bacısı başında aklı süslemiş şiirleri sayfada ekli kardelen çiçeğidir bu şahsın adı |
Değerli Cley ve Osman Ece Üstatlarım vakit epeyce ilerledi, ben yazdıklarımı topluca aktarayım, gündüz vakit bulan isterse cevap yazabilir. Yalnız bırakmadığınız için minnettarım. Allah'a emanet olun, saygılarımla. (İsmini yazamadıklarım lütfen bana darılmasınlar)
Her zaman narkozu verir damara, Efsane güzeli sanki Tamara, Bilmem kimin nesi imza Kamera, Kapısını çalsam bu şahıs kimdir? Bu yaşta sırtına almış onca yük, Hazine saklıdır yüreği höyük, HasreT yazar baksan baş ve son büyük, Yanında mı kalsam bu şahıs kimdir? Başta çözemedim bir acayip nick, Tanıdıkça aldı beni bir panik, Özledik diyorlar seni Kronik, Öğrenip de ölsem bu şahıs kimdir? Bilhassa dediler bu şahsı tanı, Ağır basıyormuş insanlık yanı, Köse anılırmış soyadı sanı, Kederini dilsem bu şahıs kimdir? Soruları soran uzakta dursun, Ders zili çalıyor başladı kursun, Haddini bildirin şu sivaburs’un, Namazını kılsam bu şahıs kimdir? |
fotomudur hemşiremidir bilinmez
yaptığı güzel yorumlar silinmez insanlıktan yana eşi bulunmaz kamaradır bu şahsın ismi |
[CENTER][B][COLOR=darkred]Sevgili ozanlara selam ederim.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkred]Kahirlidir günlerim artar kederim,[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkred]Allah´tan hep sabir dilerim,[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkred]Cilesi bitmeyen kardelencicegiyim ben...[/COLOR][/B][/CENTER] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:17. |