![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sandalli;606303]Sessiz kaldık onlar bize vururken,
Sahip çıkılmadı site kururken, Bizim bağın gonca gülü dururken, Yabanın güllerin dermeyin beyler.[/QUOTE] yavaşça geliyor sivasın karı boş kaldı burası aylardan beri bizde erdemliktir hoş görü bizleri öcü gibi görmeyin beyler |
[QUOTE=OSMAN ECE;606304]yavaşça geliyor sivasın karı
boş kaldı burası aylardan beri bizde erdemliktir hoş görü bizleri öcü gibi görmeyin beyler[/QUOTE] Tükenmedi gitti ah ile zarım, Sivas hayatttaki en güzel varım, Siyahi sohbeti bıraktı yarım, Sebebini nolur sormayın beyler. |
Hayırdır üstad inşallah bir yaramazlık yoktur
|
[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;606306]Hayırdır üstad inşallah bir yaramazlık yoktur[/QUOTE]
Yok hocam, misafir geldi sohbete devam edemedim. Cok sükür hersey yolunda. Sag olun. |
[QUOTE=sandalli;606305]Tükenmedi gitti ah ile zarım,
Sivas hayatttaki en güzel varım, Siyahi sohbeti bıraktı yarım, Sebebini nolur sormayın beyler.[/QUOTE] siyahi dost varlığın yeter bu hasretlik elbette biter sivaburs hasreti burnumda tüter diyariden uzak durmayın beyler |
[CENTER][COLOR=red][B]Yine düstü kor yüreklere[/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]24 Mehmetcik konmus tabutlara[/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Kara baglayan dertli analara[/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Bir damla su serpermisin Türkiyem.[/B][/COLOR][/CENTER] |
köşeye skıştılar köpek sürüsü
vatana yan gözle bakta görelim mağralarda koktu leşin yarısı ininden dışarıya çıkta görelim |
[QUOTE=OSMAN ECE;606550]köşeye skıştılar köpek sürüsü
vatana yan gözle bakta görelim mağralarda koktu leşin yarısı ininden dışarıya çıkta görelim[/QUOTE] sürüldü savruldu itin harmanı araştırın bunları kökü ermeni iyice kesildi dizlerdeki dermanı haydi şimdi ayağa kalkta görelim |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;606551]sürüldü savruldu itin harmanı
araştırın bunları kökü ermeni iyice kesildi dizlerdeki dermanı haydi şimdi ayağa kalkta görelim[/QUOTE] ellerinde kaldı güvendiği dalı dört bir taraftan kesildi yolu kalmadı inlerinde yiyecek yalı şimdi anne yüreğini yakta görelim |
[QUOTE=OSMAN ECE;606552]ellerinde kaldı güvendiği dalı
dört bir taraftan kesildi yolu kalmadı inlerinde yiyecek yalı şimdi anne yüreğini yakta görelim[/QUOTE] mehmedim şahadet şerbetin içti binlerce günahsız toprağa düştü şehitlere aşık sefilin ciğeri pişti savunmasız yuvaları yıkta görelim |
[QUOTE=AŞIK SEFİL;606553]mehmedim şahadet şerbetin içti
binlerce günahsız toprağa düştü şehitlere aşık sefilin ciğeri pişti savunmasız yuvaları yıkta görelim[/QUOTE] aşık diyari baba hayal kurmuyor hainlere haykırış içte durmuyor size insan demeye dilim varmıyor masum çocuklara kurşun sıkta görelim |
VANDA DEPREM OLDU YÜREK DAĞLADI
YERLİ YABANCI BÜYÜK KÜÇÜK AĞLADI ÖLÜ SAYISI ARTIYOR KANLAR ÇAĞLADI CANLI YAYINDA ÖLÜLER BİNE YAKLAŞTI |
ÖLENLERE ALLAHTAN RAHMET YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLERİM
|
[QUOTE=OSMAN ECE;606589]VANDA DEPREM OLDU YÜREK DAĞLADI
YERLİ YABANCI BÜYÜK KÜÇÜK AĞLADI ÖLÜ SAYISI ARTIYOR KANLAR ÇAĞLADI CANLI YAYINDA ÖLÜLER BİNE YAKLAŞTI[/QUOTE] Emmi olamadım, değilim dayı, Biz gelince birden azaldı sayı, Çok çile getirdi bu ekim ayı, Az kaldı bu ay da sona yaklaştı. |
[QUOTE=sandalli;606591]Emmi olamadım, değilim dayı,
Biz gelince birden azaldı sayı, Çok çile getirdi bu ekim ayı, Az kaldı bu ay da sona yaklaştı.[/QUOTE] bizi diyenlere bizden saygılar sardı yüreğimi derin duygular biz geldik milleti aldı gaygılar düşüyor sayımız ona yaklaştı |
[QUOTE=OSMAN ECE;606592]bizi diyenlere bizden saygılar
sardı yüreğimi derin duygular biz geldik milleti aldı gaygılar düşüyor sayımız ona yaklaştı[/QUOTE] Biz gelince millet neden dağılır, Yazdığım dörtlükte hepsi boğulur, Siyahi içimde canım sağılır, Bir Diyari baba cana yaklaştı. |
biraz önce sayı aşmıştı kırkı
bune bağnazlık bu nasıl korku aşık diyari baba ayırmaz ırkı töbe gelmem bura kine yaklaştı |
can siyahi dost bizden çok rahatsız olanlar var kimsenin huzuru bozulmasın
burada benim son atışmam eline diline emeğine sağlık hoşça kal |
[QUOTE=OSMAN ECE;606595]can siyahi dost bizden çok rahatsız olanlar var kimsenin huzuru bozulmasın
burada benim son atışmam eline diline emeğine sağlık hoşça kal[/QUOTE] Yine biz bize kaldik abi, senin de yüregine saglik, sana atismak icin yer mi yok abi, bize her yer Trabzon. :) |
ağzınıza elinize yüreğinize saüğlık aylardır ilk defa girdim ve hemen çıkıyorum çünkü haala burası haset kokuyor siteden nefret geldi be başka sitemi açsak naaspsak illah dedirdiler sonunda.
|
[B]Yapmayın böyle burda hiçkimsenin bir başkasını istememe hakkı yoktur. Kurallar çerçevesinde yazılan her yazının her üyenin değeri vardır. [/B]
|
yahu cley bu arkadaşlar sende biliyorsunki epeydir rahatsız oysa bu siteye en büyük emeği verende bu arkadaşlarımız yönetici olarak arkadaşlar sorun nedir diye hiç sormadınmı sordunsa yakınılan konular hakkında yönetimce bir değerlendirme yapıp arkadaşlara özel mesajla bilgi vermedinmi çünkü hem sayın eceye hemde sandallıya değer verdiğni biliyorum
|
Burada kim kime ne demiş ne olmuş bu sitemler neden bir bilgim yok. Bu tür sözler birbirimize yaklaştırmaz aksine dahada uzaklaştırır. Hiç gerek yok gönül işi bu gelen gelir gelmeyen gelmez, bu tür söylemleri lobiye yansıtmak yerine özel mesajla iletirsek daha şık olur sanırım. Cleyin de dediği gibi burada kurallara uyup yorum yapan herkes aynı değerdedir, bir eski reklam vardı onunla bitirim sözümü "Yok aslında birbirimziden farkımız hepimiz Sivas'lıyız" :)
|
[B][COLOR="Blue"]Kahraman Irk
Kahraman ırkıma bir gül Kahraman ırkıma bir Kahraman ırkıma Kahraman ırkım Kahraman ırk Kahraman halk Kahraman halkım Kahraman halkıma Kahraman halkıma bir Kahraman halkıma bir gül Hüseyin Kalyan [/COLOR][/B] |
"Gelen gelir gelmeyen gelmez" gercekten de öyle aynen katiliyorum. Artik gelmeyenleri düsündükce gelmeye deger cok sey kalmadigini görüyorum. Siteden teker teker giden kisileri gördükce üzülmemek elde degil. Sivaburs gibi bir ozan gerekli ilgiyi, sevgiyi göremedigi icin siteyi terk etti, ayni seyi simdi Diyari babada da yasiyoruz. Ben kendimi ozan olarak ya da sair olarak görmüyorum ama ekledigim siirleri okuyup yorum yapan sadece 3 kisi var. O 3 kisiyi ben zaten facebook´ta ya da baska edebiyat sitelerinde de görüyorum, o 3 kisi siirlerime baska sitelerde de yorum yaziyorlar, fikirlerini söylüyorlar.
Benim asil merak ettigim su; emek veriyor, zaman ayiriyor ve birseyler yaziyoruz, bu yazdiklarimizin altina bir tesekkür eklemek bu kadar zor mu? Ya da motive edecek, siiri yazanin kendisini gelistirmesine yardimci olacak bir yorum yapmak cok mu zamanimizi aliyor? Lafi uzatmaya gerek yok bence "gelen gelir gelmeyen gelmez". Demek istedigim gayet acik, kimse bize hakaret etmiyor, küfür yok ama ozanlar sayfasini okuyan 42 kisi biz sayfaya girince birden bire cikiyor. Ozanlara ilgi yok, ozanlari taktir etme yok. Sorunu anlatabildim umarim. :) |
ah sandallı üstad ah ozanlığın ne anlama geldiğini bilmeyen bu kültür mirasımızın geçmişinden geleceğinden haber dar olmayan insanlar yüzünden ne sivaburs ne diyaribaba nede sandallı ben gidiyorum dememeli arif coşkun beyin yorumundan siz niye üzülüyorsunuz isteyen bu sayfayı okur istemeyenede güle güle üzülmenize değmez anlamını çıkardım bilmem benmi yanılyorum ?
|
İnsan bir yere gidince mehelsinmek ister değil mi Necmeddin hocam? Hele de bu kişiler ozansa. Ben bu site kurulduğundan beri buraya geliyorum, yazıyorum, okuyorum yani aktifim. Adı, sanı duyulmamış kişilerin anasayfadan reklamı yapıldı ve yapılıyor. Bizzat yönetimin en üst seviyesindeki bir kişiyle görüştüğüm halde adıma anasayfada yer verin diye rica etmeme rağmen olumlu ve olumsuz bir cevap bile verilmedi. Yine de sizin gibi değerli dostlarla beraber olabilmek için siteye geldim ve yazdım. Arif abinin sözünü yanlış anlamadım ya da ona sitem edip yazmadım, hoşuma gittiği için yazdım. :)
|
[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;606652]ah sandallı üstad ah ozanlığın ne anlama geldiğini bilmeyen bu kültür mirasımızın geçmişinden geleceğinden haber dar olmayan insanlar yüzünden ne sivaburs ne diyaribaba nede sandallı ben gidiyorum dememeli arif coşkun beyin yorumundan siz niye üzülüyorsunuz isteyen bu sayfayı okur istemeyenede güle güle üzülmenize değmez anlamını çıkardım bilmem benmi yanılyorum ?[/QUOTE]
Necmeddin Bey gelen gelir gelmeyen gelmez derken asıl söylemek istediğim "Sitemizin Ozanları" bölümüne idi. Herkesin bir ilgi alanı var, buraya ilgi duyan buraya takılır, duymayan farklı bölümleri seçer, çiçek göndermeyi seven çiçek gönderir, benden sonra kim gelecek yarışmasına katılır. Bunun için kimseye bir şey demeye hakkımız yok sanırım. Yanlış anlaşılmama adına bu açıklamayı gerekli gördüm. Selam ve saygılarımla. |
demekki doğru anlamışım sizin iyi niyetinizden hiç kuşkum yok arif bey sandallı üstad yaptığınız yoruma tümüyle katılıyor ve sizin ve diğer ozan arkadaşların bu siteye verdiği katkıyı her zaman taktirle karşıladığımı ve taktirle karşılayacağımı bilmenizi diliyorum yukarıdada belirttiğim bu geleneğin geçmişte nasıl bir görevi üstlendiğinden haberdar olsalar eminimki kayıtsız kalmak bir yana ozanları baş tacı ederler her ikinizede selamlarımı sunuyorum
|
burada yönetimin yada üyelerin siyasiy görüşüne vede diniy inancını benimsemek zorunda değilim herkesin görüşü inancı kendine doğrudur
saygı duyarım hoş görü ile karşılarım benim görüşüm benim inancımda bana doğrudur burası kimsenin şahsiy sitesi değil sivaslıların sitesi istersem arif beyin dediği gibi ister gelirim istemessem gelmem benim yazdığım şiiri eleştiren edebiyle eleştirsin haddinide bilsin ? |
işte böyle diyari baba bu siteyi ozansız bırakmak neyin nesi o güzel atışmalarınızı dört gözle bekliyorum ben bilirim senin o engin gönlün karıncayı bile incitmez
|
Hasan Ilter
Hak yoluna bağlı idi, Özü Veyselin Veyselin, Ne solcu ne sağlı idi, İzi Veyselin Veyselin. Orhan Kızlarkayası O toprağı dost bilendi Kalbur alıpta elendi Ayrımcılıgı silendi Sözü veyselin veyselin. Osman Ece ona yön veren pir oldu kalbi açıldı yürek nur oldu yedi yaşında kör oldu gözü veyselin veyselin Yıldırım Durani Erken gül ile bezendi Yürek gözüyle görendi Aşka hesapsız girendi Dili veyselin veyselin Orhan Orhan Kazma ile kazdı yeri Türkülerin tek neferi Ölmzüleşti eseri Yazı veyselin veyselin. Hasan Ilter Bilmeyenler görmez sanar, O idi yıkılmaz çınar, Ozanın gönlünde yanar, Közü Veyselin Veyselin. Orhan Kızlarkayası Gören gözler kör yanında Merhamet vardı kanında Sivaslıydı hem şanında Sazı veyselin veyselin. Hasan Hasan Ilter Inandığı Mevla idi, Sevdiceği Leyla idi, Çoktan daha evla idi, Azı Veyselin Veyselin. Yıldırım Durani Bir başka sevdaya yanar İçinde hasreti kanar Varını dosduna sunar Özü veyselin veyselin Osman Ece tüm istediği onun barıştı ömür boyu kader ile yarıştı erkenden sonbahara karıştı yazı veyselin veyselin Yıldırım Durani Söyletir dilsizi adı Veriyor olmayan tadı Hatırladım da üstadı Yolu veyselin veyselin Orhan Kızlarkayası Huzur bulsun o cihanda Keder bırakmaz insanda İki kapılı bir handa Tezi veyselin ,veyselin. Hasan Ilter Kötü yolda yürümedi, iyiliği kürümedi, Belki daha çürümedi, Bezi Veyselin Veyselin. Veysel Kızlarkayası Sazıda sözüde birdi Gönüller telle girdi Muhabbet gülleri derdi Dili veysellin veyselin Yıldırım Durani Hakka götürecek yolu Cihana erişti kolu Agırladı sagı solu Bizi veyselin veyselin Osman Ece diyari yanlış yolda demenha veysel ile durmuşum semeha gitmiş idik erzincan kemeha d.y.yazı veyselin veyselin Hasan Ilter Onun gibi aşka kansam, Hak için ateşte yansam, Siyahi der adın ansam, Bazı Veyselin Veyselin. Yıldırım Durani Durani ummanda damla Açıldı yüregi gamla Eksigim varsa tamamla Sözü veyselin veyselin Veysel Kızlarkayası Allah derdi her sözünde Hile olmadı özünde Ehlibeyitin izinde Yüzü veysellin veyselin |
beş vefakar anmış büyük ozanı
mutlaka bizleri görmüştür veysel geçmiş tarihimizi anıp yazanı maneviy mükafatı vermiştir veysel |
[CENTER]Sandalli üyeden alinti.
İnsan bir yere gidince mehelsinmek ister değil mi Necmeddin hocam? [COLOR=red][B]Ben sizi OSMAN ECE abimi, Sivabursu mehesliniyorum Ustam.:)[/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Siirlerinizi, atismalarinizi begenerek okuyorum. [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Takdire sayan Ozanlarsiniz bense sizden ilham alip arada birseyler karalamaya calisan cirak.:)[/B][/COLOR] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000]Size saygim & hürmetim var. Ins hepte olacak.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [IMG]http://img542.imageshack.us/img542/729/14596516.gif[/IMG][/CENTER] |
[CENTER][B][SIZE=3][COLOR=royalblue][IMG]http://s1.imgupload.cz/img/56685/OOGpD/m3mhuov6n5s.gif[/IMG][/COLOR][/SIZE][/B]
[COLOR=royalblue] [/COLOR] [COLOR=royalblue] [/COLOR] [B][SIZE=3][COLOR=royalblue]Besteleri dolasir hala dillerde,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=royalblue]Ozan veyseli anmak güzeldir hele[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=royalblue]Sevgiyi, sadakati iyi anlatir bize[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=royalblue]Ozanlarin piri veyselin[/COLOR][/SIZE][/B] [COLOR=royalblue] [/COLOR] [COLOR=royalblue] [/COLOR] [COLOR=royalblue][IMG]http://s1.imgupload.cz/img/56685/OOGpD/m3mhuov6n5s.gif[/IMG][/COLOR][/CENTER] |
Mutluyum lokmama bulursam katık,
Sağlığım bu ara biraz yan yatık, İki kez aldılar belimden fıtık, Gün gelir sazını alır sivaburs. |
İsterse arkamdan bu deli densin,
Diyari içimde bendeki bensin, Ben Şems oldu isem Mevlana sensin, Senin kıymetini bilir sivaburs. |
Doktora birazcık kestirdik eti,
Sağlıklı yaşamın varmış diyeti, Dostunu unutmaz bilir kıymeti, Yollarına kurban olur sivaburs. Kısa zamanda buluşmak ümidiyle, selam ve saygılarımı gönderiyorum. |
hoş geldin sevgili sivaburs büyük geçmiş olsun.
|
[QUOTE=sivaburs;608589]Doktora birazcık kestirdik eti,
Sağlıklı yaşamın varmış diyeti, Dostunu unutmaz bilir kıymeti, Yollarına kurban olur sivaburs. Kısa zamanda buluşmak ümidiyle, selam ve saygılarımı gönderiyorum.[/QUOTE] sanmıştım gelmiyor umutlar bitik şükürler mevlaya bulundu yitik bizden uzak koymuş belinde fıtık ÇOK geçmişler olsun büyük üstada SAYGI DEĞER HOCAM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN SAĞLIKLA ARAMIZDA GÖRMEK ÜZERE SEVGİLER |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:56. |