![]() |
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=OSMAN ECE;622174]diyari baba özlem dolmuşum
yaban ellerinde garip kalmışım kaynak sularından ilham almışım yaylalar harika düzler sivas ta[/QUOTE] Siyahi der dağda kenger yetişir, Bağlarında şeyda bülbül ötüşür, Kış gelince güzineler tutuşur, Bacım patatesi közler Sivas´ta. |
yine harikalar yaratmışsınız sevgili diyari ve sandallı arif ağada gerekli katkıyı hemen sağlamış her üçünüzüde yürekten kutluyorum.
|
Kimisi Avrupa kimisi nerde
Kimisi gurbeti eklemiş derde Bu garip yalınız kalmış bak burda Çakır'ım sizleri özler Sivas'ta |
Bir başka özlemdir burunda tüten
Her şeyden öncedir elbette vatan Yaz geldi canlandı toprakta yatan Çok oldu eridi buzlar Sivas'ta |
Yörüğü çerkezi bağrına çekti
Alevi sünnisi sadece yekti Gün geldi aynı bir sofraya çöktü Birliğe kırıldı dizler Sivas'ta |
saygı değer kardeşim ELLİSEKİZ harika bir tamalama olmuş
yüreğine sağlık kutluyorum usta kalemi |
(ELEŞTİRİ)
Birazda kültürüm kayıyor gibi Kaldırsan rep yapar el kadar sabi Büyüğü gülerse yapacak tabi Bu ara çalıyor cazlar Sivas'ta Geçenlerde bir düğüne gittim .Sözüm ona ekip geldi. Halay çekeceklerya izleriz diye bizde dört gözle bekliyoruz .Elazığ'dan girdi, Diyarbakırdan çıktı.Allah canınızı almaya yahu bir Sivas'tan oynamadılar.He birde eskiden ekiplerin pek bi yerleri oynamazdı, şimdikilerden değme dansöze taş çıkarır... |
[QUOTE=OSMAN ECE;622185]saygı değer kardeşim ELLİSEKİZ harika bir tamalama olmuş
yüreğine sağlık kutluyorum usta kalemi[/QUOTE] Teşekkür ederim Osman abim.Fırsatını buldukça sizlerleyim .Malum iş güç koşturmaca .Zamanlı zamansız iştirak ediyorum elimden geldikçe.Öpüyorum ellerinden saygılar hürmetler... |
Bir akşam sıladan gurbete doğru,
Herşeyi bırakıp göçtük Diyari, Hasretle dağladık yüreği, bağrı, Sevdamızdan bile geçtik Diyari. |
[QUOTE=sandalli;622188]Bir akşam sıladan gurbete doğru,
Herşeyi bırakıp göçtük Diyari, Hasretle dağladık yüreği, bağrı, Sevdamızdan bile geçtik Diyari.[/QUOTE] gurbet anlmıza doğuştanmı yazıldı kendi yolumuzu biz seçtik siyahi ana babaler ardımızdan üzüldü ayrılık şerbetini içtik siyahi |
[QUOTE=OSMAN ECE;622189]gurbet anlmıza doğuştanmı yazıldı
kendi yolumuzu biz seçtik siyahi ana babaler ardımızdan üzüldü ayrılık şerbetini içtik siyahi[/QUOTE] Şimdi de özlemler düştü dillere, Gözlerimin yaşı döndü sellere, Can yurdumu koyup gurbet ellere, Göçmen kuşlar gibi uçtuk Diyari. |
[QUOTE=sandalli;622190]Şimdi de özlemler düştü dillere,
Gözlerimin yaşı döndü sellere, Can yurdumu koyup gurbet ellere, Göçmen kuşlar gibi uçtuk Diyari.[/QUOTE] gurbeti tutduk mesgen eyladik türküyü şiirleri hep ona söyledik zamanla güldük zamanla ağladık sıla hasretiyle coştuk siyahi |
[QUOTE=OSMAN ECE;622191]gurbeti tutduk mesgen eyladik
türküyü şiirleri hep ona söyledik zamanla güldük zamanla ağladık sıla hasretiyle coştuk siyahi[/QUOTE] Ekilecek tarla köye ıraktı, Iraklığı boş ver bir de kuraktı, Bizden öncekiler bize bıraktı, Biz de öyle koyup kaçtık Diyari. |
[QUOTE=sandalli;622192]Ekilecek tarla köye ıraktı,
Iraklığı boş ver bir de kuraktı, Bizden öncekiler bize bıraktı, Biz de öyle koyup kaçtık Diyari.[/QUOTE] kara saban işlemezdi anıza çökelik düğümlenirdi genize krem fayda etmezdi benize ne süreceğimizi şaştık siyahi |
[QUOTE=OSMAN ECE;622193]kara saban işlemezdi anıza
çökelik düğümlenirdi genize krem fayda etmezdi benize ne süreceğimizi şaştık siyahi[/QUOTE] Yiğitlik olsa da yokluk bitirdi, Deli gönül başa sevda getirdi, Bir de yar giderken aklım götürdü, Yanlış yere tezgah açtık Diyari. |
[QUOTE=sandalli;622194]Yiğitlik olsa da yokluk bitirdi,
Deli gönül başa sevda getirdi, Bir de yar giderken aklım götürdü, Yanlış yere tezgah açtık Diyari.[/QUOTE] köşe bucak aş ekmek ararken yaşlanmam diye bıyık burarken diyari köyüne hayal kurarken gurbete mezarımı eştik siyahi |
[QUOTE=OSMAN ECE;622195]köşe bucak aş ekmek ararken
yaşlanmam diye bıyık burarken diyari köyüne hayal kurarken gurbete mezarımı eştik siyahi[/QUOTE] Siyahi´nin burda kalmadı yeri, Gün gelir inşallah döneriz geri, Ekmek parasına akıttık teri, Tenimizden sular saçtık Diyari. |
yüreğine güçlü kalemine sağlık siyahi usta iyiki sizi tanıdım iyiki varsınız
|
Yüreğine, ellerine sağlık Diyari baba. Sağ olasın, var olasın.
|
TORUNDAN DEDEYE
Haberdar edeyim seni buradan Ektiğin her şeyi biçtiler dedem Sonumuzu hayır etsin yaradan Daha toplamadan saçtılar dedem Kültürden sıyrıldık geçen zamanla Sorarsan uzağız yüce Kur'anla Müttefik güç olduk seni vuranla Bizimle şerefe içtiler dedem İcadı biz olduk bulduk hileyi Akılsız başlardan çektik çileyi Geçilmez dediğin Çanakkale'yi Düşmanlar silahsız geçtiler dedem Sahipsiz camiler öksüzdür kubbe Boş beyin taşıyor üstünde cübbe Ceddine sövüyor utanmaz züppe Eroin esrarla uçtular dedem Mukaddes emanet dediğin yerler Dile gelse dile isyan ederler Tükendi cengaver o yiğit erler Kayboldu meçhule göçtüler dedem Neslini beğenmez muhabbet keser Yadlara kol açar dostuna küser Edepten hayadan eser yok eser İlimden irfandan kaçtılar dedem Bilirim kabrinde sızlar kemiğin Ziyana çıkardık bütün emeğin Sofrada tadı yok artık yemeğin Keseyi harama açtılar dedem ELLİSEKİZ ( Osman ÇAKIR ) |
[QUOTE=ELLİSEKİZ;622222]TORUNDAN DEDEYE
Haberdar edeyim seni buradan Ektiğin her şeyi biçtiler dedem Sonumuzu hayır etsin yaradan Daha toplamadan saçtılar dedem Kültürden sıyrıldık geçen zamanla Sorarsan uzağız yüce Kur'anla Müttefik güç olduk seni vuranla Bizimle şerefe içtiler dedem İcadı biz olduk bulduk hileyi Akılsız başlardan çektik çileyi Geçilmez dediğin Çanakkale'yi Düşmanlar silahsız geçtiler dedem Sahipsiz camiler öksüzdür kubbe Boş beyin taşıyor üstünde cübbe Ceddine sövüyor utanmaz züppe Eroin esrarla uçtular dedem Mukaddes emanet dediğin yerler Dile gelse dile isyan ederler Tükendi cengaver o yiğit erler Kayboldu meçhule göçtüler dedem Neslini beğenmez muhabbet keser Yadlara kol açar dostuna küser Edepten hayadan eser yok eser İlimden irfandan kaçtılar dedem Bilirim kabrinde sızlar kemiğin Ziyana çıkardık bütün emeğin Sofrada tadı yok artık yemeğin Keseyi harama açtılar dedem ELLİSEKİZ ( Osman ÇAKIR )[/QUOTE] işte ozanlık işte şairlik işte edbiyat aşkı saygı değer osman çakır yürekten kutluyorum emeğine kalemine sağlık iyik varsınız |
GELİN KAYNANA
Tembelliği huy eyledin Erken kalkmak zor mu gelin Ben sustukça sen söyledin İcraatın şer mi gelin Tembel değil çalışkanım Bunu böyle bil kaynana Dokundukça yanar canım Allah'ından bul kaynana Bağırırsın aygır gibi Yatıyorsun beygir gibi Üstün başın kevgir gibi Kıyafetin tor mu gelin Beni hiçe saymıyorsun Bildiğinden caymıyorsun Bağırmazsam duymuyorsun Daha beter ol kaynana Gençim deyip hoşlanırsın Şimdi gençsin yaşlanırsın Yaş geçtikçe dışlanırsın Ettim buldum der mi gelin Gencim tabi yaşlı bunak Dön aynaya tipine bak Saçlarını bürümüş ak Kambur olmuş bel kaynana Ne iş bilir ne de yemek İnsanlığa vermez emek Ağır gelir ana demek Dik başlılık kâr mı gelin Hasret kaldım can bacıya Mevlam bana hep acıya Yoldan geçen hurdacıya Satsam etmez pul kaynana Geçenlerde beni yaktı Kaynayan su baştan aktı Hastalandım komşu baktı Merhametin var mı gelin Yetti artık cana yetti Kimse bilmez neler etti Dırdırından herif gitti Şimdi kaldın dul kaynana Osman ÇAKIR |
YUTAMAZSIN YUTAMAZ
boz kurtlarım sel halinde geliyor durdurmaya yetemezsin yetemez akı karayı artık milletim biliyor akıncıları tutamazsın tutamaz sizden olmayana üvey baktınız ikilik tohumlarını yurda ektiniz milletin mallarını peşkeş çektiniz haram lokmayı yutamazsın yutamaz köşeyi döndüler vekilleri bakanı milletim anladı boş palavra sıkanı elbette tutan olur birgün yakanı yatağında yatamazsın yatamaz ağadan kesildi ekmeğin aşın babadan yok idi bir dikili taşın Saddam gibi ipe takılır başın varlı vakitli ötemezsin ötemez esti diyari baba yine deli esti başkanın kimseye geçmiyor desti fettullah beyde arpayı kesti yalanla kimseyi utamazsın utamaz |
[QUOTE=OSMAN ECE;623682]YUTAMAZSIN YUTAMAZ
boz kurtlarım sel halinde geliyor durdurmaya yetemezsin yetemez akı karayı artık milletim biliyor akıncıları tutamazsın tutamaz sizden olmayana üvey baktınız ikilik tohumlarını yurda ektiniz milletin mallarını peşkeş çektiniz haram lokmayı yutamazsın yutamaz köşeyi döndüler vekilleri bakanı milletim anladı boş palavra sıkanı elbette tutan olur birgün yakanı yatağında yatamazsın yatamaz ağadan kesildi ekmeğin aşın babadan yok idi bir dikili taşın Saddam gibi ipe takılır başın varlı vakitli ötemezsin ötemez esti diyari baba yine deli esti başkanın kimseye geçmiyor desti fettullah beyde arpayı kesti yalanla kimseyi utamazsın utamaz[/QUOTE] Günümüz konjonktürüne uygun bir şiir olmuş, emeğinize, yüreğinize sağlık. Kutluyorum sizi. [url]http://www.youtube.com/watch?v=BzVWRoXyQvw[/url] Verdiğim linki vatanını toprağını seven her kişi izlemeli dinlemeli, dinletmeli. |
[QUOTE=Sılam_58;623683]Günümüz konjonktürüne uygun bir şiir olmuş, emeğinize, yüreğinize sağlık. Kutluyorum sizi.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=BzVWRoXyQvw[/url] Verdiğim linki vatanını toprağını seven her kişi izlemeli dinlemeli, dinletmeli.[/QUOTE] vermiş olduğunuz link için çok teşekkür ederim sılam 58 feysimde paylaştım |
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]NİCE OLDU?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İki bin beşte geldik siteye[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zamanla tanıştık olduk biz bize[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Selam saldık eşe dosta herkese[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İlk gelen can dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tanıdık sandallı ozan diye[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yazdı şiirini gönülden dile[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kronik yemekler yaptı bize[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kek yapan “tatlı dil” nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Atıştık Sivaburs Osman Ece’yle[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Her gece ozanlarda vardı eğlence[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Oyun vardı sorulurdu bilmece[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Üç kişiye çiçek veren nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bazen dörtlükle katılırdı Hazan[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çıksa da arada oyunu bozan[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gönüller bir olup coşunca o an[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Birlik sağlayan dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Seçilirdi bazen sitenin enleri[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Atmıştık bir kenara kederi[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çok özledim ben o eski günleri[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bağımlı olan dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Arif Coşkun / 2013[/SIZE][/FONT] |
[QUOTE=Arif Coşkun;623689][FONT=Times New Roman][SIZE=3]NİCE OLDU?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İki bin beşte geldik siteye[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zamanla tanıştık olduk biz bize[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Selam saldık eşe dosta herkese[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İlk gelen can dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tanıdık sandallı ozan diye[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yazdı şiirini gönülden dile[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kronik yemekler yaptı bize[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kek yapan “tatlı dil” nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Atıştık Sivaburs Osman Ece’yle[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Her gece ozanlarda vardı eğlence[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Oyun vardı sorulurdu bilmece[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Üç kişiye çiçek veren nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bazen dörtlükle katılırdı Hazan[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çıksa da arada oyunu bozan[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gönüller bir olup coşunca o an[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Birlik sağlayan dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Seçilirdi bazen sitenin enleri[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Atmıştık bir kenara kederi[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çok özledim ben o eski günleri[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bağımlı olan dostlar nice oldu?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Arif Coşkun / 2013[/SIZE][/FONT][/QUOTE] BURDAYIZ inan arif bey yeriniz dolmaz uzakta deyiliz işte burdayız yürekte eski dostluklar ölmez tipide boranda kışta burdayız |
dostluk ırmağı tersine akmaz
çoşsada kendi kenarın yıkmaz ozanlar sitesi akıldan çıkmaz yediden yetmiş yaşta burdayız |
diyari baba herkese seslendim
sizlerin ilhamından beslendim atışmaya atışmaya iyice paslandım bu akşam saat beşte burdayız |
Gördüm Arif abi sormuş bizleri,
Soranlara selam olsun Diyari, Ben de çok özledim inan sizleri, Erenlere selam olsun Diyari. |
[QUOTE=sandalli;623693]Gördüm Arif abi sormuş bizleri,
Soranlara selam olsun Diyari, Ben de çok özledim inan sizleri, Erenlere selam olsun Diyari.[/QUOTE] aynı toprağız sivas yurdumuz yarenlere selam olsun siyahi birlik olmaktır bir tek derdimiz gerenlere de selam olsun siyahi |
[QUOTE=OSMAN ECE;623694]aynı toprağız sivas yurdumuz
yarenlere selam olsun siyahi birlik olmaktır bir tek derdimiz gerenlere de selam olsun siyahi[/QUOTE] Yalan asla olmaz ozan yurdunda, Ben sevdamın eller dünya derdinde, Verdiği sözlerin her an ardında, Duranlara selam olsun Diyari. |
[QUOTE=sandalli;623695]Yalan asla olmaz ozan yurdunda,
Ben sevdamın eller dünya derdinde, Verdiği sözlerin her an ardında, Duranlara selam olsun Diyari.[/QUOTE] arif yazmış güzel bir başlık yılbaşında isterim haşlık bize ölümsüz arkadaşlık kuranlara selam olsun siyahi |
[QUOTE=OSMAN ECE;623696]arif yazmış güzel bir başlık
yılbaşında isterim haşlık bize ölümsüz arkadaşlık kuranlara selam olsun siyahi[/QUOTE] Duydum can dostlarım burdan sürülmüş, Çağlayan sayfalar neden durulmuş? Sivas için güzel site kurulmuş, Girenlere selam olsun Diyari. |
[QUOTE=sandalli;623697]Duydum can dostlarım burdan sürülmüş,
Çağlayan sayfalar neden durulmuş? Sivas için güzel site kurulmuş, Girenlere selam olsun Diyari.[/QUOTE] kış geldi bol yiyelim potakal yafa tüm Sivaslılar girelim aynı safa lüzumsuz şeylere boşuna kafa? yoranlara selam olsun siyahi |
[QUOTE=OSMAN ECE;623698]kış geldi bol yiyelim potakal yafa
tüm Sivaslılar girelim aynı safa lüzumsuz şeylere boşuna kafa? yoranlara selam olsun siyahi[/QUOTE] Umulmadık anda bizi sordular, Bazen olmaz yere neden yordular? Kalbimizi bile bile kırdılar, Kıranlara selam olsun Diyari. :) |
[QUOTE=sandalli;623699]Umulmadık anda bizi sordular,
Bazen olmaz yere neden yordular? Kalbimizi bile bile kırdılar, Kıranlara selam olsun Diyari. :)[/QUOTE] yârin akşam çaylarını burada içek eski dostluklara bir konu açak aşık diyari babaya bir demet çiçek verenlere selam olsun siyahi |
[QUOTE=OSMAN ECE;623700]yârin akşam çaylarını burada içek
eski dostluklara bir konu açak aşık diyari babaya bir demet çiçek verenlere selam olsun siyahi[/QUOTE] Siyahi der gayrı tükettim feri, Gidenin bir daha dolmazmış yeri, Dürüldü burada şiir defteri, Dürenlere selam olsun Diyari. |
Yüreğine sağlık Diyari baba, renk kattın, onur verdin. Sağ olasın.
|
[QUOTE=sandalli;623702]Yüreğine sağlık Diyari baba, renk kattın, onur verdin. Sağ olasın.[/QUOTE]
sizin de yüreğinize sağlık can siyahi kış günü sitede gül açtırdınız sağ olun vaar olun can |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:16. |