![]() |
Cevap: GÜZEL SÖZLER
[COLOR="Blue"][B][I] Nerede akarsu varsa orada yeşillik vardır. Akan gözyaşının olduğu yere de rahmet gelir. * Sende iyi olan ne varsa dostuna onu ver.
MevLaNa.. [/I][/B][/COLOR] |
"Insanlar sizden elestiri isterler; ama duymak istedikleri övgüdür."
|
[COLOR="SlateGray"][B][I] Tuzağa saçtığın taneler cömertlik sayılmaz * Kanaatten hiç kimse ölmedi, hırsla da hiç kimse padişah olmadı.
MevLaNa... [/I][/B][/COLOR] |
"Akil susunca düsünce durur, düsünce durunca, hareket durur, hareketsizlik, çürümenin esigidir."
|
[COLOR="Red"][B][I] Kendini noksan gören kişi, olgunlaşmaya 10 atla koşar. Kendini olgun sanan ise bu zannı sebebiyle Allah’a ulaşamaz.* Eyvahlar olsun o kişiye ki kendisi ölür de isyanı kalır!
"Hayati seviyorsaniz, zamaninizi bosa geçirmeyin. Çünkü zaman hayatin ta kendisidir."
|
[COLOR="black"][B][I] Aşk davaya benzer, cefa çekmek de şahide. Şahidin yoksa davayı kazanamazsın. * Yürü, bir an için mezarlıkta sessizce otur. O söz söyleyip şimdi susmuşları gör! Onların topraklarını bir renkte, bir halde görürsün, ama halleri bir değildir ki…
"Her zaman dogruyu söyle; ne dedigini hatirlamak zorunda kalmazsin."
|
[COLOR="Plum"][B][I] Nice kişiler vardır ki dizimin dibindedirler, ama benim için sanki Yemen’dedirler. Yemen’ olan niceleri de vardır ki sanki dizimin dibindedirler.
"Bugün halledemedigimiz bir sorunun nedeni, dün onu dogru yapmak için zaman ayirmamis olmamizdir."
|
[COLOR="Lime"][B][I] Nice bilginler vardır ki gerçek bilgiden, hakiki irfandan nasipsizdirler. Bu ilim sahipleri, bilgi hafızıdır, bilgi sevgilisi değil.
"Yasam geriye bakarak anlasilir, ileriye bakarak yasanir."
|
"Yetenek denen armagan, ihtiras, yani basari arzusu ile birlestiginde öyle bir yogunluk kazanir ki, dünyada hiçbir güç onu durduramaz."
|
"Dostu da severim düsmani da. Çünki dost gücümü, düsman ise ödevimi gösterir." seni seviyorum deme firsatını asla kaçırma
|
[COLOR="YellowGreen"][B][I] Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok.
Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok. MevLaNa... [/I][/B][/COLOR] |
Yılda en az bir kez güneşin doguşunu seyret
Sıkı tokalaş |
[COLOR="DeepSkyBlue"][B][I] Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür.
Selviyi hür bir halde yücelten, kederi de sevinç haline sokabilir. MevLaNa... [/I][/B][/COLOR] |
İnsanlarin gözlerinin içine bak
İlk önce sen merhaba de |
[COLOR="Red"][B][I] Birisi güzel bir söz söylüyorsa bu,
dinleyenin dinlemesinden, anlamaesından ileri gelir. MevLaNa . [/I][/B][/COLOR] |
Bir kavgada ilk sen vur ve sert olsun
|
Sana nasıl davranılmasını istiyorsan sen de öyle davran
|
[COLOR="MediumTurquoise"][B][I]
Her dil, gönlün perdesidir. Perde kımıldadı mı, sırlara ulaşılır. MevLaNa... [/I][/B][/COLOR] |
[COLOR="DarkOrange"][B][I] Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da
nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra. MevLaNa... [/I][/B][/COLOR] |
Yeni arkadaslar edin ama eskilerin de kıymetini bil
|
Sevinçleri erteleme...................
|
Sevdiklerine küçük beklenmedik hediyelerle sürpriz yap
|
Sana uzatılmış bir eli daima kabul et
|
Hatalarını daima kabul et ...........
|
Cesur ol. Degilsen bile öyle davran. Hiç kimse aradaki farkı anlayamaz
|
[COLOR="DarkOrchid"][B][I] Kim daha güzelse kıskançlığı daha fazla olur.
Kıskançlık ateşten meydana gelir. MevLaNa.. [/I][/B][/COLOR] |
[COLOR="SeaGreen"][B][I] "Üc kisi ile kiyâmet günü Allah konusmaz ve onlara bakmaz. Bunlar:
Verdigi sadakayi basa kakan, malini yalan yemin ile satan ve kibirli kibirli ridâsini sallayarak dolasan kimselerdir. " [/I][/B][/COLOR] |
Dinlemeyi ögren. Bazi firsatlar kapıyı hafif tıklatır
|
[COLOR="Sienna"][B][I] Ey Ademoğlu, her yeni gün benden sana yeni bir rızık gider. Senden ise melekler kötü amel getirirler. Benim verdiğim rızkı yiyor, bana isyan ediyorsun. Bana dua ediyorsun, duana icabet ediyorum; benden istiyorsun, sana veriyorum. Ben seni cennetime davet ediyorum. Sen ise icabet etmiyorsun. Bu adaletli bir şey değildir [/I][/B][/COLOR]
|
[COLOR="Black"][B][I] Mümin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır.Onun her işi hayırdır.Eğer bir gençliğe nimete kavuşursa şükreder ve onun için bir hayır olur.Eğer bir darlığa müsibete uğrarsa sabreder ve buda onun için bir hayır olur. [/I][/B][/COLOR]
|
[COLOR="DarkOrange"][B][I] Aziz ve Celil olan Allah şöyle buyurdu
Kulum bir iyilik yapmayı zihninde gecirdiği zaman yapmadığı halde ben onu kendi lehinde bir iyilik olarak yazarım.Eğer yaparsa ben bunu on misli ile yazarım.Bir kötülük yapmayı gönlünde geçirirde yapmazsa bu kötü niyetini mağfiret ederim.Eğer bunu gerçekleştirirse yaptığı kötülüğü aynı ile yazarım. [/I][/B][/COLOR] |
[COLOR="Red"][B][I] Resululllah sallalahualeyhivesellem şöyle buyuruyor
Bir kimse istiğfarı dilinden düşürmezse Allah teala ona her darlıktan bir çıkış,her üzüntüden bir kurtuluş,yolu gösterir ve ona beklemediği yerden rızık verir [/I][/B][/COLOR] |
Asla birilerinin umudunu kırma. Belki de sahip oldukları tek şey odur
|
[COLOR="YellowGreen"][B][I] Ey aldandık
Şu hayatı dünyeviyeyi sabit zannettik O zan sebebiyle bütün bütün zayi ettik Evet şu güzeran-ı hayat bir uykudur Bir rüya gibi geçti Şu temelsiz ömür dahi,bir rüzgar gibi uçar gider [/I][/B][/COLOR] |
Herkesin önünde öv, elestirilerini bir kenara çekerek söyle
|
[COLOR="MediumTurquoise"][B][I] ALLAH NİYE ÇOK KAZANMADIN DİYE SORMAZ AMA, NİYE HELÂL KAZANMADIN DİYE SORAR. [/I][/B][/COLOR]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:22. |