Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Başbağlar...Yaralı Yüreklerin İfadesi (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=29854)

Salim58 05.07.2011 14:26

Cevap: Başbağlar...Yaralı Yüreklerin İfadesi

[QUOTE=Kibrisli;602212]Madımak ve Başbağlar alevi sunni çatışması çıkartmak için yapılmış birbiriyle bağlantılı olaylardır. Amaç bellidir iki olayı karşılaştırıcı yorumlar yapmak bunu isteyenlerin ekmeğine yağ sürmektir. 2 Temmuz anmalarında bu sene hariç hiç bir zaman ne halk ile ne de polisle çatışma olmamıştır. Her grubun içerisine giren provakatörler olmuştur kalabalıkların içerisinde, hep de olacaktır. Valinin tavrı bu kez de 2 Temmuz anmasında ortaya çıkan provakatörlerin ekmeğine yağ sürmüştür. Eğer Vali bu tavrı göstermeseydi şimdi bile olay çıktı sayılmaz hiçbir şey olmazdı. Her sene olduğu gibi... 2 Temmuz ile değil 4 Eylül ile anılan şehir olmak istediğim için 1 tek kez Sivas'ın adını geçirmiyorum bu vahşet için.[/QUOTE]

Burak hocam Valilik aldığı kararda geri adım attı herkesin oraya gelmesine müsade etti.Yok içeri gireceğiz yok şu pankartı buraya asacağız deyip gerginliği tırmandırmanın bi anlamı varmı bana göre yok.Yıllardır olaysız bi şekilde bu anma yapılmış bu yılda yapılsa kötümü olurdu,fakat provakatörler yinede rahat durmuyor niyeki.?

Salim58 05.07.2011 14:33

[B][I]İster Başbağlarda olsun isterse Sivasta olsun Allah'ın verdiği canı Allah alır.
Hem Sivasta hemde Başbağlarda hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin,Birdaha bu ve benzeri vahim olayları inşaallah ne görür nede yaşarız..[/I][/B]

Arif Coşkun 05.07.2011 15:17

Can almanın, katliam yapmanın şucusu, bucusu haklı yanı asla olamaz! Her ikiside vahşettir bunları kısyaslamak, kaşımak, tırmandırmakta o kadar yanlıştır. Her iki olayda da ölenler bizim insanlarımız, bir kez daha rahmetle anıyor böyle şeylerin bir daha olmamasını temenni ediyorum.

Kibrisli 05.07.2011 15:38

[QUOTE=Salim58;602213]Burak hocam Valilik aldığı kararda geri adım attı herkesin oraya gelmesine müsade etti.Yok içeri gireceğiz yok şu pankartı buraya asacağız deyip gerginliği tırmandırmanın bi anlamı varmı bana göre yok.Yıllardır olaysız bi şekilde bu anma yapılmış bu yılda yapılsa kötümü olurdu,fakat provakatörler yinede rahat durmuyor niyeki.?[/QUOTE]

Abi valiliğin kararı otelin önüne sokmamaktı yine de sokmadı. Bundan önceki yıllarda önüne kadar gidebiliyordu insanlar 1 tek sorun çıkmıyordu, zaten bir kaç gün öncesinde yapılan açıklamalar grubun gerginliğini artırdı. Ben oradaydım 15 kişilik bir grup elindeki su şişelerini attı polis gaz bombası atınca tüm grup geri kaçtı o 15 kişilik grup orada kaldı oradaki kargaşa toplam 20-25 sn. sürdü. Zaten düzenleme komitesi de tahriklere gelmemeleri yönünde tüm grubu uyardı netekimde valinin o kadar ortamı germesine ve örneğin 2 Temmuz eylemcilerinin alay edercesine orada ölenlerle birlikte yazılması gibi gerici olaylara rağmen 15 kişilik provokatör grup ortada kaldı kimse destek olmadı onlara. O bakımdan bundan sonraki yıllarda da olması gereken bundan önceki yıllarda olduğu gibi olmalıdır ki sıkıntı çıkmasın ama gelecek yıl da devlet aynı tavrı gösterirse bu kez oradaki 10.000 kişi birlikte ayağa kalkabilir çünkü bu sene olanlar gerçekten insanların acılarına, yaralarına tuz ekti...

Salim58 05.07.2011 16:02

[B][I]Valiliğin aldığı ilk karar kesindi fakat gerginlik olmasın diye geri adım atıldı buda olması gerekendi.Okadar insanı daracık bi sokağa sokunca izdiham kaçınılmaz olurki bunun birde güvenlik boyutu var.Valiliğe mit ten provakatörler olabileceği yönünde bilgiler geldiği söyleniyor valilikte bunu göz önüne alarak bu şekilde sıkı önlem almış olabilir,Sende biliyorsunki kaç ilden polis geldi görülmemiş bi güvenlik önlemi alındıki herhangi bir olay çıkmasın diye ama olan yine oldu.

Vali o isimleri neden birlikte yazdıkları konusunda açıklama yaptı ama bende tatmin olmadım,keşke ayrı olarak yazılsaydı belki orada bi düzenleme yapılabilir bana göre yapılması gerek.[/I][/B]

goramaz 05.07.2011 16:48

Başbağlarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum

ÖnceVatan_58 05.07.2011 19:55

Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar dilerim.

ottomanmurat 05.07.2011 20:26

[B]ALLAH Rahmet Eylesin Bunu Yapanlar Sivas Madımak Olayları Zoruna Gidenler Sivasa Bir Misilleme Olarak Yapılmiştir Sivastakiler e Şehit Denilmez Şehit Olmaz Madımaktakiler
başbaglardaki Masum Halk Gerçek Şehitlerdir..[/B]

Cley 05.07.2013 12:28

2 Temmuz 1993 Madımak Otelinde ,5 Temmuz 1993 Başbağlarda hayatını kaybeden masum mazlum insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bir daha böyle acılar yaşamasın milletimiz inşallah.

ELLİSEKİZ 05.07.2013 16:37

Sözüm ona Madımak olayına misilleme yapıldı...

Madımak olaylarında esip coşan medya nedense Başbağlar katliamında sessiz kalmıştır....

O masum insanları, onun bunun maşası olmamış saf köylüleri rahmetle anıyorum...

Mekanları cennet olsun...

Yapanları Allah'a havale ediyorum...

WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:09.