![]() |
Cevap: Hayat bana .......öğretti
Kişinin kalbinde Allah'tan başka kimin ve neyin sevgisi varsa en büyük imtihanlarının kalbindekilerle olduğunu öğrendim
Hiçbir süsün insana ''edep'' kadar yakışmadığını öğrendim.. beni derunileştiren tek şeyin karşılıksız sevgi olduğunu öğrendim İnsanın sahip olduğu en değerli hazinenin sağlık ve huzur olduğunu öğrendim.. Dünyadaki en güzel şehrin Sivasım olduğunu öğrendim ama bir türlü 'kendim''olmayı öğrenemedim |
Kimseye güvenmemeyi ögretti...
|
herşeye rağmen güvenmeyi öğrendim..
|
Hayat benden cok sey ögrendi. :)
|
hayat bana yaradanın verdiği nimetleri gösterip tüm güzellikleri öğretti...
|
hayat bana sevginin yalan oldgunu ogretti
|
hayat bana eşine dahi güvenmemeyi öğretti.
|
[B]Hayat bana, mücadeleyi öğretti.[/B]
|
hayat bana hayatı öğretti
|
hayat bana inatçılığı öğretti:D:D
|
yenilgiyi öğretti
|
sürünmeyi ögreti
|
çok fazla duygusal olmayı:(
|
neler öğretmediki
|
hayat benim ağzımın ortasına........tı ve al işte sana hayat dedi ne vardı bu dünyaya gelecek başka yermi yoktu gidecekte damladın hemen salak dedi.daha ne desin.
|
İnsanla insana benzeyenleri ayırt etmeyi ögretti.
|
hayat bana
yanlışların doğruların bir gün tepe taklak olabilecegini öğretti |
Insanlari tanidikca. hayvanlari sevmeyi ogretti.
|
Hayat bana vicdanla cüzdan arasındadki ilişkiyi öğretti.
|
Sevmeyi ögretti
|
sevgisiz bir kalbin kılıçtan bir farkı olmadığını öğretti.
|
Hayat bana ölümden ve Yüce ALLAH tan baska her seyin yalan oldugunu ögretti
|
Hayat bana görülen herşeyin aslının başka oldugunu, herşeyin perde arkasına bakmayı ve hiçbirşey sebepsiz degildir, herşeyin bir tetikçisi vardır......öğretti.
|
Huzurun, Mutlu olmanin SIRRI sadece Islamda oldugunu ögretti
|
hayat bana babana dahi güvenmemeyi öğretti.
|
Insanlara degerinden fazla deger vermemeyi ogretti..
|
ARKADAS SANDIGIM KISLERIN ASIL YÜZÜNÜ GÖSTERDI
|
Adam olmayana adam gibi davranmamayi ogretti.
|
Hayatı değerlendirmek çok zor, tabii ki çok şey öğretti, Mesela; “kendi işini kendin yap” demeyi, “kimseden yardım istemeden ayakta dur” demeyi öğretti
Tüm acıların, emeklerin sonunda hedeflere ulaşıp da şımarmamayı öğretti. Emeklerin er ya da geç bir ödülü olduğunu öğretti. Bugün var olanın yarın yok olabileceğini, hiçbir şeyin sahibi olmadığımızı öğretti. Sahip olduklarımıza şükretmeyi öğretti. Ağlarken telefonda karşıdakine belli etmeden nasil sohbet edilir, onu öğretti. İnsanların hepsinde bir güzellik olduğunu, hiç kimsenin kimseye benzemediğini ve bu işin bir yüce uzmanı olduğunu öğretti. İnsanlara güzel söz söylemenin, gülümsemenin bir meziyet olduğunu öğretti Hayatı kaliteli yaşamak gerektiğini, zamanın, yaşın ve sağlığın titizlikle korunması gerektiğini öğretti Nasipten öteye yol olmadığını öğretti. Arkadaş seçmemeyi, seçilenle arkadaş olmayı öğretti. Dışarlarda gördüğümüz insanları akrabalarımıza benzetip HasreT i onların yüzünde gidermeyi öğretti Sonunda artık HasreT in de önemli olmadığını, kimseye yük olmadan üzüntü vermeden doğdugumuz yerde degil doyduğumuz yerde sevdiklerimize iyi haberler vermemiz gerektiğini öğretti |
[QUOTE=HasreT;566600]Hayatı değerlendirmek çok zor, tabii ki çok şey öğretti, Mesela; “kendi işini kendin yap” demeyi, “kimseden yardım istemeden ayakta dur” demeyi öğretti
Tüm acıların, emeklerin sonunda hedeflere ulaşıp da şımarmamayı öğretti. Emeklerin er ya da geç bir ödülü olduğunu öğretti. Bugün var olanın yarın yok olabileceğini, hiçbir şeyin sahibi olmadığımızı öğretti. Sahip olduklarımıza şükretmeyi öğretti. Ağlarken telefonda karşıdakine belli etmeden nasil sohbet edilir, onu öğretti. İnsanların hepsinde bir güzellik olduğunu, hiç kimsenin kimseye benzemediğini ve bu işin bir yüce uzmanı olduğunu öğretti. İnsanlara güzel söz söylemenin, gülümsemenin bir meziyet olduğunu öğretti Hayatı kaliteli yaşamak gerektiğini, zamanın, yaşın ve sağlığın titizlikle korunması gerektiğini öğretti Nasipten öteye yol olmadığını öğretti. Arkadaş seçmemeyi, seçilenle arkadaş olmayı öğretti. Dışarlarda gördüğümüz insanları akrabalarımıza benzetip HasreT i onların yüzünde gidermeyi öğretti Sonunda artık HasreT in de önemli olmadığını, kimseye yük olmadan üzüntü vermeden doğdugumuz yerde degil doyduğumuz yerde sevdiklerimize iyi haberler vermemiz gerektiğini öğretti[/QUOTE] Hayatın bunca zorluklarına rağmen, çok güzel şeyler öğretmiş insanın hayatla barışık olması çevresine pozitif enerji yayması harika birşey. Tebrik eder kutlarım paylaşım için teşekkür ederiz. |
hayat bana karşındaki insan ne kadar kötülük ederse yinede onu gülle yada güler yüzle karşılamam gerektiğini öğretmişti ama bu dediğim 70li ve 80 li yıllarda kaldı şimdi öyle insan yokki.
|
[I][B]Ayrıntılara çok takılmamayı,nasıl istiyorsan öyle yaşanması gerektiğini,haketmeyenlere fazla değer verilmemesi gerektiğini,yoksa kendi değerinden kaybedeceğini öğretti.... [/B][/I]
|
[QUOTE=Salim58;566618][I][B]Ayrıntılara çok takılmamayı,nasıl istiyorsan öyle yaşanması gerektiğini,haketmeyenlere fazla değer verilmemesi gerektiğini,yoksa kendi değerinden kaybedeceğini öğretti.... [/B][/I][/QUOTE]
bu bana sanki öğüt verilmiş gibi geldi teşekkür ederim kardeşim bunu bana çok söyleyen var ama vijdanıma söz geçiremiyom kele valla. |
sürekli sınava girmeyi öğretti:)
|
hayatta en değerli kisinin ablam olduğunu öğretti;)
|
ben daha birşey öğrenemedim..her yeni gün yeni şeylere gebe..
|
kimseye güvenmemeyi
|
Neler ogretmediki..
|
Hayat benden cok sey ögrendi ve ögrenmeye de devam ediyor, bu hayatin ögrenme azmine hayranim.
|
[QUOTE=sandalli;566689]Hayat benden cok sey ögrendi ve ögrenmeye de devam ediyor, bu hayatin ögrenme azmine hayranim.[/QUOTE]
Hayata artı bir değer katabilmek ne güzel. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:08. |