![]() |
Cevap: SANAL ALEMDE GERÇEK AŞK OLUR MU?
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]aşk bu aşk!
kimine göre sadece kelime de olan aşk! [/COLOR][/FONT] |
biz türkler için zaman ve mekan önemli değildir.çogu zaman kişi bile önemli değildir :D:D
|
barikat kitabın ortasından konuşmuşsun yine
|
ask bu ask heryerde olur yasayan bılır
|
Göz temasının olmadığı her ilişkiden korkarım. Sanalda başlayan dostluklarımı sınamak için bile, onlarla karşılaşmayı ve bunu sık sık yaptıktan sonra karar vermeyi seviyorum.
|
Yaşanılanı terk edileni ve evlilikle sonuçlananı hepsi var bu sanal dünya da... Aşk nedir? Diye şöyle bir düşündüğümde hemen aklıma “Evlilik aşk’ı öldürüyor” paradoks’u gelir. Hemen akabinde “Romeo ve Juliet”,”Ferhat ve Şirin” izler bu düşüncemi. Hep bir ulaşılamazlık, hep bir kavuşamazlık barındırır yaşanmış büyük aşklar. Düşünürüm ki onların efsanesi kavuşamazlıklarından geliyordur belki de. Anlarım sonunda aşk’ın var olması, yaşanması için yan yana olma gereği yoktur.
Sürekli sınanan ilişki ve kaybedilme korkusu varsa aşk devam edebilmektedir. Gerçek hayatta yaşamaya başlayacağımız bir ilişkide aşk’a giden yol muhtemelen şöyledir. İlk olarak karakter olarak tanımamamızın normal olduğu birisinin dış görünüşünden hoşlanmak devamında ona açılmak ve birbiri ardına süregelen buluşmalar ki çoğunda birbirini tanımaya ve anlamaya en çok yarayacak yöntem olan sohbet’in en az hatta hiç olmadığı buluşmalar… Bu nokta da çıkış aranabilir fakat sohbet edilemeyen ve tek paylaşılan şeyin fiziksel görüntüden alınan haz olduğu bir duygu yoğunluğunun adı asla aşk olamaz. Bu ilişki de sonuç evlilikte olsa asıl sonuç; ya mutsuz bir evlilik yâda boşanma olacaktır. Düşünün! Sevdiğiniz kişiyle paylaşabildiğiniz tek zevk onun fiziksel görünümünden aldığınız zevk ve evlendiniz. İnsanoğlu yaşlanan bir canlı olduğundandır ki o görünüm bozulduğunda artık evli olduğunuz kişiyle paylaştığınız tek zevk olan şey de elinizden uçup gitmiş olacaktır. Oysa ki; sohbet edilebilir ve her konuda paylaşımınızın olduğu, anladığınız ve onun düşüncülerine ve karakterine aşık olduğunuz bir eş ile evliliğiniz yaşlansanız da devam ediyor olacak ve üstelik insanın yaşlandığında en çok ihtiyacı olan bir şeyler paylaşabildiği kişi gereksinimi sizin tam yanınızda oturuyor olacaktır ve tabi aşkınızda yanınızda… Sanal aşk’ın başlangıç noktasına bakarsak sohbet’in ve dolayısıyla ortaya çıkacak düşüncülerin, karakterin oluşturduğu dış görünümden bağımsız bir aşk’ın var olabilme savaşıdır. Sanal Aşk’ın gerçek hayatta yaşadığımız aşktan tek eksik gibi görünen yönü aslında gerçek bir aşkta pek de önemli olmayan aşkına dokunamamaktır, öpememektir, sarılamamaktır ve hatta sevişememektir. Gerçek bir aşkta âşık olmuş herkes bilir ki bunların yeri sınırlıdır ve Romantizm ön plandadır, maddi temas daha geri plandadır. Bununla beraber dokunmak, öpüşmek, sarılmak ve sevişmekte aşk’ın içindedir bu da reddedilemez. Sonuç olarak aşk bencildir. İki kişilik bir bencilliktir bu. Dokunamamak sevdiğine aşk’ı körükler. Sanal da olsa “AŞK” aşk’tır. Gerçeğine oranla körüklenen bir duygudur hem de. “Sanal Aşk” ;Ruhların seviştiği nokta’nın ta kendisidir! |
[COLOR="DarkRed"][B]Asklar zaten sanal oldu günümüzde,
evlilikler en fazla 3 ay sürüyor maalesef :([/B][/COLOR] |
olmaz. olmaz demeyin arkadaşlar
burası türkiye burda herşey olur bir gün sizinde başınıza gelebilir... |
[QUOTE=özdemir;379098]olmaz. olmaz demeyin arkadaşlar
burası türkiye burda herşey olur bir gün sizinde başınıza gelebilir...[/QUOTE] dün gördük esra ceyhan programında aslında ben düşündümde insanların güven duygusunda var sorun |
[B]hayat bu kime ne zaman nerde ne sunucagı biLinmez.....[/B]
|
[QUOTE=fatoş_yvz;380387][B]hayat bu kime ne zaman nerde ne sunucagı biLinmez.....[/B][/QUOTE]
çoğu kötü sonuçlanıyor nedense.. |
[QUOTE=seva;380391]çoğu kötü sonuçlanıyor nedense..[/QUOTE]
geneLde öyLe abLacım:( |
tecrübeler konuşuyor heyt bea :D
|
allah allahhhh barikat yine yaptın beeeeeeee
|
[B]Sanal alemde aşkın demosunu bulabilirsiniz[/B] :)
|
sanal alemde mantık ön planda olmalı her sorulan soruya cevap verilmemeli seviyeli olmalı kesinlikle özel konulara girilmemeli özel konulara giren kişilere fırsat verilmemeli sanal da gerçekçi olunmamalı tabi resmi siteler dişinda fazla vakit geçirmemeli sanalı hiç ciddiyette alınmamalı çünkü olan ciddiye alanlara oluyor dikkat edilmeli evet benim tecrübelerime dayanarak önerilerim bunlar...
|
[B]Ortam sanal ama bizler gerceğiz.
Aşk tan bahsedilecekse yada sanalda aşk olacaksa nasıl bir ortamda tanışıldıgı önemli chat yada arkadaşlık sitelerinde oluşan aşk zaten aşk değildir. Ancak paylaşım formu yada sitemiz gibi sitelerde neden olmasın sanalda ki herkes kötüdür yada aşık olmaya değecek kiş iolmaz diye bir kayde mi var ?[/B] |
bence olabılır neden olmasın
|
[COLOR="DarkRed"][B]Bence olmaz. olsada sanaldan öteye gitmez............
Tabiki bu benim fikrim..... aksini idda edenlere saygim var :)[/B][/COLOR] |
ilk başta olmaz dedim.gerçek hayatta bile yaşanamayan aşk sanalda hiç olmaz diye düşünüyordum.yazılanları okuyunca olabilme ihtimalinide düşündüm...
ama benim fikrim hala olmaz... |
TeknoLji Dedim BiLgisayar ALdim
Oda Yetmedi Internete BagLandim Pc PersonaL Computer Demekmi$ AnLadim Web Sayfasi HazirLamiya Ba$Ladim... Arkada$ Dedi Chat Denen Bisiy Var Kar$inda MiLyonLarca Insan Var Arada Çiksada Bir Kaç Davar Bu ALemde Çok $ey Var... BuLdum Bir xxx YükLedim BiLgisayara I$in Yoksa KanaL KanaL KIz Ara Yaki$ikLiyim Diye Gelde AnLat BunLara Fotorafda Yokki Göndereyim InansinLar Inansin Bana... Sonunda BuLdum Bir Kiz Inandi Bana OLmu$um Gözünde Bir Numara Ben OLdum Mecnun o OLdu LeyLa Bu A$k Bitmez Dedim Gitsene Mezara... A$kim Için Gece Gündüz BekLedim BeLki Gün Gelir EvLeniriz Dedim* Telefonumu Verdim Aramasini BekLedim Gün GeLdi GAY OLdugunu Ögrendim... LeyLa DEdigim Çikti Kerem Bundan Sonra Ben NeyLerem Utanmadan YoLLami$ Bir de Resim Bu CHAT ten Kaçyi Hevesim... Arkada$Lar GüLsün Dursun Ben Ugruna Yedigim BanLara Yanarim Zaten OLsaydi Birazcik $ansim* SanaL ALemde OP (@) OLarak Dogardim BeLki Bir ALman Bir IngiLiz TavLardim... GeL Zaman Git Zaman Bir Kiz BuLdum TeLefon Açtim Sesini Duydum Resmini Görünce HavaLara Uçtum Busefer IRCyi Gözünden Vurdum... Yine Bir Gün CHat Yaparken GizLiden Bir HAcker Bizi DinLerken YoLLami$ Adina Telefonunu Bir Gün Sonra ALdi ELLimden Yawrumu... Ihanet Kirdi Umudumu Nickini Gördükce Bükerim Boynumu HaLbuyki Onun Için bozmu$tum KLavyemin A-$-K-I ve M Tu$unu... Gün GeLdi Op OLdum (@) Chat I$ini Hayre Yordum Kimmi$ o Hacker Onuda BuLdum BiLgisayarina FORMATI Koydum... TerKeden A$kim Döndü Geri GeLir GeLmez Voice (+) Istedi Meger Gözü Op (@) Umdaymi$ Arkada$a SöyLedim Hemen KickLedi... Oysaki Ne Çok Sevmi$tim A$kindan Web SayfaLarina Dü$mü$tüm ArtaLana Resmini Koymu$tum BeLki Inanmazsin Ama Hatta Ve Hatta Ip Numarami EzberLemi$tim... *alıntı* |
SANALmıydın sevdiğim...? Buz gibi bir ekranda sıcak bir merhabaydın sen, en gerçekten daha gerçektin. Rotasını, klavyeye dokunan parmaklarımızın çizdiği yolculukta aynı durakta karsılaştık biz. Sıcacık bir merhabaydın sen buz bir ekranda. Yalnızdık, yolu yok yalnızdık, bir şekilde yalnız. Gerçek yaşam içindeki sanallığımızdan kaçıp, sanal yaşamdaki gerçekliğe soyunmamış mıydık cebimizdeki yalnızlık ağırlaşınca. Sonra çıplaklığımıza kelimelerimizi giyinmemiş miydik! Açıp tüm gizlerimizin önünü, istediğimizce özgür, dilediğimizce deli, yaşayamadığımızca çocuk, inandığımızca kendimiz, nasıl aktık birbirimize zaman içinde, kol bulmuş nehirler gibi.
Söylenememiş biriktirdiklerimizi, kırılmış umutlarımızı, bedeli ödenmiş vakitlerimizin bıraktığı fermanı, yitirdiklerimizi sormadık mı, anlatmadık mı birbirimize güvenerek! En gülünmeyecek şeylere bile gülmedik mi çocuklar gibi bir masalın içinde kahkahalarla, haytaca, tüm günün ciddiliğini fırlatıp bir kenara! SANALmıydın sevdiğim...? Buz gibi bir ekranda sıcak bir merhabaydın sen, en gerçekten daha gerçektin. Rotasını, klavyeye dokunan parmaklarımızın çizdiği yolculukta aynı durakta karsılaştık biz. Sıcacık bir merhabaydın sen buz bir ekranda. Yalnızdık, yolu yok yalnızdık, bir şekilde yalnız. Gerçek yaşam içindeki sanallığımızdan kaçıp, sanal yaşamdaki gerçekliğe soyunmamış mıydık cebimizdeki yalnızlık ağırlaşınca. Sonra çıplaklığımıza kelimelerimizi giyinmemiş miydik! Açıp tüm gizlerimizin önünü, istediğimizce özgür, dilediğimizce deli, yaşayamadığımızca çocuk, inandığımızca kendimiz, nasıl aktık birbirimize zaman içinde, kol bulmuş nehirler gibi. Söylenememiş biriktirdiklerimizi, kırılmış umutlarımızı, bedeli ödenmiş vakitlerimizin bıraktığı fermanı, yitirdiklerimizi sormadık mı, anlatmadık mı birbirimize güvenerek! En gülünmeyecek şeylere bile gülmedik mi çocuklar gibi bir masalın içinde kahkahalarla, haytaca, tüm günün ciddiliğini fırlatıp bir kenara! Olabildiğimizce özgür, kırabildiğimizce rahat, umursamazca katı, tüm öfkemizle, yığılan isyanlarımızın hırsını çıkarmadık mı birbirimizden, başka bir hayattan toplayıp getirdiğimiz nefretlerimizle sessiz harflerde avaz avaz bağırmadık mi?seviyorum herseye ragmen, yalan olan gercege ragmen!! . -------------------------------------------------------------------------------- Olabildiğimizce özgür, kırabildiğimizce rahat, umursamazca katı, tüm öfkemizle, yığılan isyanlarımızın hırsını çıkarmadık mı birbirimizden, başka bir hayattan toplayıp getirdiğimiz nefretlerimizle sessiz harflerde avaz avaz bağırmadık mi?seviyorum herseye ragmen, yalan olan gercege ragmen!! . |
sanal aşk mektubuda güzelmiş :D sen neler biliyon neler buluyon seva :D
|
hahaahaha super bir mektup:))
|
[B]olabilir de olmayabilir de kişinin yaklaşımına bağlı.benim bi arkadaşım sanal alemde tanıştı 1 yıl konuştu ve şu an nişanlı yaza düğünü var. ama mesela bana çok inandırıcı gelmemişti. şu an olabileceğine inanıyorum tabi.[/B]
|
insan görmeden aşık olabilir mi....
yani pervane mum ışığını görmeden nasıl aşık olabilirdi ve o ateşte nasıl yanabilirdi.. |
olur bal gibi olur isterseniz olur
|
zihindeki aşk görmeden olablilir ama aşkın asıl otağı gönüldür göz görmeden gönül sever mi ki....
|
[B][COLOR="Red"]Bencede olamaz. olanlarada hadi hayirlisi...........:)[/COLOR][/B]
|
kardelen ablacım seni gördüğüme (okuduğuma) çok sevindim uzun zamandır kendimi forumda yalnız hissediyordum...
gelelim konuya...aşk ayrıdır sevgi ayrıdır..sanalda tanıdığınız insan ın kendini tanıttığı kadar tanırsınız muhtemelen iyi tanıtacaktır. ben üçkağıtçıyım yalancıyım diyecek değil ya...insan zamanla kedisine penceresindeki çiçeğe bile alışıyor bağlanıyor sanaldaki kişiye de böyle bağlanıyor ve seviyor insan.. ama asla aşk olamaz |
[COLOR="red"][B][COLOR="Red"][B]Tsk ederim goramaz bacim.
Bir kac gündür yogundum ve yoktum. ama hep aklimdaydiniz :) Inanin bende sizi özledim. Ve gördügüme cok sevindim... Sonuna kadar hak veriyorum kimse ayranim eksi dermi ya:) Kisi ekran arkasinda da ayni kisidir sanal diye kendince meydani bos bulup fazla atmasin. Sonra civ civler bile yemez :) ben yasliyim ya aklim ermiyor bu tür asklara. insan 40 yillik esini taniyamiyorki sanalda hemen birini tanisin. Temkinli olsunlar derim. [/B][/COLOR][/B][/COLOR] |
Sahi ask varmi hem, cok geride cagin gerisinde kalmis ?
Varsa nicin sevenler sevdigine aci cektirir.? Varsa insan Sevdigi kisiyi nasil döver.? Varsa nicin sevdigi kisiyi öldürür.? Varsa nicin sevdigi kisinin. ALLAHIN verdigi canini alir.? Bir bunun cevabini verebilecekmi.? |
psikopatların aşkı olmaz ...
|
sanal alemde gerçek aşk konusuna pek sıcak bakmıyorum çünkü bayanlar oyun oynadığını düşünüyorummm
|
insan hic görmedigi kisye acik olur mu hic ??????????? bence olmaz ..................
|
[B][I]_________yorumsuz ______________[/I][/B]
|
[QUOTE=sinan58_34;384948][B][I]_________yorumsuz ______________[/I][/B][/QUOTE]
cok güzel söyemlis kardesim............. vay be ................ |
[QUOTE=barikat58;382841]sanal aşk mektubuda güzelmiş :D sen neler biliyon neler buluyon seva :D[/QUOTE]
aslında internette bulduğum hoşuma gideni yazıyoruım Allah kimseye böyle acı ile sonuçlanan aşklar nasip etmesin :D:D |
[QUOTE=Kardelencicegi;384529][COLOR="red"][B][COLOR="Red"][B]Tsk ederim goramaz bacim.
Bir kac gündür yogundum ve yoktum. ama hep aklimdaydiniz :) Inanin bende sizi özledim. Ve gördügüme cok sevindim... Sonuna kadar hak veriyorum kimse ayranim eksi dermi ya:) Kisi ekran arkasinda da ayni kisidir sanal diye kendince meydani bos bulup fazla atmasin. Sonra civ civler bile yemez :) ben yasliyim ya aklim ermiyor bu tür asklara. insan 40 yillik esini taniyamiyorki sanalda hemen birini tanisin. Temkinli olsunlar derim. [/B][/COLOR][/B][/COLOR][/QUOTE] onu sanalda aşık olanlara sormak lazım :D:D |
[QUOTE=ramazan_d;384940]sanal alemde gerçek aşk konusuna pek sıcak bakmıyorum çünkü bayanlar oyun oynadığını düşünüyorummm[/QUOTE]
Sanalda karşındaki kişinin tutumuna bağlı :D |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:13. |