Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=22042)

Kibrisli 02.11.2008 21:47

Cevap: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Aaa olmadı bu Berat Gardaş. Sivas hep solun kalesidir. CHP çok partili seçime geçildiğinde 1 kez seçim kaybetti Sivas'ta o da ilk seçimler onda da %48 oy aldı Sivas'tan hatta solun öyle büyük kalelerindendi ki 1973 seçimlerinde %63 oy aldı CHP Sivas'tan o sene Türkiye genelindeki CHP oyu %33. Belediyelere gelince 1 kez kaybetmiş Sivasta seçimleri CHP ama artık nasıl bir yönetim olduysa bir sonraki seçimde %50lerin üzerinde bir oyla geri almış belediyeyi. darbe öncesinde böyle darbe sonrası zaten Türkiye yerle yeksan oldu o konuda ona rağmen Halk Partisi darbe sonrası ilk seçimlerde %33 oy almış Türkiye genelinde %30 ken oyu. Anlayacağın Türkiye sağa kaysa bile Sivas solu hiç bırakmamış. Bunu gerçekten tekrar araştırmanı öneririm istatistiğe felan bakmaya gerek yok seçim sonuçlarından zaten büyük farklar görünecektir.

Saygılar...

Kibrisli 02.11.2008 21:53

Bu kadar basit abi:) ama bir açıklık getireyim beni az çok tanıyorsun, bende tıpkı senin gibi vatandaşlık görevimi yapıyorum muhalefet ediyorum daha iyiye gitsin diye CHP li vekilleride eleştirdim Ecder bey öncesindekileri yani benimde bir partim yok.
Benim neyim var biliyormusun aslında. Eski CHP'ye özlemim var, göremediğim yetişemedim Atatürk'ün İnönü'nün Ecevit'in CHP'sine. Halkçı CHP'ye işte Ecder bey gibi halkçı bir vekil olduğu içinde Sivas'ta çok mutluyum belki ondan dolayı duygusallıkla bu kadar savundum Ecder beyi.

Saygılarımla abicim.

Kardelencicegi 03.11.2008 10:31

Bir Sivasli olarak. Bende Sivasimi destekliyorum.
Tüm Sivasliliarida desteklemeye cagiriyorum.
Sivasliyim Gururluyum arkadaslar....
Memeleketimize sahip cikalim.

Arif Coşkun 03.11.2008 10:51

[quote=Kardelencicegi;326818]Bir Sivasli olarak. Bende Sivasimi destekliyorum.
Tüm Sivasliliarida desteklemeye cagiriyorum.
Sivasliyim Gururluyum arkadaslar....
Memeleketimize sahip cikalim.[/quote]

Na zamanki Sivas göç veren il konumundan çıkıp göç alan il konumuna gelir,
genel nüfus azalırken merkezin nüfusunun çoğalması o ilin büyüdüğü anlamına gelmez.
Büyüyen il' 7 millet vekili sayısını 6 ya düşürmez.
Ne zamanki merkez nüfusu 500 bini geçer büyükşehir statüsünü kazanır, genel nüfusu bir milyon bir buçuk milyona yaklaşır ben o zaman ilimize yatırımlar yapıldığını geliştiğini büyüdüğünü kabullenirim.
Hani bi ata sözü vardır "Lafla peynir gemisi yürümez" lafla çok şeyler yaptık denir yapıyoruz denir ama sadece sözde kalan şeylerdir. Önemli olan icraat gözle görülen şeylerdir.
Bizde yöremizin memleketimizin kalkınmasını gelişmesini sizler kadar bizde istiyoruz. Heryerde övünerek bahsetmek isteriz.Hiç kimse memleketinin gelişmemesini kötülüğünü istermi? İstemez elbette.

tayfun5883 03.11.2008 13:41

--->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Sivasa elle tutulur gözle görülür yatırımların yapılması şart lafla peynir gemisi gerçekten yürümüyor.Temel atılmayıda geçtik bu bahsettiğiniz yatırımlar tamamlanmadan inanmam en ufak örneği gültepe semtindeki kongre merkezi inşaat kaderine terkedildi o yüzden medyada çıkan bu tür haberlere pek inanasım gelmiyor ayrıca akbank çağrı merkezi kuracaktı bari bu büyük fırsatı kaçırmayalım gündemde tutmamız lazım

Kibrisli 03.11.2008 20:28

tebrik ediyoruz yapılanları ama Sivas diğer illere göre yine geride kalıyor umarım bu yapılanlar iyi sonuçlar verir.
Arif abi iyi bir yere parmak basmış, onun üzerine bi araştırma yaptım. Sivas'în 1977 seçimlerinde milletvekili sayısı 8 (TBMM'de 450 vekil varken), çok sürmüyor bir sonraki seçimlerde 7 vekile düşüyor sayı (TBMM'de vekil sayısı 400'e düşüyor), 87 seçimlerinde Sivas'ın vekil sayısı 7 vekil (TBMM vekil sayısı yeniden 450 oluyor), 91 seçimlerinde Sivas'lı vekil sayısı 6 ya düşüyor (TBMM vekil sayısı yine 450), 95 seçimlerinde 7 vekile çıkıyor ama meclisteki vekil sayısı da 100 artıyor ve 550 oluyor, 99 seçimlerinde yeniden 6 ya düşüyor ve öyle de kalıyor (TBMM'deki vekil sayısı hala 550) ve son Balıkesi Van Tekirdağ gibi illerin vekil sayısı yükselirken Sivas'ımızın vekil sayısı 5'e düşecek birdahaki seçime evet diğer illeri 2 ye katlıyor Sivas, diğer illere göre daha çok geliştiği için o illere değil Sivas'a göç oluyor değil mi, yoksa Sivas'lılar hala dışarı göç mü ediyor.
bir istatistik daha verelim benim hani Sivas'a daha çok önem verildiği dönemlerde, 73-77 arası seçmen sayısı (Nüfus rakamları şişirme denildiği için bu rakamları veriyorum) tam 40 000 kişi artıyor. 307000den 347000'e.
YILLARA GÖRE TOPLAM SEÇMEN SAYISI

1973 seçimleri 307 000
77 seçimleri 347 000
83 seçimler 284 000 (DARBE dönemi düşüş ondan o yüzden bu yıla bakmadan direk 87 ye bakın 10 senede 3000 kişi artmış seçmen sayısı)
87 seçimleri 350 000 (çok uzatmayalım son iki seçime bakalım)
2002 seçimleri 418 000
2007 seçimleri 390 000 bakın ne kadar büyüdük, yatırımlara ne kadar önem veriliyor, Sivas'a ne kadar önem veriliyor, bu insanlar aynı zamanda reşit olan insanlar yani istihtam içerisinde yer alanlar, iş gücü içindeler 18+'lar, bu istatistik şunu gösteriyor nüfus artsada çalışma yaşına gelen 18 yaşını geçen genç kaçıyor Sivas'tan çünkü sosyo ekonomik ve kültürel olarak Sivas sahipsizleştiriliyor.

Ama umarım bundan sonra bunlar olmaz ve Sivas'ım gereken değeri görür...Gelecek Salı günü Kayseri üstünden memleketime gidiyorum, o bakımdan çok mutluyum ve bahsi geçen her yeri gezip göreceğim bakacağım, sözle değil gözle göreceğim. Yapılanlar lafta mı yoksa cidden Sivas'ın diğer illerle arasını kapatacak yatırımlar mı, göçedenleri geri getirecek yatırımlar mı, kimbilir belki dönmüşken kalırım orada :)

Saygılar

abircan 03.11.2008 22:04

Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

[QUOTE=berat.demir;326724]Sayın Kıbrıslı yukardaki yazınıza katılmamak mümkün değil. Yalnız Sivas hiç bir zaman solun kalesi olmamıştır. 1946 yılında tek partili hayata kadar bütün Türkiye Halk partiliydi zaten:)
Ne zaman ki çok partili hayata geçildi o zaman Sivas sağa kaydı ve şu anda da zaten durum belli:)
Neyse bunlar önemli değil de Sivas için yapılan yatırımları konuşmaya devam edelim. Önemli olan bu. Siyasetten de daha önemli, sağcılık solculuktan da daha önemli.[/QUOTE]

berat yine sallamışsn ben yokken, sağolsun arif ve kıbrıslı ağzının payını epeyce vermişler,
süleyman çanka kim tanırmısın madem sivalısın madem sivas sadece tek partideyken chpliydi
tarih senin yaşadıklarınla sınırlı değil tayyibib özalın ve kenan evrenin anlatıkları tarih değil

abircan 03.11.2008 22:10

beratcığım kenan evren faşizminin memleketi nasıl bölünmenin eşiğine getirdiğini anlaman için nasıl kitlelerin hafızalarının yokedildiğini ve toplumun gelişmekte olan demokratik refleks ve toplumsal yönetime katılımın önüne nasıl engeller getirdiğini anlaman için yukarıdaki basit tarihi gerçeklerden yoksun değerlendirmen bile senin gibi aydın geçinen bir gencimiz için bile nasıl bir handikap , bu milletin kaybettikleri için nasıl bir gösterge olduğu bilincine umarım ulaşırsın
[url]http://www.yerelnet.org.tr/secimler/il_secim.php?ilid=58&yil=1973[/url]

buradan seçim sonuçlarına bakabilirsin , bilmemek suç değil , madem svaslısın geçmişini tanı kardeşim

ofgurleyuk78 03.11.2008 22:14

-->: Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

[QUOTE=abircan;327164]berat yine sallamışsn ben yokken, sağolsun arif ve kıbrıslı ağzının payını epeyce vermişler,
süleyman çanka kim tanırmısın madem sivalısın madem sivas sadece tek partideyken chpliydi
tarih senin yaşadıklarınla sınırlı değil tayyibib özalın ve kenan evrenin anlatıkları tarih değil[/QUOTE]

Doğru söylüyorsun arkadaşım. Onlar genç yaşları yetmez. Sivas merkezde Özaldan beri sağ iktidar. Sağı solu da bir yana bırakalım hizmet edenlerden Allah razı olsun. Kocaman eğ. kampüsü yapıpta altyapıyı yapmıyanlara sözüm yok.

abircan 03.11.2008 22:20

yerel yönetim platformundan Tek milletimizin vekilinden değerlendirmeler

Siyasetin içinde olan bir aileden gelen CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, siyaseti bir kültür olarak tanımladı ve “Siyaset bizim için yaşama biçimiydi” dedi. Sivas’ın Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı bir şehir olduğunu ve Cumhuriyetle özdeşleştiğini, CHP’nin de Sivas ile özdeşleştiğini ifade eden Özdemir, “Sivas, partimizin ilk kurultay yeridir. Pir Sultan’ların, şairlerin, aşıkların yetiştiği bir kültür ilidir” diye konuştu.

Divriği’deki caminin UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alındığını, geçmişte buraya pek fazla önem verilmediğini ifade eden Özdemir’in açıklamaları şöyle:

Sivas, göçün yaşandığı illerden biridir. Sivas’ımız daha önce 18’e yakın milletvekili çıkarırken, şimdi 5 milletvekili seçiliyor. 1957 yıllarında kalkınmışlık sırasında Sivas altıncı il iken şimdi 50. sıralarda. Kamunun kente dinamik kazandıran kuruluşları özelleştirildi. Üzülerek söylüyorum ki ilim en çok yoksulluk yaşayan iller arasındadır. İstanbul’da yaşayan Sivaslıların sayısı Sivas’ta yaşayan insanların 4 katıdır. Ankara’da ve diğer illerde de Sivaslılar var.

Altyapı Mahmut Özdemir döneminden kalma

Sivas’ta üç vatandaştan birine sorsanız altyapı, şehirleşme ve belediye hizmetlerinin 1978 yılında Mahmut Özdemir’in yerel yönetim bakanı, Süleyman Çanka’nın belediye başkanı olduğu zamanında yapıldığını söyleri. O dönemlerde Kızılırmak Belediyeler Birliği kuruldu. Bugün Sivas Belediyesi’nin kullandığı makine ve araç parkı mevcuttur. At arabalarının bile geçemediği yollar o dönemde yapılmıştır. Belediyecilik hizmetleri sadece mevcut olanı korumak şeklini aldı. İstasyon Caddesi’ndeki, Cıbıllar Parkı’ndaki ağaçlar yok edildi. Sivas şu an çıplak bir kent. 1950’li yıllarda yapılan Milli Kütüphane de yıkıldı. Yurtdışından ağaçlar getirildi. Bu ağaçların ne kadarının kaç liraya getirildiği belli değil.

Tarım ve hayvancılık öldü

Halkımızın geçmişte en büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktı. Şimdi insanlar ekip dikemiyor, ekse karşılığını alamıyorlar. Türkiye bundan on yıl önce kendi ürettiğini tüketen bir ülke iken, günümüzde buğdayı bile dışardan alan ülke haline geldi. Maliye Bakanımızın oğlu mısır ticareti yapıyor; mısırı dışarıdan alıyoruz. Köylerimizin çoğu boşalmış durumda. Sivas’ta iftihar edecek bir şey var ki; o da Cumhuriyet Üniversitesi. Türkiye ortalamasının üzerinde eğitim kalitesine sahip. Sivas’ı Cumhuriyet Üniversitesi ayakta tutuyor.

Uzman doktor bulmak zor

Sağlıkta çok ciddi sıkıntılar var. Hastanelerde uzman doktor bulmak zor. Hükümet, güzel bir ülke profili çizse de gerçekler tersidir.

Kültür şehriyiz

Kültür festivallerimiz yapılıyor, köy derneklerimiz şenlikler düzenliyor. Bu tür organizasyonlar kültürümüzün yaşatılmasında önemli oluyor.

Bir gecede kanun çıkarılıyor

Hükümet, tartışılmadan bir gecede yasalar çıkarıyor. Bu acelecilikten dolayı kendi yaptıkları yasaları bir süre sonra tekrar değiştiriyorlar. Anayasa Mahkemesi’nde en çok veto edilen konular AKP döneminde olmuştur. Sivas’ta 18 belde belediyesi kapatılacak. Belediyelerin kapatılmasına karşı çıktık; çünkü doğru değildi. Belediyelerin kapatılmasının topluma hiçbir faydası olmadığı görülecek. Belediyede çalışanlar da işinden olacak.

Askeri dikimevi İstanbul’a götürüldü

İşsizlik ve yoksulluk tüm Türkiye’nin sorunu. Seçimlerde AKP milletvekillerimiz vaatlerde bulundu. Sivas’ta zaten çok az fabrika var. Bunlardan askeri dikimevi de kapatılıp İstanbul’a götürüldü. 300 kişi burada istihdam ediliyordu. Bu, Sivas’a yapılmış çok büyük haksızlık. Çiftçiyi desteklemek ve ürettiği ürünü satabilmesini sağlamak gerekiyor. Mazotu en çok pahalıya alan ülke Türkiye’dir. Türkiye’de sosyal barışı sağlayacak parti biziz. Türkiye’de kaynak yok değil. Kaynak var ama birilerine peşkeş çekiliyor.

Malik Ejder Özdemir kimdir?

1954 Sivas Kangal Karamık köyü doğumlu. İlkokulu köyünde bitirdi. 1978 yılında Ankara Mimarlık ve Mühendislik okulundan mezun oldu. Bir süre mühendislik yaptı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas milletvekili seçildi.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:34.