Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Madımak'ta 'tarihi' gelişme (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=27441)

yerliturkuaz 14.02.2009 18:56

Cevap: Madımak'ta 'tarihi' gelişme

[B]Biz burada o kadar tartışalım edelim ama neyi tartıştığımızı bilelim ilk önce bence!

Madımak otelinde insanlarımız diri diri yanmadı yakıldı orada bir soykırım yaşandı. Ben artık bu katliama soykırım diyorum! Bunu yapanlarda yaptıranlarda ne müslümandır ne de Türktür!

Suçluları başka yerde aramayın o zamanın hükümeti baş sorumlusudur. Buna gerekçe olarak da Tansu Çiller'in dediği cümleleri yazacağım:

Ne olmuş yani orada 36 kişi ölmüşse ne olmuş altı üstü 36 kişi ölmüş!

Başka diyecek birşey bulamıyorum![/B]

LaEdri 14.02.2009 21:29

[QUOTE=Merkez_Alperen;376140]bak yiğiter kardeşim cevabını verdim ama silinmiş tekrar yazıyorum.
ben madımakta ölen kişiler için bayram yapmıyorum.orda ölenlerin hepsinin alevi olduğuda meçhul!aynı gün sivasta 4 kişi kaybolmuş!bu olayı gerçek sivaslıların yapmadığını çok iyi biliyorsun..Şimdide gelmiş sivaslılara laf atıyorsun sen nerelisn? sivası beğenmiyosan burda ne işin var!?..madımak olaylarının çıkma sebebini araştırırsan aziz nesin çıkıyor ilk karşına! insanları tahrik etmiş kalabalığın arasındaki 4-5 sakallıda milleti galeyana getirtip masum insanların ölmesine sebep olmuştur! Ne hikmetse aziz nesin haricindeki insanlar yanarken gelmeye itfaiye yangından yarım saat sonra gelip azizi kurtarmıştır..
burda milleti tahrik etmeye gerek yok yiğit adın gibi yiğit olmayı dene ;)[/QUOTE]

Benim Yiğitliğimi hiç tartışma..
Dün gelip burda kadim olanları yargılama!

Sivas olaylarının haklılığını,haksızlığını kimin kışkırttığını kimin kışkırtıldığını tartışmıyorum..
Kim haklı ya da haksız olursa olsun sonuçta pek çok insanın canı yandı,canlar gitti,suçsuzlar hapse gitti..
Ama saygı diye bir şey var..
Orda o kadar kötü anının olduğu yerde "ben orda yemek bile yiyorum" demek de saygısızlığın ürünüdür..
Almanya'da 9 türk öldürüldü..Almanın biri gelip "ohooo ben orda yemek bile yiyorum" demesi hoşuan gidecek mi?
Sen benim Yiğitliğimden önce kendi saygı sınırlarını iyi belirle!
Soyadıma bakarak kişiliğim hakkında yorum yapanı da ilk defa görüyorum ya olsun!

madımak_58 14.02.2009 23:49

[QUOTE=Kibrisli;376151]Aziz Nesin hiçbir yerinden çıkmıyor... Her yerde düşünce özgürlüğü var şu var bu var bunda yok öyle mi?? Yok öyle yağma...
Doğru düzgün araştır... Yada ben sana elle tutulan örnekler vereyim onun üzerine git... Yok 4 kişi kaybolmuş, maybolmuş, Aziz Nesin çıkıyor karşına...
Tahrik ettiği iddia edilen yazıyı 1 kere okudun mu onu söyle bana???
Sakallılar nerden çıktı???
Bırakın o zamanı şimdi bile ABD bayrağını nerden bulursun? Bundan 16 sene önce Sivas'ta ABD bayrağı, İsrail Bayrağı ne arar??? Bayraklar yakıldı...
El bildirileri dağıtıldı camiilerde, yoksa bu olay öyle bir anlık Aziz Nesinin tahriki iki sakallının garelyanı değil yani...Her halinden belli örgütlü, hazırlanmış üzerimizde oyun oynanması için çabalanmış ve becerilmiş bir senaryodur...
Kimse burada Sivas'lılara laf atmıyor, söylediğin laf burada tartışma yaratacağı belli olan bir laftır bunu bile bile söyledin... Solingenle ilgili örneğimi sana soruyorum Merkez Gardaşım onu düşün sonra söylediğin lafı tekrar gözden geçir.. Ayıp ettin bence bunu bil...
İkincisi Sivas'lıların suçu vardır burada ben dahil hepimizin... Kimimiz oraya gitmiş alkışlamış, kimimiz evde oturup ağlamışızdır ama hiçbirimiz İnsanların yakılmasına, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı yerde temellerin yıkılmasının çalışılmasına, ABD ve İsrail'İn kısacası CIA ve MOSSAD'ın bu oyunununa karşı çıkmadık engel olmak için çaba harcamadık...

O bakımdan o lokanta oradan kalktı gitti, o konu kapandı yemek isteyen gider yeni yerinde yer, orucunu da açar... Bundan sonrası önemlidir... Biz Sivas'lılar bu olay her karşımıza çıktığında bağırmak yerine, üzüntülü olduğumuzu göstersek, gerçekten üzüldüğümüzü, böyle bir olayın bir vahşet olduğunu söylesek, Hiç olmasaymış hele hele Sivas'ta hiç olmasaymış keşke desek ve kardeşlerini anmaya gelenleri taşlayacağımıza çiçekler versek, özür dilesek emanetlerine sahip çıkamadığımız için daha iyi olmaz mı????
Çok mu zor?
Çok mu zor?
Çok mu?

Ben alevi değilim, orada ölen insanların %90'ı aleviydi, ikincisi ölenlerin nereli olduğunuda araştırın derim neredeyse tamamı Sivas'lı...

Her yönden, insan olarak utanılması gereken bir olay...

Saygılar...

Değişiklik: Tekrar okudumda biraz sert yazmışım gardaş, kusura bakma üslubuma bakma içeriğe bak olur mu??? ;)[/QUOTE]

[B][I][COLOR="Magenta"]söyleyecek hiç birşey bulamıyorum bu yazınıza.belki inanmazsınız ama gözlerim doldu okurken...

yürekten teşekkür ediyorum size.gerçekleri görmek,duymak zor...
[/COLOR][/I][/B]

goramaz 15.02.2009 00:03

arkadaşlar durumu ne alevi sunni tartışmasına ne de siyaset tartışmasına çevirmeyelim..aradan yıllar geçmiş kim yaktı niye yaktı hala muamma...
orada ''can yandı'' daha ötesi var mı? hem de göz bebeğimiz sivasımızda...

yigidonun_kızı 16.02.2009 13:18

Türkiye'deki bir siyasi partinin Genel Başkanı ama...
Zihniyet aynı zihniyet. Türkiye'deki bir siyasi partinin Genel Başkanı ama daha 37 canın yakıldığı bir yerde et lokantası bulunmasını makul karşılıyor. Hem de o katliamın yaşandığı Sivas'tan bağımsız milletvekili. Demokratik bir ülkede böyle bir katliam olması durumunda ne beklersiniz. Tabii ki başta o kentin vekilleri olmak üzere tüm siyasiler ve toplum böyle katliamların yaşanmasına yol açan zihniyetin ortadan kalkması, acıların hafifletilmesi için girişimlerde bulunsunlar. Ama Türkiye'de oradaki et lokantası o ilin vekilini rahatsız etmiyor. Yazıcıoğlu'nun dünya görüşünü biliyoruz ama bütün ideolojik ve politik yaklaşımlar bir yana insan olmanın gereği olarak orada yaşananlardan acı ve utanç duymamak mümkün değildir. Habercem olarak biz de Yazıcıoğlu'na diyoruz ki yıllardır orada bulunan ve daha geçtiğimiz günlerde taşınan oradaki et lokantasından Sivas milletvekili olarak en başta siz utanmalısınız.

YAZICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Gaziantep aday tanıtım toplantısında
Sivas’taki Madımak Oteli’nin altındaki kebapçının taşınmasıyla ilgili, "Biz oranın kütüphane olmasından yanayız. Müze filan olması doğru şeyler değildir. Neyin müzesini yapacağız? O zaman Türkiye’nin her köşesini müze yapmak lazım. Yani bir vatandaşımız orada lokanta işletiyor diye ’efendim burada et pişiriyor’ denilmesi, bunlar doğru şeyler değil" demişti.

Haber: HABERCEM

yigidonun_kızı 16.02.2009 13:21

Birde sivas bağımsız MİLLETVEKİLİ hiç birşey demiyorum.
Sadece o sözleri nasıl telaffuz ettin.
Yakılan 37 cana saygın yoksa madımak denilince hiç yüreğin acımıyorsa hiç birşey demem.

Merkez_Alperen 16.02.2009 13:33

[QUOTE]YAZICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Gaziantep aday tanıtım toplantısında
Sivas’taki Madımak Oteli’nin altındaki kebapçının taşınmasıyla ilgili, "Biz oranın kütüphane olmasından yanayız. Müze filan olması doğru şeyler değildir. Neyin müzesini yapacağız? O zaman Türkiye’nin her köşesini müze yapmak lazım. Yani bir vatandaşımız orada lokanta işletiyor diye ’efendim burada et pişiriyor’ denilmesi, bunlar doğru şeyler değil" demişti. [/QUOTE]

çokta güzel demiş
harfi harfine katılıyorum Vekilimize!lokantanın kaldırılması doğru bir karar ama müze olmasına büyük bir çoğunluk karşı.Herkes sizin gibi düşünecek değil.O zaman çarşı karakoluda müze olsun.1996'daki olaydan dolayı.Susurluktaki kamyonda paketlenip bir müzede sergilensin?..

Cley 16.02.2009 13:49

[B]Diyelimki müze de oldu. ondan sonra ne isteyecekler acaba? Anıt mezar yapılsın derler. Sonra o yol ( eski belediye sk. ) trafiğe kapansın derler ... derler derler[/B]

Kibrisli 16.02.2009 13:51

Valla ben de müze olmasına karşıyım... O otel devletleştirilmeli, yıkılmalı ve yerine Orada ölen herkesin isimlerinin yazılı olduğu bir heykel yapılmalıdır... Böylece hem bu tartışmalar son bulur, hem ölen kardeşlerimizin anısı, hatırası unutulmaz, hem de her gördüğümüzde böyle kötü olayların yaşanmaması gerektiğini hatırlatan bir sembol olur...

Saygılar...

Cley 16.02.2009 14:04

[QUOTE=Kibrisli;376696]Valla ben de müze olmasına karşıyım... O otel devletleştirilmeli, yıkılmalı ve yerine Orada ölen herkesin isimlerinin yazılı olduğu bir heykel yapılmalıdır... Böylece hem bu tartışmalar son bulur, hem ölen kardeşlerimizin anısı, hatırası unutulmaz, hem de her gördüğümüzde böyle kötü olayların yaşanmaması gerektiğini hatırlatan bir sembol olur...

Saygılar...[/QUOTE]

[B]Heykel diyorsun da. her sene heykele ziyaret olacak. provakasyon olacak. olayı unutturmaktan çok daha fazla gündemde tutar heykel. [/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:35.