Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Gündem:TAKLA (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=39057)

mansur58 18.04.2012 15:46

Cevap: Gündem:TAKLA

[QUOTE=Kibrisli;614020]A.Necdet Sezer sembolik değil ama A.Gül sembolik gibi birşey....Bunun yanında seneye kurbanda ne kesiyorsunuz?[/QUOTE]

Yok be Kıbrıslı gardaş semboliktir. A Necdet sezer gelmiş geçmiş cumhur başkanları içinde bir tanedir.

Kurban bayramına daha çok var hele bayram yaklaşsın burdan yazarım size. Bakarsın Zekerya Beyaz hocanın fetvasına uyar öyle kelli fellisinden bir horoz keserim.

sivaslınet 18.04.2012 18:22

[QUOTE=mansur58;614018] Bence bir şeyyler yazarken hatta atarken bile bilmeden atmamak lazım.
[/QUOTE]

Kendine has olguları ne de güzel tanımlıyorsun.

Bu arada sana bimediğin ama öğrenmen gereken "Cumhuriyet", "Anayasal parlementer monarşi" ve "monarşi"den bahsedeceğim. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Ama biliyorum ki sen bunları yine gurur meselesi yapıp öğrenmeyeceksin.

Cumhuriyet: Başkanını halkın yada halkın seçtiği parlementerlerin atadığı, bir topluluğun oluşturduğu devlet biçimidir. Cumhuriyetler demokratik olduğu gibi sosyal sınıfın veya dine dayalı yönetim biçimlerinde de olabilir.
Günümüzde sosyalist ve din şeri hükümlerle yönetilen cumhuriyetler vardır.
Ülkemiz demokrasiyle yönetilen bir demokratik cumhuriyettir. Atatürk'e borçluyuz.

Anayasal parlementer monarşide ise, tüm yönetim şekli demokratik cumhuriyetlere benzer. Hatta daha da demokratikleşerek Hollandada olduğu gibi çif parlemento yani senatolar da oluşturmuşlardır. Kral yalnız geleneklere uyularak sembol bırakılmıştır. Sadece bizdeki Cumhurbaşkanı gibi dokunulmazlığı vardır. Yargılanamaz. Devlet başkanının seçilme farkından başka hiç bir fark yoktur.

Monarşi ise(senin avrupa ülkelerinde geçerli sandığın) kral, imparator veya padişahlıkla idare edilen devlet şeklidir. Cumhuriyetle ve Parlementer Monarşiyle hiç bir benzerliği yoktur.

Öğrenmemekte israr edersen bu kez de ansiklopedik bilgiler alıntılayacağım.

Kibrisli 18.04.2012 19:15

[QUOTE=mansur58;614034]Yok be Kıbrıslı gardaş semboliktir. A Necdet sezer gelmiş geçmiş cumhur başkanları içinde bir tanedir.

Kurban bayramına daha çok var hele bayram yaklaşsın burdan yazarım size. Bakarsın Zekerya Beyaz hocanın fetvasına uyar öyle kelli fellisinden bir horoz keserim.[/QUOTE]

Yasaklandı Hollanda'da diye duymuştum Kurban Kesimini... Daha doğrusu uyuşturularak kesilecek diye duymuştum... Kalktı mı o karar?

OSMAN ECE 18.04.2012 19:27

bu nasıl meşür bir takla
zarar verdi bir çok akla
vuruldu bakan bey okla
geşmişteki olanı unutma

mansur58 18.04.2012 20:41

[QUOTE=sivaslınet;614045]Kendine has olguları ne de güzel tanımlıyorsun.

Bu arada sana bimediğin ama öğrenmen gereken "Cumhuriyet", "Anayasal parlementer monarşi" ve "monarşi"den bahsedeceğim. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Ama biliyorum ki sen bunları yine gurur meselesi yapıp öğrenmeyeceksin.

Cumhuriyet: Başkanını halkın yada halkın seçtiği parlementerlerin atadığı, bir topluluğun oluşturduğu devlet biçimidir. Cumhuriyetler demokratik olduğu gibi sosyal sınıfın veya dine dayalı yönetim biçimlerinde de olabilir.
Günümüzde sosyalist ve din şeri hükümlerle yönetilen cumhuriyetler vardır.
Ülkemiz demokrasiyle yönetilen bir demokratik cumhuriyettir. Atatürk'e borçluyuz.

Anayasal parlementer monarşide ise, tüm yönetim şekli demokratik cumhuriyetlere benzer. Hatta daha da demokratikleşerek Hollandada olduğu gibi çif parlemento yani senatolar da oluşturmuşlardır. Kral yalnız geleneklere uyularak sembol bırakılmıştır. Sadece bizdeki Cumhurbaşkanı gibi dokunulmazlığı vardır. Yargılanamaz. Devlet başkanının seçilme farkından başka hiç bir fark yoktur.

Monarşi ise(senin avrupa ülkelerinde geçerli sandığın) kral, imparator veya padişahlıkla idare edilen devlet şeklidir. Cumhuriyetle ve Parlementer Monarşiyle hiç bir benzerliği yoktur.

Öğrenmemekte israr edersen bu kez de ansiklopedik bilgiler alıntılayacağım.[/QUOTE]
Bizim oğlan bina okur
döner döner yine okur.

Sen bunları geç hemşerim bu konuları sen okurken biz geliyorduk. Adamlar yüzlerce yıllık geleneklerine sahip çıkarak bu gün ki muasır medeniyetler seviyesine ulaşmışlardır. Sen hala ezberlerini tekrarlayıp duruyorsun. Atı alan üsküdarı geçmiş.

Dünyada tarihine küfreden ve tarihe karşı büyük bir cehalet içerisinde olan sözüm ona tek aydın kesimi Türkiye'dedir. Onlarda nesli tükanmekle karşı karşıya. Çeşmeden suyu içip da kaynağına küfreden bedbaht durumuna düşmek zorundamısınız be güzel kardeşim. Bırakın ithal ideolojileri de özünüze dönün.

mansur58 18.04.2012 20:46

[QUOTE=Kibrisli;614052]Yasaklandı Hollanda'da diye duymuştum Kurban Kesimini... Daha doğrusu uyuşturularak kesilecek diye duymuştum... Kalktı mı o karar?[/QUOTE]

Hayır hemşerim eksik yada yanlış bilgi diyebilirim. Avrup komuoyunda bu konuda yıllardır yapılan tartışmalar var ama Hollanda da yasak değil. Bir ara Almanya da buna benzer bir sorun vardı. Buradaki müslümanlar kendi mezbanelerini kurduktam sonra o sorun da kalkmış oldu.

Biz burada hayvan çiftliklerine gidiyoruz kendimiz kesebiliyoruz. Veya Türk kasapları bu konuda sipariş alıyor vekurbanlarımızı kesip evimize teslim ediyorlar.

mansur58 18.04.2012 21:45

[QUOTE=OSMAN ECE;614054]bu nasıl meşür bir takla
zarar verdi bir çok akla
vuruldu bakan bey okla
geşmişteki olanı unutma[/QUOTE]

Ne taklalar attırdılar Diyari baba
Yıllarımız boşa gitti ettiler heba
Sığmadı bu miilet konulan kaba
Biz bu günlere kolay gelmedik

OSMAN ECE 18.04.2012 21:57