![]() |
Cevap: ULAŞ-Yapalı
kemer sıkmış ince belin
yeri yoktur orda dulun yüzü peçe ayak yalın hal bilmeze köle olmuş hepsinin cehennem yeri yaşı yolu etmiş yarı bir kişiye dokuz karı yol bilmeze köle olmuş sırtına giyer entare etekleri pare pare kadına tanımaz çare dil bilmeze köle olmuş diyarim olmuş esiri altında yırtık hasırı yüzde otuz kesiri kul bilmeze köle olmuş 1980 SUUDİ ARABİSTANDA YAZMIŞTIM |
[QUOTE=gönlüm58;522939]Osman abi bende babama sordum,oda sizin söyeldıgınıze katıldı bundan 40-50 sene önce her sene kesin bir cinayet oluyormuş...:D[/QUOTE]
GÖNÜL KARDEŞİM BİR KAÇ TANIDIĞIM VAR BİR AY DIŞARDA ÜÇ AY HAPİSTE |
Babamda öyle dıyor,Kalından sonra en vukuatlı köymüş.:DBelki tanırsın benim dedeme kayışali derlermiş.:D:D
|
[QUOTE=gönlüm58;522946]Babamda öyle dıyor,Kalından sonra en vukuatlı köymüş.:DBelki tanırsın benim dedeme kayışali derlermiş.:D:D[/QUOTE]
KAYİŞ ALİYİ ŞAHSEN GÖRMEDİMDE BİRAZ BİZE SÖYLERLERDİ AVA GİTTİĞİMİZ ZAMAN AMAN BURALADAN BİRAZ UZAK DURUN KAYİŞ ALİ GÖRMESİN DERLERDİ AMA ŞAHSINI GÖRMEDİM |
[QUOTE=OSMAN ECE;522950]KAYİŞ ALİYİ ŞAHSEN GÖRMEDİMDE
BİRAZ BİZE SÖYLERLERDİ AVA GİTTİĞİMİZ ZAMAN AMAN BURALADAN BİRAZ UZAK DURUN KAYİŞ ALİ GÖRMESİN DERLERDİ AMA ŞAHSINI GÖRMEDİM[/QUOTE] Evet öyle diyorlar,kimlerdensınız deyınce kayışaligilerden şöyle bir çekıiliyorlar,bende görmedım ama anlatııyorlar...:D:D:D |
aman gönül senle iyi geçinmeye bakıyım nolur nolmaz ...:)
|
[QUOTE=HasreT;522953]aman gönül senle iyi geçinmeye bakıyım nolur nolmaz ...:)[/QUOTE]
Ben zararsız deliyim.:D:D:Dgenede dikkatli olmakta fayda var:D:D |
Keske Acipinar´da yasasaydim, tam benlik bir yermis. :D
|
YİNE ESKİ BİR ANIMI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM
suudide namaz saati bir allah kulu sokakta olmaz eyer asger yakalarsa döverek camiye götürür abdetsiz başlarsın namaza bir seferde bizim türklerin başına geldi bahalım ne yazmışım namaz saatinde geldi şeyh ali bizleri camiye doldurdu gardaş orda hep birlikte cemehat olup abdestsiz bizlere kıldırdı gardaş bir kaçımıza soru soruldu kusulun şartına 5 dedi biri celde olmamıza kara verildi bize haddimizi bildirdi gardaş beş altı kişi hep bir saf oldu sanki günahımız orda af oldu rüstemin namazı biraz sef oldu orada bizleri güldürdü gardaş izin verselede gitsem bu yaza döverek götürürler burda namaza diyari döküyor derdini saza yazdı şiirlerini doldurdu gardaş |
m.h.p.nin kırkbirinci yılını anarım
bir sevgiliden ayrıldım ona yanarım nerde baş buğum koca çınarım bağrımda yaşarsın unutmam seni |
dünya savurur bizi bir oyana bir bu yana
beyhude geçer ömrümüz yalana benzer aşkolsun kötü kadere karşı koyana yalandan yüzüne gülene benzer bazılarının kökten kırılmış kanat bazılarıda yalanı edinmiş sanat bir çoğu burada sürer saltanat dünyanın tapusun alana benzer sakalından utanmaz yatar uzanır kuş tüyü döşeklerde bezenir bin bir hileyle servet kazanır aslı zehirli bir yılana benzer sırtıma yükledin dert ile gamı diyarim tasa etme her şeyi emi yalandır dünyanın devranı demi bir gün rüzgar vurur talana benzer |
yatamıyom hayal mayal düşlerden
düşümde kesildi kollarım benim yavrum hasretiniz yaktı kül etti uzadıkca uzar yollarım benim baykuş mesgen tutmuş öter başımda döküldü saçlarım bu genç yaşımda yoluk avcı olmuş gezer peşimde yaz baharda solmuş güllerim benim diyarim yaram içten kanıyor her gören beni deli sanıyor ayrı düştüm o yardan içim yanıyor gurbette perişan hallerim benim |
bir umutla bekledik ikibin onu
tükendi köylünün çovalda unu bu gidiş aradır belkide dünü kırılmış umutlar haller perişan anne baba yavrusun gurbete saldı ağladı ardından saçların yoldu köyümün insanı acep nic oldu kapılar kilitlenmiş iller perişan fakir çöpten toplar kuru ekmeği battıkca vururlar ona tekmeyi kendine kader edinmiş çile çekmeyi tek başına yaşayan yaşlı dullar perişan üşüsede giyemez sırtını kalın şapga yok başta ayaklar yalın on sekiz yaşında açılmış alın saçları seyremiş keller perişan aşık diyari baba der içerim dolu ne yöne gideyim şaşırdım yolu inşaattan kazanır parayı pulu içi nasırlanmış eller perişan |
azrail gelip tatlı cana kıyarsa
dünylığı sırttan imam soyarsa gurbette yavrular öldüğüm duyarsa hasret yazın mezar taşıma benim can alıcı gelip ferman verende ölüm güzel olur kendi yörende emir vaki olup kabre girende gelip ağlamayın başıma banim bu yazdıklarım erken olursa ebediy ayrılık başa gelirse kader arkadaşım yalnız kalırsa vasiyetimdir iyi bakın eşime benim diyarim bunları eyleme sorun srmayın bana dertlerim derin atın üzerime suları serin çiçekler dikin döşüme benim |
Çok güzel yazarsın Diyarı Baba,
Yazdıkların asla sığmaz'ki kaba, Yapmam büyüklerimle ben asla şaka, Yapalı çok güzeldir gidinde görün. |
Görmek gezmek isterim....................
|
[QUOTE=sivaslı fd;523810]Görmek gezmek isterim....................[/QUOTE]
sana aşığım güzel sivasım sende versem bu son nefesim sana olan sevgim hevesim hiç bir an çıkmaz içimden dağlarında kenger kazdığım alyeşil yaylasında gezdiğim sana çarşaf çarşaf şiir yazdığım sana olan sevgim kalkmaz içimden |
Osman abim hayır olsun düğünün,
Bal şekerle dolsun her gün öğünün, Sivaslılar bu yiğitle övünün, Bulunmaz alemde eşin Diyari. |
cumhuriyetin tarihi sende atıldı
kurulan fabrikalar tek tek satıldı yiğitler kahroldu kaşlar çatıldı dönüpte sivasa bir bakın vekiller |
Senin gibi baba cana can katar,
Evlat ayırılığı çiğere batar, Sağlık heberleri her şeye yeter, Süslensin gecede düşün Diyari. |
Mutluluklar gelsin girsin özüne,
Elem, keder uğramasın yüzüne, Doğrudan başkası girmez sözün, Rastgelsin ömrünce işin Diyari. |
istediniz bizden oy verdik
davul zurna dğün toy verdik ekmeğimizden kesip pay verdik az kaldı şurda seçim yakın vekiller |
Ömrün aydın geçsin güneş batmasın,
Sevdiklerin seni kalpten atmasın, Temiz kalbin acı nedir tatmasın, Gülistana dönsün kışın Diyari. |
[QUOTE=sandalli;523960]Mutluluklar gelsin girsin özüne,
Elem, keder uğramasın yüzüne, Doğrudan başkası girmez sözün, Rastgelsin ömrünce işin Diyari.[/QUOTE] ela gözlerine kara kaşına dilerim ağrılar girmez dişine tez zamanda kavuş gönül kuşuna rahata ersin başın sandallı |
Sandalli diyor ki Diyari ozan,
Bozulmaz dünyada kurduğun düzen, Yere batsın seni bir kere üzen, Bıraksın kötüler peşin Diyari. |
alasın dünyada hayatın tadın
kahrı çekilmiyor yabanın yadın ömrünce yaşasın seninle adın acılar çekmesin döşün sandallı |
dostum eline yüreğine sağlık allah senin çocuklarınada
nasip etsin çok çok teşekkür ederim çok mutlu oldum canım kardeşim |
Bende geldim yapalıyı gezmeye,yüreginize saglık döktürmüşsünüz gene,acıpınarlıyım ama zararsızım...:D
|
[QUOTE=gönlüm58;523974]Bende geldim yapalıyı gezmeye,yüreginize saglık döktürmüşsünüz gene,acıpınarlıyım ama zararsızım...:D[/QUOTE]
hoş geldiniz kardeşim köyümüz misafir perverdir şeref verdiniz |
MERHABA YAPALI KÖYÜLÜLER NASILSINIZ HEMŞEHRİLERİM
OSMAN ABİM DOĞRU SÖYLÜYOR ULAŞIN KÖYLERİ MİSAFİRPERVERDİRLER SAĞOLSUN İŞTE BU YÜZDEN ULAŞLI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM İNSANLARI HOŞSOHBETTİR SOFRALARI HER DAİM AÇIKTIR ANLAYIŞLI VE YARDIM SEVERLERDİR ÇOK İYİ BİLİRİM EN AZINDAN KİMSEYİ KIRMAZLAR HİÇ KİMSEYİ YANLIŞ ANLAMAZLAR BİR İŞDE YANLIŞLIK VARSA ONUN DOĞRUSUNU ÖĞRENMEDEN ASLA SAYGIYI BOZMAZLAR ULAŞ YAHU FAZLA SÖZE GEREK YOK İŞTE. |
anlatamam yurduma olan sevgiyi
unutmayalım atamıza olan saygıyı atın kafanızda olan kötü gaygıyı verdiğiniz sözü unutmayın sakın vekiller |
tarihte çok eskidir sivasın yeri
partiler yüzünden çok kaldı geri adına leke sürdü bir kaç serseri güzellik tohumu ekin vekiller |
arada bir uğrayın açman arayı
düzgün durunha bozman sırayı keseyi doldurup hanı sarayı buna tavrınızı takın vekiller |
kırk yıl oldu senden ayrı kalalı
yine başında rüzgar esermi köyüm unutmadım seni ben ben olalı beni bağrına basarmı köyüm |
yapalı elli sekiz hoş geldin köylüm hangi rüzgar attı
|
kimse anlamaz benim halimden
köyümün adı düşmez dilimden ben öldüğümde tutun salımdan acep diyarime küsermi köyüm |
hoş bulduk abi sağolun. ben daha çok face de guruba bakıyorum.maşaallah doldurmuşsunuz sayfayı. tam bir aşıklar meydanı olmuş .güzelde olmuş...
|
ozan değilimya çok şiir yazdım,
imkanım olsaydı köyden çıkmazdım, ömrümün çoğunu gurbette gezdim, mutluluk sendeymiş bildim yapalı... |
gurbette güzel bir günüm olmadı,
tükendi gençliğim çilem dolmadı, senden ayrı gönlüm huzur bulmadı, gülmek için sana geldim yapalı... |
mutluluğu hep uzakta aradım,
ayrılmak değildi benim muradım, yinede fırsat buldukça uğradım, kalmak için sana geldim yapalı... |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:43. |