![]() |
Cevap: Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?
ben turkiyede olsam oy kullanmam ha cezasi varmiki bilmiyorum :))
|
[QUOTE=goramaz;517336]99 yılındaki durumu bir ara araştırayım şimdi geç oldu...
Şundan hatılıyorum ki 28 şubat ın ertesinde olan bir olaydı.. ve refahyol hükümeti nin yerine kurulmuş bir koaliasyon hükmetiydi sanırım..ama en az oy alan partiler bu iktidardaydı neyse araştıracağım.. ikincisi ben Akp nin neden bu kadar arkasında duruyorum oy vermediğim halde.. Zamanında Akp ye haksızlık yapıldığını düşünüyorum. geceyarısı e- muhtırası bunların en barizi.. ve geceyarısı e- muhtıra yayınlayan bir ordu neden bugün askere karşı yapılan bu uygulamalara bu şekilde tepki veriyor anlamıyorum. Ben daha büyük ve daha sert bir tepki bekliyordum. Bakın iktidarda 7 yıl.. ne başörtüsü sorunu çözüldü ne ekonomik anlamda köklü reformlar yapıldı ne yolsuzlukla etkin mücadele edildi vs vs.. ama Akp bir ikinci dönem daha iktidara geldi.Üç kişiden biri Akp li..Bize göre yanlış olan başkasına göre doğru olabilir.. Ama doğruları benim doğrularımla örtüşmüyor diye onlara aptal diyemem diyenleri de sevmem.. tahminim Akp bir dönem daha iktidarda olacak..kimden alacak bu oyları.. işçiden memurdan emekliden esnaftan ev hanımından ...Akp nin A takımı bugün birçok partinin beyin takımından daha iyi.. mesela Muhsin Yazıcıoğlu iyi bir siyasetçiydi. Ama arkası yoktu.. Chp ye gelince, kendi gücünün farkında değil..Elde o dosya senin bu dosya benim görünümü veren bir parti ..Deniz Baykal'ın net bir uslübu yok bence..En basitinden Onur Öymen olayında çıkıp da tatmin edici bir açıklama yapmadı.. Biz Deniz Baykal'ın nasıl bir tutum içinde olduğunu anlayamadık. Onur Öymen'i destekledini medyadaki yorumlardan öğrendik öğrendiğimizi zannettik. Oysa ki aleivlerin büyük bir çoğunluğunun oyunu alan bir parti başkanının daha akılcı ve uzlaştırıcı bir tavır sergilemesi gerekirdi. Zannımca Onur Öymenin orada alevilere bir kastı yoktu. Ama ne oldu Chp alevi oylarının bir kısmını kaybetti. Mesela Besim Tibuk vardı.. Onu bir ara takip ediyorudum. Liberal Demokrat Parti başkanıydı..Benim dünya görüşüme ters bir çizgide olmasına rağmen adam dönüp bir kendine baktırıyordu en azından..Düşünceleri çok hoşuma gidiyordu. Aynı heyecanı Deniz Baykal vermiyor.. saygılar..[/QUOTE] 99 Yılındaki olay şu... Seçimden önce Ecevit tarafından bir hükümet kuruldu ve diğer tüm partiler Refah dahil destek oldu... Erken seçim kararı alındı, seçime götüren hükümeti de Ecevit'in kurmasını istediler... O da meclisteki partilerin vekillerinden bir hükümet kurdu... Azınlık hükümeti gibi görünse de tüm meclisi kapsayan bir hükümet oldu... Sonra da o hükümette yaptığı olumlu çalışmalardan dolayı olsa gerek :) DSP tek başına iktidar oldu... 19 yaşında bir DSP üyesi olarak çalışmış, Sivas'tan da tarihimizde ilkkez bir vekil çıkarmıştık... AKP'ye yapılan haksızlıklar... Hanımefendi bunlar oyun... Ben hiçbir zaman militarist olmadım, hiçbir zaman muhtıradır, darbedir arkasında durmadım... Darbelerden ençok zarar gören ideolojiye sahip olduğum için darbeye de en çok karşı çıkan kişilerden birisiyim... Büyükanıt'ın muhtırası, kendi söylemi ile kendisi tarafından kaleme alınmış, kendisi tarafından hazırlanmış başka kimsenin haberi yok... Her Allahın kulu bilir ki anti-demokratik her baskıya bu halk tepki gösterir... Büyükanıt bunu anlamıyor mu? Anlıyor ama ne olduysa İStanbul'daki özel görüşmede ondan sonra yaptığı her hareket AKP'ye yaradı... Başbuğ'a gelelim... Demokratik bir komutan ama yeri geldiğinde de masaya vuruyor... Siyaset yapmıyor, sadece kendisine yapılan saldırılara cevap veriyor, sanırım bu da hakkı... Buradan da anlıyoruz ki, genelkurmay başkanına göre TSK'nın tavrı değişiyor... En büyük örneği Şener Erguygur, İbrahim Fırtına, Özden Örnek gibi askerler kuvvet komutanı iken genelkurmay başkanı Özkök'tü en basiti askerin KKTC konusundaki tavrını en iyi ben hatırlarım mesela... AKP hiçbir sorunu çözmedi diyebilirim... Sigarayı yasakladı ama uygulamıyor, işsizlik hala her yıl kat ve kat artıyor, vücutlarını satan kadınlar git gide artıyor, 350.000 öğretmen atama bekliyor, kurumlarla kavga ediyor, YÖK'le kavga ediyordu ele geçirdi artık kavga yok, danıştayla yargıtayı ele geçirirse kavga biter :) Başörtüsünü çözmedi, üstüne üstlük çözüyormuş gibi yaptı ve CHP'ye Anayasa mahkemesine tepki doğmasına neden oldu, hortumlayan hortumculardan hortumları çıkarttı kendi hortumcularına taktı, nokta nokta nokta... Ben AKP'nin bir seçim daha iktidarda olacağını sanmıyorum, en azından tek başına iktidar olamayacak... Oy alacağı tek kesim çok yaşlılar, AKP'nin iktidarda rantı olan zenginler ve onların işçileri... AKP'nin A-Takımı ile CHP'ninkini karşılaştıramayız bence... Farklı düşünüyoruz, iddia etmeye de gerek yok ama CHP'nin kadrosu çok daha geçmişi olan, deneyimli ve eğitimli kişiler...Aynı şekilde tabana indikçe makas açılmakta... Baykal'ın üslubu çok net aslında, dönüp durmuyor, Onur Öymen olayında da CHP'nin de tavrı Baykal'ın da tavrı belliydi,nasıldı? Öymen'e destek oldu, söylemek istedikleri bunlar değil, saptırıldı dedi konuyu kapattı...CHP'nin ne kadar kaybı oldu bu olaydan? %0.01 belki...Yani Baykal'ın stratejisi doğruydu, başka türlü bir hareket planı çizilse belki de meclis dışında kalabilirdi çünkü alevi oyları nerden baksan %6 Türkiye'de, tamamını da kaybedebilirdi... Besim Tibuk hakkında ne düşünüyorsam örneğin Doğu Perinçek hakkında da aynı şeyi düşünüyorum... Boşa kürek çeken, Türkiye'nin sistemine uymayacak ideolojilere sahip iki medya maymunu... Heyecan dediğiniz ekranlarda iki farklı ideolojik görüşü çakıştırmaksa ah bir Erdoğan'la Baykal karşı karşıya gelse, ABD'deki gibi :) "mesela Muhsin Yazıcıoğlu iyi bir siyasetçiydi. Ama arkası yoktu.." demişsiniz... Yazıcıoğlu iyi bir liderdi, tek başına iyi bir siyasetçiydi ama evet kadrosu yoktu, kendi karizması da anca %1.5'a getirdi BBP'yi... Hemen hemen aynı şey ne yazık ki ŞEner'de olacak... İletişim araçlarını daha fazla kullandığı için belki %3 olacak ama kadrosuzluktan kaynaklı oranın üzerine çıkamayacak... CHP'nin geleceği gençlikte, bizler dışarda olalım, içeride olalım, başka partilerin içerisinde olalım ya da olmayalım ama Mustafa Kemal'in kurduğu parti bize emanettir, yeri gelir, görev gelir gideriz, yeri gelir düzelsin diye dışardan muhalefet oluruz, yeri gelir içeride muhalefet oluruz ancak 13 yaşından beri söylediğim birşey var...1939 Parti Tüzüğünde yer alan önsözü Atatürk yazmıştır ve orada açıkca "Partinin güdtüğü esaslar benim görüşlerimdir yani Kemalizm Prensipleridir" der Ecevit zamanında çıkan Demokratik Sol söylemi ile 1970'lerde %50'lere dayanmıştır parti ama Kemalizm'den vazgeçmiştir, o önsözde tüzükten kalkmıştır, işte 13 yaşından beri yeminimdir ve beimle aynı görüşte çoooook CHP'li var o önsözü yeniden tüzüğe koymak ve yeniden Mustafa Kemal'in partisi olmak, eğer gün gelir de beceremezsem gözüm açık ölürüm... İşte o zaman ne olacak biliyor musunuz? Başörtüsü sorunu da kalmayacak, Demokrasi sorunuda, Kürt sorunuda, Terör sorunu da, işsizlikte yok olacak, katillerde yakalanacak hırsızlarda... |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]1. Osman Can in avukati degilim,gercek demokrat oldugu icin" 367´"e haddini bildirdigi icin destekliyorum, sahsi olarak diyecekleriniz varsa muhatabi ben degilim.
2.Sizin ideolijiniz beni zerre kaygilandirmiyor, cünkü batil, yok olmaya mahkum. Nasil almanya´da nazizim resmi ideoloji iken, italya da fasizim resmi ideloji iken, rusyada marksizm lenizim resmi ideoli yikildi gitti, tarihe karisti ise elhamdülillah, Bu dayatmaci, batici, zorba, tepeden inmeci yani jakoben bir ideolojide bitecek. Zulme, haksizliga, adaletsizlige, darbecilige, cetecilige, Kemalizm'e, milliyetcilige, sömürüye, tepeden inmecilige kimden gelirse gelsin karsiyim, sizle alakasi yok :) Diyoruz ya, sizin davaniz size bizimki bize... 3. Anayasanin degismesi gerektigi konusunda ayni görüstelerdi, lakin biri... hic bi dayanagi olmadigi halde; " ama laiklige karsi odak olan yapamaz" ama kurucu meclis olmali, ama meclis atama yapamaz " gibi kafasindan uydurdugu seyleri dogru sanarken... Osman Can´ in ama´ si , sarti, surtu yoktu, dayanagida Anayasa idi ve Mahkemenin de bu yolda kararlari oldugunu anlatti. 4.Hala taraf diyorsunuz ve bundan yüzde yüz eminsiniz,acikcasi sevinirim eger öyleyse, artik devran dönmeye basladi sanirim."Cesme baslarini" gercek demokratlar alana kadar 2014´e kadar Akparti diyoruz :) 5.Zanli= Süpheli anlaminda kullandim bu sifatlada 4 saat sorgulandi, deliller toplaniyor, ve hala aklanmis da degil, yazida ekstra zan da yok !vicdanim rahat...Neden bel alti vurmaya calisiyorsunuz ? 6. Tüyler ürpertici cünkü,acip okuyun Anayasasi’nin 6. Maddesi egemenlik yetkisini düzenliyor. .Diyorki : “Hic bir kisii veya organ, kaynagi Anayasa’da acikca belirtilmeyen bir kamu yetkisi kullanamaz” Buna ragmen Milletin Meclis’i olan TBMM’nin yasa niteliginde olan anayasa degisikliklerini yapamayacagini bir hukuk adamı olarak iddia etmesi, daha vahimi destekcileri bile bulmasi. Hep ayni klise laflar " Cok STV izlemis, Taraf gazetesi okumus " ne STV izlerim, nede Taraf okurum,kimin ne okudugundan izlediginden neden bu kadar ilgileniyorsunuz ki ? Hem okuyanlara, izleyenlere ne olur Cumhuriyet´den Milliyet den, Sözcü den, Star´dan v.s daha kötü olamazlar herhalde... Devir diktatör devri imis,Demokrasi yokmus ... bunlari derken önce kendi irtiba ettiklerinize, o dönemlere bakin isterseniz ...Eger Hakikati hakikaten ariyorsaniz,hak bildigimi her yerde söylemek benim hakkim degil. Tesekkürler & Hoscakalin...:)[/COLOR][/FONT][/B] |
[B]Adaylar bi belli olsun oyum hazır erkenden gider oyumu veririm :)[/B]
|
Kıbrıslı
Anlattığınız durum bu kadar basit mi? genelkurmay başkanı kimseden habersiz bir geceyarısı uyarısı yapıyor. hem de kurumun resmi internet sitesinde.Şunu kimse diyemez ki:'' bu sadece genelkurmay başkanını bağlar''.Erk sorunu sadece Akp ile ilgili bir durum değil şu durumda.. |
akp her tarafa el attı askeriyenin içine bile cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir olay onun için akp 5 yıl daha gelmesi şart oyunu artırarak ......
|
[QUOTE=goramaz;517500]Kıbrıslı
Anlattığınız durum bu kadar basit mi? genelkurmay başkanı kimseden habersiz bir geceyarısı uyarısı yapıyor. hem de kurumun resmi internet sitesinde.Şunu kimse diyemez ki:'' bu sadece genelkurmay başkanını bağlar''.Erk sorunu sadece Akp ile ilgili bir durum değil şu durumda..[/QUOTE] Yooo değil... Yani ne benim anlattıklarımdan anladığınız kadar ne de darbe yapma amaçlı bir muhtıra değil... Daha derin birşey diyorum... Diyorum ki... Hiçbir komutanın bilgisi olmadan hazırlanmış bir yazı bu... Peki darbe amacı olsa kim kim yapacak darbeyi... Diğer komutanların haberi olmadan bu muhtıradan, nasıl TSK'nın sistemli bir muhtırası diyebiliriz.... 2.'si seçim öncesinde yayınlanan böyle bir yazının, gereği yapılmazsa ya da arkasında durulmazsa muhtıra verilen partiye oy kazandıracağı belli... Peki gereğini kim yapacak, arkasında kim duracak bu bildirinin... Durması gereken komutanların haberi yayınlandıktan sonra oluyor... 3.'sü Dolmabahçe'deki görüşme de ne konuştu bu iki zat, o görüşmenin sonucunda yazılmış bir yazı olmasın bu? Peki o zamanlar gürleyen Büyükanıt sonra ve emekli olduktan sonra ne tür konuşmalar yaptı? Aslında çok çok çok daha organize bir olay bu.... |
"Azınlık hükümeti gibi görünse de tüm meclisi kapsayan bir hükümet oldu... Sonra da o hükümette yaptığı olumlu çalışmalardan dolayı olsa gerek [B] DSP tek başına iktidar oldu[/B]... 19 yaşında bir DSP üyesi olarak çalışmış, Sivas'tan da tarihimizde ilkkez bir vekil çıkarmıştık..."
Özür dilerim burada yanlış bilgi vermişim dalgınlıkla... 99 seçimlerinde DSP 1. Parti, MHP 2. Parti 3. Refah (Saadet) 4. Parti de ANAP oldu ve DSP-MHP-Anap hükümeti kuruldu... |
kıbrıslı refah pertisinin birinci olduğu seçim vardı . o dönemde birinci parti dışarda bırakılarak bir hükümet kurulmuştu. Belki de yanlış hatırlıyorum..
ikinci olarak yine de açıklamanız ikna edici gelmedi.Sizin dedğiniz gibi olsa Büyükanıt'ın açıklamasını nereye yerleştireceğiz.Sonuçta Türk demokrasisi bundan zarar gördü mü? Gördü. |
Hemşerilerim bu Taraf Gazetesi'nin yazarları gazete yazarı değil çizgi film yazarı olmalıymışlar.::) Yok efendim camiler bombalanacakmış Ege'de kendi uçaklarımızı kendimiz düşürecekmişiz.Bu nasıl bir hayal gücüdür?::)
TSK darbe yapmak gibi bir düşüncede olsaydı bu PKK miltanlarının Habur'dan girip serbest kaldıkları gece çıkar darbe de yapardı hükümetide düşürürdü hemde Başbakanlık koltuğundakini ipe götürerek.Lakin yapılmadı bu da demek oluyor ki "TSK demokrasiden yana!" |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:37. |