![]() |
Cevap: ULAŞ-Yapalı
dolaştım gurbette dağı bayrı
yakın dostlarım tanımaz gayrı unuttum ne oldu sıladan ayrı ay değil gün değil yıldır hakim bey |
Gurbet acısını yaşadık durduk,
Sineye hasreti ok gibi vurduk, Vuslat-i sılaya hayaller kurduk, Gözlerden dökülen seldir hakim bey. |
osman sefil sandallı kardeşler
bağrımda yanar kor ile ateşler anamla babam sılada beni bekler gelde bu rüyayı yorsana hakim bey. |
aşık sefilim ece ailesinin ferdi
bu hasretlik beni iyice gerdi bunca çileyi tasayı derdi çeken sabırlı kuldur hakim bey |
felek yükledi gamı diyari kuluna
ömrümü adadım allah yoluna hep rağbet ettin zengin çuluna aklınız fikriniz para puldur hakim bey |
Siyahi´nin derdi başından aşkın,
Neye yarar gurbet eldeki köşkün, Hasret yüreğimde yapıyor taşkın, Kır hadi kalemim öldür hakim bey. |
hoş geldin mehmet altun taşım
siyahi dostum canla başım aşık sefil benim yol daşım otuz yıllık yoldan gelirim gardaş |
Muhabbet bağının gülü açılmış,
Güzel sözler Yapali´ya saçılmış, Yiğidin iyisi burda seçilmiş, Adamı gözünden bilirim gardaş. |
allaha bağlıdır benim özüm
sizler cevhersiniz yok sözüm diyari benim baharım yazım yavrular yoluna ölürüm gardaş [QUOTE=sandalli;583251]Muhabbet bağının gülü açılmış, Güzel sözler Yapali´ya saçılmış, Yiğidin iyisi burda seçilmiş, Adamı gözünden bilirim gardaş.[/QUOTE] hoş geldin aşık diyarinin dostu aşıklar dergahına serdik biz postu ozanın olmaz kimseye bir kastı haftaya sılaya gelirim gardaş |
Yapali köyünü sular doldurmuş,
Yiğit sevdiğini elden aldırmış, Çakallar aslana kafa kaldırmış, Hayattan hep ibret alırım gardaş. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:21. |