![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
tesekkür ettim güzel sözlerine
fazla gelme istersen bu aralarüzerime malum yorgunum uykusuzum son günlerde ama yine de gönül sana katilmak ister muhtesem sohbetinde |
Dagbasina yagan taze kar olsam,
Sarim gelse yüregine yar olsam, Bende bu dünyada onla var olsam, Ne güzel olurdu senle yasamak. |
Bende katılmak isterim aranıza
İsterseniz Ortak olurum yaranıza belki yetişemem ama hızınıza İlham olurum sazınıza.. |
[QUOTE=fikrettin_58;347652]Bende katılmak isterim aranıza
İsterseniz Ortak olurum yaranıza belki yetişemem ama hızınıza İlham olurum sazınıza..[/QUOTE] Burasi senindir ne demek kalmak, Türküler söyleyip sazini calmak, Ozanla söylesip ilhamin almak, Saz ile sohbete doyak gardasim. |
Bayram buluşmamıza gelemeyenler
Sormayın nelerde kaçırdınız neler Buluştu herkes bütün güzel yürekler Ya siz kaçak canlar , nerelerdeydiniz |
Şelale cafede Sivas kokuyordu
Muhabbeti görenler özeniyordu Farkında olmadan zaman akıyordu Ya siz kaçak canlar nerelerdeydiniz? |
[QUOTE=Sabiha Serin;347664]Bayram buluşmamıza gelemeyenler
Sormayın nelerde kaçırdınız neler Buluştu herkes bütün güzel yürekler Ya siz kaçak canlar , nerelerdeydiniz[/QUOTE] Basi karli daglar engel oluyor, Gurbette ömrümüz bosa gidiyor, Vatanin hasreti cana yetiyor, Gönlümüz ordaydi görmediniz mi. |
Sandalli burada yanlız bırakılmış
Yazmış ama kimseden cevap almamış O tatlı dilleriniz nerede kalmış Konuşsun hep yürekler susmasın canlar |
Hepsine tek tek eyledim davet,
Buyurun dedim olmazsa zahmet, Toplanalim burda olsun bereket, Ne gelenim oldu nede gidenim. |
[QUOTE=sandalli;347680]Basi karli daglar engel oluyor,
Gurbette ömrümüz bosa gidiyor, Vatanin hasreti cana yetiyor, Gönlümüz ordaydi görmediniz mi.[/QUOTE] Bilirim sandalli bilirim haklısın Dağlar ardından hep Sivası koklarsın Olsun yeterki canlarınız sağolsun Buna şükür iyiki bak buradasın |
aramizda var bir sair
henüz pek fazla bilgim yok ona dair birseyden cok eminim lakin henüz görmesemde onu buldum cok cana yakin |
[QUOTE=Sabiha Serin;347693]Bilirim sandalli bilirim haklısın
Dağlar ardından hep Sivası koklarsın Olsun yeterki canlarınız sağolsun Buna şükür iyiki bak buradasın[/QUOTE] Sabiha hanim bilirsiniz siz halden, Bahcivani anlar o nazik gülden, Fayda gelmez bize gurbet elden, Vatanin bayrami güzel oluyor. |
Gogola adımı yaz tanırsın beni
Oku yazılarımı şiirlerimi Her yazdığım Sivas kokar tatlı dilli Siz canlara selamlar hoşça kalınız... |
yoktur gerek google'a
serdim yolunuza gülleri anlatsin diye siirlere özlemimi tükenmesin olurmu hic kaleminizin mürekebi |
Sabiha Hanım'a sevgiler. Nasılsınız?
|
Kartali var yükseginde ucuyor,
Tavsani var engininde kaciyor, Asigi var sazla sözle cosuyor, Her tarafi ayri güzel sivasim. |
[quote=Sabiha Serin;347682]Sandalli burada yanlız bırakılmış
Yazmış ama kimseden cevap almamış O tatlı dilleriniz nerede kalmış Konuşsun hep yürekler susmasın canlar[/quote] Sandallim yalnız değil biz varız İşimiz vardi ama şimdi geliriz Biz ozanlar sever de sayarız Hem çalar hem söyleriz |
kaynattim ocakta fasülyeyi
cektirdim kronickime halayi susturdum sandallimi söylettim arif abimi |
[QUOTE=tatli-dilli;347742]kaynattim ocakta fasülyeyi
cektirdim kronickime halayi susturdum sandallimi söylettim arif abimi[/QUOTE] Fasülye kaynatma ocaga tasar, Ozan olan dostlar buraya kosar, Peynirler icinde sevdigim kasar, Olunca yerim olmayinca özlerim. |
yemegin yeridir tencere
salar mis gibi bir koku kapi pencere ekledim pizzanin üstüne sevdigin icin kasar vermezsem sana inanki istahim kacar |
Kuskusun salatasini yapmis,
Icine dometes misiri katmis, Zeytinyagi ile limonu atmis, Bizlerede yemek kalmis geriye. |
sen kuskusda takili kaldin
keske ugrasaydin birde yogurtlu olanlara severiz biz kadinlar yemek yapmayi erkeklerde bayilir yapilanlari tatmayi |
Pembe bir salata yemedim daha,
Istersen ayir bir tabak bana, Tesekkür ederim bende cok sana, Salatandan tadip karnim doyunca. |
pembenin var birde turunjusu
olurmu öyle ayirmak dünden kalani sana sen yeterki iste yaparim tazesinden kase kase hayirli ugurlu olsun 1000 mesajim bana |
[QUOTE=tatli-dilli;347786]pembenin var birde turunjusu
olurmu öyle ayirmak dünden kalani sana sen yeterki iste yaparim tazesinden kase kase hayirli ugurlu olsun 1000 mesajim bana[/QUOTE] Tebrik ederim mesaj bin oldu, Tatli dili ile kalplerde kaldi, Sitede herkesin sevgisin aldi, Daha nice mesajlarin beklerim. |
sandallim niye ciktin radoydan
arif kral patlatiyor damardan kronick bacim cikma aradan ne güzel yaratmis sizi yaradan |
[quote=tatli-dilli;347786]pembenin var birde turunjusu
olurmu öyle ayirmak dünden kalani sana sen yeterki iste yaparim tazesinden kase kase hayirli ugurlu olsun 1000 mesajim bana[/quote] Ne çok çeşit salata yaparmiş tatli dilli Mesajıda bin yapmasını çok iyi bildi Slatayı ben yaapyım siz tadın dedi Yedik o güzel salatayı mest etti bizi :D |
[QUOTE=tatli-dilli;347796]sandallim niye ciktin radoydan
arif kral patlatiyor damardan kronick bacim cikma aradan ne güzel yaratmis sizi yaradan[/QUOTE] Baglantim zayifti baglayamadim, Yüregim yanikti daglayamadim, Gözümde yas yok aglayamadim, Simdi gidem yarin yine gelirim. |
Mesajlari costu bini boyladi,
Salatayi yapti bize yolladi, Iyi olanlari O hep kolladi, Mest ediyor tatli-dilli herkesi. |
isterim artik sizlerden izin
biraz da olsa dinlenmem icin cok mutlu oldum bu güzel aksama ettiysem sürcü lisan affola |
Su sivasin agasi var beyi var,
Hepisinin türlü türlü huyu var, Sari sacli yarin uzun boyu var, Sallan gel sen boylarina kurbanim. |
Kara kazanlarda hedik kayniyor,
Sari saclim cikmis misket oynuyor, Sandalli sarisina asla doymuyor, Sallan gel sen gözlerine kurbanim |
Dügün olur davul zurna calinir,
Aksam olur güzel gözler yorulur, Sandalli da elbet birgün durulur, Sac agirir, bel bükülür, yas gider. |
Bir türkü cigiram hepiniz duyun,
Sobanin üstüne demli cay koyun, Selviye benziyon dal gibi boyun, Sallan da gel meydan kiz görsün. |
Siyah giyme üzüntümüz bilinir,
Dost elinden zehir olsa icilir, Yeri gelir candan bile gecilir, Iste canim senin olsun güzelim. |
[quote=sandalli;348069]Siyah giyme üzüntümüz bilinir,
Dost elinden zehir olsa icilir, Yeri gelir candan bile gecilir, Iste canim senin olsun güzelim.[/quote] Siyah giydim toz beyaz giydim söz Allah korusun çok kötüdür kem göz Ozanların duyguları olur öz be öz Çalar söyler ozan dinlesin herkes |
Haydi gelin soframizi kuralim,
Sözü deyip, saz teline vuralim, Bu gecede nesemizi bulalim, Calinsin sazimiz cossun sitemiz. |
[quote=sandalli;348091]Haydi gelin soframizi kuralim,
Sözü deyip, saz teline vuralim, Bu gecede nesemizi bulalim, Calinsin sazimiz cossun sitemiz.[/quote] Ozanlar diyaridır Sivas ilimiz Çok mehşur olur yigidimiz şanımız Şampiyon olacak Sivas'ımız Yer kırmızı gök beyaz parlayacak üç yıldızımız |
[quote=arifcoskun;348116]Ozanlar diyaridır Sivas ilimiz
Çok mehşur olur yigidimiz şanımız Şampiyon olacak Sivas'ımız Yer kırmızı gök beyaz parlayacak üç yıldızımız[/quote] Ozani var türküleri yakiyor, Asigi var gizli gizli bakiyor, Sporu var gollerini atiyor, Herseyin güzel senin sivasim. |
tatli dili seker katar siteye,
Zarar gelmez ondan kimseye, Yeltenmesin kimse onu üzmeye Kardesim yanindayiz hep senin. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:22. |