Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Dini Bilgiler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=275)
-   -   SALAVAT-I ŞERİF KAMPANYASI (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=21786)

veysel 15.12.2008 18:58

Cevap: SALAVAT-I ŞERİF KAMPANYASI

[B][COLOR="Blue"]Alla hümme salli ala seyidina muhammedin ve ala ali muhammed[/COLOR][/B]

( 20 salavti-serif )

veysel 15.12.2008 22:34

[B]Alla hümme salli ala seyidina muhammedin ve ala ali muhammed

( 20 salavti-serif ) daha okudum.................[/B]

sonbahar5803 15.12.2008 22:44

[B][COLOR="Green"]Allahümme salli ve sellim ala seyyidina Muhammed.[/COLOR][/B]

(+300 salavat)

sonbahar5803 15.12.2008 22:46

[COLOR="Green"]Şuan toplam salavat-ı şerif sayısı: [B]2616........[COLOR="Red"]15.12.2008[/COLOR][/B][/COLOR]

veysel 15.12.2008 22:52

( veysel ) Ablasi

[B]10 salavati-serif[/B]

veysel 15.12.2008 22:55

Alla hümme salli ala seyidina muhammedin ve ala ali muhammed

( 25 salavati-serif de ben okudum)

Arkadaslar lütfen biraz ilgi gösterin

sonbahar5803 16.12.2008 00:00

[COLOR="Green"]

[B]Ka'b (R.A)'ın şöyle dediği anlatılmıştır: [/B]

"Kıyamet günü geldiği zaman, Adem (A.S) bakar ki, Muhammed ümmetinden biri cehenneme götürülüyor. Hemen seslenir: "Ya Muhammed!" Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurur: "Sesini duydum, ey Ebu'l-Beşer, anlat!" Şöyle anlatır: "Senin ümmetinden biri cehenneme götürülüyor." Hz. Peygamber (S.A.V) hemen onun ardından gider, yetişir. Şöyle buyurur: "Ey Rabb'imin melekleri, hele biraz durun." Melekler şöyle derler: "Ya Muhammed, hakkımızda gelen yüce Allah'ın şu emrini okumadın mı?

[B]
"Onlar, yüce Allah'ın kendilerine verdiği emre karşı gelemezler. Aldıkları emri yerine getirirler."
(Tahrim; 6)[/B]

Bundan sonra şöyle bir ses gelir: "Muhammed'in emrini dinleyin; itaat edin." Hz. Peygamber (S.A.V) onu Mizan'a getirir; ameli tartılır, ama kötülükleri iyiliklerinden ağır gelir. [B][COLOR="DarkRed"]Bundan sonra, Hz. Peygamber (S.A.V) cebinden bir kağıt çıkarır ki, onda, o kimsenin dünyada iken Hz. Peygamber (S.A.V)'e okuduğu salavat vardır.[/COLOR][/B]

Hz. Peygamber (S.A.V) o kağıt parçasını, onun iyilikleri üzerine koyar; iyilik tarafını ağırlaştırır. Bunu gören o kimse sevinir, şöyle der: "Anam babam sana feda olsun sen kimsin?" Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurur: "Ben Muhammed (S.A.V)'im." Hemen o kimse, Hz. Peygamber (S.A.V)'in ayağına kapanır; öper, şöyle der: "Ya Resulallah! O kağıt parçası neydi?" Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurur:[B][COLOR="DarkRed"] "O, senin bana dünyada iken okuduğun salavat idi. Ben, onu senin için saklamıştım."[/COLOR][/B] Bunun üzerine, o kimse şöyle der: "Vay benim, Allah katında boşa giderdiğim zamanlara!"
(Kenzü'l-Ahbar)[/COLOR]

[B]
Bu kıssas yeterli Veysel kardeşim.
İsteyen ilgi göstersin, isteyen göstermesin.
Ama buu salavatlar belki de çoğumuzun kurtarıcısı olacak.[/B]

seva 16.12.2008 00:58

Alla hümme salli ala seyidina muhammedin ve ala ali muhammed

veysel 17.12.2008 21:40

[B]Alla hümme salli ala seyidina muhammedin ve ala ali muhammed

( 30-salavati-serif )[/B]

sonbahar5803 18.12.2008 22:58

[B][COLOR="Green"]Allahümme salli ve sellim ala seyyidina Muhammed.[/COLOR][/B]

(+100 salavat)