![]() |
TeKiN'le NiSaN YaĞMuRLaRı
[U][FONT="Fixedsys"]BiLMeK iSTeRiM[/FONT][/U]
[I][FONT="Fixedsys"][COLOR="DarkGreen"]Çok görme ömrüme yarınlarımı, Beni hiç sevdinmi?-Bilmek isterim. Nehirlere dönen göz pınarlarımı, O güzel elinle silmek isterim. Perişan halimi,Güldürme ele. Şu yüce sevdamı,Düşürme dile. Saklarım yaşımı,Ağlarken bile. Ben,senin yanında gülmek isterim. Kendi yaşantımdan çok uzaklaşıp, Bütün anılara adını yazıp, Seni yıldız diye göklere dizip, Yanına AŞKIM'la gelmek isterim. Gittiğin yollarda yıllarca koşup, Dua eder gibi seni konuşup, En son nefesimde sana kavuşup, Ayak uçlarında ölmek isterim.[/COLOR][/FONT][/I] |
Cevap: TeKiN'le NiSaN YaĞMuRLaRı
[U][FONT="Fixedsys"]GiTME SEVGİLİ[/FONT][/U]
[COLOR="DarkGreen"][I][FONT="Fixedsys"] mutluluğa beş kala buldum seni öyle mutsuzluklar içinde öyle biçare öyle yanlız gözlerindi tetikleyen beni uykulara gem vurdum da bir duygulara vuramadım yapamadım sevgili zaman imkansızlığa akarken sevgimiz dökülüyordu bakışlarda dudağında hasretin tadı yüreğimde deprem sancısı ellerinde güneşin sıcaklığı vardı. gitme sevgili hoyrat bakışlara satma sevgimi gitme ne olur, dur acılar bağlayıp düşlerime.. [/FONT][/COLOR][/I] |
[U][FONT="Fixedsys"]KIRIK DÖKÜK[/FONT][/U]
[B][COLOR="DarkGreen"][I] Gizlice yağmura ver yüzünü Karanfil kokularıyla işlenmiş Bir şubat akşamında Yüreğimin sargılarını sök Ağır yaralıyım. Yorgun bir mevsime başlarken Eskiyen eylüllere gömüyorum anılarımı Uçsuz bucaksız okyanus ortasında Kısacık bir ayraçtı mutluluklarım Belki de biraz akşamdım Sayısız güller kanadı dikenlerimde Umutlar usul usul düşerken Her yarayı bir hüzünle dağladım Kanayan yaralarım Örselenen yüreğimde Ayrılığa savrulurken oklar Kan sürdüm gözlerimin akına[/I][/COLOR][/B] |
TeKiN'le NiSaN YaĞMuRLaRı
[FONT="Fixedsys"][U]SENİ SORDUM[/U][/FONT]
[FONT="Fixedsys"][COLOR="DarkGreen"][I]Seni yazdım sahildeki kumlara, ismini fısıldadım içimdeki duygulara, Sordum dalgalara,Gelsin dedim -Yeter dedim... Ve sen yanlızca birtanem,,, Dinlediğim şarkılarda, Duyduğum dalgalarda, Sigaram olduğun anda, Bir hayal olup,Bir özlem olup kaldın. Seni sordum sevdalara, Göklerdeki yıldızlara, içimdeki korkulara, Gönlümdeki arzulara. Günler oldu,,, Sen gelmedin Sevgilim.. [/I][/COLOR][/FONT] |
[FONT="Fixedsys"][U]GİTMELERİN[/U][/FONT]
[I][FONT="Fixedsys"][COLOR="DarkGreen"]Bir eylül sonu gözlerimde Güneşin ellerimden kayıp Gidişi canlanıyordu Gelmelerin değil,gitmelerindi Geni son bahar eden Sonra neden; tekrar gelişlerin... Tekrar gidişlerin Gözlerin yosun yosun Ellerin güneş güneş... Nasıl yitiğim,nasıl yetimim yokluğunda Sen bilmiyorsun Hep geliyor; gidiyorsun... Yağmur misali Ardına bile bakmıyorsun... Korkuyorum bilmiyorsun Ya birgün diyorum Gidişlerin geliş olmazsa Yosunlar dalgalanmazsa Ta en diplerde Güneş bir daha düşmezse; Avuçlarıma... Mevsim hep hazan kalır Aldırmıyor Gidiyorsun... [/COLOR][/FONT][/I] [COLOR="Red"]Tekin BARLAS[/COLOR] |
[U][FONT="Fixedsys"]FARKINDAYIM
[/FONT][/U] [FONT="Fixedsys"][I][COLOR="DarkGreen"]Uzatıyorum kollarımı, bileklerimde kalın iki kelepçe sözlerin. Tutuklanmış sıcaklığı avuçlarımın. Parmak aralarımdan sızıyor gülün rengi. Koyu bir al... Al... şu sol göğsümün altındaki çırpınan feryadı. Tek suçlusu o bu cinayetin Kelimelerinden kur darağacını ve sallandır katili. Isınır belki canhavli son nefesini vermeden önce, buz tutmuş yürek Acınmaz Duyguya [/COLOR][/I][/FONT] [COLOR="Red"]Tekin BARLAS[/COLOR] |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
tatlı dudaklarında badem ezdiğim:
-aşka ve yaşama teğet geçmeden- nisan yağmurlarında, coşkulu yürek atışlarında bekleyiş ve arzulu dudaklarında ateş yıldızlaşırsa; sert renkli kayaları yıkayan, kulakları okşayan ve köpürerek deli deli yılan gibi kıvrılan ırmakta peri kızları yıkanırsa; saçların ışıltılarından gökyüzünde yıldızlar çoğalır, çiçek kar altında boy atar, karanlık senin beyaz göğsünde aydınlanır. |
Eyy! Mavi
bitmeyen öyküm gök perçemini kesti astarını yüzünün dilimde eskiye açılan kilitler içimde rengine kuruyan nehirler vakur akşamların ıssızlığında tümcesini yitirdi yıldızlar aynada dünden kalma gözlerinin yol haritası seraba dönen senli siluetlerin gölgesi ıssız uçurum yıkıma çoğalan bir şehir eşkiyası yüreğim kendime doğrulttuğum bir namludan vuruyorum seni kalbim paramparça ateş sancısı sancıdan öte ölüm acısı düşerken açık gözlerimden ellerime uzanamayan ellerini düşlüyorum Eyy! Mavi soluğu Deniz kokan sevgili ilahi bir yalnızlığın karanlık dehlizinde adımlarım yürüdükçe uzayan uzadıkça karanlığa çıkan ucu zehir diken yollarım dibe çekiliyor sevi’ye yeltenen sanrılar kadavrasını acıya perçinlemiş yelkovanın alazındayım girişleri sana açık çıkmaz bir sokak oluyorum sensiz tüm adreslerim mühürlü cevap anahtarı seni gösteren çözümsüz bir bulmacanın ivediye dönen telaşındayım yazdıkça çoğalan bir karmaşayım boğazım düğümlenir seni düşündükçe Mavi’ye yağan bir yağmuru yüklüyorum sırtıma Eyy! Mavi dudaklarıma düşen yağmur damlası tenin giderken hüznü serpiştirdiğin kaldırımların izdüşümündeyim yazılması muhtemel bir bestenin çığlığında yankın kulağımda duvar dibi derinlik bildiğim tüm dualardan bir avuç toprakla sunuyorum dileklerimi son kez belki de tut ellerimi diyorum öyle yalandan değil çocukça olsa da bırakma ellerimi bir adımlık yol kırlangıçlar mevsim değiştirmeden bitsin ayrımı iklimlerin küskün sözcüklerimi topladım tüm sayfalardan maviye boyadım kalbimi gelişine bayram duruyorum Eyy! Mavi yüreğimde ki depremin öncüsü *gözlerinden kalan yakamozları saklıyorum içimde adının anlamında bir Deniz donuyor affında mülteciliği soyunuyor gurur yapan hücrelerim bilirsin savruk yılların enkazındayım yarım öyküden kurtarılan asi bir göçebe hala senin kadar deliliğim deliliğim gibi senim rüzgardan çaldım öfkeyi ektim toplanmayacak fırtınaları bil ki kalbim tanımaz nefreti *üzerinde seviştiğimiz yeşil üstüne hatta kıyamadığım Mavi üstüne Seni sevdiğimi anlatacak kelimeleri yazamıyorum |
MAVİ II
Eyy! Mavi içimdeki deliliği özgür bırakıyorum kaybetmek için aklımı bir kez olsun dinle sana ait cümlelerimi ezber değil kalbine inen öykümün sancısı sazına ibadete duran kimliksiz bir türkünün diliyim bağır beni çığlık çığlığa umutsuzluk akarken damarlarımdan kalbime gözlerinden Mavi bir nehir getir iç beni soluk soluğa şafak vakti uyandır yıldızları yeniden gözlerinden ışıklı nergisler düşsün üstüme -sen gök ama yüzüm- -yüzüm sen sadece mavi- Eyy! Mavi özgürlüğüm yüreğinde kuş kanadı taşikardi çılgınlık içimde elzem duygular silsilesi bir tufan kırılmaya hazır bir fay hattından geçiyorum yıkılmaktan habersiz her şehir benim her şehirde imdat çığlığı bir siren sesi kalbim öyle avaz böyle beklenmedik viran -senden koptuğum an- -an diye her şey talan- Eyy! Mavi *şaşkın bir sözcük işçisi aciz bir anlatıcıyım nasırlaşan rutubetli bir yol seansındayım bir dağ köyünde topla ıssızlığın naçar devasını sahiline tutkun bir Deniz’in hasretine çal duvarlarımı sana adadığım her harften yargılanıyorum beni hayallerimden asabilir misin? seni düşünmek bir iç savaştır Mavi ben kanayan bir yarayım ellerinden ellerin kadar uzaktayım sığınmak talebi nedir bilir misin? b i l e m e z s i n bitmeyen bir açlıkla çürüyor bedenim vasiyetimdir bolca Mavi’den olsun kefenim sen bir intihar süsü ben bir vicdan öyküsü ölüyoruz.. sen gözlerini toprakla ben ruhumu ızdırapla doyuruyorum Ahhhh! Maviiii... |
[B][COLOR="DarkRed"]
Nisan Yagmuru Bir Nisan yağmurunda Islandı soldu gönlüm Sarı sarı yapraklarla Ay düştü soldu gönlüm Tam gemiler kaçtı derken Turnalar uçtu derken Sen çıkıp gelsen Bir Nisan yağmurunda Islandı yandı gönlüm Sarı sarı yapraklarla Ay düştü soldu gönlüm Tam gemiler kaçtı derken Turnalar uçtu derken Sen çıkıp gelsen[/COLOR][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:31. |