![]() |
Cevap: HAYIRLI CUMALAR...
Hayırlı Cumalar
|
'Cuma günü,günlerin en kıymetlisi,Müslümanların bayramıdır.Diğer bayram günlerinden daha kıymetlidir.
Adem aleyhisselam,Cuma günü yaratıldı.Cuma günü Cennetten çıkarıldı.Cennettekiler Allah'u Teala'yı Cuma günleri göreceklerdir.Allah'u Teala Cuma gününü Müslümanlara mahsus kılmıştır.Cuma namazı vaktinde alış-veriş günahtır. Cuma günü yapılan ibadetlere,başka günde yapılanların,en az iki katı verilir.Buna karşılık,Cuma günü işlenen günahlar da iki kat yazılır.Cuma günleri,duanın kabul olacağı bir an vardır.Cuma'nın gündüzü,gecesinden daha kıymetlidir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: ''Birmüslüman,Cuma günü gusul abdesti alıp,Cuma namazına giderse,bir haftalık günahları inş af olur ve her adımı için sevap verilir.'' ''Cumartesi günleri Yahudilere,Pazar günleri Hıristiyanlara verildiği gibi,Cuma günü de,Müslümanlara verildi.Bugün;Müslümanlara hayır,bereket ve iyilik vardır.'' ''Cuma günü geldiği için sevinen bir mümine,kıyamete kadar hergün,o kadar sevap verilir ki,adedini Allah'u Teala bilir.'' ''Cuma günü vefat eden müminlere şehit sevabı verilir ve kabir azabından korunur.'' ''Günlerin en kıymetlisi cuma dır.Cuma günü Bayaram günlerinden ve Aşura gününden daha kıymetlidir.Cuma dünyada ve Cennette müminlerin bayramıdır.'' ''Ana-Babasının veya ikisinden birinin kabrini her günleri ziyaret edenin günahları af olur.Haklarını ödemiş olur inş.'' ''Cuma günü tırnağını kesen kimse,bir hafta,belalardan emin olur inş.'' ''Cuma,fakirlerin Haccıdır ve müminlerin,gök ehlinin bayramıdır,Cennete de bayram günüdür,Günlerin en iyisi en şereflisi Cuma dır.'' ''Cuma günü,iyiliklerin hazinesidir ve güzel şeylerin menbaıdır.'' ''arkadaşlar bir konuya deyinmek istiyorum bilmiyorum içlerinizde rabbim nasip edipte hacca gideniniz varmı orada cuma çok farklı ezanı farklı okadar güzel okuyırlar hiç bitmesin diyorsun içinden birde orada beş vakit namazdada bütün dükkanlar marketler mağazalar heryer 15 dk önce kapanıyor ve herkes seccadesini serip dükkan önlerine heryere herangi biryere namazı sabırsızlıkla bekliyorlar çok güzel çok farklı rabbim gitmek isteyipte gidemeyen bütün mümin kardeşlerimize ninelerimize anne babamıza cümlemize tekrarını nasip etsinbir sene oldu ben hala unutamadım inşallah birdaha gitmeyi nasip rabbim çağırsında bizi kabesine davet etsinde inşallah gidelim bu cuma gününda birbirimize dua edelim rabbim gönüllerişmize göre versin selametle dua ile kalın cumanız mübarek olsun arkadaşlar allaha emanet olun |
[IMG]http://img393.imageshack.us/img393/5590/salavatcumanizmubarekolvc4.gif[/IMG]
|
[IMG]http://cdn-users1.imagechef.com/ic/stored/2/091218/76fc1f0decafe61f.gif[/IMG]
|
[B]Hayırlı cumalar :) arkadaşlar .[/B]
|
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=16174&token=31103][img]http://resimzade.com/Show.html?i=16174&token=31103[/img][/url]
|
[IMG]http://i908.photobucket.com/albums/ac289/bizimradyo/Pano/Asure_680_cuma.png[/IMG]
|
[B]Hayırlı Cumalar...
Hayırlı işler, bol ve bereketli kazançlar... Rabbim inşaallah, Sağlıklı ve sıhhatli yaşam nasip eder, hepinize...[/B] |
[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"]Her sabah bizim için yeni bir gün başlar.
Bu yeni günde, güneş Allahın adıyla doğar ve bizi aydınlatır. Eğer Allah dünyamızı karanlık bir dünya yapsaydı, biz bu koca güneşi getirip dünyamızın tavanına bir lâmba yapamazdık. Yeni günle beraber dünya aydınlanır. Çiçekler açar. Kuşlar cıvıldaşır. Kelebekler uçar. Arılar iş başı yapar. Doğa, bir coşkuyla yeniden dirilir. Bütün bunlar Allahın adıyla olur. Eğer Allah güç vermeseydi, onlardan hiçbiri bu işleri yapamazdı. İnsanlar da yeni günle beraber işlerinin başına geçer. Sokaklar kalabalıklaşır. Kentler hareketlenir. Bunlar da yine Allahın verdiği güçle olur. Biz de sabah yatağımızdan kalkıp yeni bir güne başlarken, Allahın adını anarak kalkarız. Çünkü bizi kaldıran Allahın gücüdür. Yeni bir güne biz Allahın adını anarak başlarız. Çünkü bu yeni gün de Allahındır. Bu yeni günde olup biten ne varsa hepsi Allahın verdiği güçle olur. Biz, gözümüzü açtığımız zaman, günün bize neler getireceğini bilemeyiz. Ama iyi şeyler getirsin isteriz. Onun için, bu yeni gün üzerinde sözü geçen kim ise, Ona yöneliriz. Bizi kötülüklerden korusun, iyiliklere eriştirsin isteriz. Bir anlamda, şöyle deriz: Allahım! Senin verdiğin güçle, Senin yarattığın güne başlıyorum. Bu yeni günde beni kötülüklerden korumaya Senin gücün yeter. İyi ve güzel şeyleri ise ancak Senin yardımınla başarabilirim. Ben Sana inandım ve Sana güvendim. Beni her an görüp gözeten Sensin. Sen, yardım isteyen kullarını geri çevirmezsin. Ben de bu yeni günüme başlarken Seni anıyor, Sana yöneliyor ve Senden yardım istiyorum. Veya, bütün bu anlamları, bir kısa sözle özetleyiveririz: [COLOR="Red"]Bismillâhirrahmânirrahîm[/COLOR][/COLOR][/FONT] |
tüm isanlığın cuma gününü ve aşure gecesini tebrik ederim.
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:58. |