![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Hasta düstüm yataklarda yatarim,
Is yüzünden sabah erken kalkarim, Coga alir, zararina geri satarim, Benim ki bos istir bakmayin bana |
Selam verip hele meclise girem,
Haliniz hatiriniz bir daha soram, Ozanlarim nerde söyle bir bakam, Asiklar olmazsa duramam artik. |
[quote=sandalli;351078]Hasta düstüm yataklarda yatarim,
Is yüzünden sabah erken kalkarim, Coga alir, zararina geri satarim, Benim ki bos istir bakmayin bana[/quote] Geçmiş olsun ozanlarin sandallısı Seninki olmasin sarısaçlı hastası Bitmez dostların birbirine vefası Dünya zaten bir deneme tahtası |
Kafamda dönüyor kötü bir agri,
Ozana yapmisim gönlüden cagri, Sandallinin yaniyor icerden bagri, Ates düstü yüregime sönmüyor. |
Selam Sivasımın ozanlarına
Genç delikanlı, kızanlarına Memleket yolunda tozanlarına Meclise girmeye müsade var mı |
Ozanlarım çabuk geldim yel gibi
Gönlüme bir ilmek attım tel gibi İçim alev alev yandı kül gibi İşiniz çok mu susuyorsunuz |
Hosgeldin sen ozan nerede kaldin,
Dibi görünmeyen göle mi daldin, Ününü Bursa`ya Mersin`e saldin, Seninle gurur duyuyor ozan dostlarin. |
birakamadim sizi bu aksamda yalniz
eksik gecer aksamim ozansiz hayat nicin acitir hep zamansiz yakalar insani inaninki cok ansiz |
[QUOTE=sandalli;351093]Hosgeldin sen ozan nerede kaldin,
Dibi görünmeyen göle mi daldin, Ününü Bursa`ya Mersin`e saldin, Seninle gurur duyuyor ozan dostlarin.[/QUOTE] Ben de bilmiyorum gidiş ne yöne Mevlana olmuşum ben döne döne İçinde hastalık ateşi söne Geçmiş olsun tekrar sana abicim |
[QUOTE=tatli-dilli;351094]birakamadim sizi bu aksamda yalniz
eksik gecer aksamim ozansiz hayat nicin acitir hep zamansiz yakalar insani inaninki cok ansiz[/QUOTE] Hoş geldin tatlı dilli konağımıza Sensiz tat gelmiyor ocağımıza Almışız sazları kucağımıza Acın acımızdır söyle ki bilelim |
[QUOTE=sivaBURs;351095]Ben de bilmiyorum gidiş ne yöne
Mevlana olmuşum ben döne döne İçinde hastalık ateşi söne Geçmiş olsun tekrar sana abicim[/QUOTE] Temenniniz bana kuvvet veriyor, Sandalli sizlerii kalpten seviyor, Mevlana yillardir zaten dönüyor, Cift okeyin olsa sen dönmezmisin. |
gecmis olsun sandalli sana
bulursun insallah yakinda sifa sanirim bende kaptim gribi görürüm yakinda mezardaki dibi |
[QUOTE=sandalli;351097]Temenniniz bana kuvvet veriyor,
Sandalli sizlerii kalpten seviyor, Mevlana yillardir zaten dönüyor, Cift okeyin olsa sen dönmezmisin.[/QUOTE] Sarı mı açtı hastalığı başına Çıkmaz mı oldu artık karşına Geceler girmez mi senin düşüne Olsa da su dökse sen sönmez misin |
tatli-dilli senin dilin mi durdu,
Buzlandi ortalik araban dondu, Bülbülün gittide baykusmu kondu, Güllerinden ses gelmiyor nedendir. |
[QUOTE=tatli-dilli;351100]gecmis olsun sandalli sana
bulursun insallah yakinda sifa sanirim bende kaptim gribi görürüm yakinda mezardaki dibi[/QUOTE] O nasıl laf öyle Allah korusun Tatlı dilli uzun yıllar solusun Diyeyim sana da geçmişler olsun İkiniz de iyileşin çabucak |
[QUOTE=tatli-dilli;351100]gecmis olsun sandalli sana
bulursun insallah yakinda sifa sanirim bende kaptim gribi görürüm yakinda mezardaki dibi[/QUOTE] Tesekkür ederim kardesim sana, Nese verdi sözlerin inan ki bana, Bende gecmis olsun dilerim sana, Novartis`ten ilac göndersen nolur. |
Ates düstü yüregimin basina,
Kus konmuyor mezarinin tasina, Daha yeni girmisti seksen yasina, Sari gitti, acildi kapilar yeni sariya. |
tesekkür ederim arkadaslar size
dilerim bu hastalik benden tez gide malum yarin gidiyorum ben anadolu atesine izleyip sizlere fikrimi bildirmeye |
[QUOTE=sandalli;351105]Ates düstü yüregimin basina,
Kus konmuyor mezarinin tasina, Daha yeni girmisti seksen yasina, Sari gitti, acildi kapilar yeni sariya.[/QUOTE] Mezarı başında durma gel beri Bilmez misin giden gelir mi geri Nasıl geçirecen tek geceleri Alacaksın elbet yeni Sarıyı |
sanirim yemekte yedim fazlaca humus
ardindan gördüm rüyamda kabus eyvahh gitti saridaki namus duyarsa yatar sandallim senelerce mapus sardik sariyi kefene götürdük omuzda cenazeyi duruyor önümüzde tabutta sarimiz helal olsun sana hakkimiz kavustu hakkin rahmetine katlanacagiz artik son zahmetine güclükle duruyor sandallim ayakta boylu boyuna yatiyor sarisi mezarlikta mezarinin üstü acti bak sümbül nolur sandallim sende artik biraz gül olur yaralarin zamanla kül |
[QUOTE=tatli-dilli;351106]tesekkür ederim arkadaslar size
dilerim bu hastalik benden tez gide malum yarin gidiyorum ben anadolu atesine izleyip sizlere fikrimi bildirmeye[/QUOTE] O atestir benim icimde yanar, Yillar var yaram icimde kanar, Sandalli yillardir sevdigin arar, Yirmi yildir halim duman gezerim. |
[QUOTE=tatli-dilli;351106]tesekkür ederim arkadaslar size
dilerim bu hastalik benden tez gide malum yarin gidiyorum ben anadolu atesine izleyip sizlere fikrimi bildirmeye[/QUOTE] Umarım içindeki dolu ateşi Giderir azıcık Anadolu ateşi Yeter mi sana akşamın beşi Altıya kalma eve erken dön |
[QUOTE=sivaBURs;351108]Mezarı başında durma gel beri
Bilmez misin giden gelir mi geri Nasıl geçirecen tek geceleri Alacaksın elbet yeni Sarıyı[/QUOTE] Elma armutmu ki pazardan alam, Belkide bu sene ben bekar kalam, Derdimi ben derin dereye salam, Gitsin sular ile karissin sele. |
[QUOTE=sandalli;351110]O atestir benim icimde yanar,
Yillar var yaram icimde kanar, Sandalli yillardir sevdigin arar, Yirmi yildir halim duman gezerim.[/QUOTE] Yıllardır değişmez bu devran Sandallı eder Sarıyı seyran İkisi gitti e artık öğren Üçüncü de gelse ölecek abi |
Mevlam bana uzun ömür verirse,
Biri sari gidipte diger sari gelirse, Sandalli da bu sarilari kari alirsa, Daha cok sarilar sever bu gönül. |
Üç beş aşık bir araya gelmişler
Dertlerini ortalığa dökmüşler Satın alan olurmuki sanmışlar Dost başa düşman ayağa bakar arkadaşlar:D |
[QUOTE=sandalli;351118]Mevlam bana uzun ömür verirse,
Biri sari gidipte diger sari gelirse, Sandalli da bu sarilari kari alirsa, Daha cok sarilar sever bu gönül.[/QUOTE] Sevmekten geri durma sen hele Dedim ya çok geniş sarı sülale Sarı severek bak geldin ne hale Hastalıktan gözün açamaz oldun |
dinlerim dertli bir türkü
düsündürüyor insani türlü türlü yakmis urfalinin biri bir agit yetmiyor ona ne kalem ne kagit |
Soguk vurdu bak tikandi nefesim,
Yüregimde kaldi benim hevesim, Gelir bana yeni sari her mevsim, Saridan bol birsey yoktur burada. |
[QUOTE=arifcoskun;351119]Üç beş aşık bir araya gelmişler
Dertlerini ortalığa dökmüşler Satın alan olurmuki sanmışlar Dost başa düşman ayağa bakar arkadaşlar:D[/QUOTE] Vay abim gelmiş bizim mekana Eller kurban olsun kıvrak zekana Başı bırakıp ayaklara bakana Bırak bu ayakları demek mi lazım |
cok sükürki kibardir ayagim
cok da narindir bilegim bakacaksa düsmanim ayagima ben yine de uzatirim bir gül avuclarina |
[QUOTE=tatli-dilli;351121]dinlerim dertli bir türkü
düsündürüyor insani türlü türlü yakmis urfalinin biri bir agit yetmiyor ona ne kalem ne kagit[/QUOTE] Kalem ne yapsın bunca ağıda Caddeler dertle doldu,doluyor sokağı da Siyah yazı yazılır mı beyaz kağıda Kağıt boldur kalem bitse ne yazar |
Ayakta corap yok basimda terlik,
Bakanlar bizlere etmesin kemlik, Sivas ta yetisir yazlari yemlik, Bulusup yazlari yesek olmaz mi. |
[QUOTE=tatli-dilli;351125]cok sükürki kibardir ayagim
cok da narindir bilegim bakacaksa düsmanim ayagima ben yine de uzatirim bir gül avuclarina[/QUOTE] Ettiğin nasıl ustaca sözdür öyle Tatlı dilli ne yufka gönüldür böyle İşin sırrı ne çabuk bana da söyle Ya ben niye kızdım dün akşam vefasıza |
bizim ozanlar düsmanlardan hic korkmaz
sizi bilemem ama benim ayaklarim asla kokmaz her aksam yikarim onlari ben sabun ile bazen de yaparim parfümlü hile : ))) |
[quote=tatli-dilli;351125]cok sükürki kibardir ayagim
cok da narindir bilegim bakacaksa düsmanim ayagima ben yine de uzatirim bir gül avuclarina[/quote] Güzel göze gözlük kem gözlere şiş Bu işin sonunu kimse bilemezmiş Tatli_dilli çok yufka yürekliymiş Düşmanıda olsa mertini severmiş |
[QUOTE=sandalli;351128]Ayakta corap yok basimda terlik,
Bakanlar bizlere etmesin kemlik, Sivas ta yetisir yazlari yemlik, Bulusup yazlari yesek olmaz mi.[/QUOTE] Bu sıla hasreti yakar içimi Bilerek mi yaptım gurbet seçimi Bir yaz Sivas'da başak biçimi Buluşup sözleri desek olmaz mı |
bizim ozanlar düsmanlardan hic korkmaz
sizi bilemem ama benim ayaklarim asla kokmaz her aksam yikarim onlari ben sabun ile bazen de yaparim parfümlü hile : ))) istedimki gitmesin bu sözlerim yabana kizarsam firlatirim terligi tavana aha da basiyor yine biri zile dilerim yakinda biter gurbetteki bu cile |
[quote=sivaBURs;351136]Bu sıla hasreti yakar içimi
Bilerek mi yaptım gurbet seçimi Bir yaz Sivas'da başak biçimi Buluşup sözleri desek olmaz mı[/quote] Sılama bende hasret kaldım yıllarca Özlemi daha çok çöker baharda Bu sene olmazsa gelecek yazda Buluşak biz bizim şirin Sivas'ta :) |
[QUOTE=sivaBURs;351136]Bu sıla hasreti yakar içimi
Bilerek mi yaptım gurbet seçimi Bir yaz Sivas'da başak biçimi Buluşup sözleri desek olmaz mı[/QUOTE] Silanin hasreti icimde tüter, Bu gurbetlik birgün elbette biter, Gec oldu Sandalli yataga gider, Gönlünüzde nese bitmesin dostlar. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:24. |