![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[B][COLOR=darkorange]sandallı hastadır bakanı yok[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]bir kap çorba pişireni yok bu nezlenin hiç çaresi yok hasta olmdan sağlığın kıymeti yok [/COLOR][/B] |
güldüremedimmi seni sandalli
olmadi bulayim sana bir kangalli biraksin yakani bu hastalik yoksa ederim ona ben bir kabalik |
[QUOTE=sandalli;351143]Silanin hasreti icimde tüter,
Bu gurbetlik birgün elbette biter, Gec oldu Sandalli yataga gider, Gönlünüzde nese bitmesin dostlar.[/QUOTE] Hastasın Sandallı durma ayakta Düşün hayalini ama yatakta Bir kır yeşilliği bizim Sivas'da Buluşup sazları çalsak olmaz mı |
[quote=sandalli;351143]Silanin hasreti icimde tüter,
Bu gurbetlik birgün elbette biter, Gec oldu Sandalli yataga gider, Gönlünüzde nese bitmesin dostlar.[/quote] Sılaya doyamadık çıktık gurbete Birlik için verdik bizler el ele Bu sene olmazsa gelecek seneye Sivas için senide yazıyorum listeye :D Geçmiş olsun iyi geceler Allah şifalar versin büyük ozan. |
[QUOTE=kronick;351147][B][COLOR=darkorange]sandallı hastadır bakanı yok[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]bir kap çorba pişireni yok bu nezlenin hiç çaresi yok hasta olmdan sağlığın kıymeti yok [/COLOR][/B][/QUOTE] Hasta oldum hic bakanim olmadi, Yataga düsünce kimse kalmadi, Doktor ilac verdi hanim almadi, Ben kendi halime yanar aglarim. |
verirsen bütün parani karina
harcar onu savura savura hasta halinle bile olsa eder seni kendine kul köle |
[QUOTE=tatli-dilli;351148]güldüremedimmi seni sandalli
olmadi bulayim sana bir kangalli biraksin yakani bu hastalik yoksa ederim ona ben bir kabalik[/QUOTE] tatli dilin ilac gibi geliyor, Bu meret hepmi beni buluyor, Sandalli da ateslere yaniyor, Umarim yakinda gelirim yine. |
hadi git giyin SIKICA
at kendini yatagina cek yorgani üzerine dal bir derin uykuya |
[QUOTE=sivaBURs;351152]Hastasın Sandallı durma ayakta
Düşün hayalini ama yatakta Bir kır yeşilliği bizim Sivas'da Buluşup sazları çalsak olmaz mı[/QUOTE] Hasta oldum ben yatakta yatam, Bosa hayal kurup kendimi yakam, Sivasa gelince etli ekmek yapam, Bulusup beraber yesek olmaz mi. |
[quote=sandalli;351157]Hasta oldum hic bakanim olmadi,
Yataga düsünce kimse kalmadi, Doktor ilac verdi hanim almadi, Ben kendi halime yanar aglarim.[/quote] [B][COLOR="DarkOrange"]insafı kurumuş senin karının boşa geçmiş onla geçen yılların ilaç almak ,hasta bakmak zor mu gelmiş acep ne olacak senin hallerin [/COLOR][/B] |
Sandallı ozan Allah şifanı versin
Nezlenin ömrü bir haftadır bilesin Yengeye söyle bir çay demlesin Terlemeden iyi olamazsın sen |
hadi alalim türküyü en bastan
sallasin tatli dilli mendili yavastan vazgectim inanki tek tastan yeterki yazilsin kaderim sil bastan : )) |
Yenge bir ıhlamur yapsın sana
İç onu limonlu kana kana İyi örtsün üstünü yorganla Terle turp gibi kalk ayağa |
Sizin gibi dostlar bana güc verir,
Sular akar gider yatagin bulur, Felek vurmus zaten birde o vurur, Kafamdan akiyor kanlar dostlarim. |
nasipse düser yolum birgün mersine
sanmayinki diderim ben tersine tersine rastlarsam yemekte kronickime denk gelmem insallah hersine : )) |
Keder uğramasın size mutluluk varken
Yatağınız olsun kuş tüyü mekan Eliniz gül dolsun batmasın diken Ben de gidiyorum iyi geceler |
[QUOTE=arifcoskun;351155]Sılaya doyamadık çıktık gurbete
Birlik için verdik bizler el ele Bu sene olmazsa gelecek seneye Sivas için senide yazıyorum listeye :D Geçmiş olsun iyi geceler Allah şifalar versin büyük ozan.[/QUOTE] Bosa gecti gurbet elde yillarim, Güz geldi kurudu bütün dallarim, Dost ilinden ayri düstüm aglarim, Sivasta bulusup cossak olmaz mi. |
[B][COLOR=darkorange]rastlamak ne demek darılırım
sen gel ben seni yoldan alırım[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]sana bir sofra donatırım sonra da dizlerimde uyuturum [/COLOR][/B] |
[QUOTE=sivaBURs;351180]Keder uğramasın size mutluluk varken
Yatağınız olsun kuş tüyü mekan Eliniz gül dolsun batmasın diken Ben de gidiyorum iyi geceler[/QUOTE] terk ediyor ozanlar bizi tek tek bari giderken bulun yerinize birer yedek sizi tutmasa da onlarla biraz hos bes edek birdahaki gelmende seninle yeniden halay cekek : )) |
[QUOTE=kronick;351182][B][COLOR=darkorange]rastlamak ne demek darılırım
sen gel ben seni yoldan alırım[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]sana bir sofra donatırım sonra da dizlerimde uyuturum [/COLOR][/B][/QUOTE] simdi söyle bana ablacigim bu dörtükten sonra ben nasil duracagim imkan olsa hemen yanina ucacagim yemegini yiyip dizlerinde uyuyacagim |
Yildizlari gökyüzünden indirip,
Sari kizi ask atina bindirip, Ese dosta bu sevdayi bildirip, Sivasimda dügün yapsak olmaz mi. |
[QUOTE=tatli-dilli;351184]terk ediyor ozanlar bizi tek tek
bari giderken bulun yerinize birer yedek sizi tutmasa da onlarla biraz hos bes edek birdahaki gelmende seninle yeniden halay cekek : ))[/QUOTE] Olmaz mı elbette halay çekeriz Ozan mutluluğuna tohum ekeriz Barın tam ortasına bayrak dikeriz Neşeniz daim olsun gönül dostlarım |
yapacagin dügün bana mi
takacagin hediye pirlanta mi yoksa bol miktarda para mi cekecegin halay hareketli mi ? |
rallim gemis yine uzaktan bakar,
Kafasina Sivas sapkasi takar, Fazla konusmayin herkesi yakar, Sivas`in yigidi ates gibisin. |
[B][COLOR=darkorange]hasta yatağında sarıyı anarsın
onun gidişine mi dayanamadın[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]onun derdi ile hastalandın sana bir esmer bulalım köfteyi çaktın?[/COLOR][/B] |
[QUOTE=tatli-dilli;351193]yapacagin dügün bana mi
takacagin hediye pirlanta mi yoksa bol miktarda para mi cekecegin halay hareketli mi ?[/QUOTE] Dügün yapam kirk gün kirk gece, tatli-dillerin olsun dillerde hece, Olsun damat beyin paralari nice, Sivas`ta evlensin tatli-dillimiz. |
orda bir abim (rallim58) var uzakta
su kaynatir bolca ocakta bekler güllerle beni kucakta bulusacagiz kismetse temmuzda sicakta |
[B][COLOR=darkorange]evet orda olursa biz gelemeyiz[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]tatlıdilliyi gelin edemeyiz[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]el ele verip halay çekemeyiz seni Türkiye 'de gelin isteriz [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;351196][B][COLOR=darkorange]hasta yatağında sarıyı anarsın
onun gidişine mi dayanamadın[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]onun derdi ile hastalandın sana bir esmer bulalım köfteyi çaktın?[/COLOR][/B][/QUOTE] Ben istemem sari ile karayi, Aciyorum hanim ile arayi, Eline sayiyom bütün parayi, Ilac param bile kalmadi cepte.:):D |
[QUOTE=sandalli;351195]rallim gemis yine uzaktan bakar,
Kafasina Sivas sapkasi takar, Fazla konusmayin herkesi yakar, Sivas`in yigidi ates gibisin.[/QUOTE] [B]Rallim gelir uzak kalmaz, sohbetsever... Kronik ve Tatlı dilli şairdir şiir sever... Yoklamada olmayan şairleri üstadlar döver Fazla duramam selamlamayı yapar ve gider... (yarın bize mesai olduğunu unutmayın anam-bacım-gardaşım)[/B] |
[QUOTE=sandalli;351203]Ben istemem sari ile karayi,
Aciyorum hanim ile arayi, Eline sayiyom bütün parayi, Ilac param bile kalmadi cepte.:):D[/QUOTE] acidim bu parasiz haline duyuracagiz insallah sesimizi zalime gittim verdim ilac dolu paketi kargoya görmesin hanim sakla onu banyoya : )) |
Bir damat bulalım pek yakışıklı
Kara kaş kara göz kaytan bıyıklı Elbette olsunki bizim Sivas'lı Yabana vermeyiz biz tatlı_dilliyi |
Haydi dostlar müsaadeniz isterim,
Simdi gidem yarin yine gelirim, Hepinize güzel geceler dilerim, Allah`a emanet olun gönül dostlari. |
[QUOTE=arifcoskun;351207]Bir damat bulalım pek yakışıklı
Kara kaş kara göz kaytan bıyıklı Elbette olsunki bizim Sivas'lı Yabana vermeyiz biz tatlı_dilliyi[/QUOTE] sende mi taktin abim evlenmeme hic bosuna heveslenme istemem ben öyle kara biyikli ama elbette olsun cok yakisikli : )) |
[B][FONT="Georgia"][COLOR="Purple"]Dil-besteyiz yare ahd u peymanımız vardır
Dalarız ab-ı hayat içre seyranımız vardır Gün gelir bahçede bağban-ı dil oluruz Gül derer diken yolarız harmanımız vardır Siyah zülüfe bağlarız gönlümüzü Bad-ı saba giden kervanımız vardır...[/COLOR][/FONT][/B] |
[quote=tatli-dilli;351216]sende mi taktin abim evlenmeme
hic bosuna heveslenme istemem ben öyle kara biyikli ama elbette olsun cok yakisikli : ))[/quote] Hayırlrı iş sevapmış dediler Yeni yuva kurmayı severler İçi güzel olsun yakışıklık geçer tatlı dilliyi zaten herkes sever |
[QUOTE=arifcoskun;351223]Hayırlrı iş sevapmış dediler
Yeni yuva kurmayı severler İçi güzel olsun yakışıklık geçer tatlı dilliyi zaten herkes sever[/QUOTE] sen sevapa girerken bana mi güleceksin dirdir cekerken benim icin daha cok erken derken geciyor ömrüm günleri sayarken |
[quote=tatli-dilli;351225]sen sevapa girerken
bana mi güleceksin dirdir cekerken benim icin daha cok erken derken geciyor ömrüm günleri sayarken[/quote] Sevabı benim mutluluk senin olsun Seçimini kendin yap mutlu olursun İçin sevgiyle yuvan mutluluk dolsun Allah seni kem gözlerden korusun Arkası yarın diyelim herkese iyi geceler...:) |
[QUOTE=arifcoskun;351229]Sevabı benim mutluluk senin olsun
Seçimini kendin yap mutlu olursun İçin sevgiyle yuvan mutluluk dolsun Allah seni kem gözlerden korusun Arkası yarın diyelim herkese iyi geceler...:)[/QUOTE] diyorsunki kapidan ben yolcu edecegim kirmizi kusagi beline ben baglayacagim dügün sofrani elimle kuracagim giderken ardindan uzun uzun bakacagim bakmayin yaptigima umursamazlik aslinda var özümde cok'ca duygusallik garip etti beni su baslik cekilmez oldu inaninki grip denen bu hastalik dilim yine uyku diye heceler, hadi cümleten size iyi geceler.... |
[quote=tatli-dilli;351231]diyorsunki kapidan ben yolcu edecegim
kirmizi kusagi beline ben baglayacagim dügün sofrani elimle kuracagim giderken ardindan uzun uzun bakacagim bakmayin yaptigima umursamazlik aslinda var özümde cok'ca duygusallik garip etti beni su baslik cekilmez oldu inaninki grip denen bu hastalik dilim yine uyku diye heceler, hadi cümleten size iyi geceler....[/quote] Bir abin olarak bu benim hakkımsa Altın bilezikler takacağım koluna Sende gideceksin mutluluk yoluna Tak damatı koluna sende gel Sivas'a Herşeyde bir hayır vardır derler Gelin evinden gelini alır giderler Senide telli duvaklı gelin ederler Herkes duygulanır gözyaşı dökerler |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:14. |