Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Yemekler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=143)
-   -   SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=10953)

UTKUM_58 04.02.2008 19:08

--->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER

KARNIM ACIKTI KESKE ANNEMIN YANINDA OLSAMDA;;; CANIN ANNEME; KARNIYARIK;PIRINC PILAVI CACIKK..OFFFFFFF MANTI; ALLAHHHHHH COBAN SALATASI VE SIVAS PIDESI OLSA YANINDADA TIKA BASA IKI ELIMLE AGZIMA TIKARAK YE;MEK ISTERDIMM:((( OZLEDIMMMMMMM YAA BENNNNNNNNNNNNNNNN

altuntas58 04.02.2008 19:19

-->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER

Bizim sivasın yemekleri pekte güzel oluyor şimdi hepsi burnumda tütüyor

Gümüstepeli-58 05.02.2008 01:39

hihhhhh hingelmi??? bak isde hamile var burda yaa yazmayin böyle seyler offff

By_CharisMa_15 10.02.2008 11:12

paylasım için soal emegıen saglık

By_CharisMa_15 10.02.2008 11:14

--->: Yemeklerimiz...

paylaşım için saol emgıne saglık.. tsk..

By_CharisMa_15 10.02.2008 11:14

--->: Sivasta Yemek Kültürü

paylaşım için saol emgıne saglık.. tsk..

arikarinkuchi 17.02.2008 09:16

[B]SAC KEBABI YAPILIŞI:
Kemiksiz (kuşbaşı) koyun eti, yağı ve tuzu ile (et yağlı ise yağa ayrıca lüzum kalmayabilir), altında ateş yanan bir sac üzerine konup, karıştırılmak suretiyle kızartılır. Doğranmış patlıcan ve yeşil biberler de ilave edilip tekrar karıştırılır, sebzeler kızarınca dilimlenmiş domatesler konup ateşte biraz daha çevrilir. Sebzenin bol olduğu yaz günlerinde Çermikler, Paşa fabrikası, Tekke önü gibi mesirelere gidilince yapılan bir piknik yemeğidir. Evler de yapılabilir. Pişirmek için kullanılan sac, sac kebabı yapılanları biraz daha ufak (çevicek) tır. [/B]

şurda olsada yesek
ağzım sulandı

abdullah58 17.02.2008 09:23

wallaha agzimiz sulandi ya
hersene sivasa gidince yiyoruz-heleki patatesli kömbe
tereyagli hingel-ya mantinin adi var be hingel ona 10 atar
beypinarli58

asitane3458 18.02.2008 13:36

bir kaçtanede musadenızle ben eklıyım ıstersenız madımak , keşkek haşıl çorbası bizim yoresel yemeklerımızden dir.Özellikle suşehri ,akıncılar ,gölova, koyulhısarın..

Sabiha Serin 13.03.2008 09:23

SİVAS YEMEKLERİ YANLIŞ ANLATILIYOR

Herşeyden önce Sivas Yemekleri başlığı için bir Sivas'lı olarak teşekkür ederim.
Fakat çok önemli bir hususu hatırlatmak gereği gördüm.

Biliyoruz Sivas'ımıza özgü birçok yemeklerimiz var.Bunları doğru olarak anlatıp, tanıtmak gerekir.Ama ne yazıkki ben burada birçok Sivas yemeklerinin tarifini inceledim.Bir çok Sivas yemeklerimizin tarifi ne yazık ki yanlış anlatılmıştır. Tüm Sivas Yemeklerimizin tariflerini tamamen kendi yöremize özgü ve tamamen gerçek anlamda tam olarak araştırıp öğrenip ,o yemeğin tarifini doğru olarak anlatılması gerektiğini hatırlatmak istedim.Lütfen bu konuda daha hassas olalım.Çünkü Sivas'ımızın bir çok yemekleri sadece Sivas'ımıza özgüdür.O halde tarifleride yazarken daha titiz olup doğru olarak tanıtmamız gerekir diye düşünüyorum...

Saygılarımla..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:38.