![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
rallim abi neden sessiz duruyon,
Sazin tellerine cok sert vuruyon, Dostumuzsun yaramizi sariyon, Sivas`ta bizleri bulsan olmaz mi. |
[B][COLOR=darkorange]Kim yöneldi ise kurudu kuyum
Çatlamış dudaklara değmedi suyum Kalp kırmak benin değişmez huyum Hıh deyip dudağı büksek olmaz mı [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;351620][B][COLOR=darkorange]bugün klavyem bana ilham vermiyor
yazacam aklıma bi şey gelmiyor büyk bir kalp kırdım vicdanım susmuyor yapacak bi şey yok elden gelmiyor [/COLOR][/B][/QUOTE] [B]Çalışıyorum, yoğunum, takipteyim ama yazamam ... Sorguluyorsan kendini, kalbini ferah tut o zaman... İnsanız beşeriz şaşarız, hata yaparız çoğu zaman.. Kırmadan kırılmadan Sivasta buluşsak olmaz mı?[/B] |
[QUOTE=sivaBURs;351628][COLOR="Blue"][I]Sandallı affınıza sığınarak, sana ve yengeme;
Cahildir edecek elbet hatayı Sandallı doldurmadı daha kotayı Biraz da ona ver haklılık payı Kızma be yenge Tamam abim pamuk gibidir Ayakları da yamuk gibidir Bu ara gözleri yumuk gibidir Ezme be yenge Ne içki içer ne kumardadır Sanmaki Sandallı bir hovardadır Geç saate kadar buralardadır Gezme be yenge Şüphe yok abimin krallığından Zerre yok pisliğin karalığından Oda kapısının aralığından Süzme be yenge Kazağım diye kandırıyor bizleri Göremedik nedense kazak izleri Adın titretiyor onda dizleri Bozma be yenge Tutturdu gidiyor bu ara sarı Sarıyla atıyor ancak efkarı Bu genç yaşında ona mezarı Kazma be yenge Şimdi sinirlenip kalkar atağa Yardım et batmasın aman batağa Abim gelmeden girip yatağa Sızma be yenge O bizim damarda akan kanımız Olmaz ise eksik kalır yanımız Ona feda olsun bizim canımız Üzme be yenge sivaBURs diliyor size saadet Sandallı kızdıysan dilimi hapset İyi olacak abim azıcık sabret Bezme be yenge [/I][/COLOR][/QUOTE] Güzel söz edersin dokunmaz lafin, Umarim bu lafi isitmez hanim, Kafamdan akitir kirmizi kanim, Sessizce burada dursak olmaz mi. |
[quote=rallim58;351634][B]Çalışıyorum, yoğunum, takipteyim ama yazamam ...[/B]
[B]Sorguluyorsan kendini, kalbini ferah tut o zaman...[/B] [B]İnsanız beşeriz şaşarız, hata yaparız çoğu zaman..[/B] [B]Kırmadan kırılmadan Sivasta buluşsak olmaz mı?[/B][/quote] [B][COLOR=darkorange]sorguluyorum ama bulama çözümü ben çok ileri gittim kaybettim özümü öfke bürüdü o an gözümü ağustosda ordayım unutmayın sözümü [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;351633][B][COLOR=darkorange]Kim yöneldi ise kurudu kuyum
Çatlamış dudaklara değmedi suyum Kalp kırmak benin değişmez huyum Hıh deyip dudağı büksek olmaz mı [/COLOR][/B][/QUOTE] Rüsvet mi istedin ozan soyundan, Utanman mi kocaman bu boyundan, Vazgecersin elbet kötü huyundan, Ikramiyeyi bana versen olmaz mi. |
[QUOTE=sandalli;351630]rallim abi neden sessiz duruyon,
Sazin tellerine cok sert vuruyon, Dostumuzsun yaramizi sariyon, Sivas`ta bizleri bulsan olmaz mi.[/QUOTE] [B]Her zaman vardır, başım üstünde yeriniz.. Bizlerde hep, buluşalım görüşelim isteriz.. Piknik bahane muhabbet için yer içeriz.. Sivas'ın kepeneğinden çay demlesek olmaz mı?[/B] |
[B][COLOR=darkorange]torpil yok bu iş sanş işi
bakalım kimin çokmuş kısmeti asıl ikramiye senmişsin ama senin hanım çıkmışş sana amorti [/COLOR][/B] |
[QUOTE=sandalli;351635]Güzel söz edersin dokunmaz lafin,
Umarim bu lafi isitmez hanim, Kafamdan akitir kirmizi kanim, Sessizce burada dursak olmaz mi.[/QUOTE] Tamam abicim şimdi sessizim Yazıyorum ama pek neşesizim Aklıma geldi yine kalpteki sızım Başımızı taşlara vursak olmaz mı |
[QUOTE=rallim58;351642][B]Her zaman vardır, başım üstünde yeriniz..
Bizlerde hep, buluşalım görüşelim isteriz.. Piknik bahane muhabbet için yer içeriz.. Sivas'ın kepeneğinden çay demlesek olmaz mı?[/B][/QUOTE] Doyum olmaz sivasimin cayina, Kurban olam haftasina ayina, Bir selam söylesem garip dayima, Dayimla bulusup gezsek olmaz mi. |
[quote=rallim58;351642][B]Her zaman vardır, başım üstünde yeriniz..[/B]
[B]Bizlerde hep, buluşalım görüşelim isteriz..[/B] [B]Piknik bahane muhabbet için yer içeriz..[/B] [B]Sivas'ın kepeneğinden çay demlesek olmaz mı?[/B][/quote] [B][COLOR=darkorange]sivas kalesi yüksektir bakamam yokuşu diktir inerim de çıkamam canlı müzik başlayınca yerimde duramam[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]hem söyleyip hem oynasak olmaz mı ?[/COLOR][/B] |
[QUOTE=sivaBURs;351644]Tamam abicim şimdi sessizim
Yazıyorum ama pek neşesizim Aklıma geldi yine kalpteki sızım Başımızı taşlara vursak olmaz mı[/QUOTE] Cikmaz mi icinden o meret SIZI, Inan ki üzüyor bu durum bizi, Bosver de gitsin gavurun kizi, Sana yeni bir kiz bulsak olmaz mi. |
[QUOTE=kronick;351637][B][COLOR=darkorange]sorguluyorum ama bulama çözümü
ben çok ileri gittim kaybettim özümü öfke bürüdü o an gözümü ağustosda ordayım unutmayın sözümü [/COLOR][/B][/QUOTE] [B]Kaybetmezsin sen bacım asla özünü... Sivas'lı tutar, eğer verdiyse sözünü... Merttir budaktan esirgemez gözünü... Buluşma aylarının verin bakalım sözünü...:D[/B] |
[QUOTE=kronick;351643][B][COLOR=darkorange]torpil yok bu iş sanş işi
bakalım kimin çokmuş kısmeti asıl ikramiye senmişsin ama senin hanım çıkmışş sana amorti [/COLOR][/B][/QUOTE] Bana gelmez bu bir sans oyunu, Yaz gelince kurtlar yiyor koyunu, Kronick cok koyma pilav suyunu, Tereyagli pilav yapsan olamz mi. |
[B][COLOR=darkorange]bu aralar çok soğuktur oralar[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]ben hassaım her yanım donar [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]hele ısınsın bakalım iyice havalar[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]ağustosun ilk haftası gelsem olmaz mı ? [/COLOR][/B] |
[B][FONT="Century Gothic"][COLOR="Purple"]bulmuştu kays leylayı severken bir tılsım
bir tılsım ki kendi çıkardı hasımlarını kısım kısım leyla o derece güzel o derece uzak, mecnun o derece na-çar o derece masum...[/COLOR][/FONT][/B] |
[QUOTE=sandalli;351648]Cikmaz mi icinden o meret SIZI,
Inan ki üzüyor bu durum bizi, Bosver de gitsin gavurun kizi, Sana yeni bir kiz bulsak olmaz mi.[/QUOTE] Girmeyelim bu konuya abicim Elimde olmadı, yapmadım seçim Dayanmaz açmaya bir daha içim Bunu açmadan kapatsak olmaz mı |
[B][COLOR=darkorange]bulgur pilavını güzel yaparım
teryağını üstünde cızırdatırım isterseniz sokarıç da yakarım yanına çalkama yapsak olmz mı ?[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange] [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;351653][B][COLOR=darkorange]bu aralar çok soğuktur oralar[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]ben hassaım her yanım donar [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]hele ısınsın bakalım iyice havalar[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]ağustosun ilk haftası gelsem olmaz mı ? [/COLOR][/B][/QUOTE] Kurban olam havasina suyuna, Hayran kaldim nazli yarin huyuna, Vuruldum ben sari kizin boyuna, Sari kiz Sivas`a gelse olmaz mi. |
[QUOTE=sivaBURs;351655]Girmeyelim bu konuya abicim
Elimde olmadı, yapmadım seçim Dayanmaz açmaya bir daha içim Bunu açmadan kapatsak olmaz mı[/QUOTE] Bülbülü bagladim gülün dalina, Rakipler gülüyor benim halima, Hastayim ben kimse gelmez yanima, Iyilesip sohbet etsek olmaz mi. |
[QUOTE=kronick;351657][B][COLOR=darkorange]bulgur pilavını güzel yaparım
teryağını üstünde cızırdatırım isterseniz sokarıç da yakarım yanına çalkama yapsak olmz mı ?[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange] [/COLOR][/B][/QUOTE] Midem hasta benim bulgur yiyemem, Havalar sogudu beyaz giyemem, Cirkin hor görünür asla sevemem, Sivas`ta güzeli bulsak olmaz mi. |
[QUOTE=sandalli;351662]Midem hasta benim bulgur yiyemem,
Havalar sogudu beyaz giyemem, Cirkin hor görünür asla sevemem, Sivas`ta güzeli bulsak olmaz mi.[/QUOTE] Vereyim sana iyi bir haber Buldum abime güzel bir dilber Hadi git bekliyor bak seni berber Bir damat traşı olsak olmaz mı |
[B][COLOR=darkorange]hovarda mısın sen beyazmı giyilir
kekik içsen belki mideni dindirir dilerim mevlam bahtın güldürür hep beraber dua etsek olmaz mı ?[/COLOR][/B] |
[QUOTE=sivaBURs;351663]Vereyim sana iyi bir haber
Buldum abime güzel bir dilber Hadi git bekliyor bak seni berber Bir damat traşı olsak olmaz mı[/QUOTE] Sacim uzun kesilmesin kiyamam, Daha beyazim yok asla boyamam, Dilber dedin dilberlere doyamam, Biran önce yanina gitsek olmaz mi. |
[B][COLOR="Indigo"]Sivasın etrafında yüce yüce dağlar
Dumanlı başında bir demet kar var Çok bekletme gel artık sevdiğim Ayrılık var hasretlik var ölüm var...[/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;351665][B][COLOR=darkorange]hovarda mısın sen beyazmı giyilir
kekik içsen belki mideni dindirir dilerim mevlam bahtın güldürür hep beraber dua etsek olmaz mı ?[/COLOR][/B][/QUOTE] Beyaz giymem üsürüm kis gününde, Cirkin sevmem nese olmaz dilinde, Bülbül olmaz gurbet elin gülünde, Sivas`ta gülleri dersek olmaz mi. |
[QUOTE=sandalli;351667]Sacim uzun kesilmesin kiyamam,
Daha beyazim yok asla boyamam, Dilber dedin dilberlere doyamam, Biran önce yanina gitsek olmaz mi.[/QUOTE] Hem yenge duymasın dersin Hem dilber yanına gitmek istersin Risk alalım mı ha çok mu stresin Arzuyu şelale etsek olmaz mı |
[quote=sandalli;351674]Beyaz giymem üsürüm kis gününde,
Cirkin sevmem nese olmaz dilinde, Bülbül olmaz gurbet elin gülünde, Sivas`ta gülleri dersek olmaz mi.[/quote] [B][COLOR=darkorange]gül dermeye giderken diken batmasın koklayayım derken aman solmasın bu dediklerin hanımın duymasın ölümlerden ölüm beğensen olmaz mı ?[/COLOR][/B] |
[QUOTE=sivaBURs;351676]Hem yenge duymasın dersin
Hem dilber yanına gitmek istersin Risk alalım mı ha çok mu stresin Arzuyu şelale etsek olmaz mı[/QUOTE] Risk almayinca olur mu kazanc, Capkinlar duysun bizimle kivanc, Hanima söylemen oluryor kiskanc, Ütüyü kafamda kirsa olmaz mi. |
[B][COLOR=darkorange]ben kaçarım yine vakit geç oldu[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]aslında sohbet doyulmaz oldu[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]benim herifin uykusu yarı oldu[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]şimdi kıyameti koparsa olmaz mı ?[/COLOR][/B] |
Bütün çiçeklere değildir şikayetim
İçinde gül geçen kelimeye nefretim Diken illa ki batıyor bunu farkettim Dikenleri tek tek yolsak olmaz mı |
[QUOTE=kronick;351682][B][COLOR=darkorange]gül dermeye giderken diken batmasın
koklayayım derken aman solmasın bu dediklerin hanımın duymasın ölümlerden ölüm beğensen olmaz mı ?[/COLOR][/B][/QUOTE] Gülü seven dikenine katlanir, Islemeyen demir mutlak paslanir, Gün gelirde Sandalli da uslanir, Hanim uyurken kacsam olmaz mi. |
[QUOTE=sivaBURs;351688]Bütün çiçeklere değildir şikayetim
İçinde gül geçen kelimeye nefretim Diken illa ki batıyor bunu farkettim Dikenleri tek tek yolsak olmaz mı[/QUOTE] Cicekleri taksam sari basina, Kalem cekmis o incecik kasina, Canim feda topragina tasina, Sivas`in topragin öpsek olmaz mi. |
[QUOTE=sandalli;351694]Cicekleri taksam sari basina,
Kalem cekmis incecik kasina, Canim feda topragina tasina, Sivas`in topragin öpsek olmaz mi.[/QUOTE] Sivas deyince akan nehirler durur Gurbette sivaBURs hergün kudurur İyi geceler desem ben nasıl olur Sazı bırakıp da yatsak olmaz mı |
[QUOTE=kronick;351687][B][COLOR=darkorange]ben kaçarım yine vakit geç oldu[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]aslında sohbet doyulmaz oldu[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]benim herifin uykusu yarı oldu[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]şimdi kıyameti koparsa olmaz mı ?[/COLOR][/B][/QUOTE] Neden korktun enistenin sesinden, Uyurken soluyan o nefesinden, Eniste kalkarsa yarin tersinden, Kafanda merdane kirsa olmaz mi. |
[QUOTE=sivaBURs;351698]Sivas deyince akan nehirler durur
Gurbette sivaBURs hergün kudurur İyi geceler desem ben nasıl olur Sazı bırakıp da yatsak olmaz mı[/QUOTE] Yalan olmaz ozanlarin sözünde, Hile olmaz güzellerin gözünde, Asigin caldigi kirik sazinda, Geceye noktayi koysak olmaz mi. |
ankarada doğdum büyüdüm neyleyim,
gurbet elde ağlanacak haldeyim, gelin benim şu gönlümü eyleyin, kaynar fokur fokur yürek soğumaz... |
ekmek burda aş burda kardaş sorma,
sitemimi hemen kötüye yorma, gamlı baykuş gibi kaşlarını kırma, toprak çeker beni avrat bırakmaz... |
Sayarim gurbet elde günleri,
Anlasimaz yaban ilin dilleri, Güzeldir ama kokmaz gülleri, Ötmez gurbette bülbüllerimiz. |
Kara tasa beyaz yazi yazilmaz,
Güzel dururiken cirkin sevilmez, Sivasin üstüne vatan taninmaz, Sivas`ta hayati sürsek olmaz mi. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:21. |