![]() |
Cevap: ULAŞ-Yapalı
orada yatıyor ninemle dedem
çaresiz hasretim onlara nidem burak yakamı gurbet köyüme gidem geçmiyor günüm haftam ayım yapalı |
hasreti büydü içimde yıllar yılı
bir birine karışırdı yeşili alı bize açılmaz gayrı dostların kolu yad olmuş amıcam dayım yapalı |
Gün be gün artıyor gamım kederim
Sensiz ben bu dünyada neyderim Gece gündüz hep sevdanı çekerim Sivas ne haldadır, köyüm ne halda. |
ninelerim gezerdi başta atgısı
komşuların birbirine yoktur katgısı bu düzen yarattı deprem etgisi yoksa kırıldımı senin fayın yapalı |
Duydum vatanimin cosuyor seli,
Yakinda goncalar acarlar gülü, Basimi oksayan mübarek eli, Saygiyla öperim ulas yapali. |
yazdım köyüme bu son fermanım
yaşlandım kalmadı dizde dermanım diyarim savruldu gönül harmanım sendendemi kesildi payım yapalı |
[QUOTE=bilal kose;592191]Duydum vatanimin cosuyor seli,
Yakinda goncalar acarlar gülü, Basimi oksayan mübarek eli, Saygiyla öperim ulas yapali.[/QUOTE] saygı değer ozan bilal şeref verdiniz köyüme yüreğine sağlık |
Göremedim toprağımı taşımı,
Nere gidem alıp dertli başımı, Su zalım feleğin garip işini, Cözemedim daha ulas yapali... |
[QUOTE=bilal kose;592199]Göremedim toprağımı taşımı,
Nere gidem alıp dertli başımı, Su zalım feleğin garip işini, Cözemedim daha ulas yapali...[/QUOTE] yüreğine sağlık bilal ozanım siz olmasanız bozuk düzenim seslerim buraya gelmez kuzenim beni burda yalınız koymaz ozanlar |
büyük abilerde ilham alınır
yaşlılarımıza edep kılınır meydanlarda sazlar çalınır sohbete atışmaya domaz ozanlar |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:41. |