![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Dostluk bahçemize ekmiştik fidan
Dadandı kara leylek vermedi aman Dost bağında meyveler eriştiği an Hoyratça yolup koparana ne diyem |
[QUOTE=OSMAN ECE;463615]yigit olan yigit kendini ögmez
kendinden güçsüzü dögmez allahtan başkasına boyun egmez diyarinin gönlünü aldın be ozan[/QUOTE] Diyari Üstadım gönlün var olsun Sen ki düşkünlere kanat ve kolsun Kaldığın mekanın melekle dolsun Sağlam bir dost daha buldun be gönül |
Varıp bir olmaza kalbimi verdim,
Dertlerle acıda zirveye erdim, Yolununa bedeni bas diye serdim, Beni ateşlere saldın be gönül. |
Duruşu dik olan asla savrulmaz
Yiğit olan kişi yanmaz kavrulmaz Anla artık yeter sana yar olmaz Yine hülyalara daldın be gönül |
Terkedip giderken bakmadı bana,
Ayrılık tak etti inan ki cana, Sitem dolu sözler az mıdır sana, Genç ömrümü benden çaldın be gönül. |
Bir göz temasıyla onu farkettin
Peşinden koşarak eridin bittin Ağlaya ağlaya ömrü tükettin Hatırla ne zaman güldün be gönül |
ömürüm geldi sona dayandı
gönül gafletten anca uyandı ozanlarım öldügümü duyanda beni dua ile anın gardaşlar |
Karardı hayatım, soldu güllerim,
Yarden uzaklarda yıldır günlerim, Gurbette acıyla, dertle inlerim, Sen de tek başına kaldın be gönül. |
Hep yüksekten uçtun,alçak görmedin
Kanadını bir kez yere sermedin Seveyim mi bunu diye sormadın Ağarmamış saçı yoldun be gönül |
Dedin ki hiç aşksız geçer mi ömür,
Uğruna koşturdu gözleri kömür, Delisin sen belli, geçmiyor emir, Boşuna sevdaya daldın be gönül. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:56. |
|