![]() |
Cevap: ASKER
herkese merhaba....
ben sakaryadan enes.. 15.01.2009 tarihinde askerlik şubesine gittiğimde bana asker kaçağı gözküyorsun dediler şok oldum.. normalde 02.01.2009 tarihinde aske olmam gerekiyormuş :D öğrendiğime göre acemi birliğim SİVAS 5.PİYADE EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI'na çıkmış askeri hizmetim.. bura ile ilgili bilgiler nelerdir... -hava şartları -ulaşım -1 - 2 - 3 - 4 - 5.piyade eğitim tugay komutanlıkları neler mesela 1.piyade eğitim tugay komutanlığı tankçı topçu havası sucu :D şimdiden cevap veren arkaşlara selam olsun hayırlı günler |
bende 88/4-2 ulaştırma acemi birliğine geliyorum oraya gidden varmı?
|
ne zaman gidiyorsun sen acemi birliğe sivas a:D bende yakında geliyorum şuan kaçak durumdayım öyle dediler :D
|
22,01,2008 temeltepeye teslim oluyorum 88/4 b tertıp d.k olarak
|
arkadaşlar hepinize selam adana kolordu muhabereden.muhabereye düşenler rahat eder bunu da söleyeyim
|
Fatih hocam düşerde rahat etmezmi :)
Bende agrıdayım burda kar war ama ınanın burasıda cok rahat :) Cılgın İtfaiye Şöförü 11 110 BAŞKENT ASİ'Sİ |
sivas guseldi kafanızı takmayın...
|
arkadaşlar ALLAH tüm askerlerimizn yardımcısı olsun onları korusun.benmde bi arkadaşım sivasta acemiliği yptı.komando tugayı 5.topçu bataryasında 1ay kadar orda kaldı dağıtıma geldi usta birliği hakkariye düştü:(hakkari yüksekova dağ komandosu:(şimdide k.ırakta görevde 10ayı var daha çok zor şartlarda hepsi hepsine hayırlı teskereler...
|
[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkGreen"][B]aşkımın usta birliği çankaya/ankaraya çıktı cumhurbaşkanlığı muhafız alayı hizmet birliği sanırım tam olarak böyleydi:) sivasta rahattı sorunsuzda konuşabildik hep günde 4-5 defa bile aradığı oldu inşallah ankarada böyle olur[/B][/COLOR][/FONT]
|
[QUOTE=burakk__17;365007]mrb arkadaşlar ben acemi birliğimi sivas 5. piyade eğitim merkezinde yaptım orada komando seçildik şimdi siirt e teslim olacağım , sivas güzel yer askeriye güzel ama çok soğuk yanınıza soğuktan korunmak için ne varsa alın çünkü orada çok arayacaksınız hastalanacaksınız boğazlarınız acıyacak ama güzel bi dönem geçireceksiniz yani biz çok güzel bi dönem geçirdik bir sürü güzel arkadaşlıklar edindik komutanlar genelde iyidi hele ki çavuşlarımız , celal kaya davut çavuş , murat çavuş , adil şimşit hepsine sonsuz teşekkürler özellikle CELAL BABA onun hakkını kimse ödeyemez neyse sivasa düşen iyi vakit geçirmeye çalışsın... şimdiden hepinşze hayırlı teskereler....... şafak karanlık[/QUOTE]
hayırlı teskereler ama şafak sizin için aydınlık olsunnnnnnnnnnnnnnnnnn:D:D:D:D:D |
Arkadaşlar temeltepe'den ayrı Sivas/Merkez dede askeriye varmı? Telefonda merkez dediler.
|
Waybe kaç ay oldu askerlik su gibi geçip gidiyor. Ne dönemdi bizim acemiliğimiz sivasta 2.bölük 2.takım 2.koguş 1.Manga Necati Ötegen / Ankara 2. Manga Turgut Bulut / Yozgat 3.Manga Mustafa Alkoş / Gaziantep 4.Manga Özkan Güvendi / Ankara
Fatih Hocam , Mal Pilot Vs.. Aklımda kalanlar. Askerlik Geçiyor Ama Özlem Yakanızı Hiç Bırakmıyor Bunu Unutmayın. |
[QUOTE=untmly;373385]Arkadaşlar temeltepe'den ayrı Sivas/Merkez dede askeriye varmı? Telefonda merkez dediler.[/QUOTE]
[COLOR="DarkGreen"][FONT="Century Gothic"][B]evet var benim sevgilim merkezde şimdi[/B][/FONT][/COLOR] |
bizim.askerlik.biteli..5yıl.oldu.keşke.hiç.bitmeseydi
|
[QUOTE=küçük tweety;373672][COLOR="DarkGreen"][FONT="Century Gothic"][B]evet var benim sevgilim merkezde şimdi[/B][/FONT][/COLOR][/QUOTE]
biter.birgun.hasretin.merak.etme.onemli.olan.birlik.berbaerlik.huzrlu.bir.ortamda.daima.berabeer.olmak.umarım.daima.birbirinize.bagli.olursunuz. |
neco dostum nasılsın ve burayı takip eden dostlar hepinize selamlar.bana ulaşmak isterseniz santralinizi 1118 den arayın
adana merkez 6 kolordu muhabereyi bağlayın deyin orada telefonu açacak olana muhaberede fatihhoyı bağla derseniz direk telefonuma bağlarlar gazinoyu bu arada bu tafiks görüşmeler ücretsiz. beklerim |
şuan sakaryadayım..
14.02.2009 tarihinde uçak ile sivas a geliyorum 15.02.20069 tarihinde teslim olacağım. sakarya askerlik şubesinden bana söylenen 5.piyade eğitim tugay komutanlığı neresidir nedir bilgisi olan varmı...? şartları nasıldır...? |
Sevgili arkadaşlar vatani görevimi acı tatlı, hasret dolu günlerle yerine getirdim. Daha çok var, bitmez diyorduk ama bitti. Şu anda vatani görevini yapmakta olan arkadaşlara hayırlı teskereler diliyorum. Ş:-5 :)
|
Merhaba,Acemiliğimi Ankara Etimesgut'ta tankçı olarak bitirdim ve dağıtımım (usta birliğim)
sivas merkez cıktı. sülüsümde yazan ;K.K. LOJ.MÜHT.K.LIĞI 3.MÜHT DP. K.LIĞI MERKEZ SİVAS. Yer hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilirmi acaba ? Merkez'demi Temeltepe'demi yapacagim usta birligimi ? |
sonunda bitti acemi birliği 2. bölük 1. takım gercekten zor. subay takımı oluyomusuz die bazen çok süründük.. ama ilk on gün hariç çok zevkliydi bizleri boşu boşuna buzun üzerinde bekletiyolar... ayakların donuyo resmen sonra Allahtan havalar iyi geçti karlar eridi.. spor konusunda rahattık kış ayı olduğu için spor yoktu.. yemekler iyi şap map yok.. buharda pişiyomuş yemekler... havuç tarlaları var yemek şirketinin.. bol bol yapıyolar kızartmasını yoğuırtlamasını felan.. dersanede sandelyede oturmaktan iştima beklemekten isyan ediyosun... heryere uygun adım gidiyosun marş söleye söleye... size tavsiyem içeriye ilaç sokmaya bakın hasta olduğunuzda çok zorluk çekiyosunuz... ben yazıcıydım 28 gün boyunca ne bot nede koğus nöbeti tuttum.. arkadaş ortamları iyi oluyo ama heman içli dışlı olmayın .. bi kaç gün sonra küfürleşme başlıyo kavga ediyo millet.. çok yaşandı.. ben kimseyle muhattab olmuyodum..hiç bi sorun yaşamadım... bol bol mıntıka var... Allahtan bizim mıntıka iştima alanıydı 5 dk bitirip kahvaltıya gidiyoduk... tualet olanlar yandı... dağıtım açıklandığında çok heycanlı oluyo... havantepede eğitimler... 2 defa gece eğitimi var... eğitimler akıllıu işnsanlar için çok kolay gelir... benim usta birliği: 4'CÜ MEKANİZE PİYADE TUGAYI K.YRD.LIĞI. 2'NCİ TNK. TB. KEŞAN/EDİRNE çıktı... sizlerede iyi yerler nasip etsin Allah...
|
mustafaya katıldığım yanlar ah o bekletmeleri yokmu onun yüzüne hep hastaydım havuç tarlasıda doğru ama sadece çorbalarda şap var bunu bizim cavuş söylemişti çorbanın tadı tuzu hep değişikti zaten spor konusu dediği gibi fazla olmadı havantepede bi yatmadığımız kaldı ilaç mutlaka sokmaya çalışın ESKİFOÇA/İZMİR ulaştırma...ALLAH hepimizin hakkında hayırlısını versin...
|
mustafa karakuş güzel yere düşmüşsün evime 25 km tugay komutanı da tanıdık ama askerlik için keşan aslında trakya çok zor yerler sıracılık devrecilik çok ağırmış.çarşı keşanda da 15 günde bir.çarşısı güzel.54 bin nufusu var oranın.ve soğuk çok soğuk. neyse kolay gele
|
merhaba arkadaşlar benim nişanlım şu an sivasta acemiliğini yapıyor.komando seçildi ama komando eğitimi piyade ve muhabere olmak üzere ayrılıyormuş.nişanlım komando muhabere eğitimi görüyor.aynı zamanda yazıcı olmuş.sizce ankara mamak muhabere okuluna düşme olasılığı nedir?
|
Özlemişim. İlk Yazdığımda daha evdeydim ve şafak 460 bozulmamıştı. Şimdi Şafak Atarsa 280 :) Evet. Geçiyor Arkadaşlar.
Fatih Hocam Özledim Sizleri. 2.bölük 2.takım 2.koguş 1.manga başı Angaralı Necati :) Manga Çvşmuz İrfan Sarısoy Manga Uzm.Çvş. Abidin Uzmandı :) Takım Komutanı : Ali Osman Kuşkonmaz ( biz kuşu kalkmaz derdik hehe ) |
ali osman kuşkonmaz ile cebinden görüşüyoruz abidin uzman da çok iyi bir insandı. sivasta askerliğini uzun dönem askerliği yapanlar için orası mükemmel bir yer acemilik içinde öyle oradan dağıtımda adanaya kolorduya çıkanlar da şanslı arkadaşlar selamlar.
bu arada necati cebin hep kapalı arıyorum ama yoksun |
mrb arkadaşlar ben Çanakkaleden (89/1 - B olarak 5. piyade er eğitim komutanlığı 1. tabur ulaştırma bölüğü / Sivas 'a) geliyorum lise mezunuyum. Sivas herzaman gidipte görmek istediğim bir memleketti.Nasip bugüneymiş.Geliceğim askeriye hakkında beni bilgilendiren arkadaşlar olursa çok sevinirim ve şimdiden teşekür ederim.
|
Güreş merhaba bende bursadan 89/1 b ulastırma olarak gıtcem sivas merkeze yarın silüs alcam tarih tam olarak belli olcak istersen ekle konusurz [email]cikcan@hotmail.com[/email]
biran önce gidelim gelelim hayırlısıyla şafak çook karanlık :D:mad::D orada acemilik yapan arkadaslarda birazdaha bilgi verirlerse sevinirim şimdiden cok tşkrlr .herkeze hayırlı teskereler |
s.a bende bursadan 89 1b gidiorum bursanın neresi bilader ben yıldrımda oturyorum
|
osmangaziden sülüsü aldım bugün 11 inde teslim oluyorum kısmetse
|
ben de yarın almaya gidicem alınca yazarım yabancılık çekmeyelim oralarda:)
|
çanakkaleli arkadaş hemşerimsin bende bigalıyım bursada da ailem oturuyor bu forumu baştan sona okuyun cegceg rumuzlu arkadaş başlatmış sağolsun çok katkısı oldu bize.her şey var orada.gittiğiniz yer en güzel acemi birliği bence herkese kolay gele
şafak 270 iznlerle beraber vesselam necati |
slm 13 şubatta sivas 5.piyade er eğit yemin ettik şimdi karstayım herkese hayırlı teskereler
|
s.a. arkadaşlar bende 12 nisan 2009'da sivas 5.piy. eğt. tug. 1. p. er eğt. tb. k. gidiyorum
89/1/B giden varsa ben izmirden uçakla gidicem manisadanım |
ben 13 ünde teslim olucam kısmetse 12 sinde yola çıkyorum 13 saat yol sürüyormuş...:)
|
[B][I] ÖnceLikLe herkese günaydın..İsmim Faruk İstanbuL'da yaşıyorum..Askerde oLanLara hayırLı teskereLer,gidecek oLan herkesede hayırLı yoLcuLuklar diLiyorum..Forumu baya bi süredir takip ediyordum sanırım gitme zamanı yakLaşınca artık yazma hissi duydum kendimde ((:
Benim de 12 nisan 2009'da Sivas 5.piy. eğt. tug. 1. p. er eğt. tb. k.tesLim oLmam gerekiyo ama ben daha önceden biLEtimi 10 Nisan aLdığım için değiştirmeye uğraşmicam ve kısmetse cuma sbahı 09:10 uçağıyLa Sivas'a doğru yoLa çıkıcam. ÜLkemizde YÖK'ün vermiş oLduğu saçma kararLar yüzünden üniversite okumus biri oLarak uzun dönem askerLik yapmak nasıLmış insaLLah hayırLısıyLa görücez ,)) Neden uzun dönem konu nedir ??Konu şu;Yök denkLik birimi die bi birim kurdu amacı y.dışındaki okuLLarın denkLik işLemLeri için gerekLi başvuruLarı değerLendirmesi.Benim okuLumun da merkezi y.dısnda (A.B.D)oLduğu için ben oraya basvurdum ama onda önceLikLEri eğitimini y.dısında okuyaLanLara tanıdıLar.Neyse bende ABD'ye merkeze maiL attım onLarda bana Yurtdısındaki fark dersLErimi aLdığım takdirde kısa dönem yapabilmek için hak tanıyacakLArını söLEdiLer.Nasıl burda eLektrik müh fLn okulunda fark dersLeri aLıosa imza yetkisi için öLe bişi ama bunun sartı iLLa geneL merkezinde dersLEri aLmak.bu sürenin 6 ay diL kursu ve 1 sene derslEr olmak üzere 18 ay olduğunu söLEdiLer.DurumLar böle oLuncada amaç sevdikLErinden ayrı kaLmamaksa o kadar süre y.dısnda geçireceğime yine ayrı kaLıcağıma hiç oLmazsa gidip askerLiğimi yapmamın daha sağLıkLı oLacağına karar verdim.Gittim diLekcemi verdim içeri ve teciLİmi bozdurup erken sevk için gerekLi işLemLeri yaptırdım. BakaLım artık aLLah sonumuzu her konuda hayır etsin ,))[/I][/B] |
slm arkadaslar bende sıvasa dustum ya tanısmak ısteyen var sa asker tanısalım bende kayserıden yasar tanıs11 Nisan CUMASTERSİ SİVAS'A GİDİYORUM )5. piyade er eğitim komutanlığı 1. tabur topçu / sivas sımdıden herkese hayırlıs tezkereler olsun:))))
bızım aılemız komple sıvas da yaptı ya bende aynı yere dustum ya sans bak ya babam temel tepe de yaptım abılerım de orda yaptı yanı 4 kisi komple sıvasa da yaptık sayılır ya [email]sewgisiz_olurmmu@hotmail.com[/email] ekleyın arkadaslar orda tanısalım ya 11 de sabah sıvasa gıdıyorum ınsallah ya sabah 8 de cıkıyorum burdan saat 11 gıbı felan orda olacam ınsallah yaa orda goruselım ya |
s.a arkadaslar bende 11 ınde ordayım ama askerlik 8 ınde basladı :)1 gunum suan bıttı bıle 2 . gunumdeyım bısey anlamadım :) yasar ıns aynı yerde oluruz herkeze hayırlı teskereler
arkadaslar bıde gıderken yanınıza neler alcaksınız veya yapanlar neler almamızı tavsıye edersınız yardımcı olursanız baya ıyı olur |
Cümleten hayırlı akşamlar arkadaşlar. Bende 12 Nisanda kısmetse uçakla vatan Sivas'a geliyorum vatan borcunu ödemeye. K.K.LOJ.K.LIĞI MÜHT.K.LIĞI 3'NCÜ MÜHT.DP.K.LIĞI 31'İNCİ MÜHT.BL.K.LIĞI SİVAS yazıyor sülüsümde.
Nereye teslim olacağımı bilmiyorum haliyle yardımcı olur musunuz ? |
[QUOTE=fatihhoca;392168]ali osman kuşkonmaz ile cebinden görüşüyoruz abidin uzman da çok iyi bir insandı. sivasta askerliğini uzun dönem askerliği yapanlar için orası mükemmel bir yer acemilik içinde öyle oradan dağıtımda adanaya kolorduya çıkanlar da şanslı arkadaşlar selamlar.
bu arada necati cebin hep kapalı arıyorum ama yoksun[/QUOTE] S.a fatih hocam nasıLsın. 3 ay sonra çarşıya cıkmanın keyfini yaşıyorum. (: hocam hattı değiştirdim ondan ulaşamıyo olabilirsin. sen bana oranın tam adresını ve nerde oldugunu soyle veya taffics varsa numarasını ver ben sana askeri telefondan ulaşırım. şafak demiş 240 bu saatden sonra benmı yapıyım çömez :D 12.MEKANİZE Piyade Tugayı. Tugay Kh.ve Kh BLK. Askeri İTFAİYE Ekibi İTF.ULŞ.Onb.Necati ( dersen beni bağlarlar ) ( 1110 ) |
asker degilim ama askerlerimizle aynı kaderi paylaşıyorum evimden sevdiklerimden uzaktayım hemde çok uzakta askerlerimizi çok iyi anlıyorum cenabı allahım askerlerimizi korusun askerlerimizin ve bizim yar ve yardımcımız olsun cenabı allahın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun.............
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:23. |