![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[QUOTE=sandalli;470753]Sılada bozulur üzüm bağları,
Felek üzerime atmış ağları, Aşıpta gidemem karlı dağları, Ben kendim ağlarım, kendim inlerim.[/QUOTE] [B]sılayı göremem uzaktır bana özledim kucağını özledim ana harmanda dolaşır buzağı dana ben kendim ağlarım kendim inlerim [/B] |
Ne oldu böyle görmez oldu gözlerim
Ne oldu böyle söylemez oldu dillerim Ne oldu böyle tutmaz oldu ellerim Şimdi kendim çalar kendim söylerim |
[QUOTE=Salim58;470756][B]sılayı göremem uzaktır bana
özledim kucağını özledim ana harmanda dolaşır buzağı dana ben kendim ağlarım kendim inlerim [/B][/QUOTE] Aşarım dağları, tepe düz olur, Yaz baharlar geçer mevsim güz olur, Ağlarsan gurbette ele söz olur, Kendin ağla kendin inle iyidir. |
[QUOTE=sandalli;470761]Aşarım dağları, tepe düz olur,
Yaz baharlar geçer mevsim güz olur, Ağlarsan gurbette ele söz olur, Kendin ağla kendin inle iyidir.[/QUOTE] [B]dağları aşamam yokuşu çoktur bana nazlı yarın bakışı yoktur biraz yemek yedim karnımda tokdur kendin söyle kendin dinle iyidir [/B] |
[QUOTE=Salim58;470756][B]sılayı göremem uzaktır bana
özledim kucağını özledim ana harmanda dolaşır buzağı dana ben kendim ağlarım kendim inlerim [/B][/QUOTE] sivasımı göreyim yazıktır bana hasreti haykırdım duvarlara merhem olmaz ki yar da yarama ben kendim ağlarım kendim inlerim |
Sivas sana yakın sen ondan uzak,
Kurmuşlar gönlüme onulmaz ´tuzak, Gelin Sıvas´ıma destanlar yazak, Dünyanın merkezi ılımız bizim. |
sivas benim içimde ben onun dışında
sivasım dökülür her gözyaşımda sağımda solumda seni her anışımda ayrılık yakar kalbimi benim |
Yıldız dağı eksik etmez dumanı,
Gurbette geçirdim bunca zamanı, Özler mi vatanım hali yamanı, Burnumda tütüyor gülümüz bizim. |
anamın kucağı gibi karşılar beni
sivaslı gibi yoktur candan seveni inci gibi saçılmış her yana erenleri yalan nedir bilmez sözümüz bizim |
Bunca yıldır ökte sıla içimde,
Gurbetin halleri türlü biçimde, Özlemler hasretler yanar döşümde, Sılada yaşıyor özümüz bizim. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:48. |
|