![]() |
Verdiğiniz söze ve yaptığınız anlaşmaya uyun
[IMG] http://www.sivaslilar.net/images/stories//belediye/kentkart.sivas.jpg[/IMG]
[B]Sivas’ta toplu taşımanın tekelleşmesinden bu yana yaşanan sorunlar giderek büyüyor.[/B] Toplu taşımanın tekelleşmesi ile birlikte yürürlüğe giren kent kart sistemi de her geçen gün yeni sorunları beraberinde getiriyor. Toplu taşımayı rahatlatmak adına verilen sözler ve yapılan anlaşmalarda hava da kalınca yaşanan karmaşanın sıkıntıları tamamen vatandaşa yansıyor. Sivas’ta 19 Nisan’da Sivas Belediyesi ve Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından yürürlüğe giren araç içi 2 ve 4 binimlik kent kart uygulaması birçok otobüste uygulanmıyor. Araç içinde kent kart alamayan yolcu ya otobüsten indiriliyor, ya da diğer yolculara el açmak zorunda bırakılıyor. Kent kartı olmayanların araç içinde verdikleri para yerine artık şoförler tarafından 2 ve 4 binimlik kent kartlar yolculara satılacaktı. Konuyla ilgili olarak basının karşısına geçen Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman yeni uygulamanın 19 Nisan’dan itibaren yürürlüğe gireceğini açıklamışlardı. Düzenledikleri basın toplantısında halktan ve şoförlerden gelen şikayetler üzerine araç içi binişlerde uygulanan sistemin değiştirilme gereği duyulduğu belirtilerek, şikayetlerin en aza inmesi için artık araç içinde 2 ve 4 binişlik kartların yolculara satılacağı söylenmişti. Otobüs içinde para kabul edilmemesi gerekçesiyle vatandaşa verilecek olan 2 binimlik kartın fiyat bedeli 3 lira, 4 binimlik kartın bedeli ise 5.50 TL olarak belirlenmişti. Ancak yapılan bu açıklamaya rağmen halk otobüslerinde şoförlerin büyük bir kısmı yanında ne 2 binimlik ne de 4 binimlik kent kart taşıma ihtiyacı duymazken, normal kent kartında para olmayan yolcular ya otobüslere alınmıyor ya da otobüsteki diğer yolculara el açmak durumunda bırakılıyor. Basının önüne geçerek kamuoyuna bu uygulamayı tanıtanlar ise bu durumun zamanla düzeleceğini söylerken, yaklaşık 2 aydır yürürlükte olan uygulamanın sıkıntısını vatandaş çekiyor. Özellikle kenar mahallelerde kent kart dolumu yapma imkanı bulamayan vatandaşlardan gelen şikayetler had safhalara ulaşırken, verilen sözlerin tutulmaması yolcuları canından bezdiriyor. Birçok vatandaş kent kartı olmadığı için otobüse alınmadığını bir çoğu otobüsten indirildiğini iddia ederken, toplu taşımanın tekelleşmesi ile birlikte yaşanan sıkıntıların her geçen gün arttığını dile getiriyor. Sivas Hürdoğan |
Cevap: Verdiğiniz söze ve yaptığınız anlaşmaya uyun
[B]Ne zor bir işmiş. şu kent kart sorununu bi türlü çözüme kavuşturamadılar.[/B]
|
ben yozgatta okuyorum burda aynı kenkart sistemi kullanılıyor hatta bunlar geçen sene geçti bizim sivası örnek alıp yaptıalr reklam broşürleirnde gördüm örnek otobüste sivas belediyesi otobüsü vardı ama hiç bir sorun herkeste gayet emmnun eski aprar ver al sstmei yok sivasta nedne sorun oluyor onu anlamadım.parası olmayana şoför kendi kartı var ordan çekiyor ama o karta götre 50 kuruş dahah pahalı.ee bu sistemde sivasta neden sorun oluyor bende bunu anlamıyorum.
|
Normal Kent lart sistemi olan yerlerde para olmaz bunu kabul etmeleri gerek
|
Sistem önceki belediyeden daha iyi değil.Para alınmaması sıkıntı yaratıyor.Kartını versen birisine,o size 1 tl veriyor ve hak geçiyor!Kartını vermesen adam otobüsten inmek zorunda kalıyor!Şöförlerin fevri davranışları,kural tanımaz davranışları,çifte standartları nefret ettiriyor!
|
[QUOTE=LaEdri;558818]Şöförlerin fevri davranışları,kural tanımaz davranışları,çifte standartları nefret ettiriyor![/QUOTE]
[B]Hocam bu sıkıntılar galiba biliniyor. önlem olarak araçlara kamera sistemleri yerleştireceklerini duydum ama nezaman olur bilmiyorum...[/B] |
Kural falan yok,sadece şoförün eşref saati ya da kadırga saati var.
Eşref saatiyse durak falan tanımaz,istediği yerde bindirir,istediği yerde indirir. Kadurga saatiyse ön kapıdan asla yolcu indirmez,en öndeki yaşlı teyzemi bile arka kapıya kadara yürütür.Ama eşref saatindeyse pencereden bile inebilirsin,becerebiliyorsan! |
[QUOTE=LaEdri;558821]Kural falan yok,sadece şoförün eşref saati ya da kadırga saati var.
[/QUOTE] sen ne çok biliorsun kardeş öyle bu kart sistemi dediğinde bütün araçlar güzergah takibi süre durak harici durma hepsi tek bir merkezden kontrol edilyor eyer böyle bir durumla karşılaşırsan anında otobüs durağını ara araç plaka veya nosunu bildir saati dak. tutsun yeterli.böyle bir davranışta en basit alacağı 200 bilet cezadır hiç bir otobüsçü bu cezayı göze almaz. akşama kadar en az 500 kişi ile uğraşmakta kolay değildir. ayrıca bu araçiçi 2-4 binimlik kartları şoförler neden bulundurmuyor bildiğim kadarı ile açıklayayım. normal kentkart dolum bayilerine belirli bir karla veriliyor bu kartlar ama ne hikmetse araçlara karsız veriliyor bunu yapanda izmir kent kart şimdi siz olsanız sizin sırtınızdan milyonlarca lira kazanan kent karta araç içinde müşteriye verilecek 2 binimlik kent kartı 3 ten alıp 3 satarmısınız arada 2 binimde 30 kuruş farkediyorken işletmeci kazanamasın vatandaşın cebindeki parayı alıp direkt izmir hesabına aktarırmısınız. |
2-4 binimlik kartlar konusunda bilgim yok,yorum yapamam.
Ancak şöförlerin keyfi davranışlarını her gün görmek mümkün!Bir iki kere şikayet edeceğimi söyledim ama inanılmaz sert tepki veriyorlar,"kime edersen et" diyorlar! |
halen aynı yerdeyiz anlaşılan
10 yıl oldu memleketimden ayrılalı,ama görüyorumki halen yapıcılık yok.
her yeni gelen zihniyet bir diğerini aratıyor. ve tabiki çok üzülüyorum.eşsiz şehrim çok basit sistemleri dahi uygulayamayan yöneticilerin elinde.gerçekten yazık... |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:06. |