![]() |
Belediye Eski Başkanımız: Sami AYDIN (2004-2009)
[IMG]http://www.sivas.bel.tr//images/content/ba%FEk_res.jpg[/IMG]
Değerli hemşerilerim; İçinde yaşadığımız, havasını teneffüs ettiğimiz şehir, 7 bin yıllık bilinen tarihi ve bu tarih içerisindeki aktif konu ile birçok ili ülkeyi kıskandıracak konumdadır. Selçuklulara başkentlik, Osmanlılara eyalet merkezi olmuş, Cumhuriyetin temel harcının konmasına katkı sağlamış ve Türkiye Cumhuriyetinin ilk fili başkenti olmuş bir şehre Belediye Başkanın olmanın da bir o kadar sorumluluğu ve ağırlığı var. Şahsım ve ekip arkadaşlarım, 28 Mart 2004 yılında bu sorumluluğun bilinci ile göreve talip olduk ve sizlerin teveccühü ile başkanlık koltuğuna oturarak sizlerin hizmetkârlığına başladık. Göreve gelir gelmez ilk hedefimiz, Sivas’ın yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için gece-gündüz var gücümüzle çalışmaktı. Aradan geçen iki yıl içerisinde, gösterdiğimiz performans ve ortaya koyduğumuz projeler de bu ilkemizden sapma olmadığının açık göstergesidir. Değerli hemşerilerim; Belediyelerde, tıpkı aileler gibi şirketler gibidir. Gelir-gider dengesi içerisinde iş yapabilir veya yapamaz. Yani, paranız varsa iş yapma imkânınız daha büyük olur, yoksa gayretiniz bir yere kadar sizi taşır. İşte bu bilinçle biz göreve geldiğimizde, 42 trilyon bütçe ile devraldığımız Sivas Belediyesinin bütçesinde yatırmalara ayırdığı hiç parası yoktu. Biz, gelir kaynaklarımızı ve potansiyelimizi bir şirket mantığı ile harekete geçirmek, rasyonel kullanmak suretiyle 2005 yılında bütçemizi 60 trilyon liraya, 2006 yılında ise 96 trilyon liraya çıkardık. Bu gelişme, yapılan hizmetlere de pozitif olarak yansıdı. İki yıl içerisinde; içme suyundan, park bahçe düzenlemelerine, sosyal projelerden, kültürel etkinliklere, İstihdama katkıdan, doğalgaza birçok projeye imza attık. Sivas’ın müzmin sorunu olan içme ve kullanma suyu problemini yaptığımız üç aşamalı çalışma ile üç ay gibi kısa bir sürede çözdük. 2004 yılının haziran ayından itibaren Sivas’ta sular kesintisiz akmaktadır. Sivas’ın hemen yanı başına kadar gelip bekleyen doğalgaz, gayretlerimiz sonucunda çok hızlı bir çalışma ile 2005’in ekim ayından itibaren, Sivas halkının kullanımına sunuldu. Kazılan yollar, rekor bir hızla tekrar ulaşıma açıldı. 2006 sonu itibariyle, ilimizin % 80’ni doğalgazdan istifade eder hale gelecek. Ülkemizdeki tüm şehirlerde olduğu gibi semt pazarları şehrimizde de caddeler üzerinde sağlıklı olmayan ortamlarda kuruluyor. Bunun önüne geçmek ve semt pazarlarında hijyeni ve düzeni öne çıkarak, AB standartlarını yakalamak için Pazar Pazarından başlamak üzere, kapalı ve kalıcı semt pazarları projesini devreye koyduk. Diriliş Mahallesinde inşa edilen 7 trilyonluk dev proje ile o bölgenin kaderini değiştiriyoruz. Hem şehrimizi tek merkezli olmaktan kurtarmak, hem de yeni bir cazibe merkezi oluşturmak üzere, yıllardır çöplük olarak kullanılan ve 13 mahalleyi ilgilendiren Mısmılırmak Deresi için 10 trilyonluk AK-SU Projesine başladık. İki yıl içerisinde o bölgede göletler zincirinden oluşan mavi bir kolye, Sivas’ın boynuna asılacak ve Sivas’ın çehresini değiştirecek. İlimizi kişi başına düşen yeşil alan miktarı açısından dünya standardına ulaştırmak için 50 yıldır kimsenin ilgilenmediği Paşabahçe Mesire Alanı Düzenleme Projesini çok kısa zamanda başlattık ve hizmete sunduk. Projenin ilavelerini yapmaya devam ediyoruz. Çağımızın sorunu olan işsizlik probleminin çözümüne küçük bir katkı koymak ve kendi ihtiyacımızı kendimizin karşılaması açısından, ÖZBELSAN A.Ş. bünyesinde, Beton Yapı Elemanları ve Şehir Mobilyaları Fabrikasını kurduk. Ülkemizin 4. Yapı Elemanları Fabrikası olan tesisimiz, şu anda 24 saat çalışarak üretim yapmaktadır. Sosyal hizmetlerde adeta çağ açtık, çağ kapadık. Her yıl yapılan toplu sünnet ve toplu düğün merasimleri çağa uygun hala getirerek, insanlık onurunu da gözeterek gerçekleştiriyoruz. Ortalama üç bin yardıma muhtaç ailemizin, her türlü ihtiyacını karşılamak için yine ülkemizde sayısı fazla olmayan uygulamalardan birini hayata geçirerek, “Gıda Bankasını” kurduk. Süper marketten farklı olmayan gıda bankası aracılığı ile alan elle, veren eli buluşturuyoruz. Hem yardıma muhtaç ailelerimiz gelerek, kendisine tanınan limit kadar alış verişini ücretsiz yapıyor, hem de yardım yapan vatandaşlarımız 10 yıl sonra da olsa yaptığı yardımın kime gittiğini kontrol etme imkânı buluyor. Değerli hemşerilerim; Yaptığımız birçok ilk uygulamayı burada sıralamak mümkün. Bizler iki yılda, diğer zamanlarda bir belediyenin iki seçim döneminde yapamadığı işleri yaptık. İki yıl önceki Sivas ile bu günkü Sivas’ı kıyasladığınızda bunu görmeniz mümkündür. Bundan sonraki zaman dilimi içerisinde yapacağımız tüm projeleri, profesyonel bir ekip eliyle planlayarak, Stratejik 5 Yıllık Plan oluşturduk. Önümüzdeki beş yıl içerisinde hepimiz göreceğiz ki; Sivas daha modern, daha yaşanılabilir, daha kıskanılan bir şehir olacak. Sizlerin desteğiyle, tüm gayretimiz atalarımızdan aldığımız paha biçilmez mirası, çocuklarımıza daha iyi şartlarda teslim etmek ve onların daha yaşanır bir şehre sahip olmasını sağlamaktır. Saygılarımla… Yazılma Tarihi:26.06.2006 13:19 |
-->: BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAMİ AYDIN
teşekkürler bilgiler için...,
______________________ |
--->: BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAMİ AYDIN
bilgiler için sağolun ben de sivaslıyım sımdı üni. eğitimim için trabzondayım.aslen gemereklıyım sizden bıze burda sahıp çıkmanızı ıstıyom.burada ne sivaslılar derneği var ne de sivasla ılgılı bır sey başkanım bızı bura yanlı bırakmayın
|
sami beyi hizmetlerinden dolayı tebrik ederim.teşekkürler.
|
Allah ondan razı olsun ve onu başımızdan eksik etmesin.
|
--->: Başkan'dan Mesaj
Sayın başkanım parklar yeşillikler tamamda yollarda su göletleri çamur,pislik sokağa çıkamaz olduk hele helede yayalar allah korusun günde iki üç defa elbise değiştiriyoruz.
|
Sayın belediye başkanımıza bir kaç sorum olacak efendim:
Yıllardır bu şehirde kurulmaya çalışılan 1. OSB'nin altyapısı ne durumda? On yıldır kurulması planlanan ve hala kurulamayan 2.OSB için şehrin önde gelen isimlerinden olan sayın belediye başkanımızın herhangi bir katkısı veya çabası olmuş mudur? Belediyenin sanayicimize sağladığı ne gibi katkılar vardır? Konya ve Kayseri gibi illere ikinci devlet üniversiteleri kurulması için çalışmalar başlatılmış ve bu şehirlerin belediyeleri gerekli arazi tashihi vs gibi konularda önemli çalışmalar yapmışlardır. Bizim belediyemizin bu konuda herhangi bir teşebbüsü var mıdır demiyorum çünkü olmadığına eminim ancak akıllarından ikinci devlet üniversitesi fikri geçmiş midir diye sormakla yetiniyorum. Yıllardır Sivas şehir merkezinde çöplük gibi kullanılan belli alanlarda belediyenin geçen dört yılda ne gibi çalışmaları olmuştur ve ne gibi katkılarda bulunmuştur? Mesela eski buğday pazarı, eski sanayi, ata sanayi, sebze-mezyve hali gibi üçüncü dünya şehri görünümümüze büyük katkısı olan mezbelelik alanlar neden geçen dört yılda herhangi bir değişimden nasibini almamıştır? Belediye yan kuruluşu olan Özbelsan ve Sidaş gibi kuruluşlar neden daha nitelikli sanayi ve hizmet yatırımları yapmak yerine inşaat gibi Sivaslının yegane istihdam kaynağı olan bir sektörde haksız rekabet uygulayıp şehrin istihdam sağlayan üç-beş müteahhitinin de önü kesilmektedir? Yeni ve modern Adliye sarayları bir çok şehirde yapılıp bitirilmesine rağmen neden Sivas'ta hala şehrin dışında ve uygun bir yerde Sivas Adliye sarayı için uygun bir yer tashihi yapılamamıştır? Sivas belediyesinin yeni ve modern bir kampus hastanenin Sivasımıza kazandırılması için herhangi bir çalışması olmuş mudur? Yoksa yine sadece memleketin 16 vilayetine kampüs tipi hastane yapılacağı haberi gazetelerde duyulduktan sonra mı belediyemiz haberdar olmuştur? Daha sorulacak soru çok ancak benim şimdilik sıralayacaklarım bunlar. Siz de birtakım katkılarda bulunabilirsiniz!... |
Ya başkan bence hiç iyi çalışmıyor sadece adı başkan.
|
sami beyden daha fazla hizmet bekliyoruz
bayarılar diliyoruz bilgiler için teşekkürler |
Bencede başkan hiç çalışmıyor sadece kaldırımla hizmet verilmiyor. 40 fabrila temeli atıldı 2002 de sadece kağıt üzerinde temel attılar millete göstermelik olsun diye... hani nerde fabrikalar neden sivasın nufusu hergeçen gün azalıyor. Hani 500 000 yapacaktı sivasın nufusunu niye 6 millet vekilinden 5 millet vekiline düştük???
|
ne alakası var kim çalışmıyor
Sami beyin yaptıkları ortada gözleriniz görmüyorsa Sami bey ne yapsın aksu yu kim yaptı bankalar caddesini kim yayalaştırdı toki ile beraber 1000 den fazla konutu kim yaptı doğalgazı kim yaygınlaştırdı özbelsan a fabrikayı kim açtı burada 100 lerce insan ekmek yiyor sidaş fabrikasını yeniden kurdu yağmur suyu hattını kim yaptı 50 yıllık kanserli boruları kim değiştirdi katı atık depolama tesisini kim yaptı atıksu arıtma tesisini kim başlattı organize sanayiye gelince 4 sene önce 30 fabrikada 1300 kişi çalışıyordu 2008 senesinde 80 fabrikada 4250 insan çalışıyor bir o kadar fabrikada inşa ve proje aşamasında. araştırıp okumadan yazıp çizmeyin |
sivasın nüfusu 250000 den 300000 e çıktı bu arada son nüfus sayımına göre. kayıt olamayanları da sayarsan bugün sivasın nüfusu 325000 falan eder. bu sivas taki inşaatlardan anlaşılıyor. sivasın her tarafı inşaat. nüfus artmasa bu inşaat patlaması niye olsun
|
saygılar. başkanım. öncelikle hizmetlerinizi tebrik ederek sizi kutluyorum. size bir teklifim var. benimkisi teklif takdir sizin.. ben kayseride okudum sivaslıyım. malatyaya da gittim. kayseride tüm tuvaletler ücretsiz. malatya merkez deki bir tuvaletide (ulu camii yanı) ücretsiz gördüm. bir işçinin belediyece görevlendirilip bu işi yapması tuvaletten çıkan herkesin cebindeki ni vermesinden daha güzel değil mi. hem sağlık açısından bozuk paralara mikrop bulaştığı için pek olumlu olmasa gerek. yine bu halde temizlik yeterince sağlanmadığı görüşündeyim. malatya da bu işi esenlik belediyesi yüklenmiş. kayserideki w.c lere hayran kaldım. belediyenin parası yine vatandaşın parası değil mi. ben sivasa bu uygulamanın çok olumlu ve güzel neticeleri beraberinde getireceğine inanıyorum. bu işi reklam maksadıyla esnafa da yaptırabilirsiniz. saygılar
|
geçenlerde Ulusal bir radyoda yayın yapan bir programda başkanımız hakkında ileri geri yorumlar yapıldıgı hakkında birşeyler duydum bundan haberi olan var mı...
|
sayın başkanım hizmetler için teşekkürler. sizden bir küçük ricam var. sivastaki w.c lerin ücretsiz olmasının sivas açısından iyi olacağını düşünüyorum. takdir sizlerin. kayseride ve malatya da(kısmen) bu uygulama var. kayseride uygulama süper, w.c ler pırıl pırıl. sağlık açısından insanlar v.c den acele ile çıkıp ceplerinden bozuk para çıkarıyorlar. mikroplar bozuk paralara bulaşıyor. ayrıca temizlik o kadar iç açıcı değil. w.c leri belediyece görevlendirilecek bir iki işçi daha temiz yapar sanıyorum. ayrıca diyelim vatandaşın cebinde parası yok, utanç duruma düşmez mi. ben bu konuyu düşünmediğinizi, yahut hatırlatan olmadığını sanıyorum yoksa yaptıklarınıza nispeten bu devede kulak. saygılar sunarım...
|
-->: Başkan'dan Mesaj
Arkadaşlar Allah aşkına koca Sivas Belediye başkanından isteyecek şey bulamadınızda tuvaletlerin üç kuruşluk ücretini mi söylüyorsunuz. Başkandan eğitsel, kültürel ve sporsal alandan şeyler isteyin. Ufkunuzu genişletin Allah aşkına. Kütüphaneler isteyin, okuma salonları isteyen. Bireysel spor yapacağınız alanlar isteyin. Bırakın ufak şeyleri. Teferruata takılmayın.
|
belediye ve başkan güzel projelere imza atıyor.Ancak bir iş bitmeden diğerine başlanmasın yarım kalan iş hizmet yapılmıyormuş gibi görünüyor.
|
[B][I][COLOR="Red"]Nam-ı değer Mundar ırmağı ve çevresini ıslah ederek harika bir gezi alanı haline getiren başta Belediye Başkan Sayın Sami AYDIN olmak üzere bu projeye emek veren, ter akıtan herkesten Allah'ım Razı olsun...[/COLOR][/I][/B]
|
-->: BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAMİ AYDIN
sami beyi başarılı buluyorum..en azından mütevazi bir kişiliği var ki benim çok hoşuma gidiyor...ama eski sanayi buğday pazarı gibi konular hala hallolunmuş değil...bunun yanında büyük borçlarla devraldığı özbelsanı 2006 yılında ankara,konya kayseri gibi illerin bulunduğu iç anadolunun en iyi şirketi seçtirmesi de takdire şayan..
|
[B]sami aydın sivasın güzelleşmesi için çaba harcıyor
daha da beğenmeyenler var şuana kadar onun yaptıklarını kim yaptı sanki bi 4-5 yıl önceki sivasa bakın bi de şimdiki sivasa bakın ilerleme var mı yok mu adam daha ne yapsın bişey daha diyim herkes atatürk caddesini , paşabahçeyi gereksiz buluyor eskiden herkes istasyondaydı şimdi atatürk caddesinde adım atılcak yer yok bi paşabahçeye gidiyoruz yer bulamıyoruz madem gereksiz buluyorsunuz niye buralar bu kadar kalabalık adım atacak yer bulamıyoruz daha da başkan hiç bişe yapmadı diyenler var !!!!!!!!![/B] |
[QUOTE=berat.demir;250454]sivasın nüfusu 250000 den 300000 e çıktı bu arada son nüfus sayımına göre. kayıt olamayanları da sayarsan bugün sivasın nüfusu 325000 falan eder. bu sivas taki inşaatlardan anlaşılıyor. sivasın her tarafı inşaat. nüfus artmasa bu inşaat patlaması niye olsun[/QUOTE]
o yüzden artık sivasın 6 değil 5 millet vekili var değil mi kurulan fabrikalar diyorsunuz her geçen gün nufus azalıyor göç veren bir memleket olduk. Birdahaki seçimlere 5 millet vekili olacak. Ayrıca sayılan hizmetleri hepsi piyasada dönen paranın rantı sami beyin dalkavuklarına gittiği için bu denli büyük projeler oldu fakat sonuç ne dükkan vergileri 5 kat arttı su pahalı kışın yapılan çalışma ortada çöpler ortada yapılan israf harcamalar ortada. sadece atatürk caddesine 23 trilyon harcandı ve bu para sadece kaldırımların. Atatürk caddesine dikilen ağaçların tanesi 3 bin dolar yurt dışından getirdiler. Bu ve bunun gibi israflar olmasa idi bu paralarla sivas TR'nin en büyük sanayi şehri olurdu... |
[QUOTE=samarra;257619]o yüzden artık sivasın 6 değil 5 millet vekili var değil mi kurulan fabrikalar diyorsunuz her geçen gün nufus azalıyor göç veren bir memleket olduk. Birdahaki seçimlere 5 millet vekili olacak. Ayrıca sayılan hizmetleri hepsi piyasada dönen paranın rantı sami beyin dalkavuklarına gittiği için bu denli büyük projeler oldu fakat sonuç ne dükkan vergileri 5 kat arttı su pahalı kışın yapılan çalışma ortada çöpler ortada yapılan israf harcamalar ortada. sadece atatürk caddesine 23 trilyon harcandı ve bu para sadece kaldırımların. Atatürk caddesine dikilen ağaçların tanesi 3 bin dolar yurt dışından getirdiler. Bu ve bunun gibi israflar olmasa idi bu paralarla sivas TR'nin en büyük sanayi şehri olurdu...[/QUOTE]
1)bir defa sivas merkezde nüfus azalması yok nüfus artması var nüfus 300 binin üzerine çıktı 2) sivasın genelinin nüfusu azaldı evet ama o da zaten şişirilmiş nüfustu. bizim köyün 2000 sayımı nüfus sonucu 120 gözüküyordu oysa gerçek nüfus 50 idi. şimdi gerçek ortaya çıktı. bu durum sivasın bütün köyleri için böyle. hatta bütün türkiyenin köyleri için durum böyle. konyanın nüfusunda da ve bir çok vilayetin 45 vilayetin nüfusunda azalma oldu. 3) 2002 den önce sivas osb küçücük bomboştu. 180 ha. dı büyüklüğü.20 30 fabrika vardı. şimdi ise 420 ha. la kayseri hariç alan büyüklüğü bakımından çevre illerdeki en büyük osb sivas ta ve 80 in üzeride fabrika faaliyette. 4) aksu ve rant a gelince aksu öyle pis pis duraydı rant olmayaydı fikrine ancak gülerim aksu yu eski haliyle gören turist ancak sivastan kaçardı şimdi turist gelecek. 5) hızlı tren ihalesi 5 mayısta yapılıyor. hızlı tren faaliyete geçince sivas yatırımı o zaman alacak şimdi de alıyo zaten de asıl patlama hızlı tren le olacak. tren sivasın kaderini değiştirecek. daha çok yazardım da neyse. sivastaki inşaat sektörünün patlaması görünen gerçek her tarafta inşaatlar yükseliyor. başka söze gerek yok |
[QUOTE=berat.demir;257639]1)bir defa sivas merkezde nüfus azalması yok nüfus artması var nüfus 300 binin üzerine çıktı
2) sivasın genelinin nüfusu azaldı evet ama o da zaten şişirilmiş nüfustu. bizim köyün 2000 sayımı nüfus sonucu 120 gözüküyordu oysa gerçek nüfus 50 idi. şimdi gerçek ortaya çıktı. bu durum sivasın bütün köyleri için böyle. hatta bütün türkiyenin köyleri için durum böyle. konyanın nüfusunda da ve bir çok vilayetin 45 vilayetin nüfusunda azalma oldu. 3) 2002 den önce sivas osb küçücük bomboştu. 180 ha. dı büyüklüğü.20 30 fabrika vardı. şimdi ise 420 ha. la kayseri hariç alan büyüklüğü bakımından çevre illerdeki en büyük osb sivas ta ve 80 in üzeride fabrika faaliyette. 4) aksu ve rant a gelince aksu öyle pis pis duraydı rant olmayaydı fikrine ancak gülerim aksu yu eski haliyle gören turist ancak sivastan kaçardı şimdi turist gelecek. 5) hızlı tren ihalesi 5 mayısta yapılıyor. hızlı tren faaliyete geçince sivas yatırımı o zaman alacak şimdi de alıyo zaten de asıl patlama hızlı tren le olacak. tren sivasın kaderini değiştirecek. daha çok yazardım da neyse. sivastaki inşaat sektörünün patlaması görünen gerçek her tarafta inşaatlar yükseliyor. başka söze gerek yok[/QUOTE] BeratDemir hocam Sivasımız için önemli tespitlerde bulunmuşsun ancak ben hala sayın belediye başkanımızın Sivas'a yeterli katkıyı sağlamadığı kanaatindeyim. Elbette yukarıda da arkadaşlarımızın bahsettiği gibi mühim çalışmaları oldu, bu yapılanları görmezden gelirsek başkanın hakkını yemiş oluruz ancak bence hala Sivasımıza çağ atlatacak ve atılım yaptıracak çalışmalar yaptığını düşünmüyorum. Artık dört yıldan daha fazla bir zaman geçti ve mesela Sivas'ın merkezinde yer alan ve tam anlamıyla üçüncü dünya veya Ortadoğu pazarlarını andıran ve kesinlikle kaldırılması gerektiğini düşündüğüm meyve-sebze hali hakkında en ufak bir gelişme veya proje haberi alamadık. Yine dört yıldan fazla bir süre geçen zaman diliminde eski sanayi ve yeni ata sanayinin kaldırılması için çok yavaş ve henüz neticelendirilemeyen bir takım çalışmalar oldu. Belediye binası malum... Ayrıca Sivas şehrinin ve bölge ekonomisinin tek umudu olan sanayinin canlandırılması ve yatırımcı için Sivas'ın cazip bir şehir haline getirilmesi için yeterli çalışmalar yapılamadı. Sadece Abdüllatif Şener'in zorlamasıyla ve Sayın Osman Yıldırım'ın heyecanıyla düzenlenen bir kaç yatırımcı ziyareti ve toplantısı bunlarla sınırlı kaldı. Sayın Belediye başkanımızın bu şehrin önde gelen bir ismi olarak önderliğini göstermesi ve bu konularda daha çok çaba harcaması gerekirdi diye düşünüyorum. Ak-su projesi hakkında da birkaç şey söylemeliyim: Ak-su gerçekten mükemmel ve başarılı bir proje ancak Sayın başkanın ağzından da defalarca duyduğumuz üzre proje maliyeti sadece 7 milyon ytl, Sivas belediyesinin iki yılda gayet rahat bir şekilde bitirilebilecek bu projeyi bu kadar uzun bir süreye yaymasını ve hala da yaapılacak kısımlar kalmasını bir türlü anlayamıyorum. Diğer bir mesele bir türlü kaldırılamayan Buğday pazarı ve civarı.... Dört yıldan uzun bir sürede burası halledilemez miydi? Yine eski fuar alanının bulunduğu yer... Burası hakkında bir çok söylenti duyduk ancak böylesine güzel bir yer nasıl değerlendirilecekse bir şekilde geçen dört yıldan daha uzun bir sürede projelendirilip Sivas'a kazandırılamaz mıydı? Belediyenin her fırsatta övündüğü Pazar pazarı projesi, bende beğeniyorum gayet güzel bir eser Sivasımıza kazandırılıyor ancak ne var bunda dört yıl sürecek bir inşaat çalışması? İstanbul'da yaşayanlar bilirler bir alışveriş merkezi kurulacağı ilanı veya reklamını görmemizle oranın açılışının yapılması arasında bir yıl süre ancak olabiliyor. Bir ara belediyeye devredildiği söylenen ve onarılıp turizme kazandırılacağından bahsedilen Çorapçı Han'ı ise zaten yalan oldu... Diğer örnekleri de verebiliriz ancak söylemek istediğim şu ki, çok yavaş ilerliyor belediye çok yavaş çok yavaş çooooooooookkkkk..... |
evet çok doğru BOUN hocam tespitlerine katılıyorum. eski sanayideki hurdacılar zannedersem 1 2 ay içerisinde taşınıyorlar. yeni ata ve eski sanayinin diğer kısmında zannedersem kamulaştırmada biraz zorlanılıyor ancak eninde sonunda halledilir. mahkemeler filan olayı uzatıyor galiba.
vallahi diğer konularda son derece haklısınız. çorapçı hanında da bir kısım özel mülkiyet varmış zannedersem oranın restorasyonu da o yüzden gecikiyor tıpkı taşhan gibi. ayrıca boun bey belediye eski sivas konakları konusunda da biraz pasif kalıyor bence. 4 yılda hiç konak restore etmedi bildiğim kadarıyla. |
valla ben sivasta yaşamıyorum kendisini de pek tanımam sivasta yaşayanlara sormak lazım
|
Cevap: BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAMİ AYDIN
Sivasa yapılanların çoğu kaldırım taşlarının değiştirilmesinden ibaret.Sivasa gelen Başkanların ilk görevi taş değiştirmek. Gidin Kayseri ile kıyaslayın. Bizim ne bir alt geçidimiz var nede bir üst geçit. 5 YILDA KAÇ KM. YOL AÇMIŞ BU BAŞKAN. BİZ YEREL SEÇİMLERDE PARTİYE DEĞİLDE KİŞİLERE OY VERMEYİ BECEREBİLSEK BELKİ DAHA İYİ OLACAKTIR.
|
KALDIRIM OYULURMU
PLAZMA KOYULURMU MİLLETİN AÇ KARNINI TAŞLAR DOYURURMU YAKTIN SİVASI SAMİ AYDIN KALDIRIM OYULURMU PLAZMA KOYULURMU MİLEETİN AÇ KARNINI TAŞLAR DOYURURMU YAKTIN SİVASI SAMİ AYDIN |
2000 yılı merkez nüfusu:252.000
2007 yılı merkez nüfusu:294.000 2008 yılı merkez nüfusu:288.000 yani artık sivas merkezde göç vermeye başladı akp ye ders vermemiz lazım dikimevi gitti dmo gitti tekel satıldı kaldırıma ihtiyaçı yok sivasın |
berat kardeşim,saymışsın yol yapmış şu kadar km su şebekesini değiştirmiş,aksu yapmış turist gelecekmiş sen sanırım eskişehirdeki ırmağı görmedin görmeni tavsiye ederim,her mahallelinin evine yakın çeşmeleri kapatarak bunu mısmılırmağa akıtıp göl gibi yapmanın vebalini inşallah öbür dünyada yaradan a verebilir,birde bu saydığın bütün projeler belediyenin asli görevidir yol yapmak su borusu değiştirmek v.s,ben her ay su parası çöp parası veriyorum v.s tabela parası veriyor esnaf,şunu hiç konuşmuyorsunuz akşam saat 9 dan sonra aksu dan hiç geçtinmi sarhoşu v.s sı orada kız peşinde olanlar orada afedersiniz ama genelev kaldırılaı 20 yıl oldu ama yeni yeni hizmetler verilmeye başlanır oldu oralarda ayrıca partizanlığı bırakalım benim derdim sami aydının gitmesiyse eğer saadet bbp mhp benim için farketmez hangisi iyiyse o gelsin ona oyumu veririm birde bu forumlarda koyduğum videoyu izleyin biraz bilgi sahibi olun o garibana 300 lira maaş veripte rantı hamuduyla götürenlerin felsefesi hakkında biraz fikir sahibi olun el-insaf
|
[quote=tayfun5883;391520]2000 yılı merkez nüfusu:252.000
2007 yılı merkez nüfusu:294.000 2008 yılı merkez nüfusu:288.000 yani artık sivas merkezde göç vermeye başladı akp ye ders vermemiz lazım dikimevi gitti dmo gitti tekel satıldı kaldırıma ihtiyaçı yok sivasın[/quote] göç veren yerin nüfüsu azalır bu verdiğin rakamlar yıllar gectikçe git gide çoğalmış :) |
[B]adrese dayalı nufus sisteminin saçmalıkları bunlar. Tatilde olan orda yazılıyor.şehir dışında okuyan okudugu yerde yazılıyor. Sivas her zaman göç veriyor doğru ama nufüsunu azaltacak kadar vermiyor. nufus yıllar geçtikçe artıyor.[/B]
|
[QUOTE=berat.demir;391598]Bir forum sitesinden alınan çok doğru tespit edilmiş bir yorumu buraya aktarıyorum. Bu arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum.
ÖNDER FAHRİ 16:50 (bugün) -------------------------------------------------------------------------------- Arkadaşlar nüfus mukayesesine girmişler ama, bende bir bilgi paylaşmak isterim. Arkadaşlar bilindiği gibi Türkiye'de İl merkez nüfuslarının toplam il nüfusuna oranı. %50 ye %50 şeklindedir. bu oran tüm iller için çok küçük bir sapma ile böyledir. Örneğin KONYA ilinin nufusu 2 000 000 KONYA şehrinin nüfusu ise 1 000 000, ANTALYA ilinin nüfusu 1 800 000, ANTALYA kentinin nufusu 900 000 gibi. Kayseri'de Türkiye'nin bir kenti olduğuna göre nüfus dinamikleri küçük bir sapma payıyla böyledir. Yani 1 100 000 il nüfusu olan Kayseri'nin İl merkez nüfusu 550 000, hadi en fazla 650 000'dir. Yani, 1 100 000 nüfusun 900 000'i merkezde yaşaması mantıken mümkün değildir. Böyle bir nüfus artış hızı ve göç olgusu mümkün değildir. En az 450 000 - 500 000 nüfusun ilçe ve köylerde yaşadığı aşikardır. Eğer ki tabelada 900 000 gibi bir sayı yazıyorsa bu kesinlikle reel değil, şişirmedir. Bunu çocuk bile anlar. İlçe ve köylerde yaşayan ahalinin pek çoğunun merkezde yaşıyormuş gibi gösterilip, merkez nüfusunun şişirildiği açıktır. Zira Kayseri kentinin nüfusunun Türkiye'nin en yoğun göç alan kenti olan ANTALYA'dan hızlı büyümesi mümkün değildir. Hileli rakamlarla mukayese olamaz. Bu duruma göre reel olarak KONYA kentinin nüfusu 1 000 000 ise Kayseri kenti 650 000 - 670 000'dir. SAYGILARIMLA Bence Kayseri nüfusu çok abartılı gösteriyor. Kayseri nin nüfusu 650 bin civarı. Ama Kayserinin belediye başkanı Mehmet Özhaseki 1.000.000 olduğunu iddia ediyor. Yukardaki arkadışımızın da dediği gibi genel nüfusla şehir merkezi nüfusu aşşağı yukarı %50 - %50 dir. ---------- Sivas genel nüfusu 631 bin. Önder Fahri beyin Türkiye de Genel - merkez nüfus orantısı % 50 - % 50 tespitine göre Sivas merkez nüfusu 315.000 çıkar. Sivas ın merkez nüfusu en az 310.000 dir. Köyünde beldesinde yazılanlar yüzünden böyle çıktı.[/QUOTE] bu görüşe aynen katılıyorum....seçim öncesi nakiller yüzünden durum böyle oldu ama 2009 sonuçlarında sivasın gerçek nüfusu ortaya çıkacaktır...ben de en az 310-320 bin arası olduğunu düşünmekteyim... |
sivasa yakışan başkan.........SAMİ AYDIN.............kim ne derse desin.........
|
BELEDİYE FABRİKA KURMAZ!!!
[QUOTE=samarra;250297]Bencede başkan hiç çalışmıyor sadece kaldırımla hizmet verilmiyor. 40 fabrila temeli atıldı 2002 de sadece kağıt üzerinde temel attılar millete göstermelik olsun diye... hani nerde fabrikalar neden sivasın nufusu hergeçen gün azalıyor. Hani 500 000 yapacaktı sivasın nufusunu niye 6 millet vekilinden 5 millet vekiline düştük???[/QUOTE] [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"][B]Fabrika açmak belediye başkanının işi değildir. Belediye hizmet sektörü için vardır.ve SAMİ AYDIN bunu başarmıştır. Modern bir şehir tasarlamıştır. Projelerinin hepsi yarım kalmıştır.Beş yıl sonra sivas'ı çok merak ediyorum... kaldırımlar yollar beş yıla dayanmaz.Üstüne yeniside yapılamayacağı,hükümet desteği olmadan yapılmayacağı aşikar... bence duygularımızı bir kenara bırakıp mantığımızla hareket etmeliydik. Ama olmadı.Yeni başkanımız Sivas'a hayırlı olsun... Siz üstte yazdıklarınızı bence Sivas valiliği kısmına yazın... Belediye fabrika kurmaz...[/B][/COLOR][/FONT]
|
Cevap: ESKİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAMİ AYDIN
eski belediye başkanımız sayın sami aydına yapmış oldugu çalışmalardam dolayı teşekür ederim gercekten bir çok çalışmaya ve degişime imza attı.sivas halkı vefa borcunu ödemeyi iyi bilir.bunu 29 martta gösterdi zaten.belki ilerleyen dönemlerde tekrar gelir.hakkında hayırlısı olsun
|
Syın Sami Aydına yapmış oldugu çalışmalardan dolayı tşkler ederiz..
Hakkında hayırlısını diliyorum... |
Başlıgı okumak büyük keyif....
|
Sami Aydın Sivas'a kaliteli hizmetler etmiş,çalışmış,şehrin vizyonunu değiştirmiş,hizmet kalitesini yükseltmiş bir isim..Çıta yükseldi..Elim kaza olmasaydı zaten en az yüzde 60 alacaktı..Ama kaderin önüne geçilmez..
|
sayın sami aydına sivasımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürler..........
|
[B][I][COLOR="Red"]
Hizmetleri için teşekkürler Sami AYDIN'A. Şuda bi gerçekki gelen belediye başkanları Sivas'a en iyi şekilde hizmet edeceğini iddia ederek siyaset yapıyor. Yani Sivas'a en iyi şekilde hizmet etmek asli görevleri... [/COLOR][/I][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:28. |