Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Köylerimiz (Sivas Köyleri) (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Çallı Köyü Merkez (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=11327)

Duhan58 10.05.2007 19:50

Çallı Köyü Merkez

elbeğin çallı köyü 150 haneli sivas 26 km uzaklıkta elbeğin baş kentide denen çallı köyü erkiden köyün civarlarında ermenilerin yaşadığı söylenmekte onun için hazine arayanlar bizim köye çok uğrar

sRdR 10.05.2007 22:01

-->: Çallı Köyü Merkez

bende çallı'lıyım ama ılk defa duydum altın aradıklarını

fatihada58 13.05.2007 18:20

--->: Çallı Köyü Merkez

selamın aleyküm herkese bende çallılı sayılırım annem çallılı bende ilkokula başlayana kadar çallıda anneannemin yanında kaldım.dayımgil hala çallıda arada sir uğrarım.şehir dışında olduğumdan artık sık uğrayamıyorum.dayımgil immigilden:)))

Duhan58 16.05.2007 11:48

bende kelleci'lerdenim immigilleri duydum zaten hep lakap takarlar birbirlerine

sivaslısedat 16.05.2007 13:55

çalllııııı ooooooooooooooooooooooooooooo

ahmet kaya 58 18.05.2007 19:06

Hanım köyümüzün resmi falan yok mu arkadaşlar, ne gidebildik, ne de görebildik.

fatihada58 18.05.2007 23:50

duhan58 kardeş bizim bi gelinimiz var kellecilerden biraz daha eşelersek akraba çıkacaz:)))))

Duhan58 20.05.2007 09:52

babasının adını falan yaz be sana söyleyim o zaman

ahmet kaya 58 20.05.2007 15:54

Kellecilerin Mavuş'u (Makbule Hanım) benim kayınvalidem olur. Acaba akraba mıyız?

€LBeyli58 20.05.2007 16:15

Hepinize selam olsun gardaşlar elbeyliyizzz

Duhan58 22.05.2007 12:46

--->: -->: Çallı Köyü Merkez

[QUOTE=ahmet kaya 58;209198]Kellecilerin Mavuş'u (Makbule Hanım) benim kayınvalidem olur. Acaba akraba mıyız?[/QUOTE]

ben tanımıyorum ama duymuştum öyle birini mavuş olarak

ahmet kaya 58 22.05.2007 13:11

-->: --->: -->: Çallı Köyü Merkez

[QUOTE=Duhan58;209422]ben tanımıyorum ama duymuştum öyle birini mavuş olarak[/QUOTE]

Sen o zaman araştır Fazlı Kelleci'nin bacısını. Onu da tanımıyorsan hısım falan değiliz. :D :rolleyes:

Duhan58 26.05.2007 15:00

köyden pek kimseyi tenımam sadece ailemden duyduklarım merkezde doğup orda büyüdüm köyden fazla kimseyi tanımam ama aileme soracam

efe-58 27.05.2007 18:15

selam calli li lar bende calli liyom uznlafin kisasi isde calli köyune ait tum bilgileri. sayfamda bulabilirsiniz. ben calli asigiyim. isderseniz sivri tepeden caliya 360 dercelik bir baksi yapin.. elesdiri ve destekleriniz beklioyrum..
[url]http://www.sivaslininyeri.de/Callikoy.htm[/url]

[url]www.sivaslininyeri.de[/url]

efe-58 27.05.2007 18:18

[QUOTE=ahmet kaya 58;209046]Hanım köyümüzün resmi falan yok mu arkadaşlar, ne gidebildik, ne de görebildik.[/QUOTE]

olmaz olurmu sen aramamissin demek buyur bak nasil hazirlamisim

ahmet kaya 58 27.05.2007 20:35

-->: --->: -->: Çallı Köyü Merkez

[QUOTE=efe-58;210007]olmaz olurmu sen aramamissin demek buyur bak nasil hazirlamisim
[url]http://www.sivaslininyeri.de/Callikoy.htm[/url][/QUOTE]

Eline sağlık gardaş, çok hoş resimler. Gördüğüm kadarıyla ağaçlık alanları çok az. Köyde kalanların biraz daha toprağa uygun ağaçlar dikmeleri, topraklarına sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum, selam ve sevgilerle.

efe-58 28.05.2007 17:01

sagolasn toprak.. köyde agac adina birsey yok denecek kadr az. zaten su da
yok gibi birsey. saygilar.

efe-58 28.05.2007 19:20

[QUOTE=efe-58;210052]sagolasn toprak.. köyde agac adina birsey yok denecek kadr az. zaten su da
yok gibi birsey. saygilar.[/QUOTE]

Calli Köyü Tarihcesi

Cografi Konumu : Sivas Ili Merkezi ilcesinin Merkez bucagina baglidir. Sivasin`in güney batisinda , il merkezine eski Sivas – Kayseri yolu üzerinde 28 km, Sivas – Yildizele yolu üzerinde ise 30 km uzaklikta olup denizden yüksekligi ortalama 1400 m civarindadir. Köy, genel olarak, dogu bati istikametinde akan ve „Cay“ adi verilen bir derenin icine kurulmustur. Köy evlerinin büyük cogunlugu adi gecen derenin kuzey yakasina, az bir kismi ise güney yakasina kurulmiustur. Bu derenin güneyy yakasindaki evler „Sivri“ ve „Güdük“ adli tepelerin kuzey yamacina kurlmus olup, zemin kuzeye dogru hafif meyilli ve topraktir. Belirtilen derenin kuzey yakasina kurulan ve köyün cogunlugunu olusturan evler ise „Kücük Sahsah, Büyük Sahsah“ adi verlilen tepelerin güney yamacina yerlesmis olup zemin güneye dogru oldukca egimlidir. Köyün bu bölömünde zemin topraktir. Calli´nin batisinda „Calli Irmagi“ adi verilen dere gecer.

Köye „Calli“ Adi Verlismsinin Sebebi: Köyün ilk kulusunda yerinin calilik olmasi nedeniyle ilk yilarda bu köye „Callili“ denilmis ve zamanla“ Calli“ya dönüsmüs. Ikinci bir riyavete göre köy ahalisinin „Cal Ovasi“ denilen bir yerden geldigi icin bu köye „Calli denildigi noktasindadir. Adi gecen Cal`in, Halep civarinda bir yerlesim yeri oldugu rivayet edilmektedir.
calli köyu hakkinda daha genis bilgi icin asagidaki linke tikla.

NOT:CALLI KÖYÜ HAKKINDAKI BILGILIERIN TAMAMI::YAZAR:KADIR

PÜRLÜ`NÜN::SIVASDA ILBEYLI TÜRKMENLERI::::KITABININ BIRINCI

CILTININ 96::97 ::98::99::100:SAYFALARINDAN ALINMISDIR:::::

Duhan58 28.05.2007 19:32

dostum bilgiler için çok sağol köyümü görünce bi kötü oldum zaten gurbette askeriz yeniden çok sağol

efe-58 31.05.2007 00:19

[QUOTE=Duhan58;210057]dostum bilgiler için çok sağol köyümü görünce bi kötü oldum zaten gurbette askeriz yeniden çok sağol[/QUOTE]

selam toprak. insallah teskereyide alirsin bir mahsuru yoksa kimlerden sin sora bilirmiyim? eger koyde kaliyorsan resimlerden benim kimlerden oldugumu anlamissindir.

saygilar

Duhan58 01.06.2007 20:15

Kellecilerdenim merkezde yaşıyorum merkezde dogdum ama köyde bi kaç kişiyi tanırım

efe-58 01.06.2007 23:28

ben cakirlardan im koyde dogdum. 6 ,16 yas arasi merkezde. 16 dan sonrada almanyada yasi yorum. kellecilerde koyde ve sivas da tinidiklarim var.

Duhan58 02.06.2007 19:36

ben abdullah kellecinin torunuyum o da almanyada kalıyordu şimdi kesin dönüş yaptı

mehmetsariyer 07.06.2007 13:34

Ben Çallı Köyünü Elbeylinin başkenti yazısını okuyunca çoooook şaşrdım.
Duhan58 daha yaşın genç Elbeyli 42 pare köy iyi araştır.

efe-58 14.06.2007 21:58

nerde siniz callililar. ses seda cikmioyr. mala mi gittiniz? ekinemi? yoksam harmandamisiniz? nerde olursaniz olun isde koyde isder yabanda gitmesekde gelmesekde o köy bizim köyümüz dur de. ara sirada olsa ugrayalim. unutmayalim unutulmayalim degilmi?

Duhan58 17.06.2007 13:54

[QUOTE=mehmetsariyer;210524]Ben Çallı Köyünü Elbeylinin başkenti yazısını okuyunca çoooook şaşrdım.
Duhan58 daha yaşın genç Elbeyli 42 pare köy iyi araştır.[/QUOTE]

büyüklerimiz bize öyle öğretti ondan dedim heralde öyle demelerinini sebebi tarım ziraat çallıda oldugundan diger köyler buradan işini hallettiğinden yada öyle bişey

sivasli_-58 18.06.2007 01:17

slm bende immet gildenim.yurtdisinda kaliyom.adim mesut.tüm calililara slm

efe-58 18.06.2007 13:54

[QUOTE=sivasli_-58;211079]slm bende immet gildenim.yurtdisinda kaliyom.adim mesut.tüm calililara slm[/QUOTE]
.......selam immet gilden? yadigar abi döndu.. yusuf abi döndukden sonra
malesef. aramizdan ayrildi. mekani cennet olsun. bildigim kadariyla bunlardan kimse yokdu yurt disin da. ????

_KanKaa_ 09.08.2007 13:09

selamün aleyküm callılı hemserilerim bende Elbeyin baskenti Çallılıyım.duhan kardes resimler icin tesekkürler ama o kadar eski resimleri nereden buldun.. ama eski çallı değil artık kimse kalmadı eskisi gibi erkek odalarında oyunlar düğünlerde oyunlar oynanmaz oldu amaaa biz gencler büyüklerimizden öğrendiklerimizi her düğünde ve tatilde köye gittiğimizde oynarız.bisey daha soracam neden hep yukarı mahallenin resimleri var kıskandım bende asağı mahallenin resimlerini atacam ee köyde zaten en kalabalık sülale bizimkisi...

_KanKaa_ 09.08.2007 13:10

[QUOTE=sivasli_-58;211079]slm bende immet gildenim.yurtdisinda kaliyom.adim mesut.tüm calililara slm[/QUOTE]

immetgilden yurtdısında kim var acaba cıkaramadım ama kemal emminin yakınımısın sen??

sedat yildiz 16.08.2007 22:19

selamün aleyküm degerli callililar bende calliliyim sülümangilin kara seferin ogluyum ismim kadir eger beni taniyan varsa mesaj göndersin su an yurt disinda yasadigim icin 3 yildan beri calliyi görmek nasip olmadi insallah bu izinimde oradayim hepiniz allaha emanet olunuz saygilarimla KADIR BAYRAKTAR

efe-58 20.08.2007 00:54

[QUOTE=sedat yildiz;212917]selamün aleyküm degerli callililar bende calliliyim sülümangilin kara seferin ogluyum ismim kadir eger beni taniyan varsa mesaj göndersin su an yurt disinda yasadigim icin 3 yildan beri calliyi görmek nasip olmadi insallah bu izinimde oradayim hepiniz allaha emanet olunuz saygilarimla KADIR BAYRAKTAR[/QUOTE]

selam hemso..
seni taniyamadim

ama selahattin bayraktar benim kuzenim.
yani abdi bayraktarin torunu selahahattin. ismim yunus alm yim

calliyi görmek isdersen buyur sayfama bak hasret gideririsin.
saygilar

Duhan58 23.08.2007 20:37

yarın köyde olacağım resimlerini çeker eklerim bende hasret çekenler için iyi olur

efe-58 24.08.2007 17:32

[QUOTE=_KanKaa_;212614]selamün aleyküm callılı hemserilerim bende Elbeyin baskenti Çallılıyım.duhan kardes resimler icin tesekkürler ama o kadar eski resimleri nereden buldun.. ama eski çallı değil artık kimse kalmadı eskisi gibi erkek odalarında oyunlar düğünlerde oyunlar oynanmaz oldu amaaa biz gencler büyüklerimizden öğrendiklerimizi her düğünde ve tatilde köye gittiğimizde oynarız.bisey daha soracam neden hep yukarı mahallenin resimleri var kıskandım bende asağı mahallenin resimlerini atacam ee köyde zaten en kalabalık sülale bizimkisi...[/QUOTE]

selam hemso.. yanilmiyorsam benim sayfadaki resimlerden bahsediyorsun.
yukari mahlede oturunca sivri tepede en uygun yer koyun resimlerini cekmek icin. ama koye 360 derece bakma imkani da var sayfa da galiba gözden kacirdin. saglicakla kaL

crayzy_boys058 27.08.2007 22:31

slm arkadaşlar ben mustafa çallı kjöyünden ama sadsece köy diyorum fazla bilmiyorum köyümü halamlar felan kalıyorlar bende köylülerimle tanışmak istiyorum iyi akşamlar jayırlı kandilleriniz olsun

Duhan58 29.08.2007 20:23

[QUOTE=crayzy_boys058;213385]slm arkadaşlar ben mustafa çallı kjöyünden ama sadsece köy diyorum fazla bilmiyorum köyümü halamlar felan kalıyorlar bende köylülerimle tanışmak istiyorum iyi akşamlar jayırlı kandilleriniz olsun[/QUOTE]

mrb mustafa aramıza hoş geldin soyismi ve kimlerde olduğunuda yazarsan daha iyi tanışmış oluruz

efe-58 02.09.2007 18:38

selam gardaslar.
resim ekleyemiyorum yuklemek isdediginiz resim gerekli buyuklukden cok buyuk diyor. resmi kucultuyorum. gine kabul etmiyor. ne dir sebebi acaba.

Duhan58 07.09.2007 21:44

800*600 picsel resimden büyük resimleri yüklüyemiyorsun olarak biliyorum eğer yanlış bilmiyorsam

efe-58 07.09.2007 22:33

[QUOTE=Duhan58;213842]800*600 picsel resimden büyük resimleri yüklüyemiyorsun olarak biliyorum eğer yanlış bilmiyorsam[/QUOTE]

selam
sorun pixel degil.

ademy9 17.09.2007 23:31

merhabalar.ben de çallı köyünden adem yazıcı.şuan öğretmenlik yapıyorum.tüm köylülerime kucak dolusu selamlar ve sevgiler

WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:35.