![]() |
ULAŞ-Kertmekaracaören
Sivas iline 64 km, Ulaş ilçesine 27 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. |
--->: ULAŞ-Kertmekaracaören
kertme karaca ören aynı zamanda benim köyüm dür bir diğer ismiyle (ESKİKÖY) derler sivasın ilk kadın muhatarı bizim köydendir rahmetli hacı zeynep derlerdi köyümüz cografi bakımından diğer köylere nazaran cok şanslıdır ekonomisi iyi olup kırom maden işletmeleri köyümüzde mevcutdur erzurum kars tıren yolu köyümüzden gecer köyümüzün insanları coğu buradan emeklidir köyümüz ayrıca aygır gölü dedigim,z turistik bir de göl vardır şimdilik köyümüzü bukadar tanıta biliyoruz inşallah diğer zaman dilimlerinde foto da koyma şansımız olur
|
Toplam 1 Eklenti Bulunuyor.
selam arkadaşlar
Abim bilgi vermiş ama resim eklememiş. bende bu eksikliği gidereyim dedim. inşallah devamı gelecek belli yerlerin resimleri ekliyeceğim. şimdilik genel bir görüntü gönderiyorum.. |
Toplam 1 Eklenti Bulunuyor.
Bu da bizim köyün girişindeki köprü...
|
merhaba kertmeli büyüklerim ve kardeşlerim.benimde anne tarafım kertme tarafından ......kertmeyi çok seviyorum.ve burada resimlerini görmekle çok mutlu oldum.hepinize selamlar.
|
-->: ULAŞ-Kertmekaracaören
ULAŞ-KERTME-KARACAÖREN Bu köye sayısız gitmişliğim var bende karasarlı olduğumdan sık sık giderdim fakat buranın isminin Eskiköy olarak biliyordum 53 yaşındayım kertme ve karacaören isimlerini yeni duydum ben demir yollarından emekliyim bu köyden en az 10 tane iş arkadaşım var hatta bu köye yakın bir yerden ayvazdan calıştığım fabrikaya taş malzeme gelirdi eski köyü ben şahsen çok seviyorum burdan bütün eskiköylülere selamlar saygılar
|
selam Hemsolar bende Kertmekaracaören köyündenim eski iymiyle (Eskiköy)
Altuntas 58, kimleri tanirsin eskiköyden demiryollarindan Tasarlari bilirmisin yada köyden Ali Hocayi??? |
[FONT="Arial"][URL="http://www.seref-ozturk.de.tl/Eskikoy.htm"]http://www.seref-ozturk.de.tl/Eskikoy.htm[/URL](ULAŞ-Kertmekaracaören )Selam arkadaslar 2007 Eskiköy,de cektigim resimlerden olusan bir klip izliyebilirsiniz[/FONT]
|
[IMG]http://80.190.202.79/pic/s/seref-ozturk/bild18.jpg[/IMG]
Eskiköy Gölü [url]http://www.seref-ozturk.de.tl/Eskikoy.htm[/url] |
slm arkadaslar bende eskıkoyluyum burayı gordum ve cok sevındım
|
slm arkadaslar bende eskıkoylu ŞAHİN''lerdenım oguzhan ŞAHİN
|
SLM ARKADAŞLAR BENDE ESKİKÖYDEN OGUZHAN ŞAHİN (ŞAHİNLER AİLESİNDENİM TAŞARLAR DAYIM OLUR ALİ KENDINE IYI BAK
|
oguz naber iyisindir insalllah,abimgil nasil iyimi. neyse herkese cok cok selam söyle allaha emanet ol kib.
|
bende oraya en yakın örenlice köyündenim,,,, bizimde soyadımız şahin
|
yani Sertmahmutlu benim enistemde Sertmahmutlu Örenlice Köyü eski Sertmahmut Degilmi???
|
BENCE KERTMEKARACAÖREN KÖYÜ ÇOK GÜZEL BEN O KÖYDE DOGDUM AMA BİRAZ AREPLİ YİNEDE DOGDUGUMUZ KÖYE İHANET ETMMEMELİYİZ...:D:)KARDEŞİM SEÇKİNLE EL ARABASI SÜRÜYORUZ O KÖYDE BEN KÖYÜMDEN MEMNUNUM...........
|
BEN O KÖYLÜYÜM AMA HİÇ RESİM YOK. HİÇ KÖYÜN SİTESİ YOK BENDE KÖYE SİTE AÇTIM BAKIN:[url]www.aslanmumo58.azbu******[/url] bakın görün üye olun yazan:mümtazakkuş
|
ARKADAŞLAR İNANKİ HERKESİN KENDİ MEMLEKETİ KENDİ HEMŞERİSİ O KİŞİNİN SUYUNU BİLİR BEN EKREM AKKUŞ UN OGLU OLARAK BENCE GURBET ZOR......:)
|
YAA ARKADAŞLAR BENCE AYNI KÖYLÜYÜZ MSN DE KONUŞALIM
|
BEN BU KÖYLÜYÜM TEMMUZDA GELECEGİZ.EYER İÇİNİZDE ESKİ KÖYLÜ VAR SA TABİKİ VARDIR BİZE BU ADREESTEN ULAŞABİLİRLER:ekrem-akkus@hotmail.com:)
|
[B][CENTER][COLOR="RoyalBlue"]slm benimde annem eskiköylü şahinlerden herkese slm eskiköyü çok seviyorum[/COLOR][/CENTER][/B]
|
SELAM ALEYKÜM MİLLET BEN ESKİKÖYDEN DELİALİNİN OĞLU MEMMET ARTIK SANAL ALEMDE BENDE VARIM HADİ KISA ZAMANDA KAYNAŞALIM.
YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU YER SİVAS AMMA NASİP GURBETTEYMİŞ ARKADAŞLAR... HERKESE SELAMLAR... |
slm Delialinin oglu bende ali hocanin torunu ali.
gurbetin nerseindesin |
selamunaleyküm hemşolar ben eski köylü baki burda görüşürüz inşallah
|
slm milletbende eskikoyluyum hasta ahmet ogullarindanim kahya takimindanim
kir azizin torunuyum ismim Yusuf HATIP fransadayim. Ekrem Akkus Duran emmi neyin olur? o benim kirvemdir. |
slmlar beni deli alinin torunu yada metinin oqlu olarak tanıyabilirsiniz
memmet ferhat abimizden sivası seyreti dinlemek istermsnz youtubeye sen sivası seyret yazın dinleyin gercekten begeneceksiniz youtubeye burdan ulasabilirsiniz [url]http://www.ktunnel.com/[/url] |
aha emcemde yukardaymıs yaw ne gzl hep bir burda oluruz insALLAh
|
bizim koyluler bana ulasmak isterseniz [email]ukaceko@hotmail.com[/email]
|
slmlar beni deli alinin torunu yada metinin oqlu olarak tanıyabilirsiniz
memmet ferhat abimizden sivası seyreti dinlemek istermsnz youtubeye sen sivası seyret yazın dinleyin gercekten begeneceksiniz youtubeye burdan ulasabilirsiniz [url]http://www.ktunnel.com/[/url] |
topragı sert insanı mert sivas demisler koyluleri msnye bekliorrum [email]ukaceko@hotmail.com[/email]
|
[COLOR="Green"][U][B]slmlar bn deli alinin oglu memmet gurbetin istanbulundanım bana ulasmak isteyenler [email]kubatlar_@hotmail.com[/email] hepinizi bekliorum butun koyluler bir araya gelelim inşALLAH [/B][/U][/COLOR]
|
[COLOR="Green"][U][B]baki abi ve tum arkadaslarımız msn adresinimizi yazalım lutfen[/B][/U][/COLOR]
|
BÜTÜN ESKİKÖYLÜLERE SELAMLAR
[COLOR="SeaGreen"][U][/U][/COLOR]BULUŞALIM KAYNAŞALIM BEN DELİALİNİN OĞLU MEMMET |
Köyde düğünler görücü usülü ile olur.Düğünlerde çeşitli adetler vardır, sadıçla damat bir odada toplanır ve gençlerde toplanır sadıç ve damata çeşitli cezalar verilir sadıçın boynuna tezzek asmak,acı biber yedirmek, türkü söyletmek v.s. ayrıca toplu olarak oyunlar oynanır değirmene su ge- tirmek, tütün satmak,sin sin,v.b.Düğün üç gün sürer Cuma günü bayrak kal- kar düğün başlar,adettendir bayrak direğinde takılı elma yada soğanı taş- la vurup düşürene bahşiş verilirir.Cumartesi kına yakılır çeşitli halaylar (sivas halayı, sarıkız, apdurahman,düzhalay)çelilir.Pazar günü gelin alınır düğün yemeği verilir ve düğün biter. Yemekler;bulamaaşı(yayla çorbası)etli küfte,üzümleme,pilav,herle,uğut,kavut, topaç,içli küfte,loluk,gilik,lavaş,kömbe v.s.dir...
|
Bütün hemserilerimin bayramini kutlarim, nice bayramlara
|
Cevap: ULAŞ-Kertmekaracaören
selam nasılsınız bende eskiköylüyüm,ismim turan cevik hoşca kalın
|
slm arkadaşlar bende eski köylüyüm burayı gördüm ve çok beğendim ali abi nasılsın saygılar
|
Cevap: -->: ULAŞ-Kertmekaracaören
[QUOTE=altuntas58;219622]ULAŞ-KERTME-KARACAÖREN Bu köye sayısız gitmişliğim var bende karasarlı olduğumdan sık sık giderdim fakat buranın isminin Eskiköy olarak biliyordum 53 yaşındayım kertme ve karacaören isimlerini yeni duydum ben demir yollarından emekliyim bu köyden en az 10 tane iş arkadaşım var hatta bu köye yakın bir yerden ayvazdan calıştığım fabrikaya taş malzeme gelirdi eski köyü ben şahsen çok seviyorum burdan bütün eskiköylülere selamlar saygılar[/QUOTE]
selam arkdaş sen nerdensiin nerde oturuyorsun ben istanbulda taksimde işyerim herkse selamlar burda ARKDAŞLARIMIZ meil adreslerinide yazarsa iyi olur [email]tevfik_cevik@hotmail.com[/email] |
köyümüzden kış resimleri göre bilirsiniz arkdaşlar
|
Cevap: --->: ULAŞ-Kertmekaracaören
[QUOTE=CEVIK;209555]kertme karaca ören aynı zamanda benim köyüm dür bir diğer ismiyle (ESKİKÖY) derler sivasın ilk kadın muhatarı bizim köydendir rahmetli hacı zeynep derlerdi köyümüz cografi bakımından diğer köylere nazaran cok şanslıdır ekonomisi iyi olup kırom maden işletmeleri köyümüzde mevcutdur erzurum kars tıren yolu köyümüzden gecer köyümüzün insanları coğu buradan emeklidir köyümüz ayrıca aygır gölü dedigim,z turistik bir de göl vardır şimdilik köyümüzü bukadar tanıta biliyoruz inşallah diğer zaman dilimlerinde foto da koyma şansımız olur[/QUOTE]
nerdesiniiz arkdaşlarr ???????????? |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:28. |