Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=14048)

Sivaslilar.Net 28.11.2007 15:26

İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/intihar.jpg[/IMG]
Eskikale Mahallesinde çalıştığı iş yerinde intihara kalkışan şahıs hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre Ömer Bakış adlı şahıs çalıştığı diş laboratuarının balkonunda kemerle asılarak intihar etti.

İş yeri çalışanlarından alınan ifadeye göre Ömer Bakış’ın aile problemlerinin olduğu belirtildi. Şahsın cesedi otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderilirken olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

banu58 28.11.2007 16:40

--->: İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

[B]Büyük yanlış yapmış,işte bu saatten sonra dönüşü imkansız bir yola sapmış,Allah tahsiratını affetsin!
Hiçbir neden kendini öldürmeye bahane değildir![/B]

Fatihmd 28.11.2007 17:21

[QUOTE=banu58][B]Büyük yanlış yapmış,işte bu saatten sonra dönüşü imkansız bir yola sapmış,Allah tahsiratını affetsin!
Hiçbir neden kendini öldürmeye bahane değildir![/B][/QUOTE]

Haklısınız ama, kimse durduk yere kendi canına kıymaz. O zamanki durumu nasıldı acaba, yada kendisimi yaptı ?

Allah günahlarını affetsin.

Arif Coşkun 28.11.2007 18:03

Dışardan bakılınca çok basit gibi geliyo ama,işi o noktaya getiren canına tak ettiren şey kimbilir neydi.? Allah kimseyi o duruma düşürmesin.

Serd@r 28.11.2007 18:09

-->: İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

[B]Sebebi her ne olursa olsun Allaha inanıyorum diyen birininin intihar etmesi uygun olmaz!Ha bu olayda başka şeyler vardır yoktur bilemem,Allah merhumun tahsiratını affetsin!Daraltan Allah asla bunaltmaz diye düşünüp,yaşayanlardanım![/B]

SivasLady 28.11.2007 19:06

[B]kendi canina kiyacak kadar bunaldiysa, Allah bilir ne olmustur
ama yinede dinini bilen kisi kendi canina kiymaz
rabbim kulunu darda koymaz, ona siginmaliydi
simdi canina kiyarak ne kadar büyük günah isledi
ne diyelim rahmet eylesin, rabbim bagislasin[/B]

Ertugrul 28.11.2007 20:03

Ömer Bakış’ın ailesine Allah sabır versin.
İbretlik bir ölüm...

arikarinkuchi 28.11.2007 20:25

kim bilir nasıl bir derdi vardı
allah rahmet eylesin
umarım buna benzer başka olaylar yaşanmaz

a.ercan 29.11.2007 08:03

allah taksitratını affetsin .yani çözümmü şimdi bu bence acizlik garide kalanları ne olacak BENCE HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAK GÜZELDİR BU DÜNYA HERKESE YETER .

Fatihmd 29.11.2007 08:17

Arkadaşlar insan sinirlenince kendisini kaybediyor zaten, normal insanlarda bu vardır, kimisi kafasını duvara vurur, kimisi etrafa tekme atar, kırar döker. Bu durum ileri boyutta ise kişi bilincini kaybederek yapar ne yazıkki.

Sweetgirl 29.11.2007 09:59

[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"][FONT="Verdana"]Allah Ailesine sabir versin.
Daha 19 yasindaymis, bu yaslardaki genclerimiz maalesef her sorunu biraz daha asilamaz sanirlar. Bunalimlara girerler birde ailesinden destek göremiyorsa ve birazda imani zayif olunca sonuc bu oluyor maalesf.

Rabbim affeder insallah..[/FONT][/COLOR][/CENTER][/I][/B]

Fatihmd 29.11.2007 10:43

İnsanların Allah sevgisi olmadıkça, bu tür olayların çoğalması kaçınılmaz ve bu olaylara sebep olan gerçek suçluları herkes çok iyi biliyor. Allah onları ıslah etsin.

altuntas58 29.11.2007 19:07

İnsanın kendi canına kıyması sebep ne olursa olsun dinimize günahtır kendini asarak canına kıyması telafisi olmayan bir günaha sebep olmuş allah affetsin

Fatihmd 30.11.2007 08:06

İnsanın kendi canına kıymasının kesin günah olduğu konusunda şaibeler var. Dinlediğim bir sohbette insanın o anki psikolojik durumunun önemli olduğunu söyleniyordu.

Serd@r 01.12.2007 09:49

-->: --->: İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

[QUOTE=Fatihmd;220599]İnsanın kendi canına kıymasının kesin günah olduğu konusunda şaibeler var. Dinlediğim bir sohbette insanın o anki psikolojik durumunun önemli olduğunu söyleniyordu.[/QUOTE]

[B]İntihar konusunda asla bir şaibe yok işte bazı ilmi sözler,ayet ve hadisler!

Kendisini öldüren bir adam Allahın işine karışıyor, onun verdiğini beğenmiyor demektir.

Peygamber efendimiz herhangi bir sebeple kendisini öldürenlerin cehennemlik olduğunu haber veriyor. Hayata hürmet hepimiz için en kutsî bir vazifedir.

Dinimize göre, her ne şartta olursa olsun düşmanın her türlü işkencesine ve tecavüzüne bile maruz kalınsa, kendini ve yakınlarını öldürmesi caiz değildir.

Dinin emirlerinden uzaklaştıkça, bütün insanların, geçimsizlik, sefalet, işkence, sıkıntı ile kıvrandıkları görülmektedir. Fen aletleri, teknoloji, akıllara hayret verecek şekilde ilerlediği halde, dünyadaki huzursuzluğun, insanlıktaki sıkıntının azalmadığı, hatta arttığı göze çarpmaktadır.

İstisnalar hariç, genel olarak imansız veya imanı zayıf olan intihar eder.

Müslüman, intiharı düşünmez. Çünkü intihar, bir çare, bir kurtuluş değil, aksine tarifi imkânsız azaplara kendini atmak demektir. İntihar etmek, küfre yakın çok büyük günah olduğu için, ölürken dayanılmaz acılara maruz kalınır.

Ölüm acısı, sanıldığı gibi bir an değildir. İntihar edince, ahirette de daha büyük acılara girilir. Ahiret sıkıntıları dünya sıkıntıları gibi değildir. Çok ağırdır. Dünya sıkıntılarına dayanamayıp intihar eden, ölüm acısına ve ahiret sıkıntılarına nasıl dayanır?

İntihar eden, dirilene kadar intihar acısını duyar. Adam öldürmek büyük günahtır. Kendini öldürmek ise, daha büyük günahtır. Kur’an-ı kerimde “Kendinizi öldürmeyin!” (Nisa 29) buyuruldu. Hadis-i şeriflerde de intihar şiddetle yasaklanmaktadır. Bütün bunları bilen aklı başında bir Müslüman bırakın intihar etmeyi, böyle bir düşünceyi aklına bile getiremez!.
**
Intihar geçmiş ümmetlerde de yasaklanmıştır. Cündüb b. Abdullah'tan Hz. Peygamber (s.a.s)'in şöyle dediği nakledilmiştir: "Sizden önceki ümmetlerden yaralı bir adam vardı. Yarasının acısına dayanamayarak, bir bıçak aldı ve elini kesti. Ancak kan bir türlü kesilmediği için adam öldü. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak; kulum can hakkında benim önüme geçti, ben de ona cenneti haram kıldım, buyurdu" (Buhârî, Enbiyâ, 50).
**
Intihar edenin uhrevî cezası, intihar şekline uygun olarak verilir. Hadis-i şeriflerde "Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürürse, cehennem ateşinde kendisine onunla azap edilir" (Buhâri, Cenâiz, 84). "(Dünyada ip ve benzeri) şeyle kendisini boğan kimse cehennemde kendisini boğar, dünyada kendisini vuran cehennemde kendisini vurur (azabı böyle olur)" (Buhârî, Cenâiz 84),

Allah çok bağışlayıcıdır,tabiki tüm intihar edenleri Allah affetsin![/B]

RaZZcE 01.12.2007 11:22

[B]Allah ailesine sabir versin..

bencede cok yanlis yapmis
cani veren ALLAH cani alir![/B]

RaZZcE 01.12.2007 11:23

[B]Allah Rahmet Eylesin!
------------------[/B]

Fatihmd 01.12.2007 11:30

Sevgili Serdar kardeşim, dediğim gibi bir sohbette duymuştum ama bu güne kadar araştırma gereği hisstemedim nedense. Öncelikle bu konuda aydınlattığın için Allah razı olsun.

Bu gün biraz bende araştırdım ve sonuç olarakta senin yazdıklarında başka pek bir şey bulamadım demek doğru olur. Bazı kaynaklarda kişinin o anda akıl sağlığını kaybedip etmemesine bağlı olduğunu, bunu bizlerin bilemeyeceğimizi, eğer akıl sağlığı yerinde ise seninde yazdığın gibi büyük günah işlemiş olacaktır.

Ben okuduğum yazıdaki paragrafı aynen alta ekliyorum:

Saygılarımla.

[QUOTE=http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=12222&keyword=intihar]
İmam Yusuf'un fetvasına dayanaraktan depresyona giren hastaların intihar girişimleri konusunda hastalıkları hafifletici sebeb olarak görülebilirler. Akli dengesinin o anda yerinde olup olmadığını biz kesin olarak bilemeyiz. Bunu ancak Allah bilir. Dinimizde akli dengesi yerinde olmayan kimselerin işledikleri günahlardan dolayı mesul olmayacakları bildirilmiştir. Mesuliyet için akıl sahibi olmak şartı vardır. Ancak depresyona girmesine sebeb olan caiz olmayan bir durum ise mesul olur. Bu durum sarhoşun adam öldürmesi gibidir. Fakat bir günah sebebiyle depresyona girmemiş ise maruz sayılabilir.

Burada asıl olan akli muhakemesini kaybedip kaybetmediğidir. Akli muhakemesi yerinde olan kimseler intihar ederse büyük günah işlemiş olur.
[/QUOTE]

altuntas58 01.12.2007 12:26

ALLAH AFFETSİN BİZİM DİNİMİZDE BU TÜRLÜ VE BUNA BENZER OLAYAYLARIN ASLA YER YOKTUR

Serd@r 01.12.2007 12:29

-->: --->: İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

[QUOTE=Fatihmd;220732]Sevgili Serdar kardeşim, dediğim gibi bir sohbette duymuştum ama bu güne kadar araştırma gereği hisstemedim nedense. Öncelikle bu konuda aydınlattığın için Allah razı olsun.

Bu gün biraz bende araştırdım ve sonuç olarakta senin yazdıklarında başka pek bir şey bulamadım demek doğru olur. Bazı kaynaklarda kişinin o anda akıl sağlığını kaybedip etmemesine bağlı olduğunu, bunu bizlerin bilemeyeceğimizi, eğer akıl sağlığı yerinde ise seninde yazdığın gibi büyük günah işlemiş olacaktır.

Ben okuduğum yazıdaki paragrafı aynen alta ekliyorum:

Saygılarımla.[/QUOTE]

[B]Paylaşımların için sağolasın Fatih!
Evet sen iyi niyetli bir şekilde bu konuda şaibeler var derken ben senin ne demek istediğini anlamıştım ama orda "akli dengesi yerinde değilse" ibaresi olmadığından dolayı bu konuyu açma ihtiyacı duydum,malumundur,bildiğini paylaşmak Farzdır,ayrıca araştırma ihtiyacı duymadan buna inanıp Allah göstermesin "benim pisikolojim bozuk deyipte" intihara kalkışanlara vesile olmamak adına bu açıklamaları yaptım!
Sende ne demek istediğini ayrıntılı bir şekilde açmışsın sağolasın![/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:01.