![]() |
- SİYASET MEYDANI-
BEYLER BAYANLAR BU KONUMUZDA SEVGİ,SAYGI ÇERÇEVESİNDE BİRBİRİMİZİ KIRMADAN SİYASİ FİKRİMİZİ SAVUNABİLİRİZ...
İLAY-I KELİMETULLAH İÇİN NİZAM-I ALEM |
-->: -SİYASET MEYDANI-
Evet bu köşede siyasi konularımızı tartışalım başka köşelere taşımayalım isteyenler bu köşede tartışşsın ilk konuyu kim başlatmak ister ???
|
--->: -SİYASET MEYDANI-
sağcı nedir kimdir, solcu nedir kimdir, emekçi kimdir patron kimdir, kapitalist kimdir, sömürücü kimdir, proleter nedir, anarşist kimdir, makyevelist kimdir, faşist kimdir, sosyal demokrasi nedir, sosyalizm nedir, kapitalizm nedir, emek sermaye çelişkisi nedir, ezilen halk kime denir, ezen halk kime denir, sosyal adalet nedir, nasıl sağlanır, toplumsal refah nasıl paylaşılır, asgari ücret nedir, temel insan hak ve hürriyetleri nedir, insanın insan olmaktan doğan temel hakları neyi nereye kadar içerir, çocuk hakkı nedir, kadın hakkı nedir vs vs, işte size siyasi tartışma onu başlıkları öyle kuru kuruya takım tutupda adını söyler gibi olmuyor bu işler, necisin ne için yaşıyoşun, hedefin nedir hayatta bu sorular cevabın neyse ona göre ocusun bucusun oluyor, bu iş öyle fb li gs li gibi olmuyor
|
Okey abi senin yazdıklarından birini seçiyim ve başlayalım
Sağcı kimdir???-konumuz budur- |
-->: --->: -SİYASET MEYDANI-
[QUOTE=abircan;223216]sağcı nedir kimdir, solcu nedir kimdir, emekçi kimdir patron kimdir, kapitalist kimdir, sömürücü kimdir, proleter nedir, anarşist kimdir, makyevelist kimdir, faşist kimdir, sosyal demokrasi nedir, sosyalizm nedir, kapitalizm nedir, emek sermaye çelişkisi nedir, ezilen halk kime denir, ezen halk kime denir, sosyal adalet nedir, nasıl sağlanır, toplumsal refah nasıl paylaşılır, asgari ücret nedir, temel insan hak ve hürriyetleri nedir, insanın insan olmaktan doğan temel hakları neyi nereye kadar içerir, çocuk hakkı nedir, kadın hakkı nedir vs vs, işte size siyasi tartışma onu başlıkları öyle kuru kuruya takım tutupda adını söyler gibi olmuyor bu işler, necisin ne için yaşıyoşun, hedefin nedir hayatta bu sorular cevabın neyse ona göre ocusun bucusun oluyor, bu iş öyle fb li gs li gibi olmuyor[/QUOTE]
OCAKÇIYIM,DAHA ÇIRA'YIM AMA -DAVA ADAMIYIM. 'İLAYI KELİMETULLAH İÇİN NİZAMI ALEM' DAVASININ SAVUNUCUSUYUM MEHMET AKİF ERSOY'UN DEDİĞİ GİBİ''DİYARBAKIR KARPUZUNA LAF GETİRMEYECEK KADAR MİLLİYETÇİYİM!!! İLAY-I KELİMETULLAH:ALLAH(c.c) ın kelamını yaymak NİZAM-I ALEM:ALEME DÜZEN,NİZAM VEREN ALPEREN:Alp:yiğit.Eren:ermiş kişi (HZ.MUHAMMED (s.a.v) FATİH SULTAN MEHMED) ZALİME 'ALP' MAZLUMA 'EREN'PEYGAMBER ÜLKÜSÜDÜR ALPEREN!!! KÜFRÜN KARŞISINDA DİKİLİ SANCAK ALPEREN GENÇLİKTİR ANCAK!!! |
SAĞCI:GÖRÜŞLERİNDE;MÜSLÜMANLIK,VATAN MİLLET SEVGİSİ ÜST DÜZEYDEOLAN ,GELENEK VE GÖRENEKLERİNE UYGUN BİR YAŞAM TARZINA SAHİP,HAK YOLUNU TUTAN,CEDDİNE LAF SÖYLETMEYEN,COCA COLA İÇMEYEN,MC DANELDS YEMEYEN,HARAMDAN UZAK DURAN,HZ MUHAMMED(s.a.v)SÜNNETLERİNİ YERİNE GETİREN
AB DÜŞMANI;TÜRK İSLAM BİRLİĞİ SAVUNUCUSU,HER GEÇEN GÜN -TÜRK-GARDAŞLARININ ÖZLEMİYLE YANIP TUTUŞAN,MEYDANLARDA HEPİMİZ ERMENİYİZ DİYE ''BAĞIRMAYAN'--GELECEĞİ İÇİN GEÇMİŞİNE SÖVMEYEN KİŞİDİR...^^''''''(AKP HARİÇ)''''''''^^ |
solcu kimdir?? abircan?...........................
|
VATANSEVER, SOSYAL ADALETÇİ, SOSYAL HUKUKTAN YANA, EZİLENDEN YANA, MAZLUM HALKLARDAN YANA, TÜM DÜNYADA EMEKÇİLERİN BİRLİĞİNİ SAVUNUR, TEMEL İNSAN HAKLARINI HERKESE DİL, DİN, IRK FARKI GÖZETMEKSİZİN TALEP EDEN KİŞİDİR, ULUSALCIDIR, GELENEKLERİNİ KORUR İLERİYE TAŞIR, TÜM VATANDAŞLARIN SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMINA ALINMASINI SAVUNUR, HERKESE EŞİT SAĞLIK HİZMETİ, HERKESE EŞİT PARASIZ EĞİTİM HAKKINI SAVUNUR, KADINI, ÇOCUĞU, AZINLIĞI KORUR, BİLİME İNANIR, KÜLTÜR VE SANATA KATKI YAPAR KÜLTÜRÜN VE SANATIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRIR, SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN TEMİZ SU, GIDA,İLAÇ DOKTOR, HAVA, ULAŞIM, VB İMKANLARI HERKESE EŞİT MİNUMUM MALİYETLE ULAŞMASINI SAĞLAR, ULUSAL TARIM SANAYİ, TURİZM POLİTİKALARINI GELİŞTİRİ KORUR, HERKESE İŞ İMKANI SAĞLAMAK İÇİN UĞRAŞIR,
kısaca adam olmak için diyeyim ve adam etmek için bence solcu, daha sonra devam ederim |
TARİH ÇOK SOL İKTİDAR GÖRDÜ AMA BU SAYDIKLARINDAN BİRİNİ DAHİ YAPTIĞINI DUYMADIM...DUYDUYSAN YAPAN İKTİDARI VE YAPAN SOLCUYU SÖYLERMİSİN.
|
CVP????????????????????????????????????????
|
[QUOTE=serrrkan;223317]CVP????????????????????????????????????????[/QUOTE]
Abi ne cevabı versinler öyle bir solcu kişi , yada solcu bi parti gelemediki. Neyse bana soru sorulmamış, ben size soriyim.Sizce bu ülkede Alperenler gerektiği kadar yayğınmı ve kendi üzerlerine düşen görevleri yapıyorlarmı.Bi soru daha alperen gençliği seviyormusunuz. |
ALPERENLER YETERLİ SEVİYEDE YAYGINDIR İSTANBUL'DA,SAMSUNDA,SİVASTA,DİYARBAKIRDA,SAYAMADIKLARIM HAKKINI HELAL ETSİN TÜRKİYENİN 55 İLİNDE BU KUTLU DAVAYI SAVUNUYORUZ.ÖZELLİKLE İSTANBULDA MÜTHİŞ Bİ EYLEMİMİZ OLDU AYASOFYA CAMİİNDE 50 YIL SONRA NAMAZ KILDIK!!!
SÖYLERMİSİNİZ BU EYLEMİ TÜRKİYEDE ALPERENLERDEN BAŞKA KİM YAPABİLİR??? |
İŞLERİNE GELDİMİ ASIP KESERLER DEMOKRATİK OLURLAR SİYASETÇİ OLURLAR VATANSEVER OLURLAR AMA BİR-ALPEREN GENÇLİĞİMİZİN YAPTIĞI DİĞER TÜRK-İSLAM DEVLETLERİMİZİN BİLE MİLLİ DUYGULARINI KABARTAN BİR EYLEMİ DUYMAZDAN GELİRLER.
AYASOFYA MÜSLÜMANLARINDIR!!! SURDA BİR KADEM AÇTIK MUKADDESMİ MUKADDES EY KAHPE RÜZGAR ARTIK NE YÖNDEN ESERSEN ES!!! |
E gene bana soru kalmadı gene ben soru soriyim o zaman
Sizce BBP(Büyük birlik partisi) bir dahaki seçimde başa gelirmi yada barajı açıp tmeclise girebilir mi? |
koçm onlar üçtuğ'u gördümüydü küçük dilini yutuyolar biraz damarlarına bastımı konuşurlar onlar.konuyu değiştirelim başka sorular soralım sadece biz yokuz burda dmi???nabızlarını yokladık fazlasıyla belli tansiyonları yüksek:) eee ne demişler öfkeyle kalkan zararla oturur
HANİ YÖK BAŞKANI SAĞCIYA ONDAN ŞİMDİ TUTUŞUYOLAR DREKSİYON SAĞA GEÇTİ DİYE!!! |
:D:D:D Aynen öle abi inşallah herşey sağa geçer de doğruluk türkiyedede gerktiği önemi bulur
|
ALPERENLER GELECEK ZULÜM BİTECEK!!!!
|
abircan hemserim senin saydiklarin hepsi islamin temel prensipleri ve hz.kuranin anayasasidir .ama solcu kardeslerimiz islam-kuran diyince neden panikleyip inkara gidiyorlar
|
[QUOTE=kasap duran;223441]abircan hemserim senin saydiklarin hepsi islamin temel prensipleri ve hz.kuranin anayasasidir .ama solcu kardeslerimiz islam-kuran diyince neden panikleyip inkara gidiyorlar[/QUOTE]
cevabı burada kardeşim burada: [QUOTE=abircan;223315]VATANSEVER, SOSYAL ADALETÇİ, SOSYAL HUKUKTAN YANA, EZİLENDEN YANA, MAZLUM HALKLARDAN YANA, TÜM DÜNYADA EMEKÇİLERİN BİRLİĞİNİ SAVUNUR, TEMEL İNSAN HAKLARINI HERKESE DİL, DİN, IRK FARKI GÖZETMEKSİZİN TALEP EDEN KİŞİDİR, ULUSALCIDIR, GELENEKLERİNİ KORUR İLERİYE TAŞIR, TÜM VATANDAŞLARIN SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMINA ALINMASINI SAVUNUR, HERKESE EŞİT SAĞLIK HİZMETİ, HERKESE EŞİT PARASIZ EĞİTİM HAKKINI SAVUNUR, KADINI, ÇOCUĞU, AZINLIĞI KORUR, BİLİME İNANIR, KÜLTÜR VE SANATA KATKI YAPAR KÜLTÜRÜN VE SANATIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRIR, SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN TEMİZ SU, GIDA,İLAÇ DOKTOR, HAVA, ULAŞIM, VB İMKANLARI HERKESE EŞİT MİNUMUM MALİYETLE ULAŞMASINI SAĞLAR, ULUSAL TARIM SANAYİ, TURİZM POLİTİKALARINI GELİŞTİRİ KORUR, HERKESE İŞ İMKANI SAĞLAMAK İÇİN UĞRAŞIR, [/QUOTE] Dikkat ederseniz hiç dinimizden basedilmemiş! Onlar her ne kadar müslümanız deseler de İslâmiyeti yaşamak istemiyorlar. Annesine onu sevdiğini söylediği halde sözünü dinlemeyip, huzur dolu ana kucağını terk eden, sefalet içinde geceyi sokaklarda geçirerek annesini çok üzen haylaz bir evlat misali... (Teşbihde hata olmaz) |
[I][B][COLOR="Red"]Ben cevap vereyim serrrkan yoldasimin yerine.Sag gorus Avrupada dislanan,cikarci,iki yuzlu gorulen fakat TRnin masum insanlari tarafindan masum gorunen burjuvazinin gorusudur.Din ve tanri perdeleri ardina saklanip insani somuren,actigi tarikat evleriyle genclerimizin gozunu boyayarak kullanan,din perdesi arkasinda siyaset yapan sag goruslu insanlardir bizi ABD emperyalizmine pazarlayan.
Sol gorus TRde hic bir zaman kabul gormedi cunku devlet propagandalariyla hep insanimizin beyni yikandi.Cunku sol gorus insani tehdit etmez ve katletmez.Ama sag gorus Erdal EREN gibi 17 yasinda bir cocugu asarak fasizmin nelere kadir oldugunu gostermistir ve genclerimizi okullarindan ederek savunuculari katletmeye calismistir.Hizbullah evlerinde bulunan cesetler,Susurluk davasinda ortaya cikan silahlar sagi savunan fasistlerin eserleridir ki bu affedilemez.Fakat herseye ragmen RTE gibi kisiler topluma is imkani saglamak yerine yaz mevsiminde komur dagitarak insanimizin gozunu boyamayi basardi.Dun iscimize,emekci,onurlu vatandasimiza ''ANANI DA AL GIT LAN!''diyen zat-ı muhterem,bugun ''Benim insanim onurludur''diyecek kadar yuzsuz olmayi nasil basariyor aklim almiyor. Herseye ragmen YASASIN ISCI VE KOYLU PROLETERYASI!!! Hemserim Hasan Huseyin'in dedigi gibi''KISA COP UZUN COPTEN OCUN ALACAK,BU DUNYA KALMAYACAK HARAMILERE''[/COLOR][/B][/I] |
[COLOR="Red"][B][I]Bu arada Islam deyince panik olanlar biz deiliz.Onu ancak sakal uzatip kadin pazarlayan,din perdesi arkasinda siyaset yapan,seriat adina kelle koparanlar ve ''Musluman mahallesinde salyangoz yemek'' diyerek 37 insanimizi katleden asagilik insanlar dusunsun.Bizim dinimiz bizedir,ALLAHla aramizdaki muhabbete kimse karisamaz ve kimse sorgulayamaz.!!![/I][/B][/COLOR]
|
kapitalist düşünceye karşı olan ama paraya hayır diyemeyen sözde milletin yanında yer alıp milliyeçileri yerden yere vuran Atatürk e solcu diyen (Kİ ATATÜRK SOLCU FLN DEĞİL BÜTÜN KONUŞMALARINA BAKABİLİRSİNİZ ATATÜRK MİLLİYETÇİYDİ)
dini duyguları genelde zayıf olan gerektiğinde menfaatleri için bölücülerle işbirliği yapan sağa göre daha eşitlik taraftarı olan ama parayı görünce birden o yerden yere vurduğu kapitalist olan kişilere solcu =kominist de diyebiliriz. arkadaslar guzelim dinimizi benimsemeye bilirsiniz ama lutfen saygili olun.mumkunse dini siyasete karistirmayin. |
Sağcıyım;rahmetli Ecevitede oy verdim ama ülkenin genel pozisyonu herzaman bana denge unsuru olmuştur,aşırı uç telafuzları asla hazzetmem,tartışma platformu sitelerde en sevdiğim bölümdür.Kominizmi anlamadan Mao ve Leninci olmuş birçok insan tanıdım.
Tartışmanın gereği bilgilenmek ise paylaşalım. Konuşma yetisi insanlara verilmiş bir yetenek ise anlaşma kabiliyetinide geliştirmek elimizde değil mi? :::FİKRE SAYGI::: |
Aslında bu yazımı biraz teferruatlı yazmak isterdim ama,siyaseti gördüğüm yere balıklama dalarım,onun için kısa veya anlamı düşük kaçacak.
Bence siyaset meydanı başlığı yerine siyasete bakış açısı veya siyasetin hayatımızdaki yeri olması gerekirdi,siyaset meydanı karşılıklı fikir teatilerinde bulunmak,fikrlerin yarıştırıldığı bir platform özelliği yanında en verimli sonuçlar yüz yüze yapılarak alınabilir. Türk siyasetine 11 yaşımda,emrivaki olarak başladım,belediye ve arkasından yerel seçimlerle devam ederken,siyasetin içinde yer edindim,profosyonel yönetici kimliğim ile ,87 referandum,89 belediye,91 belediye ve en son olarak 94 belediye seçimlerinde yer aldım ve 94 seçimleri sonasında bırakdım. Genel olarak hiçbir siyasi platformun verimli olduğunu göremediğim halde,vatan hainliği ile suçladığım bir çok lider vardır,kaldıki bu lider ve liderler halada halkın sevgilisi konumunda. Benim asıl vurgulamak istediğim nokta,MİLLİYETÇİLİK-MUHAFAZAKARLIK-DEVRİMCİLİK ve SOSYALİST kavramlarına bakış açımızın ne olduğudur. Türkiyede maalesef özellikle 1980 sonrası yetişen kuşakta, nesillerin siyasete bakış açısı sadece yüzeysel,kavramsal,ezberci ve büyüklerinden öykünmeleri,etkinlenmeleri olarak şekillenmektedir.Hiçbir zaman olayların oluşum-şekillenme-gelişim süreçleri incelenmeksizin peşin yaklaşım doğru sonuçlar vermediği gibi ilerki süreçtede bunun çok ağır cezalarını çekeceğimiz endişesi vardır. Tartışma ortamlarında bir fikir savunanların,HÜSEYİN FEYZULLAH'ı tanımadan onun fikirlerini için kavga derecesinde sabit fikirli olmaları,karşı tarafında solcuyum ve devrimciyim diyen arkadaşların SOSYALİZM ile KOMİNİZM arasındaki farkı farkedemediklerini gördüm.Bu benim penceremden bakdığımda önce siyasetin özünü anlamamız sonra o konuda ahkam kesmemizin daha mantıklı bir yaklaşım olacağı yönündedir. Şimdi çapraz anlatımlar ile fikir kavgası yapalım. - Osmanlı imparatorluğunda,bir padişah 14 kardeş ve kuzeninin kafasını vurdurmuşdur,ALLAH'ın verdiği canı ALLAH'tan başka kimse almaz,O gün şartlarında padişahın yaptığı doğrudur.Padişahın yaptığı tek kelime despotizm veya dikdatörlüktür. -Yeni cumhuriyet kurulurken,kurulan İSTİKLAL MAHKEMELERİ ile başkaldıran asiler,geniş bir yargılama yapılmaksızın idam edildiler.Yapılan bir haksız yargılama ve idamdır.Hayır o gün şartlarında yeni cumhuriyetin sağlam temeller üzerinde kurulması için bu gerekli hatta şarttır.Yapılan bu yargısız infaz CUMHURİYET veya HALKIN İRADESİ'ni yansıtmakdan uzak,dikdatör bir devlet yönetimi anlayış şeklidir. Şimdi yukarıda,tarihimizde yer almış iki önemli olayı anlattım ve buna günümüz siyaset pencerisinde iki ayrı görüş veya uç tabir edilen akımların bakış açısı ile yazdım.Benim bakış açım ile bu olayların degerlendirilmesi bir şahsın genel siyasete bakış açısına yön verebilir. Kafayı dağıtmadan,bir siyasal partinin parti proğramında yer alan ve önümüzdeki süreçte o parti tüzüğündeki vaadlerine, iktidara geldiğinde bağlı kalıyormu,yoksa geçmişde şöyle yolsuzluk vardı,böyle yaptılar diyormu.Benim için bu sorunun cevabı o siyasi parti veya taraftarının bakış açısını yansıtabilir. Hızlandırılmış eğitim ile öğretmen olanlar,abdullah öcalan,abdullah çatlı,alaattin çakıcı ile ortak girişimde bulunduktan sonra,şimdide kendi kafalarında TÜRK SİYASETİ'ne yön verenleri tasvip etmem.Ben amerikan filosunu,arkasına aldığı hem ülkücü hemde akıncı guruplar ile denize döken zihniyeti tasdik ederim.Ben,''ben onların ayağına gitmem onlar, bizi davet etsin'' diyen zihniyeti onaylar ve arkasından giderim.31 mart teskerisine, tam bağımsız bir devlet konumu ile masanın başında,emperyalist güç ve tehdit olarak gördüğüm amerikanın yanında degil masanın karşısında ,ama eşit söz hakkına sahip bir devlet anlayışı olarak bakarım. Benim siyasete bakış açım, renk vermeksizin,ne üdüğü belli olamayan dönme karekterinde bakış açısından uzak,tam bağımsız bir devlet yapısına sahip,devlet içinde yetmiş milyon vatandaşını kucaklayan,ilk önce eğitim ve sağlık hakkını veren hemde bedava bir anlayışını içermektedir. Hiçbir zaman başkalarının güç ve iradeleri ile bir yere gelemeyiz,biz süper güç olmalıyız ama süper güç oldularını bildiğimiz ülkelerin boyunduruğuna girmeden,kendi bilim adamlarımız,fikir adamlarımızın unu ve yağını kavurarak bir yerlere gelmeliyiz.1980 öncesinde bir masa etrafında farklı mezhepten,ideolojinden şahıslar oturur tavla oynar sonrada memleket meselelerini masaya yatırırlardı.Ne yazıkki günümüzde ne buna tahammülümüz nede fikirleri çarpıştırabilecek bir zihniyeti göremiyorum,sözün özü memleketimin geleceğini karanlık görüyorum. |
[QUOTE=xwst;223452][I][B][COLOR="Red"]Ben cevap vereyim serrrkan yoldasimin yerine.Sag gorus Avrupada dislanan,cikarci,iki yuzlu gorulen fakat TRnin masum insanlari tarafindan masum gorunen burjuvazinin gorusudur.Din ve tanri perdeleri ardina saklanip insani somuren,actigi tarikat evleriyle genclerimizin gozunu boyayarak kullanan,din perdesi arkasinda siyaset yapan sag goruslu insanlardir bizi ABD emperyalizmine pazarlayan.
Sol gorus TRde hic bir zaman kabul gormedi cunku devlet propagandalariyla hep insanimizin beyni yikandi.Cunku sol gorus insani tehdit etmez ve katletmez.Ama sag gorus Erdal EREN gibi 17 yasinda bir cocugu asarak fasizmin nelere kadir oldugunu gostermistir ve genclerimizi okullarindan ederek savunuculari katletmeye calismistir.Hizbullah evlerinde bulunan cesetler,Susurluk davasinda ortaya cikan silahlar sagi savunan fasistlerin eserleridir ki bu affedilemez.Fakat herseye ragmen RTE gibi kisiler topluma is imkani saglamak yerine yaz mevsiminde komur dagitarak insanimizin gozunu boyamayi basardi.Dun iscimize,emekci,onurlu vatandasimiza ''ANANI DA AL GIT LAN!''diyen zat-ı muhterem,bugun ''Benim insanim onurludur''diyecek kadar yuzsuz olmayi nasil basariyor aklim almiyor. Herseye ragmen YASASIN ISCI VE KOYLU PROLETERYASI!!! Hemserim Hasan Huseyin'in dedigi gibi''KISA COP UZUN COPTEN OCUN ALACAK,BU DUNYA KALMAYACAK HARAMILERE''[/COLOR][/B][/I][/QUOTE] ne çabuk unuttunuz ADNAN MENDERESİ |
[QUOTE=xwst;223453][COLOR="Red"][B][I]Bu arada Islam deyince panik olanlar biz deiliz.Onu ancak sakal uzatip kadin pazarlayan,din perdesi arkasinda siyaset yapan,seriat adina kelle koparanlar ve ''Musluman mahallesinde salyangoz yemek'' diyerek 37 insanimizi katleden asagilik insanlar dusunsun.Bizim dinimiz bizedir,ALLAHla aramizdaki muhabbete kimse karisamaz ve kimse sorgulayamaz.!!![/I][/B][/COLOR][/QUOTE]
[COLOR="Blue"]ARKADAŞIM BU TEZGAHI HAZIRLAYANDA YİNE SİZDEN BİRİ DÖNEMİN İÇİŞLERİ BAKANI[/COLOR] |
--->: -->: -SİYASET MEYDANI-
[QUOTE=serrrkan;223316]TARİH ÇOK SOL İKTİDAR GÖRDÜ AMA BU SAYDIKLARINDAN BİRİNİ DAHİ YAPTIĞINI DUYMADIM...DUYDUYSAN YAPAN İKTİDARI VE YAPAN SOLCUYU SÖYLERMİSİN.[/QUOTE]
TARİH HEP SAĞCILARI GÖRDÜ VE MALESEF BÜTÜN DÜNYADA KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜYOR, TÜRKİYE ÖZELİNDE HENÜZ HİÇBİR SOL PARTİ İKTİDAR OLMADI, BİRİKİ YEREL BELEDİYE DIŞINDA TÜRKİYE MALESEF SOLLA TANIŞMADI, NİMETLERİNİ YAŞAYIP GÖRÜP SAHİPLENEMEDİ, BUNDA SOLUN KABAHATİDE OLMUŞTUR ZAMAN İÇİNDE AMA GENELDE EGEMENLER SOLU İKTİDARA GETİRMEDİLER, TÜRKİYEYİ KARDEŞ KAVGASINA SÜRÜKLEYİP ÖNÜNÜ KESTİLER, SOLDA OLAN HATA İSE AKŞAMDAN SABAHA TOPLUMUN AYNI HIZLA DEĞİŞEMİYECEĞİNİ ANLAYAMADI BUNUNLA NE DEMEK İSTEDİĞİMİ 12 EYLÜL TÜRKİYESİNİ YAŞAYANLAR DAHA İYİ ANLAYACAKTIR, LÜTFEN ETRAFIMIZA BİR BAKALIM DÜNYADA EGEMEN GÜÇLER TÜM ÜLKELERİ O VEYA BU ŞEKİLDE BÖLÜP PARÇALAYIP KAOS YARATIP SİLAH SATIP KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIYORLAR, TEK ARAP IRKININ 45 DEVLETİ VAR DAHA NE DİYEYİM, TEK TÜRK IRKININ 9 DEVLETİ VAR DAHA NE DİYEYİM, AMA BİR YANDANDA DÜNYANIN JANDARMALIĞINA SOYUNMUŞ ABD VE YANDAŞLARI HERYERİ BIÇAKLA ELMA BÖLER GİBİ 2 YE 3 E BÖLÜYORLAR ÖNÜMÜZDEKİ 15 YIL İÇİNDE ASYADA 23 ÜLKENİN SINIRLARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN PLAN YAPMIŞLAR VE BU PLANI BAŞARIYLA BÜYÜK ORTADOĞU PLANI DİYE BİLİNEN PLAN DAHİLİNDE BİR GÜZEL İŞLETİYORLAR, ÖNLERİNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL MODERN LAİK KEMALİST TÜRKİYE CUMHURİYETİ, ORDUSU VE ONU SAHİPLENEN HALKI BULUNMAKTADIR, BİR DÜŞÜNÜN 12 EYLÜL ÖNCESİ SAĞ SOL DİYE ÜLKEMİZDE KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜRDÜ ŞİMDİ İSE ÜLKE MÜSLÜMAN LAİK, (Kİ KİM MÜSLÜMAN KİM DEĞİL BUNA KİM KARAR VERİYORSA) İNANAN İNANMAYAN, TÜRBAN YANLISI- KARŞITI VE HEMEN YANINDA DEV SORUN TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİ DİNAMİTLENMEKTEDİR BUNA HER TÜRK VATANDAŞININ UYANIK OLMASI LAZIM, ÖNCELİKLİ SORUN ÜLKEMİZ İÇİN BUDUR, SONRASI SOSYAL POLİTİKALRLA İLGİLİDİR, EN TEMEL HAK YAŞAMA HAKKIDIR, SONRASI, BARINMA HAKKI, EĞİTİM HAKKI, SAĞLIK HAKKI, İNANCINI YAŞAMA HAKKI, İFADE HAKKI, SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMA HAKKIDIR BU VE BENZERİ TEMEL İHTİYAÇLARI VE SORUNLARI KARŞILAYACAK EKONOMİK VE SOSYAL POLİTİKALAR SAĞ POLİTİK ANLAYIŞLAR TARAFINDANMI OKSA SOL POLİTİK ANLAYIŞLAR TARAFINDAN MI TOPLUM YARARINA EN İYİ SAĞLANIR ONA BAKALIM, BU ÜLKEDE TEK BAŞINA BAŞKA SORUN YOKMUŞ GİBİ TÜRBANI SAVUNMAK KONUŞMAK TALEP ETMEK YETMEZ, BİZİM 400.000.000 uSD DIŞ BORCUMUZ VAR, MİLYONLARCA GENÇ EMEKLİMİZ VAR, BİZİM MİLYONLARCA GENÇ İŞSİZİMİZ VAR, BİZİM DÜNYADAN KOPUK YARIM YAMALAK EĞİTİM ALAN İLK VE ORTAÖĞRETİMDE 16 MİLYON ÇOCUĞUMUZ VE GENCİMİZ VAR, EĞİTİM ALTYAPIMIZ ZAYIF 17 YILDA BİR YABANCI DİLİ ÖĞRENEMİYORUZ, SORU SORMAYAN ARAŞTIRMAYAN, ÜRETMEYEN ÜRETİMDEN UZAK HAZIRI TÜKETEN MİLYONLARCA İNSANIMIZ VAR, JAPONUN ARABASINI,ALMANIN ARABASINI AMERİKALININ UÇAĞINI KORELİNİN TELEFONUN, ABDELİNİN İNTERNETİ SAYESİNDE AKILLI OLDUĞUMUZU ZANNETİĞİMİZ ÜRETMEYEN YARATMAYAN BİR ULUSAL İNSAN POTANSİYELİMİZ VAR, AĞAÇ DİKEMEYEN, EKMEK PİŞİREMEYEN ÇAY YAPAMAYAN MİLYONLARCA İNSANIMIZ VAR, AMA NEYİMİZ VAR SAYMAYA KALKSAM BİTİREMEM, HIRSIZIMIZ, HORTUMCUMUZ, AHLAKSIZIMIZ, DİNSİZİMİZ, MECZUBUMUZ BOL, AMA HALA ALLAH RAZI OLSUNKİ AHLKAI SAĞLAM BİR ANAMIZ ATAMIZ VAR MİLLETİMİZ ONLARI YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE AYAKTA DURUYORUZ, BABASI HARÇLIK VEREMİYOR DİYE BABSINI ÇEKİP VURAN EVLATLARIN GÜNÜMÜZDE YAŞADIĞI BİR TOPLUMDA YAŞIYORUZ BUNA DİKKAT EDELİM, ÖNCELİKLE SORUMLULUĞUNU BİLEN AKILLI EĞİTİMLİ ÇEVRESİNE DUYARLI İYİ İNSANLAR OLMAK ZORUNDAYIZ, MEVCUT ŞARTLARIN İÇERİSİNDE ÇEVREMİZLE ARKADAŞLARIMIZLA AİLEMİZLE EN İYİYİ VAREDİP YAŞATMAK İÇİN ELBİRLİĞİ YAPMALIYIZ, SORUNLARIMIZ ÇOK AMA AŞILMAZ DEĞİL, 1923 TE BU MEMLEKTTE HİÇ BİRŞEY YOKTU AMA NEREYE GELDİK KOLAY OLMADI, KOLAY KOLAYDA BU MEMLEKETİ BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYİZ BU DEVRANDA GEÇECEKTİR MERAK ETME ÜLKEM. BUNA İNANIYORUM, ŞİMDİ GELELİM SAĞCIMISIN SOLCUMUSUN DİNCİMİSİN FAŞİSTMİSİN MİLLİYETCİMİSİN VB KAVRAMLARA BAZAN O KADAR ANLAMSIZKİ BUNLAR O KADAR KLİŞEKİ ARTIK BIKIP USANDIM BUNLARI SORUP SORGULAMAKTAN, ARKADAŞIM SEN NE SİN İYİ İNSAN MISIN ONA BAK, BİR YARALI PARMAĞA İŞEYİP DERT ÇÖZEBİLİYORMUSUN ONA BAK, SİYASET ERDEMLİ YAŞAMAK İÇİN YAPILIR YOK ETMEK KIRMAK ASMAK KESMEK İÇİN DEĞİL, İNSANA İNSAN ONURU YUKARI TAŞIMASI İÇİN SİYASET YAPMAYI ÖĞRETMELİYİZ VE ÖĞRENMELİYİZ. SEVGİYLE KALIN |
Ya beyler lütfen yorumunuzu yazdıktan sonra konunun sonuna yeni bir soru yazın ki bizde ona göre yorumlarımıızı yazalım.
|
yeni moda şimdi islamcılık oldu malesef moda diyorum, zaten müslüman millete yeniden müslümanlık öğretmeye kalkıyorlar, amerikan kafasıyla bu ülkeyi gericileştirip, softalaştırıp, dinci faşizmi egemen kılarak , binyıllardan gelen toplumun içerisindeki harmoniyi hoşgörüyü yokedip kardeşi kardeşe düşman etmek istiyorlar, aynı ırakta hergün yüzlerce müslümanın kanının aktığı gibi, afganistanda aktığı gibi daha dün uç veren ve pakistanın sünni şii ayrımına gidecek savaşın fitilinin ateşlendiği gibi ülkemizdede aynı senaryo yıllardır oynanmaya başlandı , altyapısı hazırlandı yavaş yavaş uygulanıyor malesef, uyanık olalım diyorum başka birşey demiyorum, imdi sağcı olsan bu tespite katılmazmısın solcu olsan katılmazmısın, ne dersiniz bu yazdıklarıma, amerikan emparyalizmin ortadoğuda ve asyada 15 yıl içinde 23 ülkenin sınırlarının ve devlet yapılarının kısmi değişeceğini ilan etmiştir, biz ne diyoruz ne yapacağız halk olarak bu duruma ne kadar hazırız, acaba bize biçilen misyon ne bilen varmı ?
|
[QUOTE=abircan;223513]yeni moda şimdi islamcılık oldu malesef moda diyorum, zaten müslüman millete yeniden müslümanlık öğretmeye kalkıyorlar, amerikan kafasıyla bu ülkeyi gericileştirip, softalaştırıp, dinci faşizmi egemen kılarak , binyıllardan gelen toplumun içerisindeki harmoniyi hoşgörüyü yokedip kardeşi kardeşe düşman etmek istiyorlar, aynı ırakta hergün yüzlerce müslümanın kanının aktığı gibi, afganistanda aktığı gibi daha dün uç veren ve pakistanın sünni şii ayrımına gidecek savaşın fitilinin ateşlendiği gibi ülkemizdede aynı senaryo yıllardır oynanmaya başlandı , altyapısı hazırlandı yavaş yavaş uygulanıyor malesef, uyanık olalım diyorum başka birşey demiyorum, imdi sağcı olsan bu tespite katılmazmısın solcu olsan katılmazmısın, ne dersiniz bu yazdıklarıma, amerikan emparyalizmin ortadoğuda ve asyada 15 yıl içinde 23 ülkenin sınırlarının ve devlet yapılarının kısmi değişeceğini ilan etmiştir, biz ne diyoruz ne yapacağız halk olarak bu duruma ne kadar hazırız, acaba bize biçilen misyon ne bilen varmı ?[/QUOTE]
abircan kardes ornek verebilirmisin bu yazdiklarina? merak ediyorum ne ornegi vericeksinn tsk ederim |
[QUOTE=xwst;223453][COLOR="Red"][B][I]Bu arada Islam deyince panik olanlar biz deiliz.Onu ancak sakal uzatip kadin pazarlayan,din perdesi arkasinda siyaset yapan,seriat adina kelle koparanlar ve ''Musluman mahallesinde salyangoz yemek'' diyerek 37 insanimizi katleden asagilik insanlar dusunsun.Bizim dinimiz bizedir,ALLAHla aramizdaki muhabbete kimse karisamaz ve kimse sorgulayamaz.!!![/I][/B][/COLOR][/QUOTE]
SENDE HER SAKALLIYI DEDEN ZANNETME,,her sakal birakan dincimi muslumanmi oluyor,herseyi bir topluma maal eden beyinlerde kendi dusunsun 37 kisiye bir sen uzulmedin herkes uzuldu uzulduk,SADECE VEFAT EDEN ONLARMI YUZLERCE SEHIT VERIYORUZ ANALAR BABALAR AGLIYOR BIRAZDA O ASSALIK INSANLARDANDA BAHSETTE TARAFSIZ BIRI OLDUGUN ANLASILSIN..KIMSE SANADA DEMEZ ZATEN DINI INANCIN NEDIR DIYE,,,,,HER KOYUN KENDI BACAGINDAN ASILIR;COK BILMISSINIZ AMA CAPINIZ DAR |
[QUOTE=UTKUM_58;223525]abircan kardes ornek verebilirmisin bu yazdiklarina? merak ediyorum ne ornegi vericeksinn tsk ederim[/QUOTE]
neye örnek vermemi istiyorsun anlamadım utku 11 eylül amerikan tezgahından sonra islami kesime karşı bir haçlı savaşı başlatıldı bunu hem içerden hem dışardan fiili müdahalelerle yapıyorlar, örnek pakistan işte 2 yıldır hazırlanıyordu dün patladı, 2 seneye kalmaz sünni pakistan şii pakistan ayrılır, şuraya yazıyorum not et seneye iran bombalabacak azeriler koparılacak, sünniler ve diğer azınlıklar göç vs yaşayacak, en son yahudiler geçen günlerde iranı terk etti, bu herşeyin habercisi iran için, ameriaka bize şimdilik dost iranı işini bitirene kadar , çünkü askerine izin verilmeyen ırak işgalinde abd incirliği 6000 küsür sorti ile vurdu, malzeme taşıdı vs, bir yanda el kaide bush ortak bir yandada güya şavaşıyor, afganistana gireli kaç yıl oldu hala usame bin ladin busha meydan okuyor oda ona, saddamın göstermelik iran ve kuveyt savaşı gibi güya bin ladinde ikiz kuleleri vurdu ama herkes biliyorki onu yapan abdnin ta kendisi, yarattığı iklim ile dünyada hıristiyan müslaman savaşını körüklüyor bununiçin içerden ve dışardan bir sürü hain ortak ve sebep bulabiliyor. Bizdede amerikaya dayamış sırtını bir hüümetle dış politika yapıyoruz, dıişa dayalı güçle içerde ne var ne yok yerle bir ediliyor, tüm kurulumuş kazanımlar satılıyor, sistemler bozulup yeniden dizayn ediliyor, toplumda oluşan ciddi kamplaşma hiçe sayılıyor, bunu holladadan oturduğun yerden anlayamazsın sen arkadaşım, bunu burada yaşayan bilir, daha düne kadar üniversitede sağ sol, türk kürt kavgası olurdu artık oruç tuatn tutmayan kavgası var ve dünde nihayet uç verdiki fethullahçı - kominist öğrenci kavgası başladı, neyin örneğiniistiyosun utkucuğum |
abircan kardes muslamanliga karsi hacli seferleri baslatilmis diyosun bu hacli seferleri yillardir suruyo buda islam dunyasinin ayibidir .el kadar israil ortadoguda liderligini ilan etti kimse ses cikartamiyo.adamlar 1 askerim kayboldu diye koca ulkeyi bomba yagmuruna tuttu.koca TURKIYE CUMHURIYETININ binlerce askeri sehit oluyo kaciriliyo abd den emir alip operasyon yapiyoruz kac gundur pkk kamplari vuruluyo acaba bu kamplarda kac pkk li var.zaten bizi bu durumlara getiren bu ayrimcilik degilmi koca ulkede sagcisida solcusuda alevi sunni cerkezi lazi hepsi turku kurdu hepsi tek yurek tek gorus olsa boluculere meydan vermese kim tutar bu asil TURK MILLETINI.ama boyle gelmis boyle gider iste.benim acizhane gorusum TURK ISLAM BIRLIGINDE BIR BAYRAK BIR CATI ALTINDA toplanip osmanli ruhunu geri getirmek
|
[B][I][COLOR="Red"]Nasil bi tartisma kulturudur bu kardesim?Cok biliyorum evet,bahsettigin ISLAMi senden daha iyi bilirim.Tartismanin basinda saygili bi sekilde soyleyin goruslerinizi demissiniz.Soyleyecek sozunuz kalmadi dinimize ve karakterimize mi laf atiyosunuz?!Madem hakliyiz diyosunuz birilerinden ornek beklemeyin,kuramlarinizla ve mantiginizla kendinizi savunun.Olusan olaylarin sonucunda ortaya cikanlar ideolojilerdir.Fransiz devriminde de,Carlik Rusyasinin yikilisinda da bu boyle olmustur.Ideolojinizi savunun.
Bu tartisma ahlaki icerisinde ben daha fazla soz soyleyemecegim...Birilerinin sozleri altinda her ne kadar ezilmis gibi gorunsek de sevgili yoldasim CASTRO'nun dedigi gibi''TARİH BİZİ AKLAYACAKTIR!'' Tarih haklıyı ve haksızı ayıracaktır.Size ii gunler canlar:D[/COLOR][/I][/B] |
evet tarih sizi aklayincaya kadar bizde hukumdarligimizi surdurecegiz...en buyuk en degerli sey gercekleri kabullenmektir,cirpinmak caba vermes,NEdemis ULU ONDER ATATURk.icimizde dahili ve harici bedhahlarin olucaktir cok dogru soylemis...kalkmis castroyu yoldas seciyor:))
|
Herkezin Allahı bir dimi Herkezin kitabı bir değilmi Herkezin Dini br değilmi...
herkezin resulu bir değilmi?? neyi tartışıyoruz... ne kural ne nizam nede kanun var... İnsanın ana yasası Kuran gerisini boşverin... vesselam |
[QUOTE=abircan;223531]neye örnek vermemi istiyorsun anlamadım utku
11 eylül amerikan tezgahından sonra islami kesime karşı bir haçlı savaşı başlatıldı bunu hem içerden hem dışardan fiili müdahalelerle yapıyorlar, örnek pakistan işte 2 yıldır hazırlanıyordu dün patladı, 2 seneye kalmaz sünni pakistan şii pakistan ayrılır, şuraya yazıyorum not et seneye iran bombalabacak azeriler koparılacak, sünniler ve diğer azınlıklar göç vs yaşayacak, en son yahudiler geçen günlerde iranı terk etti, bu herşeyin habercisi iran için, ameriaka bize şimdilik dost iranı işini bitirene kadar , çünkü askerine izin verilmeyen ırak işgalinde abd incirliği 6000 küsür sorti ile vurdu, malzeme taşıdı vs, bir yanda el kaide bush ortak bir yandada güya şavaşıyor, afganistana gireli kaç yıl oldu hala usame bin ladin busha meydan okuyor oda ona, saddamın göstermelik iran ve kuveyt savaşı gibi güya bin ladinde ikiz kuleleri vurdu ama herkes biliyorki onu yapan abdnin ta kendisi, yarattığı iklim ile dünyada hıristiyan müslaman savaşını körüklüyor bununiçin içerden ve dışardan bir sürü hain ortak ve sebep bulabiliyor. Bizdede amerikaya dayamış sırtını bir hüümetle dış politika yapıyoruz, dıişa dayalı güçle içerde ne var ne yok yerle bir ediliyor, tüm kurulumuş kazanımlar satılıyor, sistemler bozulup yeniden dizayn ediliyor, toplumda oluşan ciddi kamplaşma hiçe sayılıyor, bunu holladadan oturduğun yerden anlayamazsın sen arkadaşım, bunu burada yaşayan bilir, daha düne kadar üniversitede sağ sol, türk kürt kavgası olurdu artık oruç tuatn tutmayan kavgası var ve dünde nihayet uç verdiki fethullahçı - kominist öğrenci kavgası başladı, neyin örneğiniistiyosun utkucuğum[/QUOTE] yazdiklarin hakli simdi birsey diyemem ama,suanda ayrim yapan yokki kardes ayrimi bizler yapiyoruz yemin edirim sana candan cigerden cok alevi arkadaslarim var,2005DE SARKISYALAYA BAGLI ORTAKOY köyunde arkadasim davet etti pir sultan abdal senliklerine eger icimde supe olsa endise olsa gidermiydimm.can ciger gibii gittiimm menmun kaldim |
alevisi sunnisi kürdü lazı..ne fark eder ölümlü dünyada herşey bizler için değilmi??
|
-->: - SİYASET MEYDANI-
Evet herkes kendi fikrini söylemiş ve bu konu kapanmış anladığım kadarıyla ve gene bana konu kalmadı neyse gene ben konu açiyim
Sizce üniversitelerde türban serbest kalmalı mı? Lütfen konu bittiğinde en son kişi bi soru yazsın... |
-->: --->: -SİYASET MEYDANI-
[QUOTE=xwst;223452][I][B][COLOR="Red"]Ben cevap vereyim serrrkan yoldasimin yerine.Sag gorus Avrupada dislanan,cikarci,iki yuzlu gorulen fakat TRnin masum insanlari tarafindan masum gorunen burjuvazinin gorusudur.Din ve tanri perdeleri ardina saklanip insani somuren,actigi tarikat evleriyle genclerimizin gozunu boyayarak kullanan,din perdesi arkasinda siyaset yapan sag goruslu insanlardir bizi ABD emperyalizmine pazarlayan.
Sol gorus TRde hic bir zaman kabul gormedi cunku devlet propagandalariyla hep insanimizin beyni yikandi.Cunku sol gorus insani tehdit etmez ve katletmez.Ama sag gorus Erdal EREN gibi 17 yasinda bir cocugu asarak fasizmin nelere kadir oldugunu gostermistir ve genclerimizi okullarindan ederek savunuculari katletmeye calismistir.Hizbullah evlerinde bulunan cesetler,Susurluk davasinda ortaya cikan silahlar sagi savunan fasistlerin eserleridir ki bu affedilemez.Fakat herseye ragmen RTE gibi kisiler topluma is imkani saglamak yerine yaz mevsiminde komur dagitarak insanimizin gozunu boyamayi basardi.Dun iscimize,emekci,onurlu vatandasimiza ''ANANI DA AL GIT LAN!''diyen zat-ı muhterem,bugun ''Benim insanim onurludur''diyecek kadar yuzsuz olmayi nasil basariyor aklim almiyor. Herseye ragmen YASASIN ISCI VE KOYLU PROLETERYASI!!! Hemserim Hasan Huseyin'in dedigi gibi''KISA COP UZUN COPTEN OCUN ALACAK,BU DUNYA KALMAYACAK HARAMILERE''[/COLOR][/B][/I][/QUOTE] ŞU ANDA MEMLEKETİMİN SİTESİNDE DEĞİLDE BİR BAŞKA SİTEDE OLSAYDIN DETAYLI DETAYLI RAHAT RAHAT SVE SVE CEVABINI VERİRDİM .AMA SİVASLİLAR.NET E DUA ET.YOKSA SANA İŞÇİ VE KOYLU PROLETERYASINI Bİ GÜZEL YEDİRİRDİM. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:32. |