![]() |
ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/elksaati.JPG[/IMG]
Yeni yıl itibari ile doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar faturalara yansımaya başladı. Yeni yılın ilk gününe bir dizi zam kararı ile uyanan vatandaşlar, en büyük tepkiyi doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlara göstermişti. BOTAŞ tarafından konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatını yüzde 7.4, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatını ise yüzde 6.5 oranında zam yapılmıştı. Yeni düzenleme ile doğalgaz Sivas’ta 0,612 Ykr’ten satılmaya başlanırken, elektriğe gelen yüzde 15’lik zamda perakende fiyatlarla yüzde 20’leri buldu. Zamlı faturaları şubat ayında bekleyen, vatandaşlar Aralık ayı faturalarında zamı görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Zamların Şubat ayında gelecek faturalarda görmeye hazırlanan vatandaşlar, bu ayki elektrik ve doğalgaz faturalarında zamları görünce büyük tepki gösterdiler. [B]ÇİFT TARİFELİ FATURALAR[/B] Bunun üzerine görüştüğümüz Çedaş ve SİDAŞ yetkilileri olayın bir yanlış anlaşılma olduğunu vurgulayarak, zammın 1 Ocak 2008’den tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini belirttiler. Sayaçları 1 Ocak’tan sonra okunan vatandaşların, yeni yılda geçirdikleri gün kadar zamma tabi olduğunu ifade eden yetkililer, Aralık ve Ocak ayında kullanılan doğalgaz ve elektrik faturalarının çift tarife ile belirlendiğinin altını çizdiler. Bu durumun tüm aboneler için değil sadece sayaç okuma işinin yılın ilk gününden sonraki günlere sarkan aboneler için geçerli olduğunu kaydeden yetkililer, zamların sadece 1 Ocak’tan itibaren geçerli olduğunu ifade ettiler. |
-->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[B]Zamlar cebimizi bayağı yakacak ancak yapacakta birşey yok elektrik konusunda zammın gerekçesi yerinde ve bencede biran önce şu nüklüer santralller ihalesi yapılıp hayata geçmeli...[/B]
|
--->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=Sivaslilar.Net;224627][IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/elksaati.JPG[/IMG]
Yeni yıl itibari ile doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar faturalara yansımaya başladı. Yeni yılın ilk gününe bir dizi zam kararı ile uyanan vatandaşlar, en büyük tepkiyi doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlara göstermişti. BOTAŞ tarafından konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatını yüzde 7.4, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatını ise yüzde 6.5 oranında zam yapılmıştı. Yeni düzenleme ile doğalgaz Sivas’ta 0,612 Ykr’ten satılmaya başlanırken, elektriğe gelen yüzde 15’lik zamda perakende fiyatlarla yüzde 20’leri buldu. Zamlı faturaları şubat ayında bekleyen, vatandaşlar Aralık ayı faturalarında zamı görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Zamların Şubat ayında gelecek faturalarda görmeye hazırlanan vatandaşlar, bu ayki elektrik ve doğalgaz faturalarında zamları görünce büyük tepki gösterdiler. [B]ÇİFT TARİFELİ FATURALAR[/B] Bunun üzerine görüştüğümüz Çedaş ve SİDAŞ yetkilileri olayın bir yanlış anlaşılma olduğunu vurgulayarak, zammın 1 Ocak 2008’den tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini belirttiler. Sayaçları 1 Ocak’tan sonra okunan vatandaşların, yeni yılda geçirdikleri gün kadar zamma tabi olduğunu ifade eden yetkililer, Aralık ve Ocak ayında kullanılan doğalgaz ve elektrik faturalarının çift tarife ile belirlendiğinin altını çizdiler. Bu durumun tüm aboneler için değil sadece sayaç okuma işinin yılın ilk gününden sonraki günlere sarkan aboneler için geçerli olduğunu kaydeden yetkililer, zamların sadece 1 Ocak’tan itibaren geçerli olduğunu ifade ettiler.[/QUOTE] gelde AZİZ NESİN i anma. Ey büyük ALLAHIM. Bu millet ne zaman koyun olmaktan kurtulacak. |
:mad: :mad::mad::mad:: Şu basın varya inşallah ettiğini ceker elektiriğe zam yapacakmısınız diye,diye en sonunda zamları yaptırdılar uyuyan yılanı uyandırdılar elektirik zamları bayağı yüksek oldu %12 zam yapıldı diye cıktı ama ıvır zıvırıyla %20yi buldu doğal gaz dersen yine aynı allah fakir fukaranın yardımcısı olsun vur garibe cal garibe hesabı olan gariban vatandaşlarımıza oluyor calışanlarımızın ve emeklilerimizin büyük çoğunluğu halen aclık sınırının altında ücret alırken 6 senedir her gecen sene enfilayon düşerken bizim esnafımız her ne hikmetse her şeye pasa zam yapıyor ne olduda bu kadar zam yapıldı ben şahsen anlamış değilim son senelerde fiatların düşmesi gerekirken tam tersi oldu her şey % de % den fazla arttı allah bu tür esnafımıza vicdan merhamet versin ayrıca ev sahiplerinin her sene sıradan mazeretlerle kiralarını anormal bir şekilde artırarak kiracıyı ezmesi bence çok düşünülecek bir konu olarak görüyorum tabi bunların yanı sıra başımızda bizi idare edenlerin hiç sucu günahı yokmu var tabi bütün suc onların bir yerleri yapıyım derken fakir fukarayı ezerek yaparsanız ve her türlü fadakarlığı hep onlardan beklerseniz allah sizden bir gün Bunun hesabını soracaktır ben size oy verirken daha iyisi olmadığı için verdim yani kötünün iyisine oy verdim vermez olaydım cünkü siz bütün politikalarınızı kalbur üstü insanlar için hazırlamışsınız her türlü fedakarlığı biz vatandştan beklerken öteki taraftan her şeyinizle kalbur üstü insanlara koşturuyorsunuz galatasaraya 250 milyon dolarlık stadyum yaparken sivasspora bir tribünün üstünü kapatmak için lazım olan parayı sayın abdüllatif şener beyin sayeside zorla alabildik sizin adalet anlayışınız bunmu sizin bu yaptığınız çifte standart değilmi hangi işiniz doğruki bu stadyum işiniz doğru olsun bu stadyuma harcanan parada eğer benimde hakkım varsa heram zehir zıkkım olsun hakkımda var ben bu devlete 27 sene calışıp vergi ödedim hakkımı helal etmiyorum stadyum yapacaksanız anadoluda değil stadyum insanların düzgün bir toprak sahası yoktur önce buralara yap ne yapacaksan yeni yetişen genclerin bir soyunma odaları bile yok sen kalkmış galatasaraymıdır nedir kimin ne amacla kurduğuda mechulya bir sözde büyütülmüş külübe 250 milyon dolarlık stadyum ve spor kopleksi yap al kullan de varmı böyle bir ayrımcılık arkadaşlar siz söyleyin haram olsun:mad: :mad: :mad: :mad: :
|
2007 yılı seçim yılıydı bu yüzden hükümet ekonomide pembe tablolar çizmek zorundaydı ancak yumurta kapıya dayandı ve sonunda zamlar başladı. Enflasyon hedefide tutmadı akp nin % 4 lerde hedeflenen enflasyon %8 leride aşdı. Bunlar daha iyi günlerimiz ne yazık ki IMF politakalarına mahmuk edilen ülkemizde halkımız daha çok ezilecek.
|
[QUOTE=Serd@r;224631][B]Zamlar cebimizi bayağı yakacak ancak yapacakta birşey yok elektrik konusunda zammın gerekçesi yerinde ve bencede biran önce şu nüklüer santralller ihalesi yapılıp hayata geçmeli...[/B][/QUOTE]
Ne hallere düştük vatandaş zammı haklı buluyor. Nükleer santral oyalaması ile enerji zamlarının ne alakası var ? Barajlarımızın adece %30 kullanılıyor. Biliyorsunuz hidrolik enerrji hem temiz hemde en ucuz elektrik üretme sistemidir. Ne hikmetse muhafazar akp yöntecileri barajları sadece sulama ve temiz su ihtiyacı için kullanıyor. Artık kime yaranmak istiyorsa,yada kimden izin alamadıysa bilmiyorum. Açın gözünüzü chp ve akp ortak ananonim şirketi halkı köleleştiriyor,chp din düşmanı,akp din savunucusu,chp devletçi,akp demokrat rolünü oynuyor herkes cambazlara bakarak olsun ki rahatça işlerini yapsınlar. |
Oh Oh az bile bunlar size.Bağırıyorsunuz ya durmak yok yola devam.yürü bre be.Başka türlü akıllanmayacak bu millet.Yedikleri kazığı görmelidirler.Durmak Yok haydaa...
|
Şşşşşşş..... Ne oluyoo yav. Lütfen sessiz olalım.."YOLA DEVAM" Bunlarda çareyi zamda buldu. Dışarıya 100 milyar dolar ihracatla övünürken hükümet,160 milyar dolar ithalatla ayrı bir rekor kırdığını nedense açıklamıyor.Bu şu anlama geliyor,üretmeden daha çok tüketmek.Bir başka rekorda,gelmiş geçmiş hükümetlerin en çok dış borç almış hükümeti. Bu borcu zamlarla halka ödetmekten başka seçenekleri ne yazıkki yok.Masum ve madur rölüne bürünüp halkın oylarını alanlar şimdi o halkı zamlarla inim inim inletecek.Halkın çoğu borçla yaşıyor 32 milyon insan bankalarla mahkemelik,iş yok esnaf perişan kimle konuşsanız birkaç holding dışında kimse halinden memnun değil.Birşeyi satmak kolay ama geri almak zordur."Hazırın arkası çabuk gelir" der atalarımız.Satacak birşeyde kalmadı.Açıkcası gizli bir kriz yaşanıyor.İşsizlik çaresizlik sorunlar hergeçen gün çığ gibi büyüyor.Hükümeti yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla elbetteki eleştirmek vatandaşın hakkı. Neler söz verildi neler yapıldı. Zamlarla çare arayan hükümetin bence işi bitmiştir,seçim yatırımı bilmem ne yatırımı derken fes düşmüş kel görünmüştür.Nereye kadar.Eleştirirken tabiki hükümetinde işi kolay değil.Borçlu yaşamak kolay değildir.Onun için "YOLA DEVAM" zamlara devam" işsizliğe devam"yoksulluğa devam" ses çıkarmamaya devam, vesselam:)
|
bu haberde kapak olsun amerikancı oferci yahudi çanakçılarına
Üniversiteler paralı olsun Yeni YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Üniversite kapısındaki yığılmanın nedenlerinden biri okulların bedava olması. Hiçbir yerde görülmemiştir.” diyerek lisans eğitiminin paralı olması gerektiğini öne sürdü. Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan önceki gün Ulusal Öğrenci Konseyi’nin açılışına katıldı. Toplantı sonrasında bir öğrenci YÖK Başkanı’na "Herkes üniversite mezunu olmalı mı?" diye sordu. “Hayır olmamalı” diye soruyu yanıtlayan YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan şöyle devam etti: “Üniversite kapısındaki yığılmanın nedenlerinden biri okulların bedava olması. Hiçbir yerde görülmemiştir. Bunun yerine öğrencilere paralı yapsak, isteyene 8-10 milyar kredi versek. Sonra bunu bize geri ödese. Daha iyi değil mi? Böyle bir üniversitede okumak istemez misiniz? Neyse borcun, Amerika'da olduğu gibi mezuniyetten sonra ödeyebilirsin. Aynı kredi yurtlar gibi... Üniversiteleri paralı yapalım, ihtiyacı olan herkese burs verelim. Hiç olmazsa üniversiteler ayağının üzerinde dursun. Herkesin üniversite mezunu olma çabasına anlam veremiyorum. Bir çok kişi boşta gezmemek ya da askerlik için üniversitede okumak istiyor. Bunun ideali herkesi üniversiteye taşımamak. Diğerlerini yüksek teknik okullara ve yüksek meslek yüksekokullarına yönlendirmek. Bu sayede en azından istihdam sorunu çözülür” Başka bir öğrenci ise “Herkesin üniversiteye gitmemesi gerektiğini söylüyorsunuz. Peki neden YÖK Başkanı olur olmaz bu yöntemi açıklamadınız, neden üniversite sayısını artırma yoluna gittiniz?” diye sordu. Prof. Özcan bu soruyu ise “Ben bunları hemen söylersem daha geldik üç hafta… Beni orada tutmaz indirirler” diye yanıtladı. |
Haksızlığın hak sanıldığı toplumların kalkınması,sosyal barış içinde rahatça yaşaması imkansızdır.%20 ye varan elektrik zammı yapılıyor ve gerekçe olarakta 5 yıldır zam yoktu,nükleer santral yapacağız,ab ülkerinden daha ucuza kullanıyoruz gibi kandırmaca demeçler ve gerekçeler sunuluyor.Demek ab ülkelerinden daha ucuza kullanıyoruz bire adam ab ülkelerinde ki kişi başına milli gelirle bizim halkımızın geliri aynı mı?Bree adam barajlarımızı tam kapasite kullansana elektriğini ucuza üretsene.Bree adam 5 yıldır zam yoktuda bu millet petrol ürünlerine,ötv lere ödediği duble zamları başka hükümetin başka ülkenin devletine mi ödedi.Memura,işçiye gelince %0.2 nin hesabı yap,eletriğe gelince dümdüz %15 i koy bu ne vicdan bu ne hesap haaa,fakir fukara,garip guraba edebiyatına yakışıyor mu ?
|
ya gerçekten bravo diyorum sizlere ya.Okumaktanda vazgeçirteceksiniz bizi.İkinci üniversitemi okuyorum ve okumakta en doğal hakkım.Cehalete gömülmektense beynime bir mum yakmak daha hoş değil mi?
|
GELDE AZİZ NESİN i ANMA :)))))))))))))))))))
|
bende katılıyorum serhatcana
aziz nesin sen çok yaşa, yıllık %70 enflasyonla 30 yıl memleket yönettiler, enflasyon ne ise toplumdaki ahlaki yozlaşma odur, insan olmak öyle kolay olunmuyorr, insanaın kendine ailesine çevresine, yaşadığı toprağa içtiği suya saygısı varsa insan insandır, hala sola yükleniyor beyinsizler, planlama yok birşey yok, toprağımız kanser olmuş nevşehirde çiftçi patates yetiştiremez duruma geldi, tohumu israiden almaya mecbur bırakılmışız, yerli ırk hayvanımız kalmamış, meyve sebze hormandan dolayı oluk oluk insanlarımızı kanser yapıyor, bu çağda aptalca bir yola sürüklenip gidiyoruz, nereye kadar ne zamana kadar, kim dur diyecek, abd güdümlü göbekten bağlı bop eşbaşkanı rtee mi , suudi kralına bağlı cumbabamı, akp yedekçisi milliyetçi mhp mi, koltuk saplantılı deniz baykalmı, bu memlekette bu gidişe kim dur diyecek |
allah yardımıcımız olsun
geçim çok zor |
[QUOTE=arifcoskun;224752]Şşşşşşş..... Ne oluyoo yav. Lütfen sessiz olalım.."YOLA DEVAM" Bunlarda çareyi zamda buldu. Dışarıya 100 milyar dolar ihracatla övünürken hükümet,160 milyar dolar ithalatla ayrı bir rekor kırdığını nedense açıklamıyor.Bu şu anlama geliyor,üretmeden daha çok tüketmek.Bir başka rekorda,gelmiş geçmiş hükümetlerin en çok dış borç almış hükümeti. Bu borcu zamlarla halka ödetmekten başka seçenekleri ne yazıkki yok.Masum ve madur rölüne bürünüp halkın oylarını alanlar şimdi o halkı zamlarla inim inim inletecek.Halkın çoğu borçla yaşıyor 32 milyon insan bankalarla mahkemelik,iş yok esnaf perişan kimle konuşsanız birkaç holding dışında kimse halinden memnun değil.Birşeyi satmak kolay ama geri almak zordur."Hazırın arkası çabuk gelir" der atalarımız.Satacak birşeyde kalmadı.Açıkcası gizli bir kriz yaşanıyor.İşsizlik çaresizlik sorunlar hergeçen gün çığ gibi büyüyor.Hükümeti yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla elbetteki eleştirmek vatandaşın hakkı. Neler söz verildi neler yapıldı. Zamlarla çare arayan hükümetin bence işi bitmiştir,seçim yatırımı bilmem ne yatırımı derken fes düşmüş kel görünmüştür.Nereye kadar.Eleştirirken tabiki hükümetinde işi kolay değil.Borçlu yaşamak kolay değildir.Onun için "YOLA DEVAM" zamlara devam" işsizliğe devam"yoksulluğa devam" ses çıkarmamaya devam, vesselam:)[/QUOTE]
AZİZ NESİN E SÖVMEYE DEVAM,:))))))))))) |
[QUOTE=samet yıldız;229192]allah yardımıcımız olsun
geçim çok zor[/QUOTE] kardeşimmm. geçim kime zorr. sana bana mı yoksaa 5 milyon dolar a gemi alan recep tayyip erdoğan ın oğluna mı. bekle ALLAH sana yardım etmez kardeşim. ALLAH ın kime yardım ettiğini gözlerini biraz açarsam görürsün. |
[QUOTE=arifcoskun;224752]Şşşşşşş..... Ne oluyoo yav. Lütfen sessiz olalım.."YOLA DEVAM" Bunlarda çareyi zamda buldu. Dışarıya 100 milyar dolar ihracatla övünürken hükümet,160 milyar dolar ithalatla ayrı bir rekor kırdığını nedense açıklamıyor.Bu şu anlama geliyor,üretmeden daha çok tüketmek.Bir başka rekorda,gelmiş geçmiş hükümetlerin en çok dış borç almış hükümeti. Bu borcu zamlarla halka ödetmekten başka seçenekleri ne yazıkki yok.Masum ve madur rölüne bürünüp halkın oylarını alanlar şimdi o halkı zamlarla inim inim inletecek.Halkın çoğu borçla yaşıyor 32 milyon insan bankalarla mahkemelik,iş yok esnaf perişan kimle konuşsanız birkaç holding dışında kimse halinden memnun değil.Birşeyi satmak kolay ama geri almak zordur."Hazırın arkası çabuk gelir" der atalarımız.Satacak birşeyde kalmadı.Açıkcası gizli bir kriz yaşanıyor.İşsizlik çaresizlik sorunlar hergeçen gün çığ gibi büyüyor.Hükümeti yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla elbetteki eleştirmek vatandaşın hakkı. Neler söz verildi neler yapıldı. Zamlarla çare arayan hükümetin bence işi bitmiştir,seçim yatırımı bilmem ne yatırımı derken fes düşmüş kel görünmüştür.Nereye kadar.Eleştirirken tabiki hükümetinde işi kolay değil.Borçlu yaşamak kolay değildir.Onun için "YOLA DEVAM" zamlara devam" işsizliğe devam"yoksulluğa devam" ses çıkarmamaya devam, vesselam:)[/QUOTE]
--------------------------------------------------------------- :) |
Uzun yıllar basının suskun kalması sürekli toz pembe gösterilen tablo ne yazıkki gizli krizi hep içinde barındırıyordu.Ben bu kanıya çevremle işyeri komşularımla her gittiğim konuştuğum tanıştığım kişileri düşünerek vardım.Bir iki kişi dışında Kimse halinden memnun değil,hep bir beklenti yarın daha iyi olacak gibi bir umuttaydık.Küçüldükçe küçüldü ekonomimiz.Tüm istatistiklere bakın her olumsuzluk yüzde yüz artmış.İşyerlerimizi kapatmak zorunda kaldık dayanma gücü kalmadı. Emekliside aynı çalışanıda aynı esnafıda aynı.Neden biz böyleyiz? Bir yalnışlık var ama nerede? Ben şuna inanmaya başladım. Ülkemizde " İlgililer bilgisiz,bilgililer ilgisiz" olduğu sürece hiç bir yere gelemeyiz.
|
Cevap: --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[quote=albina58;248354]İşte siyasal olarak hayatın taa kendisi olan,bu ve benzeri konulardaki aldatmacalara hepden sesiz kalınız.Yorum yazmayınız,aman yazılırsa müsibet olan konular bizden uzak kalır değilmi.
Tamam bu konuları görmeyelim.Bizden uzak kalsın,bir gün başımızada gelirse sorumlusu yukardaki yazıdır.[/quote] Evetttt gardaşım ne yazıkki biz yazmış biz okumuşuz, şimdide 1 Kasımda prostestoya neden ilgi az diye yakınıyoruz, ne diyeyim valla aklıma "Her toplum laik olduğu sistemle yönetilir" diyen düşünürün lafından başka bir şey gelmiyor. |
Türkiyenin dogusunda kullanilanan kacak elektrigin parasini batida ki vatandastan aliyorlar, Hamburg`ta tanistigim dogulu biri özellikle kirsal kesimde kimsenin elektrik parasi ödemedigini söyledi. Kacak elektrikle basedemeyen hükümet doguda ki kacak elektrigin parasini batida ki dürüst vatandastan aliyor, yani ezilen yine dürüst vatandas oluyor.
|
Cevap: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
Evetttt gardaşım ne yazıkki biz yazmış biz okumuşuz, şimdide 1 Kasımda prostestoya neden ilgi az diye yakınıyoruz, ne diyeyim valla aklıma "Her toplum laik olduğu sistemle yönetilir" diyen düşünürün lafından başka bir şey gelmiyor.
Arir gardaşım beni susturdular sen hepimizin yerine konuş.Dün bana bunları yazıyorum diye hakaret eden kişiler bakıyorum bu gün hükümetin zamlarından yakınıyorlar ne hikmetse!!!! ...Hele şu Belediye başkanlığı secimi geçsin ben ozamanki zamlara zil takıp oynayacağım. |
biz ne zamlar gördüük zamanında bunlar neki..bi gecede fiyatlar ikiye katlanırdı.gecelik faizler coşardı,yigidi öldür hakkını ketmetme demişler ,,ben bu hükümeti tasvip etmiyorum ancak zam konusunda denecek hic bişey bunlara ,bu zamana kadar hep zamsız yaşadıkta bunlar gelince mi zam ortaya cıktı??eskiden stok yapanlar kazanırdı şimdi kimse stok da yapmıyor hayatınızda hiç zam görmedinizmi arkadaşlar. düne bakın hele bi. akşam yat zam sabah kalk zam. özellikle kemal derviş zamanı. yani anap-mhp-dsp hükümeti. bu eleştirdiklerinizde onlardan sonra gelenler. fazla uzağa gitmeye gerek yok. düne bi bakın. öyle kıyaslayın.
unutmadan petrol dışa bağımlıdır. uluslararası piyasalarda değeri arttığı için bizde mecburen arttırıyoruz. .para etmiyorki stoklar. |
[quote=dark_yamtar58;324867]Evetttt gardaşım ne yazıkki biz yazmış biz okumuşuz, şimdide 1 Kasımda prostestoya neden ilgi az diye yakınıyoruz, ne diyeyim valla aklıma "Her toplum laik olduğu sistemle yönetilir" diyen düşünürün lafından başka bir şey gelmiyor.
Arir gardaşım beni susturdular sen hepimizin yerine konuş.Dün bana bunları yazıyorum diye hakaret eden kişiler bakıyorum bu gün hükümetin zamlarından yakınıyorlar ne hikmetse!!!! ...Hele şu Belediye başkanlığı secimi geçsin ben ozamanki zamlara zil takıp oynayacağım.[/quote] dark_yamtar gardaşım,Ozanın biri; "Sen yanmasan ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" derken ne demek istedi acaba. Doğru bildiğin şeyi savunmalısın,bilerek veya bilmeyerek karşı çıkanlar mutlaka olacaktır.Bunlar seni yıldırmamalı. Doğruları savunmaya devam.Doğru söyleyeni 9 köyden kovmuşlar ama 10.Köyde misafir etmişler:D |
Elektrik zammı son bir yılda %60 oldu kimse farkında değil. Son zamlı faturalar geldi geçen yıl bu ay yatırdığım faturayı aradım buldum. Lafda değil hakkaten %60 geçen yıl eylül ayında 21.75 ytl fatura ödemişim bu ay 33.25 ödedim. kış aylarında ısınma işini elektrikle yapıyorum geçen yıl en soğuk vakitte 100 ytl civarında fatura gelmişti bu şimdi olacak 160 ytl :(( vay halimeeee. Neden oldu peki bu, kimse farkında değil di mi? Elektirik idaresi devletin değil artık hatta Türk şirketi bile değil artık halkı koruyacak bir amartisör yok bu yabancı kargaların önünde, yani zam yapacakmısınız diye soran gazetecilerin suçu değil bu. eee bide kriz geldi (Gerçi Türkiye'de 2 senedir var bu kriz ama kimse inanmıyor kriz var diyenlere) artık düşünemiyorum ekonominin durumunu.
Bide şey denmiş "enflasyon yokken bizim esnaf zam üstüne zam yaptı", kardeşim sen bu hükümetin bahsettiği enflasyon rakamlarının doğru olduğuna inanıyor musun? Bak enflasyon hesaplanırken belli tüketim maddelerinin yükselme oranları ele alınır. yani diyelim ekmek, süt, yumurta, pirinç gibi, beyaz eşyaların bazıları alınır televizyon, çamaşır makinası gibi,tüp, benzine, doğal gaza bakılır ve sektörlerin karma olarak ihtiyacı olan hammaddelere bakılır, çimento, demir gibi. şimdiii açın bakın bu adamlar iktidara geldiklerinden beri hangi maddelerin fiyatlarındaki değişime göre yapıyor bu hesabı. ben söyleyim mi size. Gıda tüketim maddelerinde Alkollü çikolata, kola, havyar, beyaz eşyada mikser, mutfak robotu, uydu alıcısı, benzine ve doğal gaza bakmıyorlar ham petrole ve işlenmemiş gaza'a bakıyorlar (ki işlenmemiş gazda 85 yıldır zam yok çünkü Türkiye'de işlenmemiş doğal gaz çıkmıyor), ortak hammadelerde Kum ve inşaatlarda kullanılan suyu alıyorlar (inşaatlardan su parası alınmaz otomatikman zamda olmaz bildiğiniz gibi). Olay neymiş? Ya Türkiye'de bol bulunan, ya da az kullanılar mallarda kıtlık yaşama sorunu yoktur o bakımdan fiyatlarında değişim çok olmaz hatta çok rağbet olmadığından yada bol bulunduğundan fiyatları düşer bile.. anlıcaaan esnaf zam yapar tabii çünkü onun enflasyonu ile iktidarınki bir değil. Şimdi bu sahtekarlık değilde nedir? IMF'nin parası ile ayakta tutarsın ülkeyi elektrik borçlarını ödemezsin, Ankara belediyesi beş kuruş elektrik ve doğal gaz borcunu ödemez ama çatır çatır halktan alır parasını doğal gazın onun borcunuda kapatırsın IMF parası ile sonra milleti suyuyla hastanelik eder, seçim yaklaşır amak sık dişini biraz daha seçim geçsin sonra yaparız zammı diye yalvarırsın TEK'i satın alan yabancı kargalara seçim geçer dayarsın %60'ı...eee böyle olursa bende yönetirim lan ülkeyi bişey yokmuş, azcıkta yolsuzluk al trilyonları at cebine al karına bir pırlanta yüzük oğluna gemicik 7 göbeğini rahat ettirecek parayı koy cebine sonra muhalefet partisi başkanın karısı müsriflik olmasın diye Parti arabasını tahsis etmek isteyen kocasına "olmaz metroyla giderim ben"desin sende o kadının malvarlığını açıklamasını iste. hadi ordan be. sen önce dokunulmazlığını kaldır sana bi dokunsunlar bakalım ne kadar malvarlığın ve sahtekarlığın çıkacak ortaya. hükümet değil Türkiye'de siyasi zihniyetin ve tüm meclisin değişmesi gerek. bu kadar basit.... |
Bizden ne köy olur ne kasaba... Bankadan zevkine kredi çeker ithal malı tüketiriz. Sonraa da borçlanırız. Ama en kral cep telefonu da bizde, en kral fatura da bizde olur...Kredi kartının limiti maaşının 10 katı olur harcaman maaşa değil kredi kartının limitine göre olur. Para yok arabam olsun, para yok evim olsun... Bizde kredi ucuz yatarak ödersiniz diye bankalarda tefeciliğini yapar seni borçlandırır... EE şu an herkesin borcu var. Piyasalar tabiiki kötü olur... Paralar bankalarda ve icralarda halkın parası yok...
|
Cevap: --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[quote=seva;325855]Bizden ne köy olur ne kasaba... Bankadan zevkine kredi çeker ithal malı tüketiriz. Sonraa da borçlanırız. Ama en kral cep telefonu da bizde, en kral fatura da bizde olur...Kredi kartının limiti maaşının 10 katı olur harcaman maaşa değil kredi kartının limitine göre olur. Para yok arabam olsun, para yok evim olsun... Bizde kredi ucuz yatarak ödersiniz diye bankalarda tefeciliğini yapar seni borçlandırır... EE şu an herkesin borcu var. Piyasalar tabiiki kötü olur... Paralar bankalarda ve icralarda halkın parası yok...[/quote]
Ya bende diyorum bir terslik var neden arttı bu faturalar... Ucuz Marka kombi kullanınki doğagaz faturanız az gelsin:D Ucuz elektirik sobaları ucuz ampüller kullanınki faturalar az gelsin:D Bakın en ucuz cep telefonu kullanın faturanız çok düşük gelsin:D Tşk.ler seva bizi aydınlattığın için;) |
-->: --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=seva;325038]biz ne zamlar gördüük zamanında bunlar neki..bi gecede fiyatlar ikiye katlanırdı.gecelik faizler coşardı,yigidi öldür hakkını ketmetme demişler ,,ben bu hükümeti tasvip etmiyorum ancak zam konusunda denecek hic bişey bunlara ,bu zamana kadar hep zamsız yaşadıkta bunlar gelince mi zam ortaya cıktı??eskiden stok yapanlar kazanırdı şimdi kimse stok da yapmıyor hayatınızda hiç zam görmedinizmi arkadaşlar. düne bakın hele bi. akşam yat zam sabah kalk zam. özellikle kemal derviş zamanı. yani anap-mhp-dsp hükümeti. bu eleştirdiklerinizde onlardan sonra gelenler. fazla uzağa gitmeye gerek yok. düne bi bakın. öyle kıyaslayın.
[B]unutmadan petrol dışa bağımlıdır. uluslararası piyasalarda değeri arttığı için bizde mecburen arttırıyoruz[/B]. .para etmiyorki stoklar.[/QUOTE] [B]Petrolun varili 150 dolardan 70 dolara indi.Bizde değişiklik yok.[/B] |
--->: Cevap: --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=arifcoskun;325880]Ya bende diyorum bir terslik var neden arttı bu faturalar...
Ucuz Marka kombi kullanınki doğagaz faturanız az gelsin:D Ucuz elektirik sobaları ucuz ampüller kullanınki faturalar az gelsin:D Bakın en ucuz cep telefonu kullanın faturanız çok düşük gelsin:D Tşk.ler seva bizi aydınlattığın için;)[/QUOTE] evet aynen öyle herşey sizin ellinizde Elektrik toptan fiyatına yüzde 34 zam.. 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak. Toptan fiyatına oldugu belli ama nedense Çarpar kelimesi kullanarak %34 inandırılmış. Netice itibari ile zam bu haberde olduğu gibi gelebilir. %34 zam gelmeyincede Bu zam adamı çıldırır diye başlık atan medyaya inanıp yorum yapan kandırılmış zavallı cahillere üzülüyorum. Her ikisine de inanlar; kafasındaki siyasi görüşe göre yanlış ile doğruyu karıştırmış kişiler.önce millete %34 diye yutturmaya çalışan medyaya inan zavallı gençlere acıyorum. İnanıpta sayfalarca millete iftira atmalarına gülüyorum. |
--->: -->: --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=Yiğiter;325883][B]Petrolun varili 150 dolardan 70 dolara indi.Bizde değişiklik yok.[/B][/QUOTE]
doların 1,45 ytl olduğunu hatırlatırım Sabah yükseliyor akşam düşüyor. Çok değişkenlik gösteriyor, hatırlatırım. Petrolun varil fiyatı artınca zamlar peşpeşe ama indirirm olunca tık yok. |
-->: --->: -->: --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=seva;325911]doların 1,45 ytl olduğunu hatırlatırım
Sabah yükseliyor akşam düşüyor. Çok değişkenlik gösteriyor, hatırlatırım. Petrolun varil fiyatı artınca zamlar peşpeşe ama indirirm olunca tık yok.[/QUOTE] [B]Dolar iki katına çıkmadı ama petrolun varil fiyatı yarıdan daha fazla ucuzladı.Yani matematik olarak bakınca ucuzlaması gerekiyor.[/B] |
[B]bu gidişe artık birinin dur demesi lazım!resmen kene gibi kanımızı sömürüyorlar!hala birileri destek çıkma çabasında.ne zaman uyanacaksınız acabaa?ülkenin %90'ının açlık sınırına geldiği günmü?
ben ne ana muhalefet partisi yandaşıyım nede iktidarın ikiside aynı***!k.bakmayın ama öyle muhalefet partiside gelse aynısını tekrar edecek.şimdi kudurmalarının sebebi PASTA BİTİYOR kaygısı.ohooo siz daha çoook beklersiniz pasta bitti adamlar tepsiyi yalıyor beyleeeerrr.!.!.! yazıkk çok yazık gerçekten göz göre göre sömürülüyoruz satılıyoruz pardon özelleştirmeydi değilmii?nese ö.d RABBİM ISLAH EYLESİN!BİZLERİ ZALİMİN ŞERRİNDEN KORUSUN!BU AMPÜLCÜ KESİMEDE AKIL FİKİR VERSİN. AMİN[/B] |
--->: -->: --->: -->: --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=Yiğiter;325914][B]Dolar iki katına çıkmadı ama petrolun varil fiyatı yarıdan daha fazla ucuzladı.Yani matematik olarak bakınca ucuzlaması gerekiyor.[/B][/QUOTE]
Ham petrolün varil fiyatı 150 dolar olduğunda yıl sonu benzin 5milyon deniyordu şimdi nerdeyse yaklaşık yarı fiyatına biniyoruz bunada şükür |
-->: --->: -->: --->: -->: --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=seva;325940]Ham petrolün varil fiyatı 150 dolar olduğunda yıl sonu benzin 5milyon deniyordu şimdi nerdeyse yaklaşık yarı fiyatına biniyoruz bunada şükür[/QUOTE]
[B][I][U]yaptığı başka işleri söylermisin rica etsem!!!.[/U][/I][/B] |
--->: -->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=gfb34;325924][B]bu gidişe artık birinin dur demesi lazım!resmen kene gibi kanımızı sömürüyorlar!hala birileri destek çıkma çabasında.ne zaman uyanacaksınız acabaa?ülkenin %90'ının açlık sınırına geldiği günmü?
ben ne ana muhalefet partisi yandaşıyım nede iktidarın ikiside aynı***!k.bakmayın ama öyle muhalefet partiside gelse aynısını tekrar edecek.şimdi kudurmalarının sebebi PASTA BİTİYOR kaygısı.ohooo siz daha çoook beklersiniz pasta bitti adamlar tepsiyi yalıyor beyleeeerrr.!.!.! yazıkk çok yazık gerçekten göz göre göre sömürülüyoruz satılıyoruz pardon özelleştirmeydi değilmii?nese ö.d RABBİM ISLAH EYLESİN!BİZLERİ ZALİMİN ŞERRİNDEN KORUSUN!BU AMPÜLCÜ KESİMEDE AKIL FİKİR VERSİN. AMİN[/B][/QUOTE] onun bunun yediği pasta sizi germesin onun bunun yandaşı olmayabilirsin ama laflarına dikkat et herkes herşeyi görüyor milletin karnı bu laflara doydu artık o yüzden kimsenin pasta kavgası yapmaya hali yok boş laflar geç bunlrı sanki kötü olan şeyleri düzeltebilmek elinde elimizden gelmeyecek konular için yorulmayalım. |
-->: --->: -->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=seva;325947]onun bunun yediği pasta sizi germesin onun bunun yandaşı olmayabilirsin ama laflarına dikkat et herkes herşeyi görüyor milletin karnı bu laflara doydu artık o yüzden kimsenin pasta kavgası yapmaya hali yok boş laflar geç bunlrı sanki kötü olan şeyleri düzeltebilmek elinde elimizden gelmeyecek konular için yorulmayalım.[/QUOTE]
[B]BEN BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIM VE BU ÜLKEYİ YÖNETENLERİN NE HERZE YEDİĞİ AP AÇIK ORTADA!BUNLARI GÖRÜPTE KARŞI ÇIKMAMAK HEM KORKAKLIK HEMDE HAİNLİK OLUR!PEYGAMBER EFENDİMİZİNDE SÖYLEDİĞİ [COLOR="Red"]GİBİ''VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR''[/COLOR]BU ÜLKE KOLAY KAZANILMADI!BU ÜLKE ABD'NİN UŞAĞI OLSUN DİYE KAZANILMADI!DEDELERİMİZ ÇANAKKALEDE TÜRKİYE BUGÜNLERE GELSİN DİYE CANINI VERMEDİ! KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR ''EMANETE İHANET EDENLERİN''KARŞISINDAYIZ!!![/B] |
Yarkadaşlar neyi kiminle tayartışıyorsunuzki karşınızda muhatap olarak kim var.Evine tüp alamayanlar elektirik faturasını yatıramayanlar,kirasını veremeyenler,banka kıredisini ödeyemeyip haciz yiyenlerakirin mutfağında ateş var tenceresinde taş var bunu anlayacak karakterde insan bulup tartışmak çok zor.hayatında evine msasraf dahi görmemiş ekmeğin kaçlira olduğunu bile bilmeyen insanlar burda ahkam kesmesin biz köylünün işçinin içindeyiz arkadaş biz biliyoruz bırakında bilenler konuşsun.Bol keseden atanları muhatap alıpta burada pirim yaptırmayın lütfen.
son sözüm AKP şakşakçıları olarak gördüğüm bazı yayın organları. Doğruysa doğru kardeşim. Bir haber ya da yorum yaparken vicdanınız rahat mı? Bu kadar körü körüne, takım tutar gibi parti tutmak, yayın yapmak kaleminizi satmaktan başka ne anlama geliyor? Bu devir bittiğinde iktidara gelen partinin mi şakşakçılığını yapacaksınız? Bu durumda size Türkçe’de DÖNEK mi derler yoksa “helal olsun” mu derler? |
BÖYLE BİR ÜLKEDE YAŞIYORSUN ARKADAŞ NEYİ KİMLE TARTIŞIYORSUN...PES YA
Hırsızlık yapmak GÜNAHtır. Ama Hırsızı alkışlamak günahların en büyüğüdür. Bir ülke düşünün. Cumhurbaşkanı Kayıp Trilyon davasından yargılanıyor. Başbakan sahte bilet basmaktan yargılanıyor. Maliye Bakanı Sahte Fatura düzenlemekten yargılanıyor. Hiçbirinin davaları sonuçlanmamış. PES be kardeşim. PES. |
İŞTE BİZİ YÖNETENLER BU
Bu uyarılara vekillerde şaştı!!! AK Parti'ye zina ve para uyarısı!!! 06/09/2008 08:50 - Oooo Orhan UYAR Hazret doğru şeyler söylemeye başladı. REFAH tan sonra, AKP den de yolculuk var herhalde.Bakmayın siz uyduruk anketlere. AKP tepeüstü gidiyor. ARINÇ da bunu gördü. Ama Allah için doğru söylemiş.Hele meşhur otel operasyononda yabancı kadınlarla aşk yapan AKP lileri CD leri ortaya çıkarsa Sayın ARINÇ ın haklılığı ortaya çıkacak. |
İŞTE BİZİM HALİMİZZZZZZZZZZZZZ
Yüzyılın soygun hareketi!" Deniz Feneri olayının perde arkası!!! 03/09/2008 21:44 - DENİZ fENERİ HABERİNİ 1 YIL ÖNCE KANALTÜRK YAPTI Orhan UYAR Tuncay MOLLAVEİSOĞLU Deniz Feneri Hırsızlığını 1 yıl önce ortaya çıkarmıştı. Durun daha neler çıkacak? Alman Savcıları RTE yi ve oğlu Bilal ERDOĞAN ı kuryelik suçundan sorgulamak için Türkiyeye gelise hiç ama hiç şaşırmayın. |
-->: --->: -->: --->: -->: --->: ZAMLAR YANSIMAYA BAŞLADI
[QUOTE=seva;325940]Ham petrolün varil fiyatı 150 dolar olduğunda yıl sonu benzin 5milyon deniyordu şimdi nerdeyse yaklaşık yarı fiyatına biniyoruz bunada şükür[/QUOTE]
[B]Her hale şükür ona amenna. Ancak neden ben kullanıyorum en pahalı benzini,neden ben veriyorum en yüksek vergiyi,neden,neden?[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:09. |