Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   ALIŞVERİŞ MERKEZİ ŞART (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=14708)

Sivaslilar.Net 17.01.2008 20:24

ALIŞVERİŞ MERKEZİ ŞART

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/alisveris.jpg[/IMG]

Gelişmiş ve gelişmekte olan bütün kentlerde yer alan kapalı alışveriş merkezinin eksikliği Sivas’ta fazlasıyla hissediliyor.

Kent merkezinin dağıtılması adına gerekliliği şart olan alışveriş merkezleri metropollerin göz bebeği konumunda. Kentin büyümesi için bir noktada olmazsa olmazlardan olan alışveriş merkezlerinden bir tane bile Sivas’ta yok. Yıllardır bu eksikliği yaşayan Sivas’ı bu nedenle ünlü markalar tercih etmiyor. Uygun bir pazar bulamayan markaların bu nedenle pek fazla tercih etmediği Sivas’ta vatandaşlarda alışveriş merkezinin artık şart olduğunu dile getirdiler.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen TSO Meclis Toplantısı’nda da gündeme gelen konu hakkında konuşan bazı meclis üyeleri Sivas’ın ilçesi Zara’da bile alışveriş merkezinin bulunduğunu ama kent merkezinde böyle bir şeyin olmayışının Sivas için büyük kayıp olduğunu ifade ettiler. Meclis üyeleri durumun ciddiyetini şöyle vurguladılar, “Sivas’ın komşusu Kayseri’de bulunan Kayseri Park Alışveriş Merkezi’nde yılbaşı ve bayram arifesinde alışveriş yapan vatandaşların yarıdan çoğu Sivaslı. Bu Sivas için kötü bir durum.”

Meclis üyeleri ayrıca “Sivas sanki İstasyon ve Atatürk Caddeleri’nden oluşuyor. Şehrin başka bir yerine yapılacak alışveriş merkezi ile kent merkezi genişletilmiş olur” dediler. Konu hakkında görüşlerini aldığımız vatandaşlarda Sivas’a artık kapalı alışveriş merkezinin yapılması gerektiğini savundular. Markaların bu yüzden Sivas’ı tercih etmediğinden yakınan Sivaslılar, bir çok şehrin vazgeçilmez unsurlarının alışveriş merkezlerinin olduğunu da sözlerine eklediler.

arikarinkuchi 17.01.2008 20:40

--->: ALIŞVERİŞ MERKEZİ ŞART

evet yaa
bi alışveriş merkezi olsa süper olur
içerde sinema -
fast food ürünleri satan bir yerler mc donalds vb. :D
sivasspor orjinal ürünleri satan dükkanlar

vede ünlü markalar

:D

çok şey mi istiyoruz yaa :D

leblebi82 17.01.2008 22:18

[B][COLOR="Indigo"]ARKADAŞLAR ŞU ANDA FAZLA ZAMANIM YOK. BU ARALAR NETE GİREMİYORUM. BU KONUYLA İLGİLİ İLİMİZDE YENİ BİR TAKIM ÇALIŞMALAR VAR. GALİBA İLK BENDEN DUYACAKSINIZ. ZATEN ÇOK YENİ ÇALIŞMALAR DAHA KİMSE BİLMİYOR. BEN BUNLARLA İLGİLİ BİR KONU AÇACAĞIM AMA BU ARALAR NETE GİRECEK ZAMAN BULAMIYORUM. YAKLAŞIK BİR HAFTA İÇİNDE KONUYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPACAĞIM BURDAN. SİVASLILAR DA BURDAN ÇĞRENMİŞ OLACAK İNŞ. [/COLOR][/B]

sivas_sevdamiz 17.01.2008 22:54

yılbaşında milli piyangodan büyük ikramiye çıksaydı hayalimdiii.... böyle bir alışveriş merkezi yaptırıp Sivasspor'a hibe edecektim... Hem Sivas'a yatırım yapmış olacaktım, hem de Sivasspor'a büyük bir katkım olmuş olacaktı...

neyse belki 01.01.2009 da olur ... hayal dünyası işte :D

RüStü ElmaS 17.01.2008 23:05

[QUOTE=leblebi82;226644][B][COLOR="Indigo"]ARKADAŞLAR ŞU ANDA FAZLA ZAMANIM YOK. BU ARALAR NETE GİREMİYORUM. BU KONUYLA İLGİLİ İLİMİZDE YENİ BİR TAKIM ÇALIŞMALAR VAR. GALİBA İLK BENDEN DUYACAKSINIZ. ZATEN ÇOK YENİ ÇALIŞMALAR DAHA KİMSE BİLMİYOR. BEN BUNLARLA İLGİLİ BİR KONU AÇACAĞIM AMA BU ARALAR NETE GİRECEK ZAMAN BULAMIYORUM. YAKLAŞIK BİR HAFTA İÇİNDE KONUYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPACAĞIM BURDAN. SİVASLILAR DA BURDAN ÇĞRENMİŞ OLACAK İNŞ. [/COLOR][/B][/QUOTE]

yeni bilgileri sabırsızlıkla bekliyoruz.
Böylece herkes buradan son gelişmeleri öğrenmiş olur.
Teşekkürler gardaş,

albina58 18.01.2008 03:27

Büyük alışveriş merkezi kesinlikle şart olmadığı gibi,kent ekonomisine hiçbir faydası bulunmamaktadır.
Ekonomik olarak ülkelerin kalkınması öncelikle güçlendirilmiş çiftçilik-besicilik ve sonrasında küçük esnafın iyi organizesi ile sağlam temellere oturduktan sonra gelişme sağlar.
İstanbul'da son olarak bayrampaşa'da açılan IKEA firması büyük bir alışveriş merkezidir,bu firma açıldıktan sonra İstanbul Ticaret Odasının açıklaması;Sadece bayrampaşada ikamet eden marangoz esnafından 700 ticarethane iflas ederek kapanmışdır.Hakeza yine Carrefour oliviyum,akmerkez, cevahir,metrocity gibi alışveriş merkezlerinin açılması kent genelinde hem vatandaşlar arasında alışveriş çılgınlığı hemde bunlara rakip konumundaki binlerce esnafın iflası olarak karşımıza gelmişdir.
Sözün kısası,emperyalizmden dem vuracak olursak,binlerce küçük esnafın açlığa mahkumu,bir veya bir kaç kişinin BARON olması anlamı taşımaktadır.
Ayrı bir konu ise açılacak bu alışveriş merkezlerinde kira ve benzeri konumlardan dolayı yabancı iştirakçiler aktif olmakla beraberinde yabancı marka ve mamülleri satışı yapılmakta, sonuç itibariyle milyonlarca dolarımız yabancıların hanesine gitmektedir.
Degerlendirme sizin,el gördülük hayat felsefesine hakim olarak,amanin şık bir görünüm,çag atlıyoruz gibi nedenlerin daha ağır basacağı,televole kültürü ile güçlenen yabancı hayranlığı karşısında açılır ve bende teslim olacağım ise kesin.Ama naapıyım yazmadanda edemiyorum.

UTKUM_58 18.01.2008 09:28

BENDE KATILIYORUMM ALBINA 58 ABIME; NE GEREGIIIIIII VARRRRRRRRRR ALIS VERIS MERKEZINEEEEEEEEEEEEEEEEE; INSANLARI ÖZENDIRMEYEEEEEEEE ALIM GUCU AZ OLANNNNNN INSANLARIMIZZZZZZZZ UZULMEZLERMIIIIIIII: GEZMEK ICINMI YAPILSIN YADA SÜS ICINNNNN OLMAZ ISTEMIYORUMMM KESINLIKLE IZIN VERMICEMMM BOYLE ALIS VERIS MERKEZI ACTIRMAYA.. kimze ozenmesin uzulmesini ISTEMIYORUM CANIM HEMSERILERIME IS LAZIMMMM AS LAZIMMM ALIS VERIS DEGILLLLL: ALIS VERISI HERYERDEN YAPARIZ SAYGILARIMLA

FurkaN 18.01.2008 18:41

-->: ALIŞVERİŞ MERKEZİ ŞART

[B]Alışveriş merkezi MimarSinan mahallesine yapıldı... Ancak daha içindeki yapımı bitirip de açamadılar... Belediyenin söylemesine göre 2007 Ağustosunda açılmalıydı... Ama nedense hala bitirilebilmiş değil... Ayrıca şehrin gelişmesi açısından genişletilmesi doğru bir düşünce en kolay yolu ise alışveriş merkezlerinin şehrin dışına çıkarılması....[/B]

HeDeF_58 18.01.2008 18:58

[QUOTE=albina58;226649]Büyük alışveriş merkezi kesinlikle şart olmadığı gibi,kent ekonomisine hiçbir faydası bulunmaktadır.
Ekonomik olarak ülkelerin kalkınması öncelikle güçlendirilmiş çiftçilik-besicilik ve sonrasında küçük esnafın iyi organizesi ile sağlam temellere oturduktan sonra gelişme sağlar.
İstanbul'da son olarak bayrampaşa'da açılan IKEA firması büyük bir alışveriş merkezidir,bu firma açıldıktan sonra İstanbul Ticaret Odasının açıklaması;Sadece bayrampaşada ikamet eden marangoz esnafından 700 ticaret hane iflas ederek kapanmışdır.Hakeza yine Carrefour ve oliviyum,akmerkez, cevahir,metrocity gibi alışveriş merkezlerinin açılması kent genelinde hem vatandaşlar arasında alışveriş çılgınlığı hemde bunlara rakip konumundaki binlerce esnafın iflası olarak karşımıza gelmişdir.
Sözün kısası,emperyalizmden dem vuracak olursak,binlerce küçük esnafın açlığa mahkumu,bir veya bir kaç kişinin BARON olması anlamı taşımaktadır.
Ayrı bir konu ise açılacak bu alışveriş merkezlerinde kira ve benzeri konumlardan dolayı yabancı iştirakçiler aktif olmakla beraberinde yabancı marka ve mamülleri satışı yapılmakta sonuç itibariyle milyonlarca dolarımız yabancıların hanesine gitmektedir.
Degerlendirme sizin,el gördülük hayat felsefesine hakim olarak,amanin şık bir görünüm,çag atlıyoruz gibi nedenlerin daha ağır basacağı,televole kültürü ile güçlenen yabancı hayranlığı karşısında açılır ve bende teslim olacağım ise kesin.Ama naapıyım yazmadanda edemiyorum.[/QUOTE]

[COLOR="Black"][B]Albina hemşoma bende aynen katılıyorum.kesinlikle doğru.:)[/B][/COLOR]

okyay58 18.01.2008 19:00

bencede olmalı küçük bir şehir olan elazığda bile var böyle bir yer.

CrSivaslim58 18.01.2008 19:16

[COLOR="RoyalBlue"]üf nekadar büyük daha vazla resimler olsaydi.[/COLOR]

Sweetgirl 18.01.2008 21:48

[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]görüyonmu bidahaki sefere sivasa gitmemizde
alisveris merkezimizde olacakmis :)
simdi sira parayi bulmaya geldi :rolleyes:
yoksa nasil alisveris yaparim demi ama :D :D

memleketimize simdiden hayirli ugurlu olsun....
yani yapilsa hicde fena olmaz galiba :rolleyes: [/COLOR][/CENTER][/I][/B]

navruz58 19.01.2008 14:55

sivasima hersey yakisir sizler yeterki yapin abilerim

xwst 19.01.2008 16:40

Alisveris merkezlweri cok cazip geliyo herkese gercekten.Fakat alis veris merkezleri kucuk esnaflari olduruyor.Dogal olarak gelir seviyesi dusuyor.Gelir seviyesi demisken alis-veris merkezinden alis veris yapacak gelire sahip miyiz yoksa kredi kartlarimiza mi guveniyoruz

altuntas58 20.01.2008 17:59

Sivasımızda modern bir alışveriş merkezi olsa hiç fena olmaz hali hazırdaki esnafın ne getirirse onu almaya mecbur kalan sivas halkı artık dünya markalarıyla tanişma zamanını gelipte gectiğini düşünüyorum bunun en büyük örneği yimpaş bu kurum gelmeden evvel bildiğimiz sinekli bakkalar vardı her şey toz toprak içinde paketleme sistemi yoktu sütü ve yoğurdu acık alıyorduk manavın yanına yaklaşamıyorduk kasap bizleri dinlemiyordu bile konfeksiyon ürünleri istanbulun modası gecmiş fason dikilmiş ucuz malı pahalı giyme mecburiyetinde kalıyorduk ne verirse alıp gidiyorduk ama süper marketler acılınca tüm ceşitlerini bir arada görüp beğeniyor elmayı armudu ıspanağı pırasayı kendi ellirimizle almaya ve gönül rahatlığıyla alış veriş yapmanın keyfini yaşaıyoruz öyle kasaların içinde kaldırımların üstünde tozlu topraklı her türlü mikropları barındıran sözde gıda maddelerinden şimdi kurtardık bunun tek nedeni yimpaşın şehrimize getirdiği yeniliktir dolayısıyla büyük alış veriş merkezlerinden korkmamak lazım rakabetin olduğu yerde hizmet daha iyi yapılır burdada sivas esnafının bazılarının görmesi geren yenilikleri görmesi kendini yenilemesi ve sivas halkına daha nasıl hizmet yapmalıyım demesi lazım aynı zamanda istihdam diyoruz işte size istihdam böyle bir alış veriş merkezinde nerden baksan 400-500 kişi iş bulur şehrimize canlılık getirir diyorum bülent hocamızın gecenlerde bir basın acıklamasında bir arkadşını ikna ettiğini ve sivasımıza büyük bir iş merkezi yapılacağını duymuştum hakkımızdan hayırlısı

arikarinkuchi 20.01.2008 20:30

--->: -->: ALIŞVERİŞ MERKEZİ ŞART

[QUOTE=altuntas58;226919]Sivasımızda modern bir alışveriş merkezi olsa hiç fena olmaz hali hazırdaki esnafın ne getirirse onu almaya mecbur kalan sivas halkı artık dünya markalarıyla tanişma zamanını gelipte gectiğini düşünüyorum bunun en büyük örneği yimpaş bu kurum gelmeden evvel bildiğimiz sinekli bakkalar vardı her şey toz toprak içinde paketleme sistemi yoktu sütü ve yoğurdu acık alıyorduk manavın yanına yaklaşamıyorduk kasap bizleri dinlemiyordu bile konfeksiyon ürünleri istanbulun modası gecmiş fason dikilmiş ucuz malı pahalı giyme mecburiyetinde kalıyorduk ne verirse alıp gidiyorduk ama süper marketler acılınca tüm ceşitlerini bir arada görüp beğeniyor elmayı armudu ıspanağı pırasayı kendi ellirimizle almaya ve gönül rahatlığıyla alış veriş yapmanın keyfini yaşaıyoruz öyle kasaların içinde kaldırımların üstünde tozlu topraklı her türlü mikropları barındıran sözde gıda maddelerinden şimdi kurtardık bunun tek nedeni yimpaşın şehrimize getirdiği yeniliktir dolayısıyla büyük alış veriş merkezlerinden korkmamak lazım rakabetin olduğu yerde hizmet daha iyi yapılır burdada sivas esnafının bazılarının görmesi geren yenilikleri görmesi kendini yenilemesi ve sivas halkına daha nasıl hizmet yapmalıyım demesi lazım aynı zamanda istihdam diyoruz işte size istihdam böyle bir alış veriş merkezinde nerden baksan 400-500 kişi iş bulur şehrimize canlılık getirir diyorum bülent hocamızın gecenlerde bir basın acıklamasında bir arkadşını ikna ettiğini ve sivasımıza büyük bir iş merkezi yapılacağını duymuştum hakkımızdan hayırlısı[/QUOTE]

mehmet abim ne düşünüyorsa
aynen katılıyorum :D

özsivasli1903 21.01.2008 20:09

vallaha süper olur söyle 40-50 dükkani icinde bariniran restaurant cafe bar cinema olan bi alis veris merkezi olmali sivasda...
mesela istanbul caddesi tarafina dogru yapila bilir hem yer olarak müsait bi yer o taraf... hemde havaalanina giden yolda ordan gecmesi lazim artik...
sivas icin bu sart... hem havaalanina yakin olur hemde sehri biraz rahatlatmis olur... yani sehir merkezini ve trafigi ....

leblebi82 24.02.2008 22:25

[B][COLOR="Indigo"]Alışveriş Merkezi konusunu Sivas'ın 2008 Rotası konusunda açıklamış bulunuyoruz. [/COLOR][/B]

tayfun5883 11.12.2009 13:42

Cevap: ALIŞVERİŞ MERKEZİ ŞART

sivasın yanı başında bulunan kayseride malatyada elazığda erzurumda devasal büyüklükte avm ler açılırken sivasada bim market açılıyorD:

Abdurrahman 58 11.12.2009 14:31

hemşerilerim 2010 yılında Sivasımıza yakışır bir alış veriş merkezi açılacak..Müjdesini vereyim..

Abdurrahman 58 11.12.2009 14:34

yer için büyük hal veya eski buğday pazarı düşünülüyor..Doğan başkanımızdan alınan bir bilgidir.

Kibrisli 11.12.2009 14:39

Açılsa ne olacak? Kim ne alışverişi yapacak, Sivas halkının gelir düzeyi ne? Ben de bunu anlamıyorum... Hayır kardeşim AVM şart değil... Şart olan DİKİMEVİ, şart olan TÜDEMSAŞ, şart olan DÇ FABRİKASI, şart olan istihdam... Önce refahı düzeltelim... Şartmış, önce bana iş sahası yarat sonra ben geçmişten kalan 30 yılın borcunu ödeyeyim, borçalrımı kapattıktan sonra hayatımı sürdürecek bir düzeni kurayım eee ondan sonra da artan parayı eğlenceye harcayabileyim değil mi? Dünyanın normalde düzeni bu olması gerekirken afedersiniz Sivas şivesine özel bir söz vardır it olmadan kübe bilmem ne etmek gibi tepeden başlıyoruz... Önce AVM, o avm hizmet sektöründe diyelim 100 kişi istihtam etti sonra ne olacak? O dükkanlar teker teker kapanacak çünkü para yok... Bir tane AVM var Burger King yatırım yapcaktı açmadı dükkanını neden?? Çünkü talep yok... Sosyalizmde Arz Talep ilişkisi var, Kapitalizm de var, Sosyal Demokrasi de var, Liberal Ekonomi de var ama bizimkilerin ekonomik sisteminde yok... Ben bazen bu ülkeyi anlayamıyorum...

Arif Coşkun 11.12.2009 14:47

Büyük alış veriş merkezleri açılması güzel, ancak unuttuğumuz bir şey var, yüzlerce binlerce esnafında işine sekte vurmakta. Sözde büyük AVM' leri şehirin dışına açılacaktı herşeyde tersini yaptiğimiz gibi bundada yine aynı, şehirin göbeğine buna benzer işyerleri açılmakta. Demekki parayı veren düdüğü çalıyor.
Önce iş olsun, para olsun alacak yer bir şekilde bulunur, bu konuda Kıbrıslı kardeşime katılıyorum.

Kibrisli 11.12.2009 14:51

[QUOTE=Abdurrahman 58;489715]yer için büyük hal veya eski buğday pazarı düşünülüyor..Doğan başkanımızdan alınan bir bilgidir.[/QUOTE]

İllede açılırsa ve Doğan Başkanla yakınlığın varsa benim önerimi ilet lütfen... Dünyanın her yerinde AVM'ler şehrin dışına yapılır Türkiye'deki büyük şehirlerde de böyledir... Çünkü şehir merkezindeki esnaf zarar görür aksi taktirde... Büyük hali'den kastın neresi ve buğday pazarının yerini tam hatırlamıyorum dikilitaşın orasıydı galiba, eğer şehir merkezinde olursa çok zarar verir Sivas'a, mümkünse büyük şehirlerdeki örneklerine baksınlar, şehirin neresinin gelişmesini, ne tarafa doğru gelişmesini istiyorlarsa o çıkışına doğru yapsınlar bu AVM'yi... (TAbii ille de yapılacaksa ben öncesinde iş sahası kurulması taraftarıyım) Örneklerini verebilirim... İzmir: Kipa, Carrefour, Palmiye, Agora, Forum Bornova bunlar hep şehrin dışındadır... Bir kısmı şehrin içinde kalmıştır çünkü şehir otomatik olarak o tarafa doğru genişlemiştir... Ankara: Arcadium, Armada, Optimum Bursa: As Merkez, Korupark burda Zafer Plaza şehirin göbeğindedir o yüzden orada Trafik ölümdür...
Bunlara dikkat edilsin karar verilirken... Bir de önceden yapılmış yatırımları yıkmak yerine onları zamana uygun şekilde yenilemek en doğrusudur...

Abdurrahman 58 11.12.2009 14:54

milletvekillerimiz belediyenin çalışmalarını kısıtlamak yerine yeni iş sahası için girişimlere bulunsa keşke !
ayrıca Sivasımıza merkezi bir yerde avm şart ..

Abdurrahman 58 11.12.2009 14:56

sizce büyük haL ve eski buğday pazarı şehir merkezine yakışıyormu ?..

LaEdri 11.12.2009 14:57

Şehirimzde bir AVM görmek için tüm işsizlerin iş bulmasını bekleyeceksek,torunalrımızın torunlarının torunları bile bu şehirde bir AVM göremez.Yeni stada da gerek yok o vakit.İşsiz adam maça mı gidecek?Önce para kazansın ki sonra maçı düşünsün.

Kibrisli 11.12.2009 14:58

[QUOTE=Abdurrahman 58;489722]milletvekillerimiz belediyenin çalışmalarını kısıtlamak yerine yeni iş sahası için girişimlere bulunsa keşke !
ayrıca Sivasımıza merkezi bir yerde avm şart ..[/QUOTE]

İyide Abdurrahman şehrin merkezine açtın, Sivas'ın esnafı mı orada dükkan açacak sanıyorsun? Büyük firmalar gelecek açacak içerisine de senin elemanını oturtacak senin Sivas'lında gidecek o AVM den alış veriş yapacak senin İnönü Bulvarındaki esnafında topu dikecek bunu mu istiyorsun...

Bu soruya cevap verirsen sevinirim... Ben neden yanlış olduğunu yazıyorum.... [B]PEKİ SENCE NEDEN ŞART????[/B]

Salim58 11.12.2009 15:00

[B]halk genelde gerekli fiyat araştırmasını yapıyor, genellikle marketleri tercih ediyor. her market servis koymuş. sivasta çarşıya çık ,gez ,uğra bi markete bi poşet alışveriş yap, adresini ver bırak git. adrese teslim sen diğer işlerine devam et ..[/B]

Kibrisli 11.12.2009 15:02

[QUOTE=Ötüken;489724]Şehirimzde bir AVM görmek için tüm işsizlerin iş bulmasını bekleyeceksek,torunalrımızın torunlarının torunları bile bu şehirde bir AVM göremez.Yeni stada da gerek yok o vakit.İşsiz adam maça mı gidecek?Önce para kazansın ki sonra maçı düşünsün.[/QUOTE]

Yeni stada da gerek yok tabii doğru söylüyorsun... Stada verilecek para yerine burada bir fabrika açsınlar... Örneğin taaa 70'lerde yapımına karar verilmiş 5 tane genel müdür emekli eden ama bir tek çakıl taşı bile olmayan, temeli bile atılmayan bir şeker fabrikamız var örneğin o yapılsa ya stad yerine... Gerçi parton Şeker Fabrikaları 2-3 yıllık karlarına yine AKP yandaşı firmalara satılıyordu eskileri satarken neden yenileri yapılsınki... Dert yanıyoruz Sivas küçülüyor diye ama nedense 30 senedir aynı politikaların güdülmesini izliyor hatta alkışlıyoruz... Bilmem kaç Trilyon gitti AKSU'ya, bilmem kaç trilyon gitti kent meydanına... Alkışladı Sivas halkı, peki işsizler??? O trilyonlarla neler yapılabilir di? Ben bunun için bir araştırma yapıp yazacağım buraya AKSU'nun bedeline kaç kişinin istihtam edilebileceği ne tür bir işletmeler açılabilrdi Sivas'a ya da Stadın parasına ne tür bir işletme açılabilir...

Abdurrahman 58 11.12.2009 15:03

hemşerim zaten marka,öncü gibi avm ler yeterince öldürdü esnafı.Neden şart olduğuna gelince büyük hal ve eski buğday pazarı şehir merkezinin görüntüsünü bozan yerler buraları değerlendirmek,güzelleştirmek lazım.bu mevkilere avm ve otoparktan başka birşey yapılmaz! bunlardan birine avm yapıldığı zaman oralarda çalışan esnafa dükkanlar verilecek.manavsa manavlığını yapacak.avm yapılırsa eğer şehrin aynası olur..

barikat58 11.12.2009 15:04

[I][B]Benim anlamadıgım konu ilk açıldıgında herkes seviniyor.Hatta birisi müjde veriyor bir hasfta icinde buraya yazacagım Sivas için güzel projeler var diyor.Hatta konu başlıgı bile alış veriş merkezi şart !!! Ama Ama Ama alışveriş merkezi yapılırkende herkes eleştiriyor ilginç :rolleyes: :D
Oltulu yada Aydın yapsaydı tebrik edilirdi galiba sebep BBP ve Doğan ürgüp'ün aktör olması! :rolleyes:
[/B][/I]

LaEdri 11.12.2009 15:07

[B]Kıbrıslı@[/B]
Dışarda lokantada yemek yiyor musun hiç?

LaEdri 11.12.2009 15:09

Abdurrahman@
AVM'de manav olacaksa,elma,armut diye bağıracaksa AVM olmaktan çıkar orası.

Barikat@
benim duyduğum AVM'nin belediye ya da Doğan ürgüp'le alakası yok.Özel teşebbüsün eski mezbaha arazisine yapacağı bir AVM.

Kibrisli 11.12.2009 15:27

[QUOTE=barikat58;489730][I][B]Benim anlamadıgım konu ilk açıldıgında herkes seviniyor.Hatta birisi müjde veriyor bir hasfta icinde buraya yazacagım Sivas için güzel projeler var diyor.Hatta konu başlıgı bile alış veriş merkezi şart !!! Ama Ama Ama alışveriş merkezi yapılırkende herkes eleştiriyor ilginç :rolleyes: :D
Oltulu yada Aydın yapsaydı tebrik edilirdi galiba sebep BBP ve Doğan ürgüp'ün aktör olması! :rolleyes:
[/B][/I][/QUOTE]

Ben bu konuya önceden yazdığımı hatırlamıyorum... Önceden yazdımsa da şimdi yazdıklarımdan farklı birşey yazmam, AVM yapmak belediyenin işi değil, eğer belediye yapacaksa karşı çıkarım ki bunu Aydın'ı, Oltulu'su, Ürgüp'ü yok... Zaten Oltulu'nun böyle bir projesi yoktu Aydın'da döküntü bi AVM zaten yaptırdı... Özel şirket yapacaksa da belediye arazisine yapacaksa belediye verir şehir dışından bir arazi, alır parasını yapılmasına izin verir bu kadar basittir ve buna diyecek sözüm olmaz... Ama bu şekilde yapılırsa...
Marka, Öncü esnafı bitirdi diye diyer esnafında mı bitmesi gerek Abdurrahman, Hali ve buğday pazarını yenileme ve değerlendirme projesi başka bir adayın vardı, bildiğim kadarı ile de Doğan Ürgüp'ün O diğer parti adayı ile arası iyi görüşsünler birlikten güç doğar belki başka bir fikir gelişir...

Evet yemek yiyorum lokanta da...

Ayrıca BBP veya Doğan Ürgüp'e karşı bir tavrım yok ben genel olarak yazdım birşeyleri, ayrıca öneri de bulundum, yapılmamış birşey için eleştiri yapmak mümkün değil tek derdim eğer imkanınız varsa Ürgüp'e söyleyin bu yanlışı yapmasın... Şehrin aynası olacaksa Abdurrahman şehrin girişinde gözönünde bir yerde yapılması daha iyi olur... Şehirin göberinde, hele ki o bölgelere açacağın bir AVM "Sivas'ın da trafiği ne kötü, keşmekeş kardeşim" sözleri ile biraz kötü bir aynası olabilir... Yanlışa düşülmesin..

barikat58 11.12.2009 15:56

[I][B]Bilmiyorum burdamıydın abi Selami Uzunla belediye arasında bir gerginlik oldu.Ak parti belediyeye gerekli destegi vermiyor.Sivas milletvekillerimiz zaten ne ediyorlar kimse bilmiyor.Sivas'ta kapanan fabrikalar doğan ürgüp'ün başarısızlıgı degil milletvekillerimizin vekaletini iyi yapamadıklarından,memleketlerine sahip çıkmadıklarından sebep.Dikim evi taşındı gitti ne yapabildi Sami Aydın birde Ak partiden.Bugün sivas milletvekilleri dahil bütün milletvekilleri Diyarbakır'a çalışıyor sanki hepside Diyarbakır milletvekili.Bizimkiler zaten çalışmıyorda maksat dostlar alışverişte görsün :rolleyes:
[/B][/I]

LaEdri 11.12.2009 16:00

[QUOTE=Kibrisli;489739]
Evet yemek yiyorum lokanta da...

[/QUOTE]

Senin mantığınla söylüyorum abi.

Lokantada yemek yiyorsun ortalama 10 tl veriyorsun.peki 10 tlyi lokantaya vermek yerine,gideyim bir kilo nohut,ekmek,yoğrt,salça aalyım da bir sürü aç,işsiz doysun demiyor musun?

Kibrisli 11.12.2009 16:15

[QUOTE=Ötüken;489747]Senin mantığınla söylüyorum abi.

Lokantada yemek yiyorsun ortalama 10 tl veriyorsun.peki 10 tlyi lokantaya vermek yerine,gideyim bir kilo nohut,ekmek,yoğrt,salça aalyım da bir sürü aç,işsiz doysun demiyor musun?[/QUOTE]

Tamam o zaman bu örnek üzerine gidelim... Ama evde yemeğim varken dışarda yemiyorum... Yani yenilenmiş, sahası ısıtmalı bir stadım varken yenisini yapmıyorum... İkincisi ille de harcayacak bir para varsa ortada bunu söylüyorum... Yani evde yemeğim var ama illede harcayacak param da var evet insan mantığı ile onu kenara koyar biriktiririm ama devlet mantığı ile onunla açı doyurmam gerekli... İşte devlet bunu yapmıyor, Stad varken yenisini yapıyor, onu yapmasa o parayla açları doyuracak iş sağlayacak yatırımlar yapabilir...

Barikat aynı fikirdeyim... Hiç bu kadar az çalışan vekillerimiz olmamıştı... Yani bundan önce de iktidarda olan parti vekillerimiz oldu, çalışmadılar ama bu kadarı olmamıştı... Muhalefet vekillerine lafın yok heralde:) Çünkü rahmetli de çok uğraştı Malik bey de Dikimevinin gitmemesi için hatta birlikte toplantılar düzenlediler Ankara da Şener'le birlikte, fakat 4 Eylül Milli Bayram olursa Sivas için çok önemli birşey olur, büyük ekonomik yardımı olacaktır bunun... Belediyemizin bunun üzerine gitmesi gerekli... Selami Uzun gitsin FB maçı izlesin, Diyarbakır vekilliği yapsın;)

barikat58 11.12.2009 16:26

[I][B]Abi vekillik önemli ama iktidar partisinin vekili olmak daha önemli.Her şey ellerinde ama ellerine geçen nedir kimse görmeden ceplerine iniyor :D[/B][/I] [I][B]Sivas'a seçim zamanı pusulalarla gider kandırırlar nasıl olsa tecrübe oldu artık.Gene Sivas'tan en çok oyu alacak[COLOR=Red] 2011 de ki erken seçimde :)[/COLOR][/B][/I]

seva 12.12.2009 12:39

Alışveriş merkezi olması şart evet ama herkesin alabileceği fiyatta olmasıda şart diye düşünüyorum....

WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:22.