Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   ALMAN PARTİSİNE SİVASLI YÖNETİCİ (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=15836)

Sivaslilar.Net 23.02.2008 01:19

ALMAN PARTİSİNE SİVASLI YÖNETİCİ

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/ayonetici.jpg[/IMG]

Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) Dortmund il başkanlığı yönetim kuruluna ilk kez bir Türk seçildi.
125 yıl önce kurulan ve 10 bin 500 üye sayısıyla SPD’nin Almanya genelindeki en büyük yerel örgütü olan Dortmund il başkanlığının Westfallenhalle Kongre Merkezi’nde yapılan genel kurulunda, Türk genci Volkan Baran, büyük bir oy oranıyla yönetime seçildi. 29 yaşındaki Volkan Baran, 200 delegeden 120’sinin oyunu alarak 23 kişilik yönetim kuruluna seçilme başarısını gösterdi. Böylece bir ilki gerçekleştirerek SPD’nin politikalarına yön verecek olan Volkan Baran, elde ettiği başarıyla Türk toplumunun da gururu oldu.
Beş yıldır üyesi olduğu SPD Dortmund’un Uyum Komisyonu Başkanlığını yürüten Baran, Dortmund Yabancılar Meclisi üyesi olarak da görev yapıyor. Yönetim kuruluna seçildiği için çok sevinçli olduğunu belirten Volkan Baran, “Görev dağılımı sonrası büyük ihtimalle SPD’nin Dortmund’da uyum konusunda tek sorumlusu olacağım. Göçmen kökenli biri olarak seçimlerde aldığım yüksek oy oranı, göçmenler adına büyük bir başarıdır” dedi. Göçmenlerin uyumu konusunda çalışacağını belirten Baran, “Siyasette sürekli Türklerin uyumsuz olduğu öne sürülüyor. Halbuki başarılı olmuş çok sayıda Türk var. Uyum çalışmalarımda bu pozitif yönleri ortaya koyacağım. Özellikle gençlerimizin meslek eğitimi konusuna önem vereceğim” diye konuştu.

Türklerin sorunlarına Almanya’da çözüm aramaları gerektiğini dile getiren Baran, gençlerin partilere üye olmaları çağrısında bulundu. Baran, “Sorunlarımızı burada çözmek zorundayız. Bu nedenle de söz sahibi olmalıyız. Bunun da yolu siyasete katılımdan geçiyor. Siyasiler artık Türk toplumu üzerinden politika yapamamalılar. Onlarla aynı masada oturarak sorunlarımıza çare aramalıyız. Dortmund’da SPD’de 10 bin üye içerisinde Türk üye sayısı 60’ı geçmiyor. 40 bin Türkün yaşadığı bu kentte bu sayı bir hiç. Ben partide görev aldığımda, yabancı kökenli olmam nedeniyle tartışmalar oldu. O zamanlar karşı çıkanlar zaman içerisinde en büyük destekçilerim oldu. Bu nedenle özellikle gençler partilere üye olmaktan çekinmesinler” diye konuştu.

Arif Coşkun 23.02.2008 02:15

--->: ALMAN PARTİSİNE SİVASLI YÖNETİCİ

Görevinde başarılar diler daha iyi yerlere gemesini temenni ederim. Güzel bir gelişme tebrik ederim.

FurkaN 23.02.2008 10:12

-->: ALMAN PARTİSİNE SİVASLI YÖNETİCİ

[B]Başarılar dilerim... Avrupa'daki Türkler'in artık söz sahibi olmaya başladığının örneğidir... İşi zor ama inşaallah üstesinden gelir...[/B]

WåñTêd_øØ7 23.02.2008 10:53

ne mutlu HEMSOMUZA:):):):)

GuNaY 24.02.2008 03:58

[B]Özellikle Türklere karşı yapılan eylemlerin arttığı bugünlerde bu güzel haberi öğrenmek çok güzel oldu. En azından ileriki zamanlarda bu gibi eylemlere karşı bizleri savunacak birinin, hemde hemşerimiz olması sevindirici.
Kendinin eylem planını yukarıdaki gibi tek bir konu üzerinde kısıtlamayacağını biliyorum, ancak gündemde olduğundan konuya buradan başlamak istedim :)
Kendisine yeni iş hayatında başarılar dilerim...[/B]

Fatih Bayrak 24.02.2008 11:52

[COLOR="Black"][B]Görevinde başarılar dilerim Volkan gardas.
Bir hemserimizin basarisi hepimizin basarisi ve gurur kaynagi olarak görüyoruz.
Bu kadar köklü bir partide cok güzel islere imza atacagina eminiz.[/B][/COLOR]

Umut_5858 24.02.2008 12:01

Gercekten hem sevindim hem gurur duydum.
Bizimde artik Avrupadaki Siyasi Partilerde yeterli sayida insanimizin olmasi gereken bu zamanda sevindirici bir haber.
Yeni görevinde basarilar dilerim.

Arla58 24.02.2008 12:10

Türk Vatandaşlarini ve Hemşerilerimizi en iyi şekilde temsil edeceginden hic şüphemiz yok.
Başarılarinin devamini dilerim.

_DuMaN_58 24.02.2008 12:12

[B]Sorunlarımızı burada çözmek zorundayız. Bu nedenle de söz sahibi olmalıyız. Bunun da yolu siyasete katılımdan geçiyor. Siyasiler artık Türk toplumu üzerinden politika yapamamalılar. Onlarla aynı masada oturarak sorunlarımıza çare aramalıyız.

Güzel söylemiş, Tebrikler, Başarılarının devamını dilerim. Biz Tam destek Hep destek vermeye hazırız.[/B]

SivasLady 24.02.2008 12:13

[B]artik yurtdisinda söz sahibi olan vatandaslarimizin olmasi cok güzel
bizleri en iyi sekilde temsil edeceginden eminim
basarilar dilerim[/B]

LALE_DEVRI 24.02.2008 18:08

görevinde basarilar dilerim...tabiki sivasli olmasi ayri bir gurur

ST_GoGo 24.02.2008 19:37

[B]Görevinizde ßaşarılar Dilerim , Kolay Gelsin ;)...[/B]

Serd@r 25.02.2008 03:03

[B]Irkçılığın hat safhaya çıktığı son zamanlarda böyle önemli ve büyük bir partiye atanan yöneticinin TÜRK olması hele hele birde [COLOR="Red"]SİVAS[/COLOR]lı olması inanın ayrı bir gurur kaynağı,kendisini canı yürekten kutluyor,Almanyada yaşayan hemşehrilerimizede hayırlı olmasını diliyorum!
Allah utandırmasın! [/B]

abircan 25.02.2008 18:05

TÜRKİYEDEKİ MUHAFAZAİ-KARCILAR NİYE SAĞA OY VERİRDE, HERNE HİKMETSE ALAMANYADA HEPSİ SOSYAL DEMOKRAT YADA SOL PARTİLERE OY VERİRİLER HALA ANLAMIŞ DEĞİLİMMM

Ertugrul 25.02.2008 18:09

[QUOTE=abircan;238857]TÜRKİYEDEKİ MUHAFAZAİ-KARCILAR NİYE SAĞA OY VERİRDE, HERNE HİKMETSE ALAMANYADA HEPSİ SOSYAL DEMOKRAT YADA SOL PARTİLERE OY VERİRİLER HALA ANLAMIŞ DEĞİLİMMM[/QUOTE]

[B]Sorun acaba Muhafazakar-Karcılarda mı,yoksa Türkiyede ki statikocu Solcu veya
Sosyal Demokrat partilerde mi ? [/B]

Fatih Bayrak 25.02.2008 23:15

[QUOTE=cahar;238862][B]Sorun acaba Muhafazakar-Karcılarda mı,yoksa Türkiyede ki statikocu Solcu veya
Sosyal Demokrat partilerde mi ? [/B][/QUOTE]
Imzami atarim gardas yazinin altina

murat aydoğan 26.02.2008 00:25

VOLKAN BARAN BEYLE GURUR DUYDUM BİR SİVASLI OLARAK SAYGILAR İSTANBUL MALTEPE BBP YÖN KURULU ÜYESİ MURAT AYDOGAN

SivasAhmet 07.03.2008 12:28

İşte budur,sivaslıları artık heryerde görmek çok güzel.
Volkan Baran beyi kutluyorum.

albina58 13.03.2008 21:31

Bu topici üç defa okudum.Evvela bu vatandaşın sivas'lımı veya hangi vilyetten olduğunu anlamadım.Ancak en nihayetinde bir insandır diyerek,ayrım yapmaksızın katılımcı olmak isterim.
Almanyada ve başka avrupa ülkelerinde onlarca türk uyruklu vatandaşımızın yönetimlerde veya yönetimlere aday.Ufak bir araştırma yapdığımızda ise türk uyruklu vatandaşlarımızın aktif olduğu siyasal partiler senelerce AB ilerleme komisyonlarında TÜRKİYE üyeliğine muhalif oldular.
Türkiye'de sosyal demokrat partiler salt TÜRK'ün resen kendi başına biryerlere gelmesi hedeflerken,avrupa devletlerinde sosyaldemokrat partiler,ülkelerindeki azınlıklar ve göçmenler ile güçlendirilmiş partilerdir.Tıpkı bugün ki AKP nin beş başlılığı gibi.İçinde tarikatler-aşiretler-baronlar-ermeni ve yahudi azınlıklar olmak üzere ortak paydalarında buluşmuşlardır.
Volkan BARAN avrupada bir partiden aday olması,bir türk olarak bana mutluluk verdiği kadar o kadarda umursamazlık hakimdir.Zira onlarcasını gördüm ve bu konularda araştırmalar yapdım.Adamlar bir siyasal parti içerisinde görev verdikleri veya aday adayı olanlarda yönetmekten çok yönetilen şahsiyetler aramakta ve bu kişileri yetkili etkili makamlara getirmemektedirler.
İnşallah ben yanılırım,kazanan TÜRKİYE ve oralarda yaşayan TÜRK HALKI olur.

RüStü ElmaS 03.04.2008 16:32

Genç yaşına rağmen Alman siyasetinde önemli, bir mevkiye gelen hemşerimiz Volkan Baran`ı kutluyorum. Sivaslıların her alanda söz sahibi olması,her platformda başarılı olması gerekiyor. Yurt dışında yaşayan milyonlarca soydaşımızın ve hemşerimizin haklarını savunacak, Almanya ile Türkiye arasında köprü olcak, vatanamızın ve şehrimizin faydasına çalışacak insanlara ihtiyacımız her geçen artıyor. Volkan Baran bu alanda iyi bir örnek olmuştur. Çalışkan, kültürlü, Türkiye ve Sivas sevdalısı hemşerimize siyasi hayatından başarılar diliyorum.

sade58 28.01.2009 08:56

Cevap: ALMAN PARTİSİNE SİVASLI YÖNETİCİ

Volkan beyi kutlarım.Böyle hemşehrilerimizin bizleri Almanya' da temsil etmesi kadar gurur verici ne olabilirki?Teşekkürler,yolun açık olsun hemşehrin.Almanya' da Türk lobisi,Sivas lobisi için senin gibi hemşehrilerimize çok ihtiyacımız var.İlerde sizlere çok ihtiyacımız olacak.

HaZaN 28.01.2009 09:19

[B][I]Kendisin tebrik eder yeni görevinde başarılar dilerim Rabbim utandırmasın .[/I][/B]

harbikiz58 28.01.2009 10:31

[B]hayirli ugurlu olsun ,
vatana millete yani biz gurbetcilere hayirli ugurlu olsun
allah utandirmasin insallah :)[/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:38.