![]() |
YUMURTADA ALLAH YAZISI
[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/yumurtadakigizem.jpg[/IMG]
Sivas’ta yumurtanın üzerinde yazılı durumda bulunan Allah yazısı görenleri hayrete düşürüyor. Sivas’ta faaliyet gösteren Er-Med Medikal sahibi Uğur Erkoca, annesinin üç ay önce bir markete giderek alışveriş yaptığını, bu sırada koli ile aldığı yumurtanın içerisinden çıkan bir yumurtanın ilgisini çektiğini ifade etti. Yumurtayı incelediklerinde yumurtanın çevresinde Arapça kelimelerin yer aldığını fark ettiklerini söyleyen Uğur Erkoca, “Yumurtayı mahallemizde bulunan hocaya göstererek üzerindeki Arapça kelimeleri inceleterek, üzerinde Allah yazısı olduğunu gördük. Ayrıca yumurtanın çevresinde başka Arapça kelimelerde yer alıyor. Fakat bunların tam belirgin olmaması nedeniyle ne yazdığını tespit edemedik” dedi. Üzerinde Allah yazan yumurtayı üç aydır dükkanında muhafaza ettiğini söyleyen Uğur Erkoca, “Benim için manevi değeri olan bu yumurtayı üç aydır koruma altına aldım. Yumurtanın zarar görmemesi için özel bir kap alarak yumurtayı içine koyarak muhafaza ediyorum” dedi. |
-->: YUMURTADA ALLAH YAZISI
Bu yumurtayı yumurtlayan tavuk Arap mı? Niye Türkçe Allah yazmıyor ki. Şu günlerde uğraştığımız şeye bak. Mehmedim Irak'a girmiş. Güney Doğuda kan gövdeyi götürüyor, Meclistekiler üç kuruş fazla emekli maaşı alacağım diye ne sahtekarlıklar yapıyor, Ünüversitelerde karışıklıklar ateşleniyor. Biz daha yumurtanın üstündeki yazı ile uğraşıyoruz.
|
--->: -->: YUMURTADA ALLAH YAZISI
[QUOTE=ofgurleyuk78;239261]Bu yumurtayı yumurtlayan tavuk Arap mı? Niye Türkçe Allah yazmıyor ki. Şu günlerde uğraştığımız şeye bak. Mehmedim Irak'a girmiş. Güney Doğuda kan gövdeyi götürüyor, Meclistekiler üç kuruş fazla emekli maaşı alacağım diye ne sahtekarlıklar yapıyor, Ünüversitelerde karışıklıklar ateşleniyor. Biz daha yumurtanın üstündeki yazı ile uğraşıyoruz.[/QUOTE]
[B] Fe sübhanallah bu nasıl yorum yahu,güneydoğuda şu anda çarpışan yiğitlerde şehitlik için çarpışıyorlar,ama pardon siz türkçe kelimeler kullanmaya özen gösterirsiniz,ne diyorsunuz siz şehitlere... İnsaf dışı yorumlar yapmayın,burada Allah lafsı açıklıkla görülüyor,bunda şaşılacak ne var diyorsan senin hayatın çok renkli demek ki.[/B] |
--->: YUMURTADA ALLAH YAZISI
adamlara bak ya ALLAH yazısına dahi tahammülleri yok
ne günlere kaldık |
böyLe yorumLarı yapanLarın gercekten tekrardan düşünmeLerini istıyorum neden bıLmıyorum ama dinine inanan bi kişinin bunu yanLış anLaması saçma Allah'ın gucu işte ne mutLu o yumurtaya ki bızım kaLpLerımdzde oLmayanı taşıyo......
|
[QUOTE=ofgurleyuk78;239261]Bu yumurtayı yumurtlayan tavuk Arap mı? Niye Türkçe Allah yazmıyor ki. Şu günlerde uğraştığımız şeye bak. Mehmedim Irak'a girmiş. Güney Doğuda kan gövdeyi götürüyor, Meclistekiler üç kuruş fazla emekli maaşı alacağım diye ne sahtekarlıklar yapıyor, Ünüversitelerde karışıklıklar ateşleniyor. Biz daha yumurtanın üstündeki yazı ile uğraşıyoruz.[/QUOTE]
Alakaya bak ya, askerimiz güneydoğuda diye üniversitelerde türban sorunu var diye bu konuya bakmayalım mı,senin derdin başka ... |
Anladık ateis sin inançsızsın önce kendine sonrada cevrendekilere saygı göster özellikle başkalarının inançlarına saygı göster işte o zaman bende sana saygı gösteririm bu arada sen kendini leylekmi getirdi sanıyorsun yoksa gökten zenbillemi indin sanıyorsun bu dünyada yaşayan her insanın kökü Arap'a dayanır sen bunu kabullensende kabullenmesende bu böyledir aslını inkar edende inançsızdır. |
[URL=http://img297.imageshack.us/my.php?image=resimofgurleyuk78uk7.png][IMG]http://img297.imageshack.us/img297/287/resimofgurleyuk78uk7.th.png[/IMG][/URL]
Baksen şu işe köylünün biri güzün bostanından patetesleri toplar iken gözüne takılan bir yazı dikkatini cekmiş ve ne ilginçtirki bu yazı hemde Türkçe okumuş gözlerine inanamamış yazıyı okuyamayanlar resmin üzerine tıklasın lütfen |
[QUOTE=fertelliyim;239326]Anladık ateis sin inançsızsın önce kendine sonrada cevrendekilere saygı göster özellikle başkalarının inançlarına saygı göster işte o zaman bende sana saygı gösteririm bu arada sen kendini leylekmi getirdi sanıyorsun yoksa gökten zenbillemi indin sanıyorsun bu dünyada yaşayan her insanın kökü Arap'a dayanır sen bunu kabullensende kabullenmesende bu böyledir aslını inkar edende inançsızdır.[/QUOTE]
Her insanın kökü neden araplara dayansın anlayamadım.!!! Arap ırkından öncede Türkler vardı MÖ'de türk devletleri vardı.Bence tarihini Türk tarihini iyi araştır ondan sonra yorum yapsanız daha iyi olur.Ararp kimmişki Türklerle aynı değerlendiriyorsun.Yumurta işine gelincede günümüzde teknoloji çok gelişti işgüzar biri çıkıp o şekli verip yumurtaların içine katmış olabilir.Maksat insanları etki altında bırakmak için.Buna benzer çok şeyler söylentiler çıktı ama yine insanların işi olduğu anlaşıldı sonuçta. |
[QUOTE=fertelliyim;239326]Anladık ateis sin inançsızsın önce kendine sonrada cevrendekilere saygı göster özellikle başkalarının inançlarına saygı göster işte o zaman bende sana saygı gösteririm bu arada sen kendini leylekmi getirdi sanıyorsun yoksa gökten zenbillemi indin sanıyorsun bu dünyada yaşayan her insanın kökü Arap'a dayanır sen bunu kabullensende kabullenmesende bu böyledir aslını inkar edende inançsızdır.[/QUOTE]
Hunlardan kalan bir kemer tokasıİlk çağ'da tüm Orta Asya'yı egemenliği altına alan devlet, Çin kaynaklarında Hiung-nu olarak geçen Büyük Hun İmparatorluğu'dur. M.Ö. 220 yıllarında kurulduğu tahmin edilen bu devlet, Türk boylarının konfederatif birliğine dayanmaktadır. M.Ö. 220 yıllarında Teoman ve yerine geçen oğlu Mete Han (Mo-dun) döneminde güçlenmiştir. Büyük Hun İmparatorluğu ve yarattığı tarihi etkiler M.S. 500'lere kadar sürmüştür. Bu dönemde Türk kavimleri sık sık Çinlilerle mücadeleye girmişti. Büyük Hunlardan sonra bu dönemin Türk devletleri; Çiçi yönetimindeki Hunlar (Avrupa Hunları'nın ataları)(Batı Türkistan çevresi) Kuzey Hun Devleti (Güney Sibirya) Batı Hun İmparatorluğu (Güney Hunlar)(Çin Seddi'nin kuzey toprakları ve Doğu Türkistan) 1.Chao Hun Devleti (Güney Hunlar'ın devamı)(Çin Seddi'nin kuzey toprakları ve Doğu Türkistan |
[QUOTE=arifcoskun;239340]Her insanın kökü neden araplara dayansın anlayamadım.!!! Arap ırkından öncede Türkler vardı MÖ'de türk devletleri vardı.Bence tarihini Türk tarihini iyi araştır ondan sonra yorum yapsanız daha iyi olur.Ararp kimmişki Türklerle aynı değerlendiriyorsun.Yumurta işine gelincede günümüzde teknoloji çok gelişti işgüzar biri çıkıp o şekli verip yumurtaların içine katmış olabilir.Maksat insanları etki altında bırakmak için.Buna benzer çok şeyler söylentiler çıktı ama yine insanların işi olduğu anlaşıldı sonuçta.[/QUOTE]
Benim burda bütün insanları Arapların ırkına dayandırmamın tek nedeni Hz Adem dir İlk insanoğlu Hz Adem Olduğuna gere şu andaki insanların ırkı nerden gelmiştir? |
[QUOTE=fertelliyim;239344]Benim burda bütün insanları Arapların ırkına dayandırmamın tek nedeni Hz Adem dir İlk insanoğlu Hz Adem Olduğuna gere şu andaki insanların ırkı nerden gelmiştir?[/QUOTE]
Habil ile Kabil Hz. Adem'in oğullarından ikisidir. Habil'in Allah'a yaptığı kurban'ın kabul edildiği ve kendi kurbanın Allah tarafından kabul edilmediği için Kabil, Habil'i öldürür ve böylece dünyada ilk kâtil olma makamına mazhar olur. Sonra bir kargadan görüp Habil'i yerin altına gömdü. Allahü teala Kur'an-ı Kerimde mealen buyuruyor ki : « Allah nezdinde İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yarattı. Sonra ona «OL !» dedi ve oluverdi »(Al-i İmran, 59) . Burada değinilen durum, Hz.İsa'nın ve Hz. Adem'in babasız dünyaya gelmeleridir (M.K.). Peygamberimiz Muhammed (S.A.V.) Hz. Adem hakkında : « Allahü teala Adem'i (aleyhisselam) yeryüzünün her tarafından aldırdığı topraktan yarattı. Bu sebeple zürriyetinden siyah, beyaz, esmer, kırmızı renkte olanlar olduğu gibi, bazıları da bu renklerin arasındadır. Bazısı yumuşak, bazısı sert, bazısı halis ve temiz oldu » (Hadis-i şerif, Müsned-i Ahmed bin Hanbel) buyurmuştur Öyle olsa burada arap olarak ayrıca belirtilirdi. |
Ve iç güzarlığa gelince bir çok defa bu ve bunun gibi olayları defalarca gördük resmi olarakta belgelenmişler var teknolojiye gelince bir ara bilim adamları erkek olmadan kadınların çocuk dogurabileceklerini ve kadının hormanlarından aldıkları bir maddeyle sperm yaptıklarını ancan sadece bu spermlerden kız olabileceğini söylemişler ben burdan sorarım yapabiliyorlarsa Yüce Allah'ın daha önce yarattıklarından faydalanmadan sadece teknoloji kullanarak yapsınlarda bende göreyim gerci teknolojide insanlara verdiği akıl sayesinde olmuşya hadi neyse
|
[QUOTE=arifcoskun;239347]Habil ile Kabil Hz. Adem'in oğullarından ikisidir. Habil'in Allah'a yaptığı kurban'ın kabul edildiği ve kendi kurbanın Allah tarafından kabul edilmediği için Kabil, Habil'i öldürür ve böylece dünyada ilk kâtil olma makamına mazhar olur. Sonra bir kargadan görüp Habil'i yerin altına gömdü. Allahü teala Kur'an-ı Kerimde mealen buyuruyor ki : « Allah nezdinde İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yarattı. Sonra ona «OL !» dedi ve oluverdi »(Al-i İmran, 59) . Burada değinilen durum, Hz.İsa'nın ve Hz. Adem'in babasız dünyaya gelmeleridir (M.K.). Peygamberimiz Muhammed (S.A.V.) Hz. Adem hakkında : « Allahü teala Adem'i (aleyhisselam) yeryüzünün her tarafından aldırdığı topraktan yarattı. Bu sebeple zürriyetinden siyah, beyaz, esmer, kırmızı renkte olanlar olduğu gibi, bazıları da bu renklerin arasındadır. Bazısı yumuşak, bazısı sert, bazısı halis ve temiz oldu » (Hadis-i şerif, Müsned-i Ahmed bin Hanbel) buyurmuştur
Öyle olsa burada arap olarak ayrıca belirtilirdi.[/QUOTE] iyikide sen diyorsun yukardaki yazıda diğerleride yok bildiğim bir şey varsa ilk insanların arap olduğu Peygamberimiz Muhammed (S.A.V.) de araptı |
benim köküm arap değil
yumurta mevzuusu tam kahve geyiği, olsa bile bunun ne önemi var ALLAH'ın varlığını anlamak için yumurta kabuğuna bakmaya ne gerek var, nefes al yeter anlarsın ayrıca balıkesirde keskinoğlu tüm yumurtaların üstüne barkod üretim tarihi, yumurtanın gramı son kullanma tarihi tavuğun adı, çiftliğin adı herbirşeyi yazıyor artık, yanlız herkesin arapdan geldiği mevzuu çok düşünülmesi gereken birşeyyyyy |
ne güzel allah her zaman ve heryerde kimse unutmasın bu ateislere bile ders olsun
|
bence gereksiz mantıklı olan insan düşünür şonuçta her kez 2 insandan türemiştir adem ve havva onlarda arapmıydı türkmüydü başka bişimiydi iyi bilmek lazım bilmeden yorum yapmamak lazım
|
Din kitaplarında yeniden doğuşla ilgili olabilecek birkaç ayet varsa da bu ayetler tam olarak tefsir edilememektedir. Reenkarnasyon olayını teyit edebilecek ayetlerden biri şöyledir: “Ölü (cansız) idiniz sizleri diriltti, sonra öldürecek sonra tekrar diriltecek ve sonunda O'na döneceksiniz” (Kuran 2/28).
Ayette, “Ölü” iken yani cansızken diriltilmiş olan Hz. Adem ve soyundan söz edilmektedir. Çünkü din kitaplarına göre cansız insan bedenine ilk sahip olan Hz. Adem’dir. Hz. Adem’in önce balçık türü topraktan meydana getirildiği, sonra da burnundan can üflenerek diriltildiği aşağıdaki ayetlerde açık bir şekilde anlatılmaktadır. ("Rabbin meleklere şöyle demişti: "Ben çamurdan bir insan yaratacağım. Onu yapıp ruhumdan ona üflediğim zaman ona secdeye kapanın." Kuran 38/71-2). "Ve henüz yerde bir kır fıdanı yoktu ve bir kır otu henüz bitmemişti; çünkü Rab Allah yerin üzerine yağmur yağdırmamıştı ve toprağı işlemek için adamı yoktu ve yerden buğu yükseldi ve bütün toprağı suladı. Ve Rab Allah yerin toprağından Adamı yaptı ve onun burnuna hayat nefesini üfledi ve adam yaşayan can oldu” (Tekvin 2:5-23). Ayetlere göre, Hz. Adem balçık türü bir çamurdan yapılmış sonra da burnuna üflenerek can verilmiştir. Bir başka deyişle; önce topraktan cansız bir insan örneği (resim veya heykel olarak) yapılmış, sonra da bu örneğin burnuna üflenerek can verilince ilk canlı insan Hz.Adem, Hz. Adem’den de soyu yaratılmış. Yine din kitaplarına göre, Hz.Adem ilk insandır, ama balçık türü topraktan yaratılan tek insan değildir. Hz. İsa’nın da, aynı Hz.Adem gibi topraktan yaratılmış bir simge (Alamet) olduğu aşağıdaki ayette anlatılmaktadır: “Allah'in katında İsa’nın durumu kendisini topraktan yaratıp sonra ol demesiyle olmuş olan Adem'in durumu gibidir” (Kuran 3/59) “Meryem oğlunu da, annesini de mucize kıldık. Her ikisini de, pınarı bulunan, oturmaya elverişli yüksek bir yere yerleştirdik.” (Kuran) 23/50). Ayette anlatılanlara dikkat edersek Hz.Adem ile Hz. İsa’nın durumunun Allah’ın katında aynı olduğu (Hz. İsa’nın da Hz. Adem gibi topraktan yaratıldığı), Hz.İsa’nın Annesi Hz. Meryem ile birlikte pınarı bulunan yüksek bir yere alamet (simge) olarak yerleştirildiği açık seçik anlatılmaktadır. Bu bilgilere Hz. Adem’in yaratılan ilk insan ve ilk peygamber olduğunu, Hz.İsa’nın ilk ve son (Alfa-Omaga) benim dediğini, Hz. Muhammed’in ruh’unun ilk yaratılan ruh ve de son peygamber olduğunu ilave ettiğimizde; Hz.Adem, Hz.İsa ve Hz.Muhammed’in aynı ruh’u taşıdıkları ve hatta aynı sembolü kullanmış oldukları ortaya çıkar. Ancak bu üç peygamberin (Hz.Adem, Hz.İsa ve Hz. Muhammed) aynı ruhu taşımış olmaları reenkarnasyon olayını doğrulasa da, kanıtlamaz. Çünkü, Ademoğlu deyimiyle İnsanoğlu kastedilmemiş olabilir, yani insanoğlu ile Ademoğlu iki ayrı tür yaratık olabilir. Örneğin: Balçık türü topraktan yaratılmış olan cansız simgelere Ademoğlu, et ve kemikten yaratılmış insanlara İnsanoğlu denilmiş olabilir. Bu yüzden ayetleri tefsir ederken bu durumu göz önünde bulundurmak gerekir. |
[B][I][COLOR="Red"]Simdi Mahsuninin bi sarkısı cok iyi gider''Ey arapca okuyanlar ALLAH turkce bilmiyor mu''die.Ben de neden bu yazılar hep arapca cıkıyor ALLAH turkce bilmiyor mu demek isterdim fakat dusuncelerime gem vurup sormuyorum bu soruyu:D[/COLOR][/I][/B]
|
[B][I][COLOR="Blue"]Fakat Oguz ATAY'ın o guzel sozunu solemeden gecemeyecegim''Nasıl ezberlenir tanrım arapca dua okuyan birinin latince kemikleri'' :):)[/COLOR][/I][/B]
|
sen ne demek istiyosun bea.........
|
:D rozer mebu se du sinim =))Hec bi sey canım Mahsuni baba demiş.Ben ne diim daha :D
|
[B]hımm
ilginç şaşırdım !!!!!!!!![/B] |
[QUOTE=xwst;239554][B][I][COLOR="Red"]Simdi Mahsuninin bi sarkısı cok iyi gider''Ey arapca okuyanlar ALLAH turkce bilmiyor mu''die.Ben de neden bu yazılar hep arapca cıkıyor ALLAH turkce bilmiyor mu demek isterdim fakat dusuncelerime gem vurup sormuyorum bu soruyu:D[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]bak güzel bacim sacma fikirlerle ugrasmayi birak bu ne demek Allah türkce bilmiyormu vs senin Allah'a inancin varmi?? eger yoksada lütfen inananlara bari saygi göster [/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
[QUOTE=xwst;239554][B][I][COLOR="Red"]Simdi Mahsuninin bi sarkısı cok iyi gider''Ey arapca okuyanlar ALLAH turkce bilmiyor mu''die.Ben de neden bu yazılar hep arapca cıkıyor ALLAH turkce bilmiyor mu demek isterdim fakat dusuncelerime gem vurup sormuyorum bu soruyu:D[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
biz müslümanların inancına göre : cennette arapça konusulacak ,kur'an-ı kerım arapça ,peygamber efendımızde arap .biz bu yüzden arapçaya ehemnıyet werıyoruz |
[QUOTE=xwst;239564]:D rozer mebu se du sinim =))Hec bi sey canım Mahsuni baba demiş.Ben ne diim daha :D[/QUOTE]
anlıyacağımız dilde yazarsan seviniriz lütfennnnnn türkçe olsun |
kainata baktığımız zaman her yerde Allah'ı görmek mümkündür, eğer görmek istersek.
|
“Türk”, tarihin en büyük oluşumlarından birinin adıdır. Bir büyük kültür ve değerler sistemi içinde yoğrulmuş insanlar topluluğunun adıdır “Türk”.
Türk demek Sakalar demektir. Türk demek Hunlar demektir. Türk demek Göktürkler demektir. Türk demek Avarlar demektir. Türk demek Karahanlılar demektir. Türk demek Selçuklular demektir. Türk demek Osmanlılar demektir. Türk demek Timurlular demektir. Türk demek Babürlüler demektir. Türk demek Türkiye Cumhuriyeti demektir. Türk demek Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan Cumhuriyetleri demektir. “Türk” demek, binlerce yıldan beri dalgalanan bayrak demektir. “Türk” demek, tarih boyunca başı dik olmak demektir. “Türk” demek, 10 milyon kilometrekare toprağa yayılmış rengarenk bir dil demektir. “Türk” demek, her zaman tek Tanrı’ya inanmış ve son dini, Hak dinini en doğru anlayan ve yaşayan insanlar demektir. “Türk” demek, insanlığın bilim ve edebiyat tarihine Kutadgu Bilig’i, Divanı Lügat-it Türk’ü, Divanı Hikmet’i, İbni Sina’yı, Farabi’yi, Biruni’yi, El Harezmi’yi, Ebül İz’i, Uluğ Bey’i, Ali Kuşçu’yu, Piri Reis’i, Katip Çelebi’yi, Oktay Sinanoğlu’nu, Cengiz Aytmatov’u, Cengiz Dağcı’yı hediye etmiş bir büyük dünya demektir. Bakın hele şu bizim şairlerimize, şarkılarımıza, türkülerimize, küylerimize, cırlarımıza, yırlarımıza, koşuklarımıza, koşmalarımıza... Bakın hele şu bizim halk oyunlarımıza... Var mı dünyada böyle bir güzellik ve zenginlik? Var mı dünyada böyle bir büyüklük , derinlik ve enginlik?.. Türklük bir okyanustur. Bu okyanusa akan her derenin suyu, her bulutun yağmuru artık bizimdir. Bu okyanustan çıkan olursa onların da yolu açık olsun... Yani diyorum ki, Türk olmak bir şereftir, bir övünç kaynağıdır. Ahmet Kayhan Dede’min “Ben milletimi ve memleketimi dinim kadar seviyorum” ifadesinin anlamı budur. Yine diyorum ki, biz birisine “Sen Türksün” diyorsak, ona böyle bir güzellik, böyle bir zenginlik, böyle bir büyüklük veriyoruz demektir. Yine diyorum ki; "Bizi Türk yarattığı için Allah’a şükürler olsun..." Ve yine diyorum ki; “Ne mutlu Türküm diyene..." 'Bu yazı Namık Kemal Zeybek'in Türk olmak adlı makalesinden alıntıdır.' |
Kuran-ı Kerim de; [B]"Göklerde ve yerde bulunan her şey Allah'ı tesbih etmiştir. O, Aziz'dir, Hakîm'dir"[/B] (el-Hadîd, 57/1 ). Her canlı kendisine göre Allah'ı tesbih eder, zikreder. Bu yumurta da olur, ağaç da, kaya da...
Konu nereden nereye gelmiş. İslam'a göre ırkların birbirine bir üstünlüğü yoktur. Irkçılık insanları felakete götürür. Önemli olan insanları takvalarıdır. İnananlar için tabii... İnanmıyorsa kendisi bilir... |
[QUOTE=arifcoskun;239754]“Türk”, tarihin en büyük oluşumlarından birinin adıdır. Bir büyük kültür ve değerler sistemi içinde yoğrulmuş insanlar topluluğunun adıdır “Türk”.
Türk demek Sakalar demektir. Türk demek Hunlar demektir. Türk demek Göktürkler demektir. Türk demek Avarlar demektir. Türk demek Karahanlılar demektir. Türk demek Selçuklular demektir. Türk demek Osmanlılar demektir. Türk demek Timurlular demektir. Türk demek Babürlüler demektir. Türk demek Türkiye Cumhuriyeti demektir. Türk demek Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan Cumhuriyetleri demektir. “Türk” demek, binlerce yıldan beri dalgalanan bayrak demektir. “Türk” demek, tarih boyunca başı dik olmak demektir. “Türk” demek, 10 milyon kilometrekare toprağa yayılmış rengarenk bir dil demektir. “Türk” demek, her zaman tek Tanrı’ya inanmış ve son dini, Hak dinini en doğru anlayan ve yaşayan insanlar demektir. “Türk” demek, insanlığın bilim ve edebiyat tarihine Kutadgu Bilig’i, Divanı Lügat-it Türk’ü, Divanı Hikmet’i, İbni Sina’yı, Farabi’yi, Biruni’yi, El Harezmi’yi, Ebül İz’i, Uluğ Bey’i, Ali Kuşçu’yu, Piri Reis’i, Katip Çelebi’yi, Oktay Sinanoğlu’nu, Cengiz Aytmatov’u, Cengiz Dağcı’yı hediye etmiş bir büyük dünya demektir. Bakın hele şu bizim şairlerimize, şarkılarımıza, türkülerimize, küylerimize, cırlarımıza, yırlarımıza, koşuklarımıza, koşmalarımıza... Bakın hele şu bizim halk oyunlarımıza... Var mı dünyada böyle bir güzellik ve zenginlik? Var mı dünyada böyle bir büyüklük , derinlik ve enginlik?.. Türklük bir okyanustur. Bu okyanusa akan her derenin suyu, her bulutun yağmuru artık bizimdir. Bu okyanustan çıkan olursa onların da yolu açık olsun... Yani diyorum ki, Türk olmak bir şereftir, bir övünç kaynağıdır. Ahmet Kayhan Dede’min “Ben milletimi ve memleketimi dinim kadar seviyorum” ifadesinin anlamı budur. Yine diyorum ki, biz birisine “Sen Türksün” diyorsak, ona böyle bir güzellik, böyle bir zenginlik, böyle bir büyüklük veriyoruz demektir. Yine diyorum ki; "Bizi Türk yarattığı için Allah’a şükürler olsun..." Ve yine diyorum ki; “Ne mutlu Türküm diyene..." 'Bu yazı Namık Kemal Zeybek'in Türk olmak adlı makalesinden alıntıdır.'[/QUOTE] Türk Olmak bir ayrıcalıktır bununla da gurur duyuyorum |
[QUOTE=izmirliyiğido;239570]anlıyacağımız dilde yazarsan seviniriz lütfennnnnn türkçe olsun[/QUOTE]
yavv bu ne çelişki. insanlara anlayacağı dilden yaz diyorsun ama sen arabcayı herkesin bildiğini sanıp arapcayı savunuyorsun. bende arapca bilmiyorum. nasıl olacak şimdi :)))) |
herkes kendi ırkının ayrıcalıklı olduğunu söyler. bu da insanlar arasında kalın duvarlar örer. insanlar aynı ırktan olduğu kişilere değil aynı düşüncede olduğu kişilere daha fazla yakınlık duyar.
|
LÜTFEN İSLAMİ BİLGİDEN YOKSUN OLAN HERKES BİR YORUM YAZIYOR SENİN İNANCIN VARSA İNANCIMA SAYGILI OL GİT PİRİNE SOR ŞAH INA SOR ONLAR ENAZINDAN SENDEN DAHA İNANÇLI OLDUKLARINDAN EMİNİM NEYMİŞ NEDEN TÜRKÇE DEGİLMİŞ YAZIK SİZLERE ACIYORUM.
|
[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][B][I]bu yazılan yorumları okuyunca aklıma şu sözler geldi .
susmak, alim için süstür,zinnettir.cahil içinde bilgisizliğinin örtüsüdür. sen hamuş ol,macerayı çeşm-i giryan söylesin(sen sus macerayı ağlayan göz söylesin). İnançsız yada neye ve kime inandıgını bilmeyen insanlara tartısarak prim vermeyin kardeşler.bunlardaki gözlük belli ... [/I][/B][/COLOR][/FONT] |
İmam Şafii'nin bir sözü var; çok güzel.
[B]"Ne kadar alim ile tartışdıysam hepsini yendim, Ne kadar cahil ile tartışdıysam hepsine yenildim"[/B] |
[QUOTE=Dağcı;239896]İmam Şafii'nin bir sözü var; çok güzel.
[B]"Ne kadar alim ile tartışdıysam hepsini yendim, Ne kadar cahil ile tartışdıysam hepsine yenildim"[/B][/QUOTE] Dağcı kardeşim, senin bu yazın bana bir türküden iki satır hatırlattı eser kime ait hatırlayamadım şöyleydi"Cahil ile cenk edenin kılıç olsam kollarında" bu bölümünü hiç unutmuyorum. |
-------------------------------------------------------------------------------- Bu yumurtayı yumurtlayan tavuk Arap mı? Niye Türkçe Allah yazmıyor ki. Şu günlerde uğraştığımız şeye bak. Mehmedim Irak'a girmiş. Güney Doğuda kan gövdeyi götürüyor, Meclistekiler üç kuruş fazla emekli maaşı alacağım diye ne sahtekarlıklar yapıyor, Ünüversitelerde karışıklıklar ateşleniyor. Biz daha yumurtanın üstündeki yazı ile uğraşıyoruz. __________________ Sipas gardas senin gibi geri zekali biri gormedim ben sen ALLAH KIMDIR BILIR MISIN? BILIYORSON CEVAP YAZ |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:15. |