![]() |
FİLİSTİN İÇİN KERMES
[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/filistin1.jpg[/IMG]
Şarkışla Ay ışığı Derneği ve Yeni Dünya dergisi işbirliği ile Filistin yararına kermes düzenlendi. Belediye binasının altındaki bir iş yerinde düzenlenen kermesin açılışını eski Şarkışla belediye başkanı Mehmet Gönen yaptı. El sanatı çalışmalarının yer aldığı kermese kadınlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Serginin bir hafta açık kalacağı bildirildi. |
-->: FİLİSTİN İÇİN KERMES
valla helal olsun gerçekten.tebrik ediyorum emeği geçenleri.
|
[B]Filistinde bir dram yaşanıyor küçücük bedenler toprağa veriliyor hemde parçalanmış elbiseler içindeki cesetleriyle,geçmişte yapılan hataları bir yana bırakın Hıristiyan toplumunun biz Müslümanlar üzerinde oynadıkları oyunu bozalım,onların zamanında düştüğü hataya biz düşmeyelim birlik bizimle ve biz istediğimiz taktirde olacaktır,birgün uyuyan Müslümanlar kenetlenecek ve hıristiyan toplumunu dize getirecektir.
Neden bunun için minikde olsa bir katkıda bulunmuyoruz.Kermese tüm değerli halkımızı bekliyoruz.[/B] |
--->: FİLİSTİN İÇİN KERMES
[B]1948 te kurulan işgalci ve terörist devletin zulümleri modern dünyanın gözlerinin önünde ve desteği ile sürüyor. Bu bir insanlık suçudur. Her insanın ve müslümanın bu çekilen acılarda sorumluluğu vardır. Zalimlerin ayakları altında ezilen, hakeret gören her masum bizden hesap soracaktır. Elden gelen yardımın yapılması ve yükün hafifletilmesi gerekiyor. Şarkışla Ay ışığı Derneğini hassasiyetinden ötürü kutluyorum. [/B]
|
Filistindekileri savunmakta bize düstü.
Tamam davalari hakli olabilir, ama okadar Arap varken, bize ne oluyor. Ayrica Dogu Türkistan da zulme ugrayan Türkler icin kilini kipirdatmayanlar, bizi ingilizlerle isbirligi yapip hancerleyen filistinlileri daha cok dusunuyor. Filistinliler ise, Avrupaya kacan, ülkesini unutuyor. |
-->: --->: FİLİSTİN İÇİN KERMES
[QUOTE=Catli58;251447]Filistindekileri savunmakta bize düstü.
Tamam davalari hakli olabilir, ama okadar Arap varken, bize ne oluyor. Ayrica Dogu Türkistan da zulme ugrayan Türkler icin kilini kipirdatmayanlar, bizi ingilizlerle isbirligi yapip hancerleyen filistinlileri daha cok dusunuyor. Filistinliler ise, Avrupaya kacan, ülkesini unutuyor.[/QUOTE] [B]Sen onlara Arap olduğu için değil müslüman olduğu için yardım yapmalısın haa yok eğer TÜRKlük benim için önce gelir diyorsanda Orhan Pamuğun da TÜRK olduğunu unutma... Bende TÜRKüm ama bir başka ırktan asla kendimi üstün görmedim görmemde ben Peygamberimin vasiyetine tabiyim. Heryerde bir tartışma malzemeside arama...[/B] |
Tamam davalari hakli olabilir, ama okadar Arap varken, bize ne oluyor. Ayrica Dogu Türkistan da zulme ugrayan Türkler icin kilini kipirdatmayanlar, bizi ingilizlerle isbirligi yapip hancerleyen filistinlileri daha cok dusunuyor. Filistinliler ise, Avrupaya kacan, ülkesini unutuyor.[/QUOTE] [B]Siz kimsiniz de Filistinlileride savunmak bize düştü diyorsun ? Eğer iki ayak üzerinde dik yürüyebiliyorsan yani insansan zülme uğrayanları savunmalısın. Eğer İslam inancına sahipsen yani müslümansan zulme uğrayanları savunmalısın. Eğer Hz. Muahamed'i peygamber ve önder biliyorsan, O'unun Miraca çıktığı, müslümanların ilk Kıblesini savunmalısın. Eğer Türksen düşküne yardım etmeli, ırkına, rengine, geçmişe bakmadan zulme uğrayana yardım etmelsin. Doğu Türkistan da yada yeryüzünün herhangi bir yerinde yardıma muhtaç bir insan varsa, elinden gelen yardım da varsa bunu yapmalısın. Böyle hassas bir konuda dahi tartışma çıkartmaya çalışmanı kınıyorum.[/B] |
Tamam davalari hakli olabilir, ama okadar Arap varken, bize ne oluyor. Ayrica Dogu Türkistan da zulme ugrayan Türkler icin kilini kipirdatmayanlar, bizi ingilizlerle isbirligi yapip hancerleyen filistinlileri daha cok dusunuyor. Filistinliler ise, Avrupaya kacan, ülkesini unutuyor.[/QUOTE] insanmısın sen?çok merak edıyorum bu soruma cevap ver insanmısın |
[QUOTE=çiğdem kaya;251464]insanmısın sen?çok merak edıyorum bu soruma cevap ver insanmısın[/QUOTE]
sana dusmedı elbet fılıstını kurtarmak sen kendını kurtAR YETER.ıyılık yapmak ınsanlara faydalı olmak herkese nasıp olmaz.nasıpsız |
EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM.....14 NİSANDA KERMES VE RESİM VE KARİKATÜR SERGİSİ DÜZENLİYORUZ TEKİRDAĞDA BEKLERİM
TRABLUSGARPDAN DÖNERKEN ARAPLARIN ATATÜRKE GÖSTERDİKLERİ SEVGİYİ KURTULUŞ MÜCADELEMİZDE PARMAKLARINDAKİ YÜZÜKLERİ BİZE YOLLAYAN, SOFRALARINDAKİ KAŞIKLARI YOLLAYANLARI UNUTMAMAK GEREK BİZE EN İYİ ÖRNEK SADECE MÜMİNİN DEĞİL GAYRİMÜSLİMLERİN DÜNYADA HAKKINI SAVUNAN ECDADIMIZDIR...BİZE KERMES İÇİN KIZANLAR KENDİLERİDE HAZIRLASIN DA BİZDE GÖNÜLDEN DESTEK OLALIM.MAZLUMUN DİNİNE IRKINA BAKILIRMI...DUALARIMIZ ACI ÇEKEN TÜM İNSANLIĞA İNŞALLAH DAHA FAZLA ŞEYLER YAPABİLİRİZ.... |
[quote=Catli58;251475]Silinmiştir.Serd@r [/quote]
kımse bırsey bılmıyor herseyı sen bılıyorsun masallah . her nerede zulume ugrayan varsa ılla sırf muslumanda degıl nerde zulme ugrayan ınsan varsa yardım etmek gerekır.ulan mulan dıyerekte konusma adam ol. cumleye bak fılıstını korumakta bızemı dustu.kuru kuru konusmanın harıcınde sen kac mıllet kurtardın bugune kadarda fılıstınıde kenara ayırıyorsun.avrupadakı fılıstınlılerden bahsettınya cok sukur avrupaya gıttıgınıde lanse etmıs oldun. |
[QUOTE=çiğdem kaya;251483]kımse bırsey bılmıyor herseyı sen bılıyorsun masallah .
her nerede zulume ugrayan varsa ılla sırf muslumanda degıl nerde zulme ugrayan ınsan varsa yardım etmek gerekır.ulan mulan dıyerekte konusma adam ol. cumleye bak fılıstını korumakta bızemı dustu.kuru kuru konusmanın harıcınde sen kac mıllet kurtardın bugune kadarda fılıstınıde kenara ayırıyorsun.avrupadakı fılıstınlılerden bahsettınya cok sukur avrupaya gıttıgınıde lanse etmıs oldun.[/QUOTE] Sen önce kendi milletine yardim et. Zulum gören Türklere önce hassas ol. Sizin bu dusunceniz tam kominist dusunce. Onlar da zamaninda dunyadaki diger milletleri dusunuyordu, sovjetlerde zulum goren Tûrkler umurlarinda degildi. Önce kendi milletini kurtar, ondan sonra baskasini. Ayrica avrupaya gitme falan yok. Ben zaten Avrupada yasiyorum |
[QUOTE=çiğdem kaya;251464]insanmısın sen?çok merak edıyorum bu soruma cevap ver insanmısın[/QUOTE]
Siz Çatlı58'e bunu söylüyorsunuz ama haklı olan tarafları yokmudur. Eğer yakınlarınızda büyük mağazalar varsa güvenlik görevlilerine, yöneticilerine bir sorun bakalım düzenekli çanta ile hırsızlık yapanlar hangi millettenmiş. Tamam siyonist tankına taşla karşılık verenler diz kardeşimiz ama 10 yaşındaki çocuk tanka karşılık verirken 30 yaşındakide gelmiş benim ülkemde hırsızlık yapıyor. Bu iki örnekte filistinli. Yada Ramazan ayında tatile çıkan ülkesini israile satan filistinliler, yada fransada filistin parası ile yaşayan hanfendiler. Iraktaki Türkmenlerde, Ahıska Türkleride müslüman. Veya İranda zulüm görüp dışlanan, iran tarafından Türkiye Cumhuriyeti ajanlığı ile suçlanan, hertürlü hakları ellerinden alınmaya çalışılan ( hitler almanyası tarafından yahudilerin gördüğü muameleye yakın olan) Türkmenler'de müslüman, Türkmenlere bu eziyeti yapan iranda müslüman... |
[QUOTE=abdussvs;251486]Siz Çatlı58'e bunu söylüyorsunuz ama haklı olan tarafları yokmudur. Eğer yakınlarınızda büyük mağazalar varsa güvenlik görevlilerine, yöneticilerine bir sorun bakalım düzenekli çanta ile hırsızlık yapanlar hangi millettenmiş. Tamam siyonist tankına taşla karşılık verenler diz kardeşimiz ama 10 yaşındaki çocuk tanka karşılık verirken 30 yaşındakide gelmiş benim ülkemde hırsızlık yapıyor. Bu iki örnekte filistinli. Yada Ramazan ayında tatile çıkan ülkesini israile satan filistinliler, yada fransada filistin parası ile yaşayan hanfendiler. Iraktaki Türkmenlerde, Ahıska Türkleride müslüman. Veya İranda zulüm görüp dışlanan, iran tarafından Türkiye Cumhuriyeti ajanlığı ile suçlanan, hertürlü hakları ellerinden alınmaya çalışılan ( hitler almanyası tarafından yahudilerin gördüğü muameleye yakın olan) Türkmenler'de müslüman, Türkmenlere bu eziyeti yapan iranda müslüman...[/QUOTE]
Sagol kardesim, beni anlayan biri cikti. Ben ilk yazdigimdada yazdim, bana göre de Filistinliler hakli, ama "kendi evimizde sorun varken", baska evin sorununu gidermek dogru bir yaklasim degil. Ayrica dunyanin en zengin insanlari araplardan cikiyor. Onlar hic yardim etmiyecek, biz edecegiz. iyi valla |
burada zaten bahsedılen kermes orda burda luks yasayan ınsanlara yonelık bırsey degıl.kermesın amacı bellı hala manasız alakasız konusmalara ne gerek var.Avrupada senın gordugun fılıstınlılere degıl yanı bomba altında ılac bıle bulamayan belkı ıcecek su bulamayan aclıktan olen bombalardan sakatlanan fılıstınlıler ıcın.ama sen laf olsun polemık cıksın dıye ortaya bır laf etıverıyorsun dımı.sıyaset yaptıgını zannedıp kendını bısey sanmak ıcın.
|
[B]Filistinli kardeşlerimiz için böyle anlamlı bir kermesi düzenleyen tertipleyen emeği gecen herkesi tebrik ederim[/B]
|
[QUOTE=çiğdem kaya;251491]burada zaten bahsedılen kermes orda burda luks yasayan ınsanlara yonelık bırsey degıl.kermesın amacı bellı hala manasız alakasız konusmalara ne gerek var.Avrupada senın gordugun fılıstınlılere degıl yanı bomba altında ılac bıle bulamayan belkı ıcecek su bulamayan aclıktan olen bombalardan sakatlanan fılıstınlıler ıcın.ama sen laf olsun polemık cıksın dıye ortaya bır laf etıverıyorsun dımı.sıyaset yaptıgını zannedıp kendını bısey sanmak ıcın.[/QUOTE]
Baska isim yokta, burda tartisma cikaracam, öyle mi? Hic gülecegim yoktu Ben buraya kendi fikrimi yazdim. Iste okadar Sen filistinlilere para gönderiyorsan gönder. Bir yandan da israil in destekledigi partiyi destekle. Celiskinin böylesi. |
[B]Bu kermesi düzenleyenlerden Allah Razı olsun. Filistinli kardeşlerimizi unutuyoruz...[/B]
|
alan el değil veren ellin daha hayırlı olduğunu gösteriyor...
düşünenler iyi düşünmüş ALLAH onlardan razı olsun. |
şu mektubu okuyupta nasıl sessiz kalabiliriz...çeçenistanı ırak türkmenlerini doğu türkistanı batı trakyayı açeyi endenozyayı unutmuyoruz somaliyi bosnayı unutmadığımız gibi ...yalnız burada dikkat çeken unsur kudus ,5 bin peygamberin katili bir millet hiç kimeye aldırmadan çekinmeden utanmadan yapıyor bu zülmü filistin düşerse anadoluya gelir sıra planları açık.nerde ağlayan bir çocuk varsa RABBİMMMM GÖZYAŞLARINI DİNDİRRRRR ..ÖZÜR DİLEYEREK BU MEKTUBU NAKLETMEK İSTİYORUM....
Şeyh Ahmet Yasin'in Mektubu Allah'ım! Ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum!" Ben ki kocamış bir yaşlıyım. Kurumuş iki elim, ne kalem tutuyor ne de silah! Sesimle yeri inletecek güçte bir hatip de değilim! Ben ki saçları ağarmış, ömrünün son demlerinde, türlü hastalıkların yıktığı ve üzerinde zamanın belalarının estiği biriyim! Tek isteğim benim gibi, Müslümanların zaaf ve aczinden müteessir olanların yazmasıdır! Siz ey Müslümanlar! Suskun ve aciz, helak olmuş ölüler! Hâlâ kalpleriniz sızlamıyor mu, başımıza gelen bu acı felaketler karşısında? Bir halk yok mu? Hiç mi kimse yok, Allah için ve ümmetin namusu için kızacak? Şerefli direnişçilerken, bizleri katil teröristler olarak ilan edenlere karşı duracak! Bu ümmet utanmaz mı, şerefi çiğnenirken? Siyonist katilleri ve uluslararası işbirlikçilerini görmezden gelirken! Omuzlarımıza el verecek ve göz yaşlarımızı silecek bir bakış! Bu ümmetin kurumları, sivil güçleri, partileri, teşkilatları ve bariz şahsiyetleri, Allah için kızmaz mı!? Tümü birden sokaklara dökülüp, bizim için dua etmeye; "Ey Rabbimiz! Gücümüzü topla, zaafımızı gider ve mümin kullarına yardım et!" diye çağıramaz mı!? Buna da mı gücünüz yetmiyor!? Yakında bizim büyük ölümlerimizi duyacaksınız, o zaman alınlarımızda şu yazılacak: "Bizler direndik! İleri atıldık ve kaçmadık!" Ve bizimle birlikte çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız ve gençlerimiz ölecek! Onları, bu suspus ve bön ümmete yakıt yapacağız! Bizden, teslim olmamızı ve beyaz bayrak dikmemizi beklemeyin! Çünkü biz, bunu yapsak da öleceğimizi biliyoruz. Bırakın savaşçı onuruyla ölelim! Dilerseniz bizimle olun, elinizden geldiğince, öcümüzü sizden her biri boynuna taksın! Dilerseniz bize acıyarak ölümümüzü izleyin! Temennimiz, Allah'ın, emaneti savsaklayan herkesten kısas almasıdır! Umarız bizim aleyhimize olmazsınız! Allah aşkına, bari aleyhimize olmayın! Ey ümmetin liderleri, ey ümmetin halkları! "Allah'ım! Sana şikayette bulunuyorum… Sana şikayette bulunuyorum… Sana şikayette bulunuyorum… Gücümün azlığını, imkanımın yetersizliğini ve insanlara karşı zaafımı sana şikayet ediyorum… Sen mustazafların Rabbisin… Sen bizim Rabbimizsin… Bizi kime bırakıyorsun?… Bize cehennem olacak uzaklara mı? Veya düşmana mı? Allah'ım! Akıtılan kanlar, dokunulan ırzlar, çiğnenen hürmetler, yetim bırakılan çocuklar, oğlunu yitirmiş anneler, dul kalmış kadınlar, yıkılmış evler ve ifsad edilmiş ekinler aşkına sana şikayette bulunuyorum. Sana şikayette bulunuyorum! Gücümüz dağıldı… Birliğimiz bozuldu… Yollarımız ayrıldı… Halkımızın zaafını ve ümmetimizin bize yardım edip, düşmanı yenmedeki aczini sana şikayet ediyoruz…" Şeyh Ahmet Yasin |
DuYuYoRMuSuNuZ Yoksa Uyuyormusunuz...
Tamam davalari hakli olabilir, ama okadar Arap varken, bize ne oluyor. Ayrica Dogu Türkistan da zulme ugrayan Türkler icin kilini kipirdatmayanlar, bizi ingilizlerle isbirligi yapip hancerleyen filistinlileri daha cok dusunuyor. Filistinliler ise, Avrupaya kacan, ülkesini unutuyor.[/QUOTE] [COLOR="Blue"][B]Bu gafilce sözlerinden dolayı ::: ALLAH SENİ AFFETSİN[/B][/COLOR] [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]Filistinli çocuğun mektubu [/COLOR][/FONT] Bagislayin beni! Kenarlarinda renkli çiçekler olan mektup kagitlarina yazmak isterdim. Kelebek kanatlari boyamayi, kuslarin ötüsünü dinlemeyi, hatta uçurtma uçurmayi ben de ögrenebilirdim. Mektubumun kenarlarina renkli çiçekler çizemedim. Kelebak kanatlarini boyamayi, kuslarin ötüsünü dinlemeyi, uçurtma uçurmayi beceremedim. Bagislayin beni! Resim çizmeyi, çiçek boyamayi, kelebek kanatlarini oksamayi sevmedigimden degil. Ben, top atesleri,bomba gürültüleri arasinda dogdum. Yasim 13. Ninniler yerine, makinelilerin takirtilariyla büyüdüm. Renklerden ilk önce kan kirmizisini tanidim. Çiçeklerden önce ölülerin arasinda dolandim. Kelebeklerle hiç saklambaç oynayamadim. Üç yasimdayken en büyük abimi, sekizimdeyken ortancayi kaybettim. Babami ellerini baglayarak götürdüklerinde dokuzundaydim. Gömdügümüzde onumda. Ablam 15inde terk etti evi. 15 inde kizlar okula gider. 17sinde dantel örer. Çeyiz sandigi düzer. Bizim burada 15inde kizlar savasa gider. Seçme hakki tanimaz Israil zorbasi. Ya evinde oturup ölümü bekleyeceksin.Ha bugün, ha yarin diye diye yasarken öleceksin ya da... Ölümlerin atesinden sesleniyorum size duyuyormusunuz? Filistin'im ben anliyor musunuz? Ama yine de yasiyorum iste. Çünkü kanli topraklarda büyürken yasamayi... Çiçek boyamayi degilse de mezar taslarinda çiçek büyütmeyi... Kelebek kovalamayi degil ama, tüfek tutmayi ögrendik. Bu kadar nefret, bu kadar aci arasinda yasamayi... Karanliklar arasindan günese bakmayi ögrendik. Onun için kocaman ve karadir gözlerimiz. Onun için hala simsicaktir, düsmana tas atarken nasirlasan minik ellerimiz. Sokak aralarinda mermi kovanlarindan oyuncak yaptik. Patlamamis el bombalari topladik. Mayinlarin üstünde sek sek oynadik. Evimizi yiktilar dün. Mahallemizi yaktilar. Mermi kovanlariyla misket oynarken üzerimize bombalar attilar. Üç arkadasim can verdi.Üç küçük çocuk. Bagislayin beni kurtaramadim! Sarkmisti omzumdan asagi kanli kolum,uzatamadim. Elim düstü yere, kolum çaresiz... Kanlarimiz karisti birbirine.Iste orada kankardes olduk biz. Gözlerim karardi önce.Basim döndü. Ama uyumak istemiyorum. Uyursam arkadaslarim bu dünyadan göçer diye korkuyorum. Bagislayin beni! Tutamadim kendimi.Yapistiramadim alnima açik dursunlar diye gözbebeklerimi... Yasim 13. Burada çocuklar çocuk olmaz. Bebeler bile yasamak için besikten siper yapar. Çünkü Israil denilen zorbanin Amerikan bombalari, besikleri bile mezar yapar. Ölümlerin içinden büyüyorum. MINICIK YÜREGIMLE ATESLERIN ARASINDAN ÖFKEYLE GELIYORUM. DUDAKLARIMDAN DÖKÜLEN ÖZGÜRLÜK TÜRKÜLERINI DUYUYOR MUSUNUZ? [COLOR="Purple"]FILISTIN'IM BEN ANLIYOR MUSUNUZ?[/COLOR] [COLOR="Green"][B]DUYUYORMUSUNUZ Yoksa UYUYORMUSUNUZ...[/B][/COLOR] |
-->: --->: FİLİSTİN İÇİN KERMES
[QUOTE=abdussvs;251486]Siz Çatlı58'e bunu söylüyorsunuz ama haklı olan tarafları yokmudur. Eğer yakınlarınızda büyük mağazalar varsa güvenlik görevlilerine, yöneticilerine bir sorun bakalım düzenekli çanta ile hırsızlık yapanlar hangi millettenmiş. Tamam siyonist tankına taşla karşılık verenler diz kardeşimiz ama 10 yaşındaki çocuk tanka karşılık verirken 30 yaşındakide gelmiş benim ülkemde hırsızlık yapıyor. Bu iki örnekte filistinli. Yada Ramazan ayında tatile çıkan ülkesini israile satan filistinliler, yada fransada filistin parası ile yaşayan hanfendiler. Iraktaki Türkmenlerde, Ahıska Türkleride müslüman. Veya İranda zulüm görüp dışlanan, iran tarafından Türkiye Cumhuriyeti ajanlığı ile suçlanan, hertürlü hakları ellerinden alınmaya çalışılan ( hitler almanyası tarafından yahudilerin gördüğü muameleye yakın olan) Türkmenler'de müslüman, Türkmenlere bu eziyeti yapan iranda müslüman...[/QUOTE]
[B]Her ırkın iyisi ve kötüsü vardır ama bir ferdin yaptığını ırka maletmek de o denli büyük gaflettir,bizler TÜRKi Cumhuriyetlerine yardım yapılmasın demiyoruz elbette yapılsın ve yapılmalıdır.Hadi bakalım onada SİZLER önderlik edin böyle bir organizasyon içine girin bakalım,şu elinizi taşın altına bir koyun söz reklamınızıda burada bizzat kendim yapacağım. Filistine veya birbaşka müslüman ülkeye yardım yapmak zorunda elbette değilsiniz ama yardıma mani olma hakkınızda yok,burada bir emek var saygı duymak zorundayız,hakkaniyetinin tartışılacağı yer burası değil açarsınız SERBEST KÜRSÜye bununla ilgili bir konu tartışılır ancak burası yeri değil. TÜRKi Cumhuriyetlere yardım organizasyonunuzuda bekliyorum... [COLOR="Red"]Bundan sonra bu haberle ilgisi olmayan ,tartışma malzemesi oluşturan bütün mesajlar silinecektir.[/COLOR][/B] |
[QUOTE=Sivaslilar.Net;251388][IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/filistin1.jpg[/IMG]
Şarkışla Ay ışığı Derneği ve Yeni Dünya dergisi işbirliği ile Filistin yararına kermes düzenlendi. Belediye binasının altındaki bir iş yerinde düzenlenen kermesin açılışını eski Şarkışla belediye başkanı Mehmet Gönen yaptı. El sanatı çalışmalarının yer aldığı kermese kadınlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Serginin bir hafta açık kalacağı bildirildi.[/QUOTE] Dilerim Allah'tan Her kim darda olana Gönlünden verdi Yardım etti ise Allah'ta Gönüllerine Göre versin Dar günlerinde yanlarında olsun Amin. |
ALLAH DÜNYA ÜZERİNDEKİ MÜSLÜMANLARI KAFİRİN ŞERRİNDEN MUAF EYLESİN.
HER KİM MÜSLÜMANA ZULM EDİYORSA LANET ONLARIN ÜZERİNE OLSUN. YA RABBİ!SEN GÖRÜYORSUN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN GÖRDÜĞÜ İŞKENCELERİ.KURTAR BU ZULÜMDEN ONLARI YARABBİM.ONLARIN ÇEKTİĞİ İŞKENCELERİ GÖZ ARDI EDEN MÜSLÜMANLARI ISLAH EYLE YA RABBİM! |
Bu ise her kim vesile olduysa Allah razi olsun ..
bu isin turk olmakla , arap olmakla alakasi olmaz.. herseyden once MUSLUMAN OLMAK yeter .. ha hatalari vardir veya yoktur, kendileri memleketlerinden kacip ardindakileri unutur veya unutmaz,, hic biri bizi ilgilendirmemeli.. |
[QUOTE=fertelliyim;251936][COLOR="Blue"]YARDIMLAŞMA RUHU
Türk milletinin özünde vardır yardımlaşma ruhu .Bunun sonucu olarak ta, insan hayatının ihtiyaçlarını sürekli ve belirgin olarak sistemleştirilen kuruluşlarla karşılamayı düşünmüşler ve vakıfları kurmuşlardır.Aslında bu kuruluşların temelde düşüncelerinde Allah rızası, hayır yapma duygusu, insanlık sevgisi ile Allah'ın kendisine vermiş olduğu maddiyatı kulların hizmetine sunmasıdır . Mevlana Celaleddini Rumi‘nin değişle” haktan aldığını halka vermektir” . Bilimsel olarak araştırıldığında bu düşüncenin tamamen İslamiyet kökenli olduğu görülür.Efendimiz (S.A.V) zamanında atılmıştır.bu kurumların temeli.Türk devletlerinin hüküm sürdüğü her yerde hayır adına yapılmış ,vakfedilmiş birçok mülk görürsünüz. Hanım sultanlardan ,sultanlara servet sahiplerinden, gönlü zengin birçok insana kadar herkes mallarını vakfetmiştir.Bu vakıflar din, dil, ırk ayırmadan herkese el uzatmıştır.Vakıf konusuna hanım sultanların ilgisi çok büyüktür.Kadın duyarlılığı ve ince düşünceleri bu eserlere de yansımıştır. Türk kadını tarihin her devresinde bilgisi, becerisi ,hassasiyeti ile sosyal faaliyetlerde bulunmuştur vakıf için yazılmış belgeler bile itina ile süslenmiştir. Osmanlının yardım konudaki hassasiyeti yaptığı eserlerde çok net olarak görülür.Fakirin onurunu kırmadan incitmeden yardım etmenin en güzel örneği ;sadaka taşları *dır.Bu taşlar; yardım etmek isteyen insanlarla ihtiyaç sahiplerini birbirlerini görmeden buluşturmaktadır.İnsanların hayatı kadar ,yaratılan tüm varlıkların yaşamı da önemlidir.Bunun içindir ki ;yalıların ,konakların ,camilerin ve kuşların uğrayabileceği her yere kuş evlerini yapmışlardır. Vakıflar ;yardımlaşma ,düşene el uzatma ,mazlumun yanında olma biz Türklerin özünde olan İslamiyetle de pekişen asil bir duygunun ürünüdür.Bu sebeplerdendir ki; Osmanlı asırlarca dünyaya hükmetmiştir. *sadaka taşı:Osmanlı döneminde kullanılan bir tür yardım kutusu Zeynep Güney[/COLOR] Alıntı...[/QUOTE] Umarım Atalarımızın gösterdiği Hassasiyeti bizlerde gösterir ve her kim muhtaç ise din, dil, ırk ayırmaksızın yardım ederiz. |
[QUOTE=adislibekir;251984]Benim sormak istediğim şey şu biraz abes olacakta.Bu kermeslerden ve dolaylı yönden toplanan yardım paraları gerçektenmağdurlara ulaştırılıyor mu.!Geçmişte bu konuda yaşanmış binlerce olay var Mesela Kosovaya toplanan paraların Sayın Mecümek tarafından cep edilmesi Avrupadan toplanan paraların bazı siyasi partilere aktarılması.Cami yaptırma derneklerinin topladığı paraları üç beş kişinin yemesi gibi yardımlaşmak güzelde iyi niyetle yapıldığını nerden bilecez.Bir zamanlar Avrupada her caminin avlusuda Türkiyeden gönderilen iyi giyimli güzel yüzlü,güzel konuşan insanlar avrupada ecnebinin afedersin pisliğini temizleyen Türkleri dolandırdılar toplanan paraların hiç biride niyet edilen yerelere gitmedi.[/QUOTE]
Paralarin cidden magdurlara ulasip ulasmadigini bilmek zor.. guvenememizin sebebi icin bircok ornek verdiniz zaten .. fakat yinede her isi yaparken Allah rizasi icin yapiyoruz,, daha dogrusu yapmaliyiz. bu yuzden ulasir veya ulasmaz, onemli olan niyet.. zaten baskalari tarafindan cebe indirilirsede bu kimsenin yanina kalmaz. Haram paradan zaten hickimse nasibini alamaz |
[QUOTE=adislibekir;251984]Benim sormak istediğim şey şu biraz abes olacakta.Bu kermeslerden ve dolaylı yönden toplanan yardım paraları gerçektenmağdurlara ulaştırılıyor mu.!Geçmişte bu konuda yaşanmış binlerce olay var Mesela Kosovaya toplanan paraların Sayın Mecümek tarafından cep edilmesi Avrupadan toplanan paraların bazı siyasi partilere aktarılması.Cami yaptırma derneklerinin topladığı paraları üç beş kişinin yemesi gibi yardımlaşmak güzelde iyi niyetle yapıldığını nerden bilecez.Bir zamanlar Avrupada her caminin avlusuda Türkiyeden gönderilen iyi giyimli güzel yüzlü,güzel konuşan insanlar avrupada ecnebinin afedersin pisliğini temizleyen Türkleri dolandırdılar toplanan paraların hiç biride niyet edilen yerelere gitmedi.[/QUOTE]
Elbetteki Yardımlar Ulaşıyor ne varki bazı sütü, kanı bozuk ve helal haram bilmeyen yetim hakkı yiyenler insanların tertemiz duygularını fırsat bilip bundan cıkar sağlamaya çalışanlar çıkıyor bu ve bunun gibi yardımları cep edip kul hakkına tecavüz ediyorlar her kimki bu ve bunun gibi yardımları kendi mefaati için kullanıyorsa dilerim Allah'tan 2 Cihanda da hesabını sorar ve Yakalanırlarsa Yargıya Yakalanmazlarsa Allah'a havale ediyorum. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:09. |