![]() |
DUY BABAM
BiraktiGin mallari taksim ettik,
Sen mezarinda huzur içinde yat babam! Biz üç kardes malin için kavga ettik, Hayirsiz malin için duy BABAM! Zannetme ki çocuklarin rahat ettiler, Kavga-dövüs mahkemeye gittiler, Sormak istersen, malini ne ettiler, Bir kismini kumara verdiler BABAM! Mal birakacaGina dinini öGretseydin, Sende mezarinda rahat etseydin, Kendine ettiGin gibi bize de ettin, Malindan hayir görmedik, duy BABAM Çalistin gece gündüz demedin, Sirtina takim elbise giymedin, Doyasiya yemek bile yemedin, O dünya da yemek varsa ye BABAM! Evlatlarina biraktin malini, Komsular götürdü salini, Dahasi var, görmek istersen halini, Cenazeni kilmadik ki duy BABAM Büyük oGlunu sorma çok hüneri var, Her gün kafa çeker, hem kumar oynar, Zararin neresinden dönersen kar, O dünyada malin varsa sat BABAM! OGlun akilli olsaydi ne ederdi mali, Delirdi simdi, sasirdi ne yapacaGini, Kumarhane yaptik senin sarayini, Çatisinda baykuslar ötüyor BABAM! Kizini sormak istersen o çok iyi, Çok güzel öGrendi dansi yüzmeyi, Çokta sever mAyoyla gezmeyi, Orada böyle kiz yetistirme BABAM! Dahasi var; bir de sosyete gülü, Batakliklar sahnesinin bülbülü, Batiya kaptirdi bütün gönlünü, Orada 'haya' varsa sen gönder BABAM! |
-->: DUY BABAM
[B]Bu güzel şiirinizi beğenerek okudum paylaşımınız için çok teşekkür ederim
[/B] |
-->: DUY BABAM
[CENTER][IMG]http://www.netbul.com/images/content/e-kart/netbul/tesekkur.gif[/IMG]
[B]Güzeldi...[/B][/CENTER] |
--->: DUY BABAM
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]bu güzel paylasimin icin cok tskler
ahhh anneler babalar Evlatlarimiza birseyler birakalim diye ugrasip dururlar birde o evlatlariniz kiymetinizi bilseeeeeeee[/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
Teşekkürler arkadaşım günümüzün gençliğini nede güzel anlatmışsın tabiki anlayanlara.
|
[IMG]http://www.sivaslilar.net/forum/images/icons/icon14.gif[/IMG]
|
çok güzel olmuş yüreğine sağlık, başarılar.
|
çok anlamlı, güzel bi payllasım ... :) eline sağlık
|
bu anlamlı şiiri bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim
|
Cevap: DUY BABAM
[B]CAN BİLE CANIMI SIKIYOR BABA (538 Hit)
Divane başımda yeller eserken Seni duymuyordum, of oğul derken Bana dediklerin, çekip giderken Şimdi birer birer çıkıyor baba Sana yoldaş gibi olamadım eş Hep senin sırtından geçindim beleş Ondandır ki içten bu dert, bu ateş O gün bu gün beni yakıyor baba Sen yokken çırpınıp ahuzarımla Hala sürünürüm kalan yarımla Seni düşündükçe gözyaşlarımla İçimde şimşekler çakıyor baba O eski oğlunu gel de gör şimdi Butün yelkenlerim yerlere indi Ne kadar dert varsa sırtıma bindi Yavaş yavaş beni yıkıyor baba Seni bilemedim o zaman seni Gözüm görmuyormuş asıl seveni Şimdi pişmanlıkla ben inleyeni Gelen kancasına takıyor baba Meğer diken imiş gül sandıklarım Terk ettiler, o gün inandıklarım Ağıta döndükçe hıçkırıklarım Eller dönüp dönüp bakıyor baba Ne olur ki artık var olsa vefam İş başa düşünce kalmadı sefam Hele günden güne arttıkça cefam Can bile canımı sıkıyor baba Çare arıyorum derdime çare Mülk desem kalmadı bir metrekare Çulum delik deşik can pare pare Ömrüm sel hızıyla akıyor baba Saçlarım ağardı tenim sarardı Gözlerim yoruldu ferim karardı Artık günlerimin kalmadı ardı Ecel nefesimi tıkıyor baba MURAT DEMİR[/B] |
sen varken ben hep gulerdim babam
vermedin sen kimseye zarar ve ziyan ben asker idim seni kaybettigim an şimdi arıyorum seni uyanda kalk babam............. |
[B]*********Baba
Sığmazsın bilirim bir kaç mısraya, Anlatmak isterim seni dünyaya, Acelen neydiki uçtun semaya, Mezar'ının başında ağlarım baba, Gururu sevgiyi senden öğrendim, Mis gibi kokunu özledim baba, Bu kadar genç yaşda ölmemeliydin, Hasretin ciğerimi deliyor baba, Bu kadar acıya nasıl dayandın, Sabırlı olmayı öğrettin baba, Bu koca dünyaya neden sığmadın, Geride bıraktın bizleri baba, Hastane yolları kaderin oldu, Yanında biz varız üzülme baba, O kanser illeti ecelin oldu, Mevladan ümitler kesilmez baba, Sen gittin kimsemiz kalmadı şimdi, Bizi terketmeye hakkın yok baba, Dostum dediklerin düşmandır şimdi, İyiki namerdi görmedin baba, Ağlarım gizlice sensiz günlerde, Faydasız bilirim ağlamak baba, Yaşamak isterdin sende bizlerle, Sensizken mutsuzuz inanki baba, Siğaran elinde kaşların çatık, Nasılda sevdiğini gizlerdin baba, Bir dilim ekmeğe soğanı katık, Çayıda çok fazla severdin baba, Şenol Mersin[/B] |
[B]Babaya
Bir baba babayı toprağa verir Her baba yüreği babaya erir Bir baba babayı her yerden görür Bir baba babayı bekler boşuna Baba gider baba kalır ardında Baba ağlar garip kalan yurdunda Her bir baba evladının derdinde Baba derdi derde ekler boşuna Baba diye yüreklere köz düşer Babadan oğula güzel söz düşer Yaralı yürekler yere tez düşer Acıdan babalar tekler boşuna Her Ozanın içinde bir baba var Baba kokusunu yayan saba var Baba yüreğinde geniş oba var Evlat kondurmaya bekler boşuna Halime Aktaş [/B] |
[B]Babama Mektup
Yine bu gece de rüyamda gördüm Tatlı tebessümünle seslendin baba Dünya ahvalinden haberler verdim Büsbütün rüyamı süsledin baba Canım baba.. Altı evlat büyüttün Talim verdin,yol gösterdin eğittin Merhem oldun,canımıza can kattın Bizi kuş sütüyle besledin baba Kış kıyamet demez dağlar aşardın İstikbalim için durmaz koşardın Namerdin aksine mertçe yaşardın Her zaman derdime dermandın baba Yokluğuna alışmak zor baba Sensizlik acı veriyor baba Boşluğun dolmuyor baba Sensiz hiç olmuyor baba Can baba,kurban baba Hasretim inan baba Yaratan yar olsun baba Kabrine nur dolsun baba... Baba... Baba... 12.12.2002 Horasan Seyyah Saidoğlu[/B] |
turan abi çok zor babasızlık ben asker idim babamı kaybettigim zaman... ölüm allahın emri buda benim tesellim...rabbim benim çektigim acıları başkalarına geçciktirsin diyorum.. ben erken yedim hayatın sillesini başkaları yemesin ....
|
[B]Sen Olsaydın Baba!
'Babamın hatırasına hürmeten,bütün babalara' Sen gittin gideli hardayım baba! Gece-gündüz ahu-zardayım baba! Ateş ne kelime nardayım baba! Boynum bükülmezdi, olsaydın baba! Yaşım dökülmezdi, olsaydın baba! Varlığın ne büyük nimetmiş baba! Bu kadar yaşamak kısmetmiş baba! Ayrılığın demet demetmiş baba! Ayrılık yıkmazdı olsaydın baba! İflahım çıkmazdı olsaydın baba! Gelinmez yerdesin biliyorum baba! Kaderle yaşımı siliyorum baba! Yaratandan rahmet diliyorum baba! Perişan olmazdım, olsaydın baba! Hasretle dolmazdım, olsaydın baba! Günler geçse özlem azalmaz baba! Yüzüm gülse gönlüm haz almaz baba! Kışlarımı bahar yaz almaz baba! Kışım yaz olurdu, olsaydın baba! Gönlüm haz olurdu olsaydın baba! Teselli kaynağım imanım, baba! Özleminle geçer zamanım baba! Bir gün buluşmayı umanım baba! Ah! Neler ederdik, olsaydın baba! El ele giderdik, olsaydın baba! 15.06.2008 AY AKAR AŞIKLARIN AŞKINA 'Yeraltından, Yerüstünden' Tarık Torun[/B] |
[B]۞ ۞ ۞ Merhaba BABA۞ ۞ ۞
Ilık bir hasret yazından akan çağlayan gibi sana geldim ahh baba; Tüm yanık hasretimle! özlüyorum baba..! Yüreğindeki sevginin sarışını özlüyorum özlüyorum hep; özlüyorum... Takvim hala 17 Kasım yosun gözlü ceylanın yaralı yokluğuna alışamadım baba! koca evren dar geliyor tükeniyorum baba..! Can çekişiyor solgun bedenim tükeniyorum hep; tükeniyorum... Sevgiler vefalı değil baba filizlenmeden yitip gidiyor, kırık dökük sahipsiz sevdalar düzen bozuk; herşey yalan,boş! üşüyorum baba..! Yalnızlıktan üşüyor yüreğim üşüyorum hep; üşüyorum... Zamanın dilini çözemedim, yapayalnız ıssız çöl gibiyim.. Güvenli eller yok sırtımda kimsesiz,sevgisiz kaldım öylece! düşüyorum baba..! Siyah hatlar çekiliyor yüzüme düşüyorum baba düşüyorum..! Bırakma beni baba! Kimim var senden başka.... Babalar günün kutlu olsun Selam ve dualarım seninle 15.06.2007 ABANA Hacer Alioğlu Hacer Alioğlu[/B] |
[B]Baba
Bayram sabahımı bugün baba Yine yalnızım yoksun yanımda Herkes gider baba eli öpmeye Ben mezara doğru yürürüm baba Ne olurdu yanımda olsan baba Güzel ellerini uzatsan bana Çaresiz boynu bükük bırakmasan Dağ gibi dimdik arkamda dursan Gücüm yok hayata karşı baba İhtiyacım var inan ki sana Varlığın başkaydı yokluğun acı O sulu gözlerim kurudu baba Tenimde hissetsem aksakalını Dokuna bilsem o güzel yüzüne Döksem sakladığım duygularımı Haykırsaydım sana sevgimi baba Özlem ne kadar acı yalnız olunca Yine gördüm seni ama uykumda Rüya değil gerçeği lazım bana Baba olunca seni anladım baba Var olan görevini yaptın güzelce Dürüstlük doğruluk bıraktın bize Müjdelesin seni rabbim cennetle Rahat uyu yerinde rahmetle baba Abdullah Gültekin[/B] |
[QUOTE=HaKaaN;369998]turan abi çok zor babasızlık ben asker idim babamı kaybettigim zaman... ölüm allahın emri buda benim tesellim...rabbim benim çektigim acıları başkalarına geçciktirsin diyorum.. ben erken yedim hayatın sillesini başkaları yemesin ....[/QUOTE]
[B] amin kardeş başın sağolsun Allah rahmet eylesin babasızlık zor babam ölünce ben 40 yaşındaydım ama insan her zaman arıyor babasını baba sırtını yasladığın bir dağ gibi o dağ yok olunca insan ne yapacağını şaşırıyor cümle geçmişlerimize Allah ım rahmet etsin mekanlarını CENNET eylesin [/B] |
Titremekten durmuyor kalem elimde
Oysa ben sana şiirler yazacaktım Sen bize ömrünü feda ettin de Ben seni bir satıra mı sığdıracaktım Senle öldü hayat, benzer girdaba Oysa ki ben senle yaşlanacaktım Sen beni yerlerden kaldırdın baba Ben seni toprağa mı bırakacaktım Ayberk |
[B]'Dünya senin' deyip bana verseler,
Yokluğunu dolduramaz kimseler. Bağrım ataş, gözümde yaş kim siler? Sel gibi yaşları döktürdün baba.............[/B] |
[B]Koca bir nefestin yorgun ciğerimde,
Yaslandığım çınardın yaşam çemberimde, Bir anıt gibi durur sözlerin beynimde, Gözlerimden yaşları gururla döktürdün Baba... Sinem hasretinle pişti ağlarım. Aktı gözyaşlarım coştu ağlarım. Yetimlik bahtıma düştü ağlarım. Sen benim boynumu büktürdün baba...[/B] |
Ulu Çınarım...
Ulu Çınar'ım da yaprağın döktü, Bir anda boynumu büktürdün baba! Hüzünler çoğaldı, bağrımı söktü, Dayandığım dağı çöktürdün baba! Bundan böyle başa ne gelir, düşer? Dertlerim çığ olur boyumu aşar. Yaramı sarmaya bilmem kim koşar? Tabibi hanemden çektirdin baba! Yürürüm ardında koyduğun ize, Edepten hazine bıraktın bize. Bakışın yeterdi gereksiz söze, Önce Hak, sonra sen takdirdin baba! Ağır yük gemisi yelkeni açtı, Limandan yükünü vadeyle seçti. Biliriz dünyadan niceler geçti, Ardından ağıtlar yaktırdın baba! Yüz yılı deviren koskoca beden, Yumdu gözlerini bir söz demeden! Emir vaki oldu, yaşlılık neden, Şimdi burçlarımı yıktırdın baba! Hemi oğlun hemi kızın ağlıyor, Kader arkadaşın, nazın ağlıyor! 'Fatma'm' dediğin o kuzun ağlıyor, Gönlümüze elem ektirdin baba! Fatma Aras |
[COLOR="DarkRed"][B][url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img178.imageshack.us/img178/8783/babacocuk1.jpg[/img][/url]
Erkekler ağlamaz öylemi baba Erkekler ağlamaz.... Hiç haksız çıkarmadın. Seninle geçirdiğim yirmiiki senenin Satır başı,ortası ve sonlarında; Annem hep anlatır durur. Hastanede beni kucağına aldığında Dudaklarınla birlikte gözlerinin içininde güldüğünü Hani küçüktür anlamaz,derler ya Ben daha annemin karnında iken anlamıştım. Baba-kız iyi bir takım olacağımızı Ve üç yaş büyük olan abimin beni hep bu maçta safdışı bırakmaya çalışacağını; Çok sonraları anlıyacaktım.... Hep güldün baba.....Allah ağlatmasın tabi ama...o sözün yokmu? ? ? Erkekler ağlamaz kızım... İlk baba dediğimde,ilk yürüdüğümde,ilk öpücüğümde,ilk defa diş çıkardığımda,ilk karnemde,ilk kez en çok kimi seviyorsun? dediklerinde Göğsümü kabartarak...babamı dediğimde,kazandıklarımda,ilk kalp kırıklığımda ve ilk kez allahın emri peygamberin kavli dediklerinde Ben ağladım çoğu kez ve sen gülerek izledin hayatımı Bense yaslandım göğsüne sarıldım boynuna sıkıca.... ağladım Düşünmedim baba anlamaya çalıştım seni.. Sen bu kadar merhametliyken nasıl olurda gözlerinden dökülmeyen yaşlar seni yalanlar? ? ? Hani 4-5- sene önce babannem vefat ettiğinde; Herkes ağlarken sen yine tebessüm ediyordun. Usulca kulağına yaklaşıp sordum? Neden ağlamıyorsun baba? diye Sende dedin: -İnsan hiç annesi sevgilisine kavuştu diye ağlarmı kızım; demiştin. Tamda mevlana dirayetiyle Ben yıllar sonra verdiğin cevabı düşünürken Ha mevlananın Şeb-i arusu,ha babannemin ölümü; Dedim içimden... kapımız çalındı.... Ve o gün... Başınız sağolsun oğlunuz şehit oldu dedikleri gün; Vatan sağolsun dediğin gün; Allah sabrınızı artırsın dedikleri gün; Annemin haberi alınca kalp krizi geçirdiği gün; Aslan parçanın tabutunu omuzlayıp defnettiğin gün; Mezarının başında hıçkırarak ağladığın gün; Gözyaşlarının seni dinlemediği tek gün, Evlat acısının ne olduğunu anladım baba.. [/B][/COLOR] |
arkadaslar bu güzel şiirleri bizimle paylastiginiz icin inanin cani gönülden tskler
|
[B][COLOR="Purple"]Babam...
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img507.imageshack.us/img507/4495/resime.jpg[/img][/url] Soğuk kış günlerin de sana sarılamamak Yüreğinde ki o BABA sıcaklığını hissdememek varya Bu nasıl bir duygudur bilir misin BABA? Herkes gitse sen beni bırakıp gitmezsin Terketmezsin diyordum Yanılmışım... Herkes gibi bir gün sen de gittin Ve senin gidişinin ardından asla bir bekleyiş olmayacaktı Sen geri dönmeyecektin Kabullenmek çok zor biliyorum Ama kavuşmayı beklemekte çok zor Sen de bunu biliyor musun? Hangi deli rüzgar aldı seni benden Hangi adını bilmediğim kah'pe kurşun Hangi can dayanır Hangi dil anlatır Ve hangi gözler senin yolunu beklemekten usanır....[/COLOR][/B] |
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img206.imageshack.us/img206/6885/19fth.jpg[/img][/url]
|
çok güzel manalı ve anlamlı sonsuz teşekkürler
|
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img2.imageshack.us/img2/9088/baba3io.jpg[/img][/url]
|
elinize yüreginize saglık bu duygu dolu şiirlerinizden dolayı
sonsuz teşekkür ederim |
[B]Babama....
Kirkimi devirdim elliye dogru Hizli adimlarla kosuyom Baba Dün Cinarim diye sevdigin oglun Amansiz bir hizla cöküyor Baba Birzamanlar iki ahbaptik senle Arkadastan farkimiz yok idi Baba Elimden tutupta gezerken benle Sevincle neseyle cosardim Baba Cok güzel seneler gecirdim senle Kardesim yoldasim olmustun Baba Gözümde Aslandan daha güclüydün Yaninda gururdan ucardim Baba Daha doymamistim cocukluguma Boynuma sarilip öpmene Baba Yasayip doymadan genclik cagima Felek vurup kirdi belimi Baba Cok acilar cektim kimse bilmedi O zaman yanimda olmadin Baba Gözümden yaslarim yere damlarken Uzanip onlari silmedin Baba Herzaman suclandim hep ben agladim Birkere derdimi sordunmu Baba Yillarca kokuna hasret yasadim Nicin aramadin sormadin Baba Bak su Cinarina nasil kurudu Meyvesini bile görmeden Baba Bükülmez sandigim dalim kirildi Gölgesinde birgün kalmadan baba Kader acimadan yipratti bizi Ikimizi birden cökerti Baba Kendime acirken seni görünce Yüregim sizidan catladi Baba Seni bu hallerde görecegime Kör olaydi gören gözlerim Baba Yadimda kalsaydin eski halinle Cigerim, Aslanim sevgilim BABAM Ümit Gazi Sezgin[/B] |
[B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#800000]Babalar İçin[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[COLOR=#800000]Bu dünyada o bir şahtır Ferman babadır baba Evladı için her bir derde Derman babadır baba Babalar hep olur ulu Kalpleri merhamet dolu oğlun kanadı kolu Güman babadır baba Babalar sönmeyen çıra Evladı düşmesin dara Nerde olsa peşin sıra Giden babadır baba Felek ile eder dava Bizim için kurar yuva Evalt için hayır dua Eden babadır baba Babalar biler varını Düşünürler hep yarını Kötü evladın kahrını Çeken babadır baba Ergün baba için söyle Herkes bunu böyle bile, Her bir işi vicdan ile Yapan babadır baba[/COLOR] [B][LEFT][COLOR=#800000]Ozan Ergün Yalçın[/COLOR][/B][/LEFT] |
[B]İşte Bıraktığın Servet Bu Baba
Bir muhtar çakmağı birkaç nasihat İşte bıraktığın servet bu baba Dürüstlüğün oldu sana kabahat İşte bıraktığın servet bu baba Çakal olup leş peşinde koşmadın Rüşvet yiyip fil misali şişmedin Doğru bildiğinden asla şaşmadın İşte bıraktığın servet bu baba Kışları üşüdün yazları yandın Kendine bir palto ceket almadın Bizi adam etmek idi muradın İşte bıraktığın servet bu baba Bilirim yoklukla büyüttün bizi Kahrolsun feleğin bu çirkin yüzü Bir ömür kalbimden çıkmaz bu sızı İşte bıraktığın servet bu baba Aç kaldık harama hiç el sürmedik Namussuzluklara boyun eğmedik Biz bu doğruluğu senden öğrendik İşte bıraktığın servet bu baba Cebbar Korkmaz[/B] |
BABAM...
Nasıl bir özlemdir ki yaktı gönül telimi Ne olur küsme bana yüzüme bir bak babam Hep koşarım ardından uzatırım elimi Kısa rüyalarımda elimden bir tut babam Yokluğunda kaybolup gözlerim dolduğunda Yaprak gibi bedenim sararıp solduğunda Eşref saati derler gününde olduğunda Kısa rüyalarımda sacımı okşa babam Zahmet buyurma babam özleminle koşarım Gaipten ses ver hele sel olup ta coşarım Hasretinde imtihan elbet ben de yaşarım Kısa rüyalarımda beni bir kez öp babam Eyvahlar olsun bana bilemedim yerini Gölgenden başka yerde bulamadım serini Olsaydın da yanımda koklasaydım terini Kısa rüyalarımda sarmala beni babam Çınarda da ömür var dile gelse erkendir Azrail’in gelişi nefsimize erkendir İsterim ki hiç gitme vakit daha erkendir Kısa rüyalarımda dönme sırtını babam Hasret bana sırrındır kimselere yaymadım Bu külfeti ömrümce taşımaktan caymadım Görmeyeli özledim kaç gün oldu saymadım Kısa rüyalarımda doymadım sana babam Hasretinden küllenen yüreğimi dağlatma Sûkuttadır bu yetim sözlerimi çağlatma Soldurma bu yüzümü karaları bağlatma Kısa rüyalarımda ağlatma beni babam buket_58(mekanın cennet olsun babammmm) |
[QUOTE=*buket_58;540585]BABAM...
Nasıl bir özlemdir ki yaktı gönül telimi Ne olur küsme bana yüzüme bir bak babam Hep koşarım ardından uzatırım elimi Kısa rüyalarımda elimden bir tut babam Yokluğunda kaybolup gözlerim dolduğunda Yaprak gibi bedenim sararıp solduğunda Eşref saati derler gününde olduğunda Kısa rüyalarımda sacımı okşa babam Zahmet buyurma babam özleminle koşarım Gaipten ses ver hele sel olup ta coşarım Hasretinde imtihan elbet ben de yaşarım Kısa rüyalarımda beni bir kez öp babam Eyvahlar olsun bana bilemedim yerini Gölgenden başka yerde bulamadım serini Olsaydın da yanımda koklasaydım terini Kısa rüyalarımda sarmala beni babam Çınarda da ömür var dile gelse erkendir Azrail’in gelişi nefsimize erkendir İsterim ki hiç gitme vakit daha erkendir Kısa rüyalarımda dönme sırtını babam Hasret bana sırrındır kimselere yaymadım Bu külfeti ömrümce taşımaktan caymadım Görmeyeli özledim kaç gün oldu saymadım Kısa rüyalarımda doymadım sana babam Hasretinden küllenen yüreğimi dağlatma Sûkuttadır bu yetim sözlerimi çağlatma Soldurma bu yüzümü karaları bağlatma Kısa rüyalarımda ağlatma beni babam buket_58(mekanın cennet olsun babammmm)[/QUOTE] arkadasim bu yapilirmi gece gece aglattin beni fena oldum yaaaaaaaa |
daima aklimizda kalbimizde ama uzakta olanlara goturdun kardesim eline yuregine saglik
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:01. |