Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   AB'ye EVET mi?, HAYIR mı? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=17743)

Arif Coşkun 15.05.2008 19:24

AB'ye EVET mi?, HAYIR mı?

EVET bize ne kazandırır? HAYIR bize ne kaybettirir? Arkadaşlar konuyla ilgili görüş ve yorumalarınızı yazarsanız,iyi bir görüş alışverişi olacağı gibi, sitemiz sakinlerininde hangi yönde ağırlık olduğunuda öğrenmiş oluruz.
Saygılar.

Abdurrahman 58 15.05.2008 19:29

-->: AB'ye EVET mi?, HAYIR mı?

AB'YE HAYIR tabiki.HİÇBİR ŞEY KAYBETTİRMEYECEK.HATTA KAZANDIRACAK.BELKİ RECEP TAYYİP ERDOĞANIN GÖZÜNE TÜRK BİRLİĞİ ÇARPICAK.ÇÜNKÜ ADAM AB DEN BAŞKA BŞİ GÖRMÜYOR!

ulak.aka.azazel 15.05.2008 19:33

--->: AB'ye EVET mi?, HAYIR mı?

hayır tabiki... atatürkün dediği gibi başka devletlerin himayesi altında kalmış milletler kendi benliğini kaybederler... Bence bunun yerine TURAN birliği kurulmalı sadece türkler olan Türk Cumhuriyetleri Bulunan daha ii olur bnce. Evet dersek olacaklar sölim kendi düşüncemle.. paramız € olacak bazı yöresel adetlerimiz kalkacak ve kokorec kalkacak en kötüsü:D yani şaka tabide yani hangimiz işkembeden vazgeceriz:D halay yerine tango oyatır bunlar saz yerine gitar caldırırlar ;)

Abdurrahman 58 15.05.2008 19:35

-->: --->: AB'ye EVET mi?, HAYIR mı?

[QUOTE=ulak.aka.azazel;263304]hayır tabiki... atatürkün dediği gibi başka devletlerin himayesi altında kalmış milletler kendi benliğini kaybederler... Bence bunun yerine TURAN birliği kurulmalı sadece türkler olan Türk Cumhuriyetleri Bulunan daha ii olur bnce. Evet dersek olacaklar sölim kendi düşüncemle.. paramız € olacak bazı yöresel adetlerimiz kalkacak ve kokorec kalkacak en kötüsü:D yani şaka tabide yani hangimiz işkembeden vazgeceriz:D halay yerine tango oyatır bunlar saz yerine gitar caldırırlar ;)[/QUOTE]

GARDAŞ HELE SEN HOŞGELMİŞSİN.SİTEDE BİR YILDIZIMIZ DAHA PARLADI ŞÜKÜR.
REHBER KURAN HEDEF TURAN!
KANIMIZ AKSADA ZAFER İSLAMIN.

ulak.aka.azazel 15.05.2008 19:39

turancı bi arkadaşımı daha görmek beni behrudarr eder.. daha varmıyız acaba...

_DuMaN_58 15.05.2008 19:48

[B]AB 'ne Bende [COLOR=red]Hayır![/COLOR] diyorum...[/B]

dark_yamtar58 15.05.2008 19:54

Bizler ne dersek boş Başbakanımız Sayın Tayip bey Avrupa Hayranı onlarla yatıp onlarla kalkıyor.Ya Amarika hükümet Amerika diyerek yatıp kalkıyor...Birzamanlar Bunlara Hıristiyan kulübü Amerika içinde Deccalin ordusu diyorlardı ama şimdi doksan derece değiştiler.Bizler ne dersek boş boş boş..................

Arif Coşkun 15.05.2008 19:58

AB'ye girebilmenin siyasi şartlarından başka bir de ekonomik şartları vardır. Örneğin enflasyonunuzun AB'deki enflasyonu en düşük ülkenin enflasyonunu %3'ten fazla aşmaması gerekiyor. Ve daha birçok şey..

Halk efendimiz zannediyor ki AB'ye girince ekonomi düzelecek. Oysa AB diyor ki ekonomiyi düzeltmeden gelemezsin.

Şu durumda AB bizim için bir çay bahçesi olacak, eğer girersek:)

Her zamanki düşüncelerimi de ekleyeyim:

AB'ye girmemeliyiz.
AB'ye giremeyiz.
AB adında girilebilecek bir yer de kalmayacak.

ulak.aka.azazel 15.05.2008 20:00

dark görüşüne katılmıorum bu ülkeyi değiştirecek olanlar bizleriz biz bir milettiz eğer inanacımızı kaybedersek ki bu başlamış görülüyor malesef... filistin ırak afganistan vietnam gibi oluruz... emperyalizime karşi hep bir olalım biz boşamı diyoruz TURAN die ee hep birlkte olalımki güclü olalım.Biz ne sölesek yeridir Boş diil..

dark_yamtar58 15.05.2008 20:09

[QUOTE=ulak.aka.azazel;263320]dark görüşüne katılmıorum bu ülkeyi değiştirecek olanlar bizleriz biz bir milettiz eğer inanacımızı kaybedersek ki bu başlamış görülüyor malesef... filistin ırak afganistan vietnam gibi oluruz... emperyalizime karşi hep bir olalım biz boşamı diyoruz TURAN die ee hep birlkte olalımki güclü olalım.Biz ne sölesek yeridir Boş diil..[/QUOTE]

Ha birde Filistin Bazı kesimler için para toplama vesilesi.Harçlığı biten üçbeş kadın hemen filistine kermes diye biraz börek biraz poğça insanların manevi duygularını sömürüyorlar.Toplanan paraların gittiğini yerine ulaştığına kesinlikle inanmıyorum.Birzamanlarda Kosova için toplanmıştı hele sonucu tam bir komediye dönüşmüştü Mercümekler,Parti teşkilatları Zamanın Başbakanı falan.....................Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin.......T.T.K.

Arif Coşkun 15.05.2008 21:07

[QUOTE=dark_yamtar58;263325]Ha birde Filistin Bazı kesimler için para toplama vesilesi.Harçlığı biten üçbeş kadın hemen filistine kermes diye biraz börek biraz poğça insanların manevi duygularını sömürüyorlar.Toplanan paraların gittiğini yerine ulaştığına kesinlikle inanmıyorum.Birzamanlarda Kosova için toplanmıştı hele sonucu tam bir komediye dönüşmüştü Mercümekler,Parti teşkilatları Zamanın Başbakanı falan.....................Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin.......T.T.K.[/QUOTE]

Evet bu tür şeyleri bile kendi çıkarlarına alet edebiliyorlar,çok acı gerçekten.

BOUN 15.05.2008 22:42

Sevgili Yiğidolar Avrupa Birliği sevdalısı değilim ancak, Avrupa Birliği'nin getirisinin götürüsünden daha fazla olacağı inancını taşıyorum. Bu bir.

İkincisi bazı arkadaşlarım Turan, Türk birliği vs birşeylerden bahsetmişler, kendilerini biraz daha rasyonel düşünmeye davet ediyorum bu tarz fikirlerin hayat bulması kesinlikle imkansız. Turan birliği fikri Turan coğrafyasında sadece Türkiye'de var ve çok az bir kesimle sınırlı arkadaşlar, sizin bu haliniz 300 kişilik fedaiyle Afganistan'da Turan'ı gerçekleştirme hayaliyle mevta olan -toprağı bol olsun- Enver paşa hazretllerine benziyor. Bu kadar iddialı Turan veya Türk birliği gibi laflarla ortaya çıkarken bunun gerçekte mümkün olmadığı gerçeğinin onbinde birini anlasanız bu yoldan dönersiniz... Hunlar, Göktürkler tarih kitaplarında kaldı gençler... Bu gün Ortaasya'da herifler Türk'ten nefret edip Rus'a tapar olmuşlar, siz kimle Turan'ı kuracaksınız?

goktan58 15.05.2008 22:47

avrupanın bıze kazancından cok zararı dokunacaktır kesınlıkle bı kere baska kendı öz benlıgımızden sıyrılmamız ıcın reform uzerıne reform ıstıyorlar....hele 301.maddeyı kaldırmak ıstemelerı bızım elımızı kolumuzu baglayacaktır....bana göre turkıyemız avrupayla fazla ugrasmamalı dogumuzda turk cumhurıyetlerı var kendı bırlıgımızı kurmamız gerek turk bırlıgı altında ınanın avrupadan daha cok kazanclı cıkarız...........ama tum turklerı bı catı altında toplamalıyız..................

yurtoglu22 16.05.2008 12:39

KOCAMAN HAYIRRRRRR!!!! AURPANIN NEYI KALDI DEDI KODUDAN BASKA TÜRKIYEYI KULANMA DEGILDE BENZERI SUNU YAPIN YOK SU OLURSA DAHA IYI YOK SU OLMAZ: LAN SEN KIMSIN
SEN ALMANYA ! YAHUDILERE NELER YAPTIN DÜNYA BILIR SEN FRANSA NE OLDUGUN BILINMEZ HER INSANA ZULUM YAPARSIN ELINDEN GELSE DÜNYAYI FET EDERSIN ! :
HELLE SEN INGILIZ BOZMASI INGILIZ MAHSUM DURURSUN INSANLARI ARKASINDAN VURUR-
SUN SIZLER GELIP BIZDEN HESAP SORACAGINA GIT DEDENDEN SOR DÜNYAYA NASIL ZULÜMLER YAPTIGINI ONDAN SONRA BANA KARIS:!!!!ULAN I!!!!!::: BAGISLAYIN BAZI KELIMELERDEN DOLAYI: BIZIM BIZDEN BASKA DOSTUMUZ OLAMAZ. KAFA CALISTIRIP TÜRK DÜNYASININ BÜYÜTÜLMESI TÜM BIRLIK TÜRKÜ ALEVISI KÜRTÜ CERKEZI YANI HEPSI
BIRLIK.BANENE AVURPADAN NEYIN EKSIK YAP VE YAKUTA AL SALIS DEDI KODUYU BIRAK
IS ÜRET SANA DIYORUM SAYIN BAYKAL HÜKÜMETLE UGRASACAGINA EKONI. UGRAS NASIL
KALKINALIM DIYE GEN SORUSU VER: KOLTUK DAVASI DEGIL TÜRK DAVASI KALKINMA DAVASI YAP CIKIP KOCA KARILAR GIBI SEN ONA O SANA BUNU SADECE BIZDE OLUYOR
NE BU SIZLERDEN BIKTIK:::: TURKIYE ICIN UGRASIN MILLET ICIN UGRASIN:

OKUYANLARIN KAFASINI DAGITTIM ÖZÜR DILERIM YANLIS YAZILARIMDAN DOLAYI

BEKIR YURTOGLU
LAUENBURG

dark_yamtar58 16.05.2008 14:27

[QUOTE=yurtoglu22;263502]KOCAMAN HAYIRRRRRR!!!! AURPANIN NEYI KALDI DEDI KODUDAN BASKA TÜRKIYEYI KULANMA DEGILDE BENZERI SUNU YAPIN YOK SU OLURSA DAHA IYI YOK SU OLMAZ: LAN SEN KIMSIN
SEN ALMANYA ! YAHUDILERE NELER YAPTIN DÜNYA BILIR SEN FRANSA NE OLDUGUN BILINMEZ HER INSANA ZULUM YAPARSIN ELINDEN GELSE DÜNYAYI FET EDERSIN ! :
HELLE SEN INGILIZ BOZMASI INGILIZ MAHSUM DURURSUN INSANLARI ARKASINDAN VURUR-
SUN SIZLER GELIP BIZDEN HESAP SORACAGINA GIT DEDENDEN SOR DÜNYAYA NASIL ZULÜMLER YAPTIGINI ONDAN SONRA BANA KARIS:!!!!ULAN I!!!!!::: BAGISLAYIN BAZI KELIMELERDEN DOLAYI: BIZIM BIZDEN BASKA DOSTUMUZ OLAMAZ. KAFA CALISTIRIP TÜRK DÜNYASININ BÜYÜTÜLMESI TÜM BIRLIK TÜRKÜ ALEVISI KÜRTÜ CERKEZI YANI HEPSI
BIRLIK.BANENE AVURPADAN NEYIN EKSIK YAP VE YAKUTA AL SALIS DEDI KODUYU BIRAK
IS ÜRET SANA DIYORUM SAYIN BAYKAL HÜKÜMETLE UGRASACAGINA EKONI. UGRAS NASIL
KALKINALIM DIYE GEN SORUSU VER: KOLTUK DAVASI DEGIL TÜRK DAVASI KALKINMA DAVASI YAP CIKIP KOCA KARILAR GIBI SEN ONA O SANA BUNU SADECE BIZDE OLUYOR
NE BU SIZLERDEN BIKTIK:::: TURKIYE ICIN UGRASIN MILLET ICIN UGRASIN:

OKUYANLARIN KAFASINI DAGITTIM ÖZÜR DILERIM YANLIS YAZILARIMDAN DOLAYI

BEKIR YURTOGLU
LAUENBURG[/QUOTE]

Teşekkür ederim Adaşım Çok güzel şeyler diyorsunda gel sen bunu bizim Fır döndü lere anlat.

Kaptan-58 16.05.2008 14:36

[B]AB YE HAYIR... TÜRK BİRLİĞİNE EVET......İ[/B]

[IMG]http://www.21yyte.org/resimyaratir.aspx?ID=883&boyut=250[/IMG]

Kaptan-58 16.05.2008 14:38

[IMG]http://mesajkutusu.com/_download/blog/Turk-Islam_Birligi_tr_b.jpg[/IMG]

dark_yamtar58 16.05.2008 14:43

Kaptan arkadaşım emeğine sağlık çok teşekkürler...Çok süper.

ersoy_34 16.05.2008 14:54

vallahi bende hayır diyorum ancak recep tayyipne diyorsa arkasındayım

dark_yamtar58 16.05.2008 14:55

[QUOTE=Kaptan-58;263550][IMG]http://mesajkutusu.com/_download/blog/Turk-Islam_Birligi_tr_b.jpg[/IMG][/QUOTE]

Gönlümdeki özlem,Ülküm,Kızılelmam,PanTürkizim,Turan hepsi Bu şanlı bayrağın gölgesindeki haritada mevcut...Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin.......

dark_yamtar58 16.05.2008 15:07

Türkler, gerek İslâmiyet'ten önceki GökTanrı inancı zamanında, gerek İslâmî dönemde kendilerinin Tanrı tarafından dünyaya hükmetme ve adaleti sağlamak için yaratıldıklarına ve hayat felsefesinin bu düşünce ile şekillenmesi gereğine inanmışlardır. Eski dönemlerden itibaren dünya nizamını sağlamak üzere mücadele eden Türk milleti, islâmiyet'i kabul ederek maddî ve manevî yönden bir yükselişe erişmişlerdir.

dark_yamtar58 16.05.2008 15:13

Kızıl Elma konuşuyor”

Bugün dünün Sakaryasına çekilmiş durumdayız. Artık daha geri gideceğimiz bir yer yok. O bakımdan ister istemez dün değişik kesimlerde olup da bugün Türkiye’de önce milli devlet diyen önce Türkiye’nin çıkarları diyen bir düşünce topluluğu biraraya gelmiştir

dark_yamtar58 16.05.2008 15:20

AB sevdası Türkiye’yi bölünmeye mi götürüyor?

Avrupa’nın sömürgen güçleri geçen yüzyılda ne idiyseler günümüzde de aynılar. Taktikleri de değişmiş değil. Dünya onların... Başka hiçbir ulusa hayat hakkı tanımıyorlar. Saldırılarında hep yüce değerleri örtü olarak kullanıyorlar. Osmanlı’yı “reform” yaptıra yaptıra batırdılar. Türkiye hükümetlerine de “reform” yaptırtıyorlar! Belli bir mekanizma çerçevesinde ve tabii aramızdaki teslimiyetçilerle işbirliği yaparak...

dark_yamtar58 16.05.2008 15:20

Uyum yasaları

Türkiye AB ülkelerinin (aslında, iki emperyalist ülke olan Almanya ve Fransa’nın) isteklerini, yaptığı taahhütleri, TBMM’nce çıkarılan uyum yasaları ile yerine getirmektedir. Uyum yasaları, Türkiye’yi “yeniden yapılandırma” mekanizmasının önemli bir dişlisidir.

1- Nitekim Türkiye Ulusal Program’da yaptığı taahhütler çerçevesinde çıkardığı ilk uyum yasaları ile, Nisan 2002’ye kadar şu hususları gerçekleştirdi:

-Anayasasını beşte bir oranında değiştirdi. Özellikle “insan hakları” konusundaki taahhüdüne uydu.

- “Mevzuat uyumu”nun tamamına yakın bir kısmını gerçekleştirdi.

2- TBMM 3 Ağustos 2002’de üçüncü Uyum Yasası paketini kabul etti. Bu paketle de şu önemli değişiklikler yapıldı:

-İdam cezası savaş ve yakın savaş tehdidi halleri dışında Türk hukuk sisteminden çıkarıldı (Bundan ilk yararlananlar, terörist başı ve vatan haini Abdullah Öcalan ve benzerleridir.) Böylece Vatan savunmasında can veren çiçeği burnunda şehitlerimizin kanı yerde kalmış oldu. (Samimiyetsiz, “dün dündür, bugün bugündür”cü siyasilerimizin sözleri hâlâ kulaklarımızda: Kanları yerde kalmayacaaak!).

-Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları farklı dil ve lehçelerde yayın yapılması ve bunların öğrenilmesi önündeki hukuki engeller kaldırıldı (Bunun nelere yol açabileceğinin örnek ve kanıtlarından birini aşağıda vereceğim).

-Lozan azınlıkları vakıflarına ilişkin taşınmaz mal rejimi daha liberal bir hale getirildi (Bu ve benzeri uygulamalar Türkiye’de Hıristiyanlığın hızla yayılmasına yol açacaktır. Çünkü Hıristiyan misyonerler yalnız İncil ile değil, deste deste dolarla, euro ile birlikte geleceklerdir. Türkiye’de açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca yurttaşımız var. Açlık fırın duvarını delermiş!).

-İfade özgürlüğü kapsamındaki eleştiri hakkına açıklık kazandırıldı.

-Dernek ve vakıfların faaliyetleri kolaylaştırıldı

dark_yamtar58 16.05.2008 15:23

Atatürk ne demiş: “Kapıyı aralık tutmayın, farkına varmadan ardına kadar açılır.”

Kapıyı İsmet Paşa araladı.

Sonra Türkiye’yi Menderesler, Evrenler, Demireller, Özallar, Ecevitler, Erbakanlar,... yönetti. Kapı açıldıkça açıldı.

Şimdi de takiyyeci yönetiyor.

Bu gidişle ardına kadar da açılır.

BUNUN İÇİN AB ye HAYIR

dark_yamtar58 16.05.2008 15:36

Neden AB'ye Hayır?

Biz Türkler başkalarının güdümünde yaşayamayız...
AB'liğine girmek istememe nedenlerimizden bazıları ;
"1) AB’nin Türkiye’ye karşı yaklaşımı çifte standartlıdır.
2) AB’nin egemenlik anlayışı, Kemalist Cumhuriyet’in egemenlik anlayışı ile uyuşamaz.
3) AB’nin kurumsal yapısında belirsizlikler ve demokrasi açıkları vardır.
4) AB, tepeden inmeci ve totaliter bir projedir.
5) AB’nin sınırları ve ‘öteki’ tanımı Türkiye’yi dışarıda bırakmaktadır.
6) Tarihsel olarak Türk-Osmanlı uygarlığı ile Avrupa arasında oluşmuş bir tahtırevalli dengesi vardır.
7) Kemalizm, anti-emperyalisttir ve uluslararası sistemde ulusların eşit egemen dengesini savunur.
8) AB’nin dayattığı piyasa ekonomisine karşın kemalizmin ekonomi anlayışı Güdümlü Devletçi Ekonomidir.
9) AB sürecinin getirdiği bireyselleşmeye karşı Kemalist toplum modeli Dayanışma Toplumu yaratmayı amaçlar.
10) Avrupa Birliği porjesinin kültürel-tarihsel temeli, Hıristiyan Birliğidir.
11) AB projesi piyasa ve rekabet odaklı bir ekonomi ve yaşam, kemalizm projesi ise insan ve doğa odaklı bir dayanışma toplumu yaratmayı amaçlar
12) Avrupa uluslarının birleşmesi tarihsel bir zorunluluk iken, Türkiye açısından böyle bir zorunluluk yoktur."

ulak.aka.azazel 16.05.2008 16:44

[QUOTE=BOUN;263359]Sevgili Yiğidolar Avrupa Birliği sevdalısı değilim ancak, Avrupa Birliği'nin getirisinin götürüsünden daha fazla olacağı inancını taşıyorum. Bu bir.

İkincisi bazı arkadaşlarım Turan, Türk birliği vs birşeylerden bahsetmişler, kendilerini biraz daha rasyonel düşünmeye davet ediyorum bu tarz fikirlerin hayat bulması kesinlikle imkansız. Turan birliği fikri Turan coğrafyasında sadece Türkiye'de var ve çok az bir kesimle sınırlı arkadaşlar, sizin bu haliniz 300 kişilik fedaiyle Afganistan'da Turan'ı gerçekleştirme hayaliyle mevta olan -toprağı bol olsun- Enver paşa hazretllerine benziyor. Bu kadar iddialı Turan veya Türk birliği gibi laflarla ortaya çıkarken bunun gerçekte mümkün olmadığı gerçeğinin onbinde birini anlasanız bu yoldan dönersiniz... Hunlar, Göktürkler tarih kitaplarında kaldı gençler... Bu gün Ortaasya'da herifler Türk'ten nefret edip Rus'a tapar olmuşlar, siz kimle Turan'ı kuracaksınız?[/QUOTE]

1 biz zorunlu bişey sölemedik sadece görüşümüzü söledik
2 Senin o tarih kitaplarında kalmış dediğin adamlar bizim özlerimiz onlar olmasaydı şü ne sen olurdu nede bizler bizler TURAN görüşü altında birleşioruz VE sana uyarı veriorum Enver Paşa Gibi bi adama ''Mevta'' Gibi kelimeler kullanma. 300 kişi diorsun 300 kişiyle neler olduğunu tarih kitapları ve araştırma kitaplarından bakabilirsin sana tavsiyem kimsenin görüşüne karişma
Biz o ortaasyadaki heriflerle savaşıoruz onlara komiist emperyalist denio eğer öle devam ederse arabistandan bi farkımız kalmaz...

<<MéLéK>> 16.05.2008 17:20

hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

dark_yamtar58 16.05.2008 18:34

10) Avrupa Birliği porjesinin kültürel-tarihsel temeli, Hıristiyan Birliğidir.
................................................................................................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,İşte en önemli sebeplerden biride bu arkadaşlar avrupa birliği bir hırıstiyan birliğidir adamlar bunu söylüyor Müslüman Türkü biz burada istemiyoruz diye yüzümüze karşı söylüyorlar bizler hala kıçıklanıyoruz.

Arif Coşkun 16.05.2008 19:15

Zaten onlar kucak açıp,haydi buyurun illa ne olur gelin demiyorki?
Bizimkiler 40 yıldır zorluyor illada bizide içinize alın,bizde sizin kulubünüze üye olmak istiyoruz,deyip ne derseniz tamam çalışıp yapacağız diyoruz.
Şartları şunlar:

Ekonominizi geliştirin.
Enflasyonunuzu yüzde 3 lerde tutun.
Hortumculuğu yok edin.
Seçim sisteminizi adilleştirin.
Medya hakimiyetinizi düzeltin.
İhtilal ihtimallerini ortadan kaldırın.
Hukuk sisteminizi demokratikleştirn.

Gibi bir takım düzeltilmesi gereken şartlar koyuyorlar.Bunda haklılarmı bence haklılar.Duyarız onlarda bir kanunsuz bir iş yapıldığı iddia edilir.Hemen kendi isteğiyle o müdür o görevden, belli bir süre netice çıkana kadar uzak durur.
Bizde ise yaptımsa ben yaptım deyip,işi yüzsüzlüğe vururlar.Kırmızı ışıktan geçer vekllimiz,oğlu yada yakını,durdurunca trafik polisini tokatlar.
Bunlar acı gerçekler.Önce eğitim,sağlık,işsizlik ekonomik sorunlar bunlar ve yukarıdaki şart koştukları maddeler düzelmeden almayacakları bir gerçek.Peki o maddeler hallolduktan sonra girmemize ne gerek varki? Halkın beklentisi AB'ye girince sanki çuval çuval para yollayacak AB birliği. AB'ne bizi alır, nede biz girebiliriz,bir 40 yıl daha girdik gireceğiz az kaldı ha bu sene ha şu sene diye oyalanır dururuz.

SONMEZ 16.05.2008 19:28

Nedense pek anlayamadığım; toplumumuzda öteden beri,
körü körüne bir[B] batı düşkünlüğü, [/B]bir [B]Avrupa hayranlığı [/B]süregelmiştir.
Toplumların, tarih boyunca birbirleriyle medeniyet ve kültürel bağlamda etkileşimleri, sosyolojik bir realitedir.
Ancak, kompleks kargaşası içerisinde, körü körüne hayranlık,
hatta [B]hastalık boyutunda bağlılık ve bağımlılık [/B]durumunu hiç mi hiç tasvip etmiyorum.

Tamamen kapalı kutu olalım da demiyorum.
Dış dünya ile bağımızı keselim, kabuğumuza çekilelim de demiyorum.
Evet, bağlantılarımız olsun,
Evet, bağımız olsun,
Ama, [B]bağımlılığımız[/B] olmasın diyorum...!

Bilim, teknoloji, evrensel değerler, hak ve hürriyetler,...vs kavramlar için, oluşturulmuş
konjonktürel platformlar ile elbette, koordineli çalışmalar yapılabilir ve yapılmalıdır da...!
Ancak, koordineli olurken [B]göbek kordonumuzu bağlamamız [/B]gerekmez ki...!

Onurlu bir yaşam için;
benim ecdadımın, dünya coğrafyasında asırlardır model teşkil eden kriterleri yerine,
[B]Avrupa standartları[/B] gibi ucube kriterlerin baştacı edilmesi ve kuyruklarına yapışma çabaları,
kompleksliğin ve kimlik bunalımının üzücü ve ürkütücü göstergesi olduğunu düşünüyorum...!

Arkadaşlar, daha çoook şeyler yazacaktım ama neyse,
vaktim kısıtlı olduğu için, aklıma gelen bir şeyi anlatıp bitireyim.

[B]Jön Türkleri[/B] bilirsiniz.
Hani, özgürlük ve demokrasi getirmek adına [B]Osmanlı İmparatorluğu' nu [/B]yıkmak isteyenler.
Bunlar akıl babalarının ayağına, yani [B]Fransa[/B]' ya gider,
gerekli fikirler enjekte edildikten sonra memlekete dönerlerdi.
İşte bunlardan birisi, gidip geldikten sonra,
tabii endamını göstermek için bir kahvehaneye gider ve gerdanını kıra kıra başlar anlatmaya :

- Avrupa şöyle, Avrupa böyle,
- Medeniyet orda, insanlık orda,...vs
Veeee ballandıra ballandıra anlatırken; iki lafından biri :
- Efendiler, [B]Avrupaya gitmeyen, Avrupayı görmeyen eşşektir...! [/B]der.
Tabii, bizim meraklı melahatlar da, ağzı açık ayran delisi gibi sus pus dinliyorlar.

Biraz kenarda oturan, 70 lik bir amca der ki :

- Efendi efendiii, sen ikide bir, Avrupayı görmeyen eşşektir diyon.
Pekiii senin [B]baban[/B] Avrupaya gitti mi, gördü mü ?
- Yoooo...
- Be zavallı, o zaman sen [B]Eşşooleşşeksin...! [/B]

yiğidoturan 17.05.2008 10:14

bende ab karşıyım ama bazen düşünüyorum rahmetli Mehmet Akifin bir sözünü

Üstad avrupaya gezmeye gidip döndükten sonra dostları sorar ya Üstadım avrupalılar nasıl diye ?

Üstad kısadan derki ; işleri var bizim dinimiz gibi dinleri var bizim işimiz gibi

bu söz ve yurt dışında kalan vatandaşlarımızda izine geldiklerinde anlatıyorlar sosyal adaleti kanunları yasaları belkide bunlar bizim vatandaşımızı daha çok etkiliyor ve bu nedenlede bir avrupa hayranlığı çıkıyor ortaya

Tabi avrupalının ne hesap yaptığını hesap etmiyoruz .

seva 17.05.2008 12:19

Evet Avrupa birliğine ihtiyacımız vardır

ulak.aka.azazel 17.05.2008 13:59

ya ihtiyac derken anlamıorum ne ihtiyacından bahsediyoruz.. =)

dark_yamtar58 17.05.2008 22:27

Avrupa birlği bizimkilere para dağıtacak ya beleş...?

ersoy_34 17.05.2008 22:35

tek kurtuluşumuz orası deyil tabiki başka kurtuluşta var 81düzce 82 musul 83 kelkük diyorum bakka ne diyeyim

_DuMaN_58 17.05.2008 22:37

[B]Peki abiler, ablalar... Avrupa Birliği değilde İslam Birliği olsaydı ne derdiniz acaba merak ediyorum doğrusu...[/B]

dark_yamtar58 17.05.2008 23:01

[QUOTE=_DuMaN_58;264405][B]Peki abiler, ablalar... Avrupa Birliği değilde İslam Birliği olsaydı ne derdiniz acaba merak ediyorum doğrusu...[/B][/QUOTE]

Araplarlamı buna sadece kediler gülmez...................Müslüman türk ne çektiyse senin araplardan çekti.Yazsam şimdi syfalara sığmaz.

dark_yamtar58 17.05.2008 23:04

Daha yeni Erbakanın Başbakanlığı zamanında Kaddafinin ziyaretine Libyaya gitti Ebakan Hoca ve kafilesi Kaddafi bunları öyle bir aşağıladıki..Abdulla gül dayanamadı çadırdan dışarı çıktı..Dediki Arap dünyasını Osmanlıdan alınacak öcü bitmedi.

ersoy_34 17.05.2008 23:07

islam birliği harika olurda buna kim izin verecek bilmiyorum

WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:54.