![]() |
Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??
Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??
Bayanlar Baylar seven insan kıskanır yetkı arkadaslardan rıcam bunu anket seklınde yapabılırmıyız? |
--->: Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??
İki cins de ilişkilerinde sürekli karşı tarafın kıskançlığından yakınır we buna rağmen sewdiğini her şeyden kıskanır yanı seven ınsan kıskanır dıyorum
|
bence herikiside aynı tabi genelleme yapmak doğru değil, insandan insana ve durumdan duruma değişen bir şey bu,
|
[QUOTE=bayatlı kenan58;271304]İki cins de ilişkilerinde sürekli karşı tarafın kıskançlığından yakınır we buna rağmen sewdiğini her şeyden kıskanır yanı seven ınsan kıskanır dıyorum[/QUOTE]
[COLOR="Teal"]en guzeL kıskançLıkta budur zaten fazLası zarar:) diger turLeri kaaLe biLe aLmaya gerek yok sonuçLarı berbat durumLar çıkabıLıyo ya:)[/COLOR] |
-->: Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??
[B]Konuya Anket Eklenmiştir .[/B]
|
Kıskançlığın azı iyi ama abartılısı kötü sonuçlar doğurur. Bana göre kıskançlığın bir sebebi de güvensizlik. Eğer sen eşine sevdiğine güveniyorsan kıskançlık ne kadar boş bir duygu oluyor. Ama genele bakılırsa bayanlar çok daha kıskanç.
|
bence seven insan kıskanır yani ben öyleyim:)
|
ama şuda bı gercektır kıskanclık artık yok olmaya basladı. hersey maddıyata dayanır oldu artık
|
--->: -->: Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??
[QUOTE=_DuMaN_58;271308][B]Konuya Anket Eklenmiştir .[/B][/QUOTE]
saolasın kardesım bu duyarlılıgından dolayı |
[B]Seven insan kıskanır işte ya bu kadar basit :)[/B]
|
--->: -->: Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??
[QUOTE=_DuMaN_58;271314][B]Seven insan kıskanır işte ya bu kadar basit :)[/B][/QUOTE]
evet dogru seven ınsan kıskanır ama gunumuzde sevgıler hep maddıyata dayandı paran varsa sevılırsın paran yoksa sevılmezsın ....sevgının maddıyata gore olmasıda gercek sevgıyı ve kıskanclıgı ortadan kaldırmaya basladı |
-->: --->: -->: Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??
[QUOTE=bayatlı kenan58;271321]evet dogru seven ınsan kıskanır ama gunumuzde sevgıler hep maddıyata dayandı paran varsa sevılırsın paran yoksa sevılmezsın ....sevgının maddıyata gore olmasıda gercek sevgıyı ve kıskanclıgı ortadan kaldırmaya basladı[/QUOTE]
[B]Bence öyle değil. Biz diyoruz ki paran varsa şöyle olur böyle olur.. Ama değil işte. Para o kadar önemli değil. Göründüğü gibi değil.[/B] |
[B][COLOR="Plum"]Bencede Seven İnsan Kıskanır..!![/COLOR][/B]
|
[B]VALLA SEVEN İNSAN KISKANIR.. BAY - BAYAN FARKETMEZ......[/B]
|
kıskanmak sadece sevmekle ilgili değilki bence bayanlar komşunun eşyasından kıyafetine parasına evlatlarına kadar aklınıza gelen her şey halbuki her insanın rızkını allah verir böyle düşünseler benim gibi hiç kıskanmayacaklar.
|
[B]Fakat Konumuz O Değil..
Sevmek İle İlgili O Farklı Bİ konu..[/B] |
Bazı aşırı kıskanan tipler aslında kendileri eşlerini aldatmaktadır.bunu bastırma amacıyla eşine yansıtmaktadır. Kendisi yaptığı için herkesin ihanet edebileceği kanısındadır. Her şeyden anlam çıkarır, tartışır, kavga eder. Eşi hak ettiği cevabı ona verir, ama yine aldırış etmez. Bazen kaba kuvvete, dayağa başvurur.
İdeal evliliklerin temelinde, dozunda kıskançlık ve eşin sadakatine güven duygusu bulunur. Bu ikisi bir arada yer almalıdır. Evlilikte güvensizliğe yer yoktur. Kıskançlık ve güvensizlik aşırıya vardımı çekilmez olur. İnsanlar birkaç sebeple kıskançlık`larını aşırıya vardırırlar. Allah Resulü Hz.Muhammed, “ Kendinizi kıskançlıktan uzak tutunuz; çünkü ateşin odunu yakıp kül ettiği gibi, iyi davranışları yer bitirir.” demiştir. seven kıskanır demek yanlış aşırıya kaçmamak gerek bence erkekler kıskanç daha çok çünkü bende bir zamanlar kıskanılan biriyim halada öyleyimdir :D kıskanılmak güzel oluyordur bazıları için :D şaka bir yana aşırı kıskançlık ateşin odunu yaktığı kül ettiği gibidir |
[B]Aşırıya kaçmamak şartıyla kıskanılmak güzeldir elbet.[/B]
|
[FONT="Comic Sans MS"][B][CENTER][COLOR="Magenta"]Bencede seven insan kıskanır !!!
Yalnız bunun dozuda çok önemli Aşırısı insanı boğuyor :D Yerinde kıskançlık en doğrusu bence ;)[/COLOR][/CENTER][/B][/FONT] |
sewen insan kıskanır kardesim..
Ama yerini bilmek gerekio.. |
[B]şahsen ben kıskanırım .....
ve kıskanmayan insandan şüphe duyarım açıkcası...[/B] |
[B]Kıskanclık hiçte iyi bir huy değil [/B]
|
Bazıları eşini kıskanmayı ayıp gibi, çağ dışı gibi göstermeye çalışıyorlar.
Gayur olmak, yani namusunu korumak için, meşru hudutlar içinde kıskançlık göstermek dinimizin emridir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Mümin gayur olur. Allahü teâlâ ise daha gayurdur.) [Müslim] (Allahü teâlâdan daha gayuru yoktur ve bunun için fuhşu yasaklamıştır.) [Buhari] (Namus gayreti imandan, kadın-erkek bir arada eğlenmek de nifaktandır.) [Deylemi] Namusunu kıskanmayana deyyus denir. Deyyuslar için hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Allahü teâlâ, Cenneti yaratınca, “Cimri sana giremez, deyyus senin kokunu bile duyamaz” buyurdu.) [Deylemi] (İçki içene, ana-babasına asi olan kimseye ve deyyusa, Cennete girmek haramdır.) [İ. Ahmed] Bu büyük günahları işleyen kimsenin zerre kadar da olsa imanı varsa, günahlarının cezasını çektikten sonra Cennete gider. Fakat günahlar insanı küfre sürüklediği için, bu günahlara devam etmek büyük felakete yol açar. Zararın neresinden dönülürse kârdır. Bir an önce tevbe edip günahlardan sıyrılmalıdır. Tevbe eden, hiç günah işlememiş gibi olur. Kadının, kocasını da kıskanması normaldir. Fakat kıskançlığıyla meşru sınırı aşmamalıdır. (Allahü teâlâ, kıskançlığı kadınlara ve cihadı erkeklere yükledi. Hangi kadın, bu emre iman ederek sabrederse, şehid olan mücahid kadar sevap kazanır) hadis-i şerifinde de, kadınların sabır göstermelerine işaret buyurulmaktadır. |
abi kıskanırsın ama yerıne gore olacak ben kendımden ornek vereyım fazla abartabılıyorum
bole olması kotu..... |
bir mü'minin malını, mulkunu,yaptıgı ıslerı kıskanmamalıdır hased etmemelıdır.buralardakı bahsedılen konu kısının kendı namusunu kıskanmasıdır.şu hadısı şerife dikkat çekmek gerekir
Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Sa'd İbnu Ubade radıyallahu anh dedi ki: "Ey Allah'ın Resulü, ben zevcemle birlikte bir adam yakalasam, dört şahid getirinceye kadar ona mühlet mi tanıyacağım?" "Evet!" buyurdu Aleyhissalatu vesselam. Sa'd: "Asla dedi, seni hakla gönderen Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun, şahid aramazdan önce kılıncımı indiririm." Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: "Şu efendinizin söylediğine bakın! Evet (biliyoruz ki) o kıskanç bir adamdır. Ama ben ondan da kıskancım, Allah da benden kıskanç |
Evet seven insan kıskanır ama.
Baynlar erkeklere göre daha kıskanç;) |
[B][COLOR="RoyalBlue"]SeVeN KıSKaNıR....... KıSKaNıRıM SeeeeNii :D:D:D:D:D
Bence BayanLar... Ama Bazen Bende Kıskanç oLabiLiyorum ( sevdğime karşi :D )[/COLOR][/B] |
valla bende bir bayanım ama yemin billah bu karı milleti ne olsa kıskanıyor (ben hariç) başkasının kötüsünü bilem kıskanır... mazallah eğer onda olmayan başkasında ise töbe töbe !!! günlerce uykusu kaçar ve eğer birde evli ise kocasının kafasını tık tık tık yer taaaaaaa ki onun da olana kadar!!!!!
|
Seçim yapmak çok zor bence ikisi de birbirinden kıskanç..
|
[/COLOR]seven insan sevdiğini kıskanır kıskanmayan tek varlık domuzdur
|
[B]Kıskanç ol;ama ölçülü--Kıskanç ol; ama kıskançlıkta haddi aşma.
[COLOR="Red"]Peygamberimiz:[/COLOR] "Kıskanmak imandan, kıskanmamak ise, münâfıklıktan ileri gelir." buyurmuştur[/B] |
evet seven insan kıskanır diye düşünüyorum bende !
|
[B]Seven İnsan Kıskanır.. Tabi Haddini Asmadıkca..!!![/B]
|
seven insan kıskanır bencede tatlı kıskançlıklar ama eğerki bu aşırıya giderse huzursuzluğa dönüşürse kişinin güvensizliğinden kaynaklanır sevgiyle alakası yoktur bu durumun çareside tabiki:confused:
|
[QUOTE=nese;281083]valla bende bir bayanım ama yemin billah bu karı milleti ne olsa kıskanıyor (ben hariç) başkasının kötüsünü bilem kıskanır... mazallah eğer onda olmayan başkasında ise töbe töbe !!! günlerce uykusu kaçar ve eğer birde evli ise kocasının kafasını tık tık tık yer taaaaaaa ki onun da olana kadar!!!!![/QUOTE]
[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]burda sevdigini kiskananlardan bahsediliyor galiba ??? oysa senin söyledigin daha cok GIPTA'ya giriyor bence sevdigini kiskanmakla, birinin birseyi oldu veya var diye kiskanmayi karistirmamak gerek :)[/COLOR][/CENTER][/I][/B] |
Sizce bayanlarmı daha kıskanç, erkeklermi ?
[COLOR="Magenta"][CENTER][B]Sizce bayanlarmı daha kıskanç, erkeklermi ?
[/B][/CENTER][/COLOR] |
--->: Sizce bayanlarmı daha kıskanç, erkeklermi ?
konularına bıraz ozen gostersen ii olr bence çok basıt!
|
[B]TABIKI SEVEN INSAN KISKANIR [/B]
[U]AMA OLE INSANLAR VARKI KISKANMAYA GELMEDEN BIN TURLU BAHANE SUNUYORLAR...[/U] |
Valla kıskançlık konusunda üstüme yoktur alim allah,,,Sahiplenirim sahiplendiğim herşeyi kıskanırım kıskandığım şeyi korurum,korumak istediğim şey için ölürüm.Vatanımı Türk olamayan herkesten kıskanırım korurum Ailemi uçan sinekten bile kıskanırım Ülkücü kardeşlerimi severim kıskanırım onların boyunlarınını bükük görmeye dayanamam kahrolurum.
|
Cevap: Sizce Bayanlar Mı Daha Kıskanç Yoksa Baylar Mı ??
Hiç kıskanç değilimdir.Bu vatanda Alevi ,Kürt ,Türk hep beraber yaşadığımız için kimseyi kimseden kıskanmam.Solcuları sağcıları ülkücüleri alevileri değil insan olanları severim onları kötü durumda görürsem ezim ezim ezilirim.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:19. |